Alman medyasından Türkiye’nin güçlenen savunma endüstrisine övgü

Almanya'nın önde mevrut gazetelerinden Die Welt, Türkiye'nin güçlenen savunma sanayisini övdü.

Teknoloji - 1 yıl önce

Berlin

"Türkiye'nin ortak silahlanma gücü adına mucize yükselişi" başlığıyla maruz haberde, Türkiye'nin iddialı ortak baştan silahlanma planı yürüttüğü belirtildi.

Haberde, Türkiye'nin Almanya ile bu mevzuda yaşamış bulunduğu çirkin deneyimlerin arkası sıra savunma sanayisinde kendiliğinden yeterliliğe rastgele sabık gündüz şimdi da yaklaştığı tabir edildi.

Türkiye'nin 20 sene ilkin Alman savunma şirketleri Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ve Rheinmetall'den 1000 sayı "Leopard 2" savaşma tankı havale geçirmek istediğini fakat 7 bilyon avroluk anlaşmadan ortak akıbet çıkmadığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunun hesabına Türkiye'nin kendiliğinden tabanca hazırlık fail ortak abuhava biçimine gelmesini istiyor. Silah ithalatına er suyu düğümlemek hesabına özlük çelimli savunma sanayisini kuruyor. Buna insansız iklim araçları, tanklar, harp uçakları, obüsler ve harp gemilerinin üretimi de dahil."

Erdoğan'ın çağdaş Türk obüslerini (Fırtına 2) Silahlı Kuvvetlere doğrulama etmiş bulunduğu dökme haberde, Fırtına 2'lerin Almanya'nın "PzH 2000" ile aynı, 155 milimetrelik ortak kalibreye eş bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Haberde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi evren kamuoyuna ve özlük halkına "silah endüstrisinde en dobra oyuncu" adına arz geçirmek istediği vurgulandı.

Türkiye'nin 2021'de katışık taşınmazlar içi hasılasının yüzdelik 2,1'ini savunmaya ayırdığı, bu rakamın öbür sert aşırı Avrupa ülkesinden şimdi ortak tomar bulunduğu tamlanan haberde, Ankara'nın böylelikle NATO'nun yüzdelik 2'lik hedefini aşmış bulunduğu kaydedildi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) uzmanlarının, dünyanın en iri 100 savunma firması ortada Aselsan ve TUSAŞ’ı gösterdiği dökme haberde, Almanya Rusya-Ukrayna Savaşı'yla 100 bilyon avroluk kaynak kurarak Alman silahlı kuvvetlerini çağdaş silahlarla donatmaya dünkü başlarken, Türkiye’nin seneler ilkin ayrımlı ortak tarz izlediği belirtildi.

Haberde, Türkiye'den Bayraktar TB2’lerinin Ukrayna'ya doğrulama edilmiş bulunduğu ve Ukrayna’nın, Rusya ile cenginde bu silahların etkinliğini övdüğü vurgulanan haberde, “Türk şirketi, geçtiğimiz günlerde gelecekte ortak askeri gemiye insansız gerileyiş yapması caba muhtemel tahminî 15 m. uzunluğundaki Kızılelma harp uçağının geçmiş uçuşunu da gerçekleştirdi. Bu insansız iklim aracı, bu sene faaliyete geçecek.” denildi.

"Erdoğan, ambargolar sonrası ayrıksı kaynaklar anımsamak durumunda kaldı"

Türkiye'nin gelecekte harp uçakları pazarında da uydurma sahibi olacağına ayraç edilen haberde, "TF-X' adına aşina Milli Muharip Uçak modelinin geçmiş kere martta evren kamuoyuna tanıtılması bekleniyor. Çift motorlu harp uçağının devreye alınmasından sonradan kullanıma müheyya bir duruma gelmesi az buçuk devir takanak fakat Türkiye, ortak çevir sesi gönderiyor.” ifadesine toprak verildi.

Haberde, Türkiye'nin Almanya'nın andıran sürede havale etmiş bulunduğu çağdaş fantom harp uçağı F-35 projesinde toprak almış bulunduğu ve şimdi sonradan Rusya’dan iklim savunma sistemleri alınmasıyla projeden çıkartıldığı hatırlatılarak, bunun da Türkiye’nin özlük jetini geliştirilmesini hızlandırdığına ayraç edildi.

Güney Kore kabilinden Asyalı devletlerin şimdiden tank imalinde evren liderleri ortada tabir edilmiş bulunduğu haberde, Türkiye’nin de bu üreticilerle Altay tankının motoru düşüncesince çalışmış bulunduğu bildirildi.

Haberde, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yükselişinin, NATO üyesi devletlerin kendisi de Batı savunma ittifakının üyesi bulunan Türkiye'ye huzur uyguladığı yaptırımlar ve tabanca ambargolarıyla da yakından irtibatlı olduğuna ayraç edilerek, “Almanya yahut ABD, Türkiye'nin dünkü silahlanma projeleri düşüncesince anahtar uygulayım bilimi sağlamadığı düşüncesince Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıksı kaynaklar anımsamak durumunda kaldı.” ifadesi kullanıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yargıtay'dan emsal 'Mehir' kararı

2023-01-04 10:06 - Gündem

Dursun Özbek: 'Galatasaray’da şov devam edecek'

2023-01-09 05:06 - Spor

Bursalı 53 salname kasket ustası mesleğini öğretecek şakirt bulamıyor

2023-01-07 12:14 - Yaşam

Irak'ta Körfez Ulusları Kupası, 55 bin futbolseverin katılmış olduğu açım töreniyle başladı

2023-01-06 20:06 - Spor

Balıkesir'de çekirge kuşu kuşlarından görsel şölen

2023-01-07 22:08 - Gündem

Deprem sonrası ustaların tadilat yoğunluğu

2023-01-08 11:06 - Gündem

Çin'in üçüncü uçak gemisi Fucien toy yılda çokluk testlerine başlayacak

2023-01-03 17:09 - Teknoloji

İzmir’de faciadan dönüldü: Yıkım sırasında iş makinesi 3. kattan düştü

2023-01-08 03:08 - Asayiş

Batı Akdeniz'in 2022 ihracatı 2,5 bilyon doları geçti

2023-01-03 15:06 - Ekonomi

'Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı acemi anayasadır'

2023-01-07 03:06 - Politika

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:09 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:07 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sektörünün 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem