Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Altılı masa) Size karşın milletim hem yavuklu aynı zamanda Cumhurbaşkanı yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi altılı ganyan masa ne diyor? 'Aday olamaz' diyor. Size karşın milletim hem sözlü meydana getirecek bununla beraber Cumhurbaşkanı yapacak." dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Bilecik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi altılı ganyan masa ne diyor? 'Aday olamaz' diyor. Size karşın milletim hem yavuklu meydana getirecek bununla müşterek cumhur reisi yapacak." dedi.

Bilecik Vezirhan'da "Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide" programı kapsamında gençlerle müşterek araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, şair, romancı ve hile yazarı Necip Fazıl Kısakürek'in sözlerinin de toprak aldığı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışına bağlı görüntülerin izletilmesinin arkası sıra meydana getirdiği konuşmada, "Duydunuz, dinlediniz, ne diyor? Ayasofya açılacak. Ve Ayasofya açıldı mı? Bize baht ha mu? Allah'a hamdolsun. Üstadımızın (Necip Fazıl Kısakürek) mekanı kalkmak olsun. Görmüş ve nasibi de bizlere olmuş." ifadelerini kullandı.

<br class="k-br" />

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden aldıkları enerjiyle, heyecanla, coşkuyla ülkeyi büyütme, milleti ihya mücadelesine farklı azimle ve farklı gayretle sarıldıklarını belirterek, gençlerle herhangi müşterek vahit araya gelişinde gençliğine döndüğünü ve ruhen gençleştiğini söyledi.

Kendi gençliklerinin müşterek taraftan yoklukla ve yoksullukla, müşterek taraftan yasaklarla, baskıyla ve kavgayla geçtiğini dile getiren Erdoğan, "Gençler, ihmal etmeyin ego de size aşığım. Milletimizin yüzyıllık yorgunluğunu, yüzyıllık çilelerini sırtlanan müşterek çaylaklık kendisine yaşama tutunma savaşı verdik. Bu uğurda birçok arkadaşımızı ya vücuduyla ya düşünerek kaybettiğimiz dönemler oldu. Hamdolsun hepsi bu badireleri atlatarak şehremaneti başkanı, başbakan, cumhur reisi kendisine milletimize görev ika şerefine eriştik. Ne diyorlardı? 'Muhtar fark olamaz' diyorlardı. Ama benim milletim bu kardeşinizi, ağabeyinizi bu ülkede cumhur reisi yaptı. Şimdi altılı ganyan masa ne diyor? 'Aday olamaz' diyor. Size karşın milletim hem yavuklu meydana getirecek bununla müşterek cumhur reisi yapacak. Ve elbette o devir kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım birçok kilosunuz?" niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin konuğu kendisine bulunmuş olduğu dobra mekanda, şu dönemdeki tecrübesiyle yaşama dönerek baktığında Ömer Hayyam'ın "Ömrümüzden müşterek güneş elan geldi geçti. Derede cari su, ovada salim patırtı gibi. İki güneş mevcut ki dünyada, bence ha mevcut ha yok. Daha gelmemiş güneş bir, evvel güneş iki." sözlerinin aklına geldiğini belirterek, "Evet, kılıç evvel günleri yaptığımız kitap ve hizmetlerle anımsayarak tarihe devretme ediyor, doğacak günleri de Rabb'imizin takdirine bırakıyoruz." dedi.

Karşısındaki tablonun enerjisini, heyecanını ve heyecanını elan da arttırdığına, altılı ganyan masaya da bazısı mesajlar verdiğine dikkati çekici Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Bizim düşüncesince ehemmiyetli olan, bugün burada siz gençlerimizle gönüllerimizi buluşturmuş olmamızdır. Sizlerle burada yaptığımız hasbihalin lezzeti eder biçilmezdir. Şimdi diyorlar ya, 'Deliler derece aşığım size' diyorlar ya, ego de deliler derece aşığım size. Şu dobra tablo, gençlerimize fire gözle bakanlara öğüt olsun. Şu foto gençlerimizi, zat adamlarına bitirdikleri şekilde, ne diyor? Gel diyince gelen, git diyince giden, istedikleri derece yönlendirebilecekleri müşterek derinti sananlara da öğüt olsun."

"Gençlerimize Türkiye Yüzyılı'nı dengesiz ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere güvendiğini vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Hem de anca müşterek güveniyoruz ki sizi maziden atiye kurduğumuz köprünün anahtar taşları kendisine görüyoruz. Bunun düşüncesince de siz gençlerimize hem Cumhuriyetimizin ön asrının birikimlerini bununla müşterek önümüzdeki yüzyılın sembolü Türkiye Yüzyılı'nı dengesiz ediyoruz. Hayatı süresince baştan sona gençlerle biçim yürümeyi, gençlerin önünü açmayı prensip edinmiş müşterek siyasal kendisine bugün de ayrımsız hissiyatla ülkemizin geleceğini siz değerli ziyaretçilerimizin ellerine bırakıyoruz. Gençlerimize güvenimizin en şişman ispatı, öğrenimden sağlığa, aut politikadan güvenliğe hepsi görev sahalarında kurduğumuz çelimli enfrastrüktür indinde siz değerli ziyaretçilerimizin siyasal haklarınızı kullanabilmenize verdiğimiz önemdir. Seçilme yaşını 30'dan 25'e indiren kim? Biz indirdik. Ne dedik? Yetmez, seçilmiş ve seçilme kendisine 25'ten 18'e ki indirdi, biz."

CHP'nin "Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız?" söylediğini aktaran Erdoğan, "Bunların mantığı bu, mantalitesi bu. Biz de dedik ki, 'Biz anca müşterek geldik ki bizim ecdadımız Fatih, 18 yaşlarında müşterek dönemi kapadı, müşterek dönemi açtı. Onun torunları olarak, bu parlamentoya bu yakışır' dedik. Ve seçim uğrunda ergin muazzez herhangi müşterek vahit evladımızın şehrinin ve ülkesinin geleceğinde yalan sahibi olma hakkını da kılıç gençlerimize konfirmasyon ettik. Bugün devletimizde siyasal partilerden iş yaşamına denli herhangi müşterek yerde eskiden oda boncuğu bulunmadığı denli aşırı gencimiz, yalan ve değişmeyen sahibi konumda toprak almaktadır. Türkiye ortanca yaşı 33 bulunan müşterek iklim kendisine dünyanın en genç lafı geçen ülkeleri arasındaki yerini korumaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, hassaten Batı ülkelerinin çabucak yaşlanan nüfusuyla karşılaştırıldığında bu çaylaklık aşısının kendileri düşüncesince dirimsel ciddiyete erbap bulunduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Böyle müşterek nüfusu hala 1940'ların, 1970'lerin, 1990'ların zihniyetiyle yönetmeye istekli peyda buyurmak en ilkin gençlerimize hakarettir. Dünyanın bilgelik toplumunu geride bırakıp dijitale yöneldiği, bireşimli zekayı tartıştığı müşterek devirde emektar Türkiye vaadiyle siz değerli ziyaretçilerimizin karşısına çıkanlar ne bu ülkeyi ne de gençleri tanıyor demektir, tanımıyorlar. Ülkemizin e-Devlet Kapısı ile amme hizmetlerinin az elan tamamına yakınını dijitale taşıdığından bihaber olanların şuur dünyaları daha Cilalı Taş Devri'nden Yontma Taş Devri'ne geçmenin şaşkınlığını yaşıyor. Görüntülü konuşmayı karşılama uygulayım bilimi sananları, 2023 Türkiye'sini tanımaya, ülkemizin hassaten e-Devlet altyapısını öğrenmeye çağırıyorum Bay Kemal. Rahmetli Özal'ın aşırı dobra müşterek lafı vardı. Özal, bu kafa düşüncesince 'Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri fark yetişemez.' diyordu. Biz de bugün karşımızdakilerin gündemlerine, söylemlerine, duruşlarına bakıp ayrımsız hissiyata kapılıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı ganyan masaya ilişkin, "Dışarıdakiler fark bunlardan arzusu kesmiş olmalı ki herhangi müşterek güneş müşterek başka global iletişim araçları kuruluşunu devreye sokarak 14 Mayıs düşüncesince şahsen sahaya sekte gereksinimi hissettiler. Güya aleyhimizde bitirdikleri yayınlarla gençlerimizin, kadınlarımızın, milletimizin iradelerini yönlendirebileceklerini düşünüyorlar." dedi.

Kendilerinin, "Boğaz'ın altından Marmaray'ı ve Avrasya Tüneli'ni yaptıklarını" kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlara kalsa hakeza müşterek obje yapabilirler miydi? Bu denli büyükşehir şehremaneti başkanları var. Eserlerinizi müşterek ortaya kucak ya, ne yaptınız? Ne yaptınız ya müşterek görelim? Yapamazlar. Şimdi Türkiye feza yarışında, polar rekabetinde, uygulayım bilimi tasvir ve ihya mücadelesinde yerini güçlendirmenin çabası içerisindeyken ayrımsız kapıdan 6 insan ansızın mürur kavgası verenleri gülerek izliyoruz. Bunlardan ne ülkemize ne milletimize ne de siz gençlerimize oda boncuğu yararlı gelmeyeceğini aşırı elleme biliyoruz. Dışarıdakiler fark bunlardan arzusu kesmiş olmalı ki herhangi müşterek güneş müşterek başka global iletişim araçları kuruluşunu devreye sokarak 14 Mayıs düşüncesince şahsen sahaya sekte gereksinimi hissettiler. Güya aleyhimizde bitirdikleri yayınlarla gençlerimizin, kadınlarımızın, milletimizin iradelerini yönlendirebileceklerini düşünüyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletin çoktan "yeter" söylediğini dile getirerek, "Geçtiğimiz 20 yılda bizlere sunulan herhangi müşterek destek, emperyalistlerin ve onların maşalarının yüzlerine haykırılmış müşterek 'yeter' sözüdür. Biz de bu zamanı düzlük okumayı 14 Mayıs'ta müşterek kat elan 'Yeter, yalan de değişmeyen da doğacak de milletindir.' diyerek, aşırı elan faziletkâr müşterek ses ile yinelemek istiyoruz." niteleyerek konuştu.

Gençlere güvendiğini ve inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü bunlar, milletten alamadıkları destekle elde edemedikleri yönetimi, darbecileri kullanarak gasbedip, Menderes'i ölüm cezası cezası cezası sehpasına gönderenler; bugün onun 'Yeter, yalan milletindir.' lafına erbap çıkmaya kalkıyorlar. Daha durun bakalım ya siz bunları konuşmazken kılıç konuşuyorduk. Siz neredesiniz? Sadece müşterek tane öğür devrinden buyana hayatlarını kararttıkları, ayrıca ellerine kanlarını bulaştırdıkları mazlumların ahı fark bunların akıbetini beğenilmeyen etmeye yeter." dedi.

"Türkiye'nin önünü esaretin zincirleriyle boğazlamak isteyenlere müsaade vermeyin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden müşterek tane talebinin şişman emekler, fedakarlıklar ve bedeller karşısında konfirmasyon edecekleri özgür, demokrat, kalkınmış, çelimli Türkiye mirasına düzen bağı sıkıya erbap çıkmaları bulunduğunu söyledi.

Yapmanın zor, yıkmanın emeksiz olduğunu; müktesebatlarında, bitirdikleri müşterek tane müşterek âlâ iş olmayanların müşterek tane bilmiş olduğu şeyin bozmak bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere şöyleki seslendi:

"Gençler, engellenmeyen Türkiye'nin önünü esaretin zincirleriyle boğazlamak isteyenlere müsaade vermeyin. Gençler, ari Türkiye'nin ayaklarına prangalar vurmaya kalkanlara katiyen müsaade vermeyin. Gençler, askeri gücüyle, diplomatik maharetiyle, siyasal ağırlık alanıyla eşiğine geldiğimiz Türkiye Yüzyılı'nı baştan sona beraberce yükseltin. Gençler, ülkemizin kazanımlarına erbap çıkın, hedeflerine yürümeye kararlılıkla bitmeme edin. Gençler, hayallerinizden katiyen vazgeçmeyin. Sizi bunlardan yoksun buyurmak istekli içeride ve dışarıda ki mevcut ise bilin ki geleceğinize kastetmiştir, istiklalinize menfez dikmiştir. Arkalarına aldıkları global güçleri göstererek sizi korkutmaya, yıldırmaya, bezdirmeye etkin ki mevcut ise Bilecik'i hatırlayın. Anadolu'nun bu önemsiz şehrinde Osman Gazi'nin diktiği müşterek çınarın diplerinin Doğu Roma'yı da fethederek elbette dünyanın en büyük, en çelimli devletinin temellerine dönüştüğünü hatırlayın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin de bu sene ön asrı geride bırakılan Cumhuriyet düşüncesince ayrımsız hayalleri kurduklarını, bugüne denli yaptıklarını, el erki ve kalkınma uğrunda eksiklerin tamamlanması kendisine onama ettiklerini anlattı.

"Emperyalist arzuları gine kursaklarda bırakmaya çağırma ediyorum"

Türkiye Yüzyılı'yla, gerisi peşine yaşanmış bulunan krizlerle sarsılan global dalavere düzeninde ülkeyi en yukarı sıralara çıkartacak atılıma hazırlandıklarını tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hazır mısınız? Gelin, 14 Mayıs'ta baştan sona beraberce ortaya koyacağımız iradeyle bu zamanı şahlanışı beraberce gerçekleştirmeye mevcut mıyız? Gelin, Türkiye Yüzyılı destanını beraberce yazmaya mevcut mıyız? Gelin, size devredeceğimiz şişman ve çelimli Türkiye'nin kapılarını beraberce aralayalım. Bir çağ evvela bizi Anadolu topraklarına gömeceklerini sananlar vardı. Milli Mücadele'yle hepsini de hüsrana uğrattık. Bugün de zat yazdıkları senaryoyu içimizdeki gafilleri kullanarak üzerimizde infaz yapmak arzu edenler bulunduğunu görüyoruz. Sizleri, üstadın deyimiyle Anadolu kıtası büyüklüğündeki sorun taşını gediğine koyarak bu yabanıl yayılmacı arzuları gine kursaklarda bırakmaya çağırma ediyorum. Şu çaylaklık bizimle beraberce olduğunda bu mücadelenin zaferle neticeleneceğinden şek duymuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi'nin beyliği duyuru ettiğinde, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiğinde, Kanuni Sultan Süleyman'ın ülkenin yönetimini devraldığında, Abdülhamit Han'ın kara kara tahta geçtiğinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlattığında genç olduklarını anımsattı.

Osman Gazi'nin müşterek milletin geleceğini düz yazı ika yükünü omuzlarına aldığında Şeyh Edebali'nin kendisine, "Ey oğul, bundan hakeza bundan sonraları hınç bize, ezilmişlik sana. Güceniklik bize, anahtar onama buyurmak sana. Suçlamak bize, eğilmek sana. Acizlik bize, körpe değerlendirmek sana. Anlaşmazlıklar bize, hak sana. Ey mahdum sabretmesini bil, vaktinden evvela çiçek açmaz. Şunu da unutma, insanı yaşat ki mutluluk yaşasın. İşin ağır, işin çetin, güçlükle kula bağlı. Allah yardımcın olsun." söylediğini vurgulayan Erdoğan, gençlerin de zat işleri ve hayatlarının erkekleri bulunduğunu vurguladı.

Salondaki gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Tek millet, müşterek tane bayrak, müşterek tane vatan, müşterek tane devlet, müşterek olacağız, kocaman olacağız, solmamış olacağız, ahi olacağız, baştan sona beraberce Türkiye olacağız." laflarını tekrarladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'ye bedel katan bellik ve adlar ödüllendirildi

2023-01-27 23:06 - Ekonomi

Türk oyuncular Mısır’ın en ünlü tatil merkezinde buluştu

2023-01-25 11:07 - Magazin

Milli pehlivan Taha Akgül'ün amacı 10. el Avrupa şampiyonluğu

2023-01-23 16:07 - Spor

Wagner'in fevk düzem üyesi, iltica etmek istediği Norveç'te gözaltına alındı

2023-01-24 01:09 - Dünya

Ruanda, iklim alanını ihlal fail Kongo Demokratik Cumhuriyeti savaş uçağını vurdu

2023-01-25 02:06 - Dünya

Türkiye 2023'te üç arsıulusal kariyer fuarına ev sahipliği yapacak

2023-01-23 15:09 - Ekonomi

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusunca maktul 9 Filistinli toprağa verildi

2023-01-26 18:09 - Dünya

Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Atsup'tan el birliği teşekkürü

2023-01-24 15:09 - Gündem

Batman’da binlerce kişi İsveç'te Kur'an-ı Kerim’in yakılmasını protesto etti

2023-01-23 05:09 - Gündem

Afganistan'a iane materyali haiz 7'nci "İyilik Treni" Herat'a ulaştı

2023-01-23 21:06 - Dünya

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem