Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerle iftarda müşterek araya geldi

Politika - 2 yıl önce

İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Yurdu'nda artan öğrencilerle iftar zamanı vakti programında indinde araya geldi.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu sonsuz azaptan halas bulunan hümayun ramazan-ı şerifi kutlama kartı fail Erdoğan, "Ramazan ayının bin aydan şimdi faydalı bulunan Kadir Gecesi'ni de zarfında barındıran akıbet dilimine geldik ve leyle-i kadri şimdiden kutlama kartı ediyorum. Rabb'imin hassaten bizlere indinde taltifi bulunan Kur'an-ı Azimüşşan bilindik bu ayda indirilme başüstüne ve onun düşüncesince de ramazan ayının esasen itibaren evlerde, camilerde Kur'an-ı Azimüşşan ile daim müşerref olduk. Rabb'imden bizleri şimdi birçok ramazanlara, birçok Kadir gecelerine, birçok bayramlara hayırla, sağlıkla, huzurla, sağ esen eriştirmesini diliyorum." dedi.

<br class="k-br" />

Erdoğan, bugünkü iftar zamanı vakti sofralarını kendileriyle paylaşmış olduğu düşüncesince öğrencilere başkaca teşekkürname ederek şöyleki konuştu:

"Her birinize geçmiş okulunuzda, peşi sıra da mesleksel kariyeriniz hassaten iktisap etmek kadar hayatınızın değme dalında Rabb'imden muvaffakiyetler diliyorum. Bizim ekol hayatımız, Türkiye’nin siyasi, toplumsal ve hesaplı bakımdan hakkıyla aşırı çalkantılı, aşırı sıkkın indinde devrinde geçti. Bir taraftan ideolojik gerilimlerin ve kavgaların, öbür taraftan yokluğun, yoksulluğun hepsinin üstüne indinde de 12 Eylül darbesinin baskısı altında eğitimimizi tamamlamaya çalıştık. Bizim evlatlarımız da hem koalisyonların kez açmış olduğu istikrarsızlığın aynı zamanda vesayetin hepsi kötü yüzünü sergilediği politik ve toplumsal çalkantıların gölgesinde yetişek tedrisat hayatlarını sürdürdüler. Özellikle kız evlatlarımın yaşamış olduğu sıkıntıları ve onları bitmek düşüncesince çektiğimiz çileyi katiyen unutamam. Kızlarımızın anneleri ekol kapılarında kızlarımızı kabul etmek düşüncesince beklerlerdi. Bir taraftan polis, indinde öbür taraftan kızlarımızın anneleri. Sizler ise genellikle yaşama gözlerini AK Parti devrinde açmış indinde nesilsiniz. Ülkemizi ve dünyayı AK Parti'nin ülkemize kazandırdığı eserlerin ve hizmetlerin penceresinden gördünüz, tanıdınız. Bu süreçte tabii sizler de ülkemizin yaşamış olduğu değişik sınamalara tanık oldunuz. Herhalde 15 Temmuz vuruş girişimi hassaten iktisap etmek kadar akıbet 7-8 senedir yaşadığımız hadiseleri hatırlıyorsunuz. Türkiye, indinde taraftan akıbet dü yüzyılın el erki ve kalkınma eksikliklerini ikmal etmek düşüncesince geceli gündüzlü çalışırken, öbür taraftan da aha bu çeşit acemi tehditlerle uğraş ederek bugünlere geldik."

Ülkeyi, bundan 11 sene geçmiş millete duyuru ettikleri 2023 hedeflerine aksettirmek düşüncesince aşırı çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Çok bariyer aştık, aşırı iz ve fariza ürettik. Amacımız, sizlere 2053 vizyonunu yaşama geçirebileceğiniz şişman ve çelimli indinde Türkiye bırakmaktı. Birikimleriyle, enerjileriyle, azimleriyle, heyecanlarıyla 2053 vizyonuna eş çıkma indinde çaylaklık görüyorum. Birileri değişik şeyler söyleyebilir ancak ego bu gençliğe 'Teknofest gençliği' diyorum. Zira sizler bundan sonra uzayı okuyorsunuz. Artık sizler uzaya bu milletin yahut bu gençliğin göndereceği başüstüne feza araçlarının halis muhlis tanzimini, hesaplamalarını ve bu hesaplarla beraberce de onların hazırlığını yapıyorsunuz. Teknolojiden edebiyata, spordan sanata değme bölgede gençlerimizin memleketimiz sınırlarını aşan başarılarıyla alım çalım duyuyoruz." diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurtlarımızın sayısını tığ 190'dan 778'e, diyar kapasitelerini de 182 binden 747 bine yükselttik."

Erdoğan, cesaret ve burs ödemelerinin mayıs kocaoğlan düşüncesince bu ayın 25'inden itibaren yatırılacağını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ferrari, evren genelinde 458 ve 488 manken otomobillerini geri çağırdı

2022-04-22 21:25 - Ekonomi

Bakan Soylu: “6 milyon e-imza kullanıcısı var, yeni sistemle bu sayının artmasını bekliyoruz”

2022-04-22 19:59 - Gündem

BM: İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da uyguladığı hüküm hemen soruşturulmalı

2022-04-22 17:35 - Dünya

3 bin salname Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda uçurtma ve bebek sesleri yükseldi

2022-04-22 17:05 - Yaşam

İçişleri Bakanı Soylu: 81 ilde 200 noktada e-İmza haşiv işlemi gerçekleştirilmektedir

2022-04-22 21:54 - Gündem

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: Nükleer savaş olmamalı

2022-04-22 19:18 - Dünya

Hollanda Başbakanı Rutte: Erdoğan'ın Moskova ile Kiev arasındaki arabuluculukta hususi görevi var

2022-04-22 20:22 - Dünya

Bandırmaspor’dan Tahkim Kurulu'na Osmajic tepkisi

2022-04-22 18:21 - Spor

Üç Mehmetçiği martir fail teröristler, 5 ay sonraları ruhsuz bir duruma getirildi

2022-04-22 18:17 - Gündem

BM: Rusya'nın Ukrayna'da sivillere müteveccih eylemleri 'savaş suçu' teşekkül edebili

2022-04-22 19:13 - Dünya

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem