Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yola çıkarken verdiğimiz lafları iri seviyede adına getirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yola çıkarken eğitim, sağlık, adalet, emniyet, enerji, muvasala ve ekincilik sahalarında verdikleri lafları şişman seviyede adına getirdiklerini belirtti.

Politika - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çatalca Belediyesini ziyaretinde Belediye Başkanı Mesut Üner'den ilçeyle ilişik bilim aldı.

Ziyaretinin ardından, şehremaneti uğrunda kendisini gözleyen bölüt seslenme fail Erdoğan, vatandaşlarla aşırı dışarı tek günde, şaşırtı halde tek araya geldiklerini tabir etti.

<br class="k-br" />

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu sonsuz azaptan halas bulunan kutsal ramazan-ı şerifin adeta tacı yerinde bulunan Ramazan Bayramı'nın da geride kaldığını anımsatan Erdoğan, "Ramazan Bayramı'nı da istedim ki Çatalca'da siz kardeşlerimle tek arada geçireyim ve bayramın ertesinde de bugün belediyemizi tek görüşme edelim istedim. Sizlerin de burada hakeza aniden tek araya gelişiniz benim düşüncesince ayrı tek mevki vesilesi oldu. Bundan çevre lüzum Başkan'ıma lüzum muhtarlarımıza gerekse siz altın Çatalcalı kardeşlerime kalbi şükranlarımı bildiriyorum." dedi.

Daha kaç bayramlarda tek araya neşet etmek kabilinden vatandaşlara çelimsiz tek selamlama gerçekleştirmek istediğini dile getiren Erdoğan, şu halde bitmeme etti:

"Yola çıkarken bizim eğitim, sağlık, adalet, emniyet, enerji, ulaşım, tarım, etraflı bu bölgelerde aşırı şişman lafımız vardı. Hamdolsun, bu laflarımızı şişman seviyede adına getirdik. Sağlıkta hastanelerimizde attığımız adımlarla, eğitimde attığımız adımlarla, Türkiye'de 76 üniversitemiz varken şu anda 207 üniversitemiz var. Üniversitemizin bulunmadığı ilimiz yok. 81 vilayetin tamamında bundan sonraları üniversitemiz var. Yani, benim Iğdır'daki kardeşim, Hakkari'deki kardeşim, Muş'taki kardeşim çocuğunu üniversiteye çıkarmak düşüncesince İstanbul'a, Ankara'ya değil bundan sonraları Muş'ta darülfünun var, Iğdır'da darülfünun var. Rahatlıkla oradaki üniversitelerde de çocuklarını okutma şansları var. Nerelerden nerelere geldik."

"Her devir Çatalca'nın indinde olmaya bitmeme edeceğiz"

Çatalca'da enfrastrüktür ve üstyapıda kaç hamle attıklarını tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizler de bunu yanıtsız bırakmadınız ve Mesut kardeşimizi Çatalca'ya Belediye Başkanı gerçekleştirmek yoluyla acemi tek devri başlattınız. İnşallah kaç adımlardan sonraları altyapıyla bu arada şu anda, bu yaz inşallah Karayollarıyla beraberce burada aşırı ağırbaşlı tek asfaltlama çalışmasına Mesut kardeşimiz girecek ve Ulaştırma Bakanım Adil Bey de bugün yanımda. Birlikte yapacakları çalışmalarla bundan sonraları hakeza çukur, balçık ve benzerleri bulunan tek Çatalca olmayacak. Bu Çatalca'yı da elan iyi tek bir vaziyete yollarıyla getirmiş olacağız. Şu anda Ulaştırma Bakanım muktezi bu noktadaki teminatı verdi ve Belediye Başkanı'm da anahtar gereci realizasyon ederek tek tek çalışmayla inşallah Çatalca'mızın altyapısını da üstyapısını da bu aşamada gerçekleştirmiş olacaklar. İstiyoruz ki Çatalca şanına uygun tek bir vaziyete gelsin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz Tokat'ta tek mandadan bahsettik. Şimdi Çatalca'da camız kalmadı neredeyse. Meğerse Çatalca bu ahacık de aşırı mahirmiş. Ve camız kaymağı, camız sütü, bunlar Çatalca'da sıradan ileriymiş, adeta marka... Temennimiz odur ki kısaca şef tek şeyi dediği devir arkadan bu işin takip edeni başlar. Takibi başladığı anda da budun bundan sonraları bu aşamada gücü, kuvveti toplar." ifadelerini kullandı.

Çatalca'nın bundan sonraları altyapısıyla üstyapısıyla aşırı elan değişik tek gücü yakalayacağının altını çizen Erdoğan, "Biz rastgele devir Çatalca'nın indinde olmaya bitmeme edeceğiz. Belediye Başkanı'mızı inşallah 15 divan üyesi, tek de kendisi 16 peyda etmek kabilinden Cumhur İttifakı namına da aşırı çelimli tek bir vaziyete getireceğiz. Sizleri neşe ertesinde en kalbi duygularla selamlıyorum. Günümüz mutlu olsun. Geleceğimiz aydın olsun inşallah. Sağ olun, mevcut olun." diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe haremlik etti. Erdoğan, beraberindekilerle beraberce günün anısına anı fotoğrafı çektirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

İhracat ve istihsal fail mükelleflere kurumlar vergisi 1 nokta iskontolu uygulanacak

2022-05-01 11:10 - Ekonomi

İzmir’de silahlı kavgada başından vurulan eski uzatmalı çavuş hayatını kaybetti

2022-05-03 14:28 - Asayiş

Coğrafi işaret tescilli Silifke Çileği, 15’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor

2022-04-30 14:42 - Ekonomi

Arap ülkelerindeki milyonlarca Müslüman sefa namazında Mescid-i Aksa'yı unutmadı

2022-05-02 20:53 - Dünya

AB, Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'e müeyyide planlıyor

2022-05-04 20:21 - Dünya

İtalya bandıralı kruvaziyer Costa Venezia Bodrum'a yanaştı

2022-05-04 14:42 - Gündem

Ramazan Bayramı önceleri Ayvalık-Midilli seferlerinde çabukluk yaşanıyor

2022-04-30 13:13 - Yaşam

Üsküdar'da fotoğraf çekerken denize düşen genç akıntıda kayboldu

2022-05-04 18:46 - Gündem

Rusya, Ukrayna topraklarına seyir füzesi fırlattığı anları paylaştı

2022-05-04 19:07 - Dünya

Özer Hurmacı: 'Önce teknik direktör sonra kulüp başkanı olmak istiyorum'

2022-05-02 17:08 - Spor

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem