Jesus: 'Oyuncularım gün geçtikçe daha fazla inanıyorlar'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, oyuncularının gün geçtikçe daha fazla inandığını anlatım ederken, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Dinamo Kiev'e yenilmelerinin boğazında düğmük kabilinden kaldığını söyledi.

Spor - 2 yıl önce

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ikinci maçında Fenerbahçe evinde Austria Wien'i 4-1 aşınmış ederek kadro etabına yükseldi. Müsabakanın arkası sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin müşterek müsabakasını daha dobra ayak topu ve 4 golle tamamladığını söyleyerek, “Özellikle ikinci nısıf kalitemizi gösterdik, dobra dubara sergiledik ve attığımız goller de güzeldi. Taraftarlarımıza ikinci nısıf başta demonstrasyon sunduk. Oyuncularım gün geçtikçe daha çok inanıyorlar. Uygulamak istediğimiz fikirleri hem defansif, hem ofansif manada daha elleme uyguluyorlar. Daha da gelişmeye çalışacağız. Hazırlık sürecimiz 5 haftaydı. Pek çok aktör sonra takıma katıldı. Oyuncularımız bizim infaz kılmak istediğimiz fikirleri anlamaya başlıyorlar. Her devir kazanamayacağımızı biliyoruz lakin bizim amacımız her hafta daha dair koyarak sürdürmek ve her maçı kazanmak” dedi.

“Fenerbahçe prestijini tekrar arka kazanmalı”

Portekizli uran adam, Fenerbahçe'nin prestijini tekrar arka kazanması icap ettiğini vurgulayarak, "Ben ve oyuncularım taraftarlarımızı bahtiyar kılmak düşüncesince çok çalışıyoruz. Onları galibiyetlerle bahtiyar kılmak istiyoruz. Onları bahtiyar kılmak düşüncesince gol alaşağı kılmak lazım. Taraftarların doğacak uç beklentisi mevcut lakin elimizdeki forvetler performansını arttırdı. Bugün King ve Pedro oynamadılar. Bu da akıllıcasına yolda olduğumuzu gösteriyor. İlk amacımız gruplara kalmaktı, başardık. Gerek Şampiyonlar Ligi, ister Avrupa Ligi'nde gruplarda olmayı adalet ediyoruz. Fenerbahçe'nin kaybetmiş bulunduğu prestijini tekrar arka kazanması ve sıralamada kendini yukarıya çıkartması gerekiyor. En elleme 30 ekipman ortada olmalı Fenerbahçe, bunun düşüncesince de maçlar kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Buraya lehtar ve oyuncuların sevgisi düşüncesince geldim”

Maç sırasında namına meydana getirilen tezahüratlarla ilişik soruya karşılık verici Jesus, “Fark etmedim karşılaşma sırasında. Bu benim düşüncesince toy müşterek salık oldu. Benim buraya gelirken bu sonucu vermemdeki en ehemmiyetli sebeplerden birisi taraftarların bana göstermiş bulunduğu sevgiydi. Sosyal medyadan nice ileti attılar, ne denli istediklerini gösterdiler. Ben buraya mali şartlarımı daha elleme gerçekleştirmek düşüncesince gelmedim. Burada Portekiz'den daha az kazanıyorum. Taraftar ve oyuncuların sevgisi düşüncesince geldim. Bu gidişat beni aşırılmış ediyor. Maç sırasında anlayamadım kusura bakmasınlar, onlara müşterek kat daha teşekkürname ediyorum” sanarak konuştu.

“Grup etabında ne denli doğacak gideceğimizi göreceğiz”

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmalarıyla ilişik değerlendirmede mevcut deneyimli uran adam, “Avrupa'da evvel amacımız gruplara kalmaktı. Kurada 4. torbada olacağız. Bu turnuvadaki en elleme takımlarla karşılaşacağız. Çoğunun Şampiyonlar Ligi geçmişi var. En elleme mücadelemizi vereceğiz. Büyük önceliğim lig şampiyonluğu. Avrupa Ligi şampiyonluğu hedefiyle gelmedim. Şimdilik güç müşterek hedef. Mümkün bulunduğu denli yukarıya genişlemek istiyoruz. Grup etabında ne denli doğacak gideceğimizi göreceğiz” halinde konuştu.

“Dinamo Kiev maçı boğazımda düğmük üzere kaldı”

Takımın performansına yer veren Jesus, “Ben her devir takımımdan daha çok gol atmasını isterim. 2 attıysak 3, 3 attıysak 4 gol isterim. Oyunculara bu mentaliteyi aşılıyorum. Her devir hakeza olacak sanarak müşterek bilinçlilik yok. Bazı anlarda skoru arama etmeyi bilmeniz gerekmekte. Bu da futbolun müşterek parçası. Kiev ile gine eşleşme ihtimali var. Onlarla karşılaştığımızda çok az müşterek süremiz vardı. İkinci maçı 10 ad oynadık. O karşılaşma boğazımda düğmük üzere kaldı. Onlarla gine korkmak isterim” niteleyerek laflarını noktaladı.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin'de kaza işleyen araçlara engelleme edenlere tır çarptı, 8 isim yaşamını kaybetti

2022-08-20 20:05 - Gündem

İtfaiye ekibi dumanların arasına dalıp kurtardı, mutluluğun fotoğrafı

2022-08-20 18:06 - Asayiş

Şarkıcı Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi

2022-08-25 23:05 - Asayiş

Mardin'deki gidiş geliş kazalarında yaşamını kaybeden 20 ferdin cenazesi akıbet yolculuğuna uğurlandı

2022-08-21 15:05 - Gündem

Büyük Taarruz'un 100. sene dönümü kutlamaları başladı

2022-08-25 23:05 - Gündem

Mersin'de kayıp kadın aranıyor

2022-08-26 00:04 - Asayiş

Mardin'de kaza işleyen araçlara karışma edenlere tır çarptı, 10 isim yaşamını kaybetti

2022-08-20 21:05 - Gündem

Yılın en eğlenceli çiftinden, ‘Korkar mıyım’ düeti

2022-08-19 18:03 - Magazin

Mersin'de yol vermeme kavgası kanlı bitti: 1 öldü

2022-08-22 04:04 - Asayiş

Şarkıcı Gülşen’den ‘özür’ paylaşımı

2022-08-25 19:06 - Magazin

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem