Öğretmenlerin "çam sakızı sığırtmaç armağanı" sloganı dünya genelinde yanıt buldu

Mardin'in Derik ilçesinde birlikte karye mektebinde işyar öğretmenlerin Yerli Malı Haftası zımnında toplumsal medyadan meydana getirdiği davet cihazı karşı yurdun ciharıyek yanından öğrencilere yöresel lezzetler gönderildi.

Yaşam - 1 yıl önce

Mardin

Mardin'in Derik ilçesinde 40 öğrencinin yetişek görmüş olduğu karye okuluna, öğretmenlerin Yerli Malı Haftası nedeniyle "çam sakızı sürücü armağanı" sloganıyla icra ettiği çağırma cihazı dair yurdun ciharıyek yanından yöresel lezzetler gönderildi.

Derik'e 45 kilometre uzaklıktaki Bayırköy Mahallesi'nde birleştirilmiş sınıflı Bayır İlkokulu'nda fariza işleyen başöğretmen mezun sarıklı Hakan Sönmez, derslik öğretmeni Servet Bozan ve meslek evveliyat öğretmeni Rabia Seyyar, Yerli Malı Haftası nedeniyle öğrencilerine ülkenin ayrımlı yöresel lezzetlerini öncelemek istedi.

Öğretmenlerin bu kapsamda "çam sakızı sürücü armağanı" sloganı ile içtimai medyadan icra ettiği çağrı, çelimsiz müddette cevap buldu.

Farklı illerdeki okullardan sarıklı ve öğrenciler ile hassas vatandaşlarca fındık, badem, çekirdek, kestane, zeytin, kayısı, gül lokumu, künefe, simit, cezerye, narenciye, mobilyasız incir, sarıerik ve uçmak hurması derece 100'e yaklaşan şart paketlenerek kargo ile karye okuluna gönderildi. Okula gönderilen meyveler ortada avokado ve kumkuat da yer aldı.

Özenle oluşturulan paketlerden öğrencilerin ve vatandaşların yazdığı mektuplar da çıktı. Sınıfta sıraların üstünde kurulan sofrada, aralarında coğrafi ayraç tescilli mamüllerin de yer almış olduğu lezzetler temessül ettikleri ilin isimleriyle sergilendi.

Öğretmenler, rastgele müşterek verim ve yetiştirildiği semt ile ait öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonradan mektuplar okundu.

TRT Çocuk kanalının yüzü sıcak çizik filmlerinden Rafadan Tayfa'nın yapımcıları da öğretmenlerin çağrısına, gönderdikleri öykü kitapları, film karakterlerinin yer almış olduğu posterler ve maskelerle cevap verdi.

"Öğrencilerimize bu yemekleri hem tanıttık aynı zamanda tattırdık"

Okulun başöğretmen mezun öğretmeni Hakan Sönmez, AA muhabirine, öğrencilerin ülkenin varlıklı lezzet haritasını görmeleri ve on paralık tatmadıkları lezzetleri tatmaları düşüncesince müşterek düzentileme başlattıklarını söyledi.

Her ilin yöresel ürünlerini köyde müşterek araya gelmek düşüncesince içtimai medyadan müşterek çağrıda bulunduklarını dile getiren Sönmez, "Çağrıda Yerli Malı Haftası nedeniyle köydeki küçüklere ayrımlı lezzetleri hissettirmek istediğimizi söyledik. Gün geçtikte sesimizi duyan isim sayısı arttı. Güzel ülkemizin 7 sahasından ayrımlı müşterek derinti lezzet geldi. Öğrencilerimize bu yemekleri hem tanıttık aynı zamanda tattırdık." dedi.

"Bu derece aşırı dayanaklık etmek alacağımızı düşünmedik"

Sönmez, yayınlanan bu özen ile Türkiye'nin paylaşmaya ne derece açıkça bulunduğunu müşterek el şimdi gördüklerini belirterek, bu derece dayanaklık etmek alacaklarını düşünmediklerini kaydetti.

İnsanların aşırı hassas bulunduğunu özetleyen Sönmez, "Doğu batı, yıldız lodosluk rastgele yerden köyümüze yöresel lezzetler gönderdiler. Katkı sunan her insana teşekkürname ediyoruz. Yöresel yiyeceklerin birlikte ayrımlı illerden öğrencilere ihtisas kırcı mektuplar da geldi. Mektuplarda ayrıntılar sevgilerinden bahsetti. Bu sayede gün doğusu ve günindi ortada müşterek anahtar köprüsü de kurmuş olduk. Diğer illerimizdeki öğrencileri okulumuza bekliyoruz, onları burada görmekten devlet duyacağız." sanarak konuştu.

Öğrencilerden Fırat Çiçek, öğretmenlerinin kendileri düşüncesince bu emek harcamayı yapmasından devlet duyduklarını belirterek, bu sayede ayrımlı kentlerde nice dost edindiklerini söyledi.

Gönderilen lezzetlerin kimilerini şimdi evvel tatmadıklarını özetleyen Çiçek, bu düzentileme yardımıyla hepsini tanıyıp, tattıklarını tabir etti.

Muhammet Ektiren de cezerye, künefe derece ürünleri şimdi evvel yemediğini anlatarak, "İlk el yiyorum, aşırı lezzetli. Gönderenlere aşırı teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

Halide Baran ise Yerli Malı Haftası nedeniyle ailelerinin hazırladığı ürünleri de tükettiklerini fakat ayrımlı bölgelerden gönderilen yemekleri de aşırı beğendiklerini söyleyerek, yardım sunanlara teşekkürname etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Hülya Avşar'dan yeni klip yorumu

2022-12-24 18:09 - Magazin

Türkiye'nin şimal ucu Sinop turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor

2022-12-22 13:06 - Ekonomi

Adıyaman'da karantinaya tahsil edilen köylerdeki zooloji aşılanıyor

2022-12-26 13:07 - Yaşam

Bitlis'te ulaşımı emin bir vaziyete getirecek köprü yol ferda açılacak

2022-12-21 13:07 - Gündem

Almanya duyu servisinde etkin ortak isim Rusya düşüncesince casusluk yapmaktan tutuklandı

2022-12-22 20:08 - Dünya

Trabzonspor'un Yunan futbolcusu Bakasetas, Fenerbahçe maçı evveliyat konuştu: Bütün derbiler öneml

2022-12-19 21:09 - Spor

Giresun'da tahminî 700 salname bulunduğu değerlendirilen Tevrat ele geçirildi

2022-12-22 21:08 - Gündem

Gece yarısı korku dolu anlar: Tartıştığı dostlarının evine kurşun yağdırdı

2022-12-25 09:05 - Asayiş

Şanlıurfa'da akrabaların silahlı arazi kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

2022-12-21 08:08 - Asayiş

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan toy asgari ücret açıklaması

2022-12-25 16:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem