TUSAŞ 'temsili iş sözleşmeleriyle' evlatların hayallerine bap araladı

Mühendisliğe merakı ilkokuldan liseye yaygınlaştırmak talip TUSAŞ, TEKNOFEST'te standını görüşme fail ufaklıklara "iş başvurusu" çağrısı yapmış oldu ve 500'den aşkın beşinci sınıf ve ortaöğretim öğrencisiyle "temsili iş sözleşmesi" imzaladı.

Teknoloji - 3 yıl önce

İstanbul

TUSAŞ, Anadolu Ajansı'nın paydaşı bulunduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te havacılık dalında kariyer gerçekleştirmek talip mühendis adaylarıyla müşterek araya geldi.

Mühendisliğe merakı ilkokuldan liseye yaygınlaştırmak talip TUSAŞ, standını görüşme fail küçüklere da "iş başvurusu" çağrısı yapmış oldu ve 500'den müşterek tomar beşinci sınıf ve ortaöğretim öğrencisiyle "temsili iş sözleşmesi" imzaladı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TEKNOFEST ve firmanın bu kapsamda yürüttüğü çalışmalara bağlı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Nasrettin Hoca fıkrasına gönderme yaparak "Göl ferment tuttu" diyen Kotil, TEKNOFEST'in gençleri yüreklendirme, dikkatlerini çekilme amacına ulaştığına şehadet ettiğini söyledi.

Avrupa'da görgü bilimi bilimi gören, Türkiye'ye mihman kendisine mevrut öğrencileri gördüğünü özetleyen Kotil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'ye doğmak istiyorlar. Bu alışılagelen müşterek şey, bunu garipsemeyin. Almanya'yı, Fransa'yı bırakacak, ihtimal orada doğma Türk asıllı insanoğlu sebep doğmak istiyor, zira burada müşterek coşku var. Türkiye içre bunu görmüyor olabiliriz. İHA'larımız, uçaklarımız, teknolojimiz ve şu anda yapmış olup doğrulama ika lafı verdiğimiz Milli Muharip Uçak, Hürjet, Gökbey... Bunlar Türkler düşüncesince eskiden hayaldi. Çocukları düşüncesince de hayaldi. Bunlar şu anda gerçek. Bu gerçekleri gördükleri düşüncesince içleri kaynıyor ve Türkiye'ye doğmak istiyorlar. Dediğimiz şu; Lütfen gelin. Çünkü Türkiye'de aşırı plan var. Türkiye zat olanaklarıyla 5. soy sop harp uçağı yapıyor. Bu hepsinden elleme olacak. Gençler, ülke dışı bunu görüyorlar. Gökbey önce uçuşunu yaptığında Almanya'nın ünlü dergisi "Türkler bunu kesinlikle yapabilir" niteleyerek müşterek kır yazmıştı. TEI, motorunu yapayım söylediğinde büsbütün çıldırmışlardı. Bu çocuklar, bu fuar müşterilerini çıldırtıyor. Gençleri pozitif, çekemeyenleri aksi açıdan çıldırtan müşterek festival."

Çocuklar hangarda zat uçağını yapacak

Fuarda "ilkokulda olsan caba TUSAŞ'a iş başvurusu yap" çağrısında bulunduklarını anlatım fail Kotil, "Fransız, Alman, İngiliz, İtalyan bütünü gençlerini aşırı er yaşta müşterek mesleğe heveslendiriyor. İlkokul evlatları düşüncesince etkinlik yapmışlar, çatı yapmışlar. Çocuk hem okuyor, hafta sonu oraya gelip kendine tayyare yapıyor. TUSAŞ kendisine acemi müşterek değişmeyen verdik. Ankara'da minikler düşüncesince aşırı dobra müşterek sundurma yapıyoruz, işlik kuruyoruz, olanaklar vereceğiz. 1 yıl sürebilir, inşaatı başlamadı henüz. Başka şehirden de gelebilir. Hafta sonu orada zat ürününü yapacaklar." dedi.

"Çatır çatır yapıyoruz"

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın öncülüğünde mütevazi biçimde süregelen TEKNOFEST'in bundan böyle oturduğunu vurgulayan Kotil, şunları kaydetti:

"Türk genci, dallar şu anda ego 5. soy sop harp uçağı yapıyorum diyor. Göl ferment tuttu. Bunun bitmeme etmesi gerekiyor. Anne-babalara aşırı iş düşüyor. Birçok ailede şurası gördüm; Yapamayız, edemeyiz. Gençliğimizde kafamız o denli doldu, yüreğimiz o denli parçalandı ki yaptırmazlar, ettirmezler denildi. Bir yaşıma denli ego de Türkiye'ye tayyare yaptırmazlar diyordum, ne düşünmek yaptırmazlar, yapamıyormuşuz da ondan dolayı. Şimdi çatır çutur yapıyoruz. Gökbey 12 şahsiyet müşterek helikopter, yaptık uçuyor. Jandarmaya doğacak yıl şimdilerde 3 adet doğrulama edeceğiz. Gittiğin yoldan ayrılmazsan, düştüğün çukurlar canını sıkmazsa böylece karşıya geçersin."

Gençlerin, evlatların gözündeki heyecanın kendisini de heyecanlandırdığını vurgulayan Kotil, "Yaptıkları uçaklar bizim denli müşterek iştirak düşüncesince çakma uçaklar ancak başım gözüm üzerine. Gelsinler dayanak noktası olacağız." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Balat’ta silahlı saldırıya uğrayan Esen Kaya yaşadığı dehşeti anlattı

2021-09-23 14:20 - Asayiş

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren mensur edelim' çağrısı

2021-09-22 16:01 - Dünya

Fenerbahçe Giresunspor Maç Anlatımı

2021-09-23 20:36 - Spor

TİM'in 'İlk 1000 İhracatçı Firma-2020' araştırmasında Gaziantep üçüncü sırada yer ald

2021-09-20 18:05 - Ekonomi

Taksim’de Yiğit Marcus Aral’ın öldüresiye dövüldüğü anlar kamerada

2021-09-23 10:02 - Asayiş

Sapanca Gölü’nde 23 kiloluk sazan yakaladı, sezonun rekorunu kırdı

2021-09-22 12:26 - Gündem

Çekmeköy'de oğluna uyuşturucu sattığı iddia edilen insanları uyaran baba hayatını kaybetti

2021-09-23 07:48 - Asayiş

107 yaşındaki Osman dede 40 yıl önce evi terk eden oğlunu arıyor

2021-09-23 13:12 - Gündem

Hiperleksili evlatların yaklaşık yüzde 84'ünde otizm görülüyor

2021-09-22 15:36 - Sağlık

TEKNOFEST kapılarını sürprizlerle açacak

2021-09-20 22:28 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:09 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:07 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sektörünün 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

T3 Vakfı hile ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:06 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem