YTB ve AA işbirliğinde planlı Kırım Haber Ajansı yetişek programı başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğinde planlı Kırım Haber Ajansı iletişim araçları sığa açık açık çoğaltma eğitimi programı başladı.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara

AAtölye'de meydana getirilen pedagoji bilimi programının açılışına AA Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir, Kırım Haber Ajansı (KHA) Genel Müdürü Fevzi Hamzayev ve pedagoji bilimi borç gazeteciler katıldı.

Programın açılışında mütekellim İşbilir, AA Haber Akademisinin 103 salname tecrübeyi usta-çırak ilişkisiyle kişi çalışanının beraberinde dost, hısım ve ahi topluluklara da bu pedagoji bilimi kanalıyla iletmeyi amaçladığını söyledi.

TİKA ve YTB derece kurumların eğitimlere uzlaştırıcı bulunduğunu dile getiren İşbilir, AA'nın kapasitesini ahi topluluklara aktararak domestik kapasiteyi genişletmeyi amaçladığını belirtti.

İşbilir, AA'nın kapasitesini arsıulusal duruma getirmeyi ve gerçekleri yayabilmeyi amaçladığını vurgulayarak YTB ortaklığında Kırım Haber Ajansı ile bahis konusu eğitimin yapılmasının ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

"AA'nın misyonlarından birisi de sulh gazeteciliği yapmak"

İşbilir, habercilikte toy iletişim araçları araçlarının öne çıkmaya başladığını belirterek AA'nın toy iletişim araçları haberciliğinin gereklerine ve gereksinimlerine layıkıyla kendini yenilediğini tabir etti.

AA'nın ulusal savaşım devrinde Anadolu'nun sesini dünyaya aksettirmek düşüncesince kurulduğunun altını çizen İşbilir, "AA'nın misyonlarından birisi de sulh gazeteciliği yapmak. Barış gazeteciği gerçekleştirmek ise tamamı mazlum milletlerin, çatışmaların mağduru göçmenlerin ve muhacirlerin seslerinin dünyaya duyurulmasını realizasyon etmeyi içerir." sanarak konuştu.

İşbilir, toptan malumat ajanslarının mazlum ve kıygın şahısların sesinin duyurulması düşüncesince yeteri derece adaletli ve birleştirme olmamasından dolayı domestik kapasitelerin güçlendirilmesinin ehemmiyet sunma ettiğini belirtti.

"Anadolu Ajansının 100 yılı fazla tecrübesi bizim düşüncesince iyice kıymetli"

Hamzayev, 2006'da kurulan KHA'nın Kırım halkının ulusal neşriyat organı, evvel ve yegâne malumat ajansı olduğuna özen çekerek Ajans'ın Kırım'daki sonuç gelişimleri ve yaşanmış olan vakaları dünyaya duyurmayı amaçladığını söyledi.

Ajans'ın merkezinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunduğunu özetleyen Hamzayev, Kırım halkına ve dünyaya müteallik olup bitenleri en yansız halde dünyaya sunduklarını vurguladı.

Hamzayev, KHA'nın amaçları doğrultusunda bilgelik birikimini ve iletişim araçları tecrübelerini bırakmak istediğini belirterek "AA'nın 100 yılı fazla tecrübesi bizim düşüncesince iyice kıymetli. AA, Kurtuluş Savaşı devrinde yüklendiği ciddi misyonu başarıyla yansıttı. Kırım Haber Ajansı da AA'nın misyonunun aynısını üstlenen durumda." değerlendirmesinde bulundu.

KHA kendisine iletişim araçları sektöründe baş döndürücü elan hevesli ve çarpıcı içerikler kurmayı amaçladıklarını tabir fail Hamzayev, Kırım Tatarlarının ve Ukrayna'nın sesi peyda etmek istediklerinin altını çizdi.

Hamzayev, Türk dünyasının malumat merkezi olmayı hedeflediklerini belirterek o alanda yaşanmış olan gelişimleri kişi öz kaynaklarından yola çıkarak yansıttıklarını kaydetti.

Daha ilkin katıldıkları harp muhabirliği eğitimi engelleme peyda etmek kıl payı artık yapılacak eğitimlerin de KHA düşüncesince iyice hayır olacağını vurgulayan Hamzayev, "Bu, bizim düşüncesince bire bir sürede şişman alım çalım ve şereftir." dedi.

AA ve YTB'nin ortaklığındaki pedagoji bilimi programı kapsamında KHA'da memur gazeteciler; AA Türkiye Dış Haberler Editörlüğü, Ankara Haberleri Editörlüğü, Sosyal Medya Editörlüğü, Fotoğraf Haber Editörlüğü, Görüntü Haber Editörlüğü ve Grafik Editörlüğünde 2 hafta süresince pedagoji bilimi alacak.

Haftanın Öne Çıkanları

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yılbaşı yoğunluğu

2022-12-31 15:06 - Gündem

Eski Vatikan Devlet Başkanı ve Emerit Papa 16. Benediktus yaşamını kaybetti

2022-12-31 14:06 - Dünya

Arap Yarımadası’na dolu ve kar yağdı

2022-12-28 00:06 - Dünya

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda uygulayım arıza

2022-12-28 20:08 - Gündem

Eski Papa 16. Benedictus yaşamını kaybetti

2022-12-31 16:09 - Dünya

Mavi Vatan’ın Çelik Kalesi TCG Gediz’de yeni sene manzaraları

2023-01-01 09:08 - Gündem

Putin, tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol satışını yasakladı

2022-12-27 20:08 - Dünya

Balık yemi fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2022-12-29 07:08 - Asayiş

Milli Savunma Bakanı Akar ve MİT Başkanı Fidan, Rusya'da temaslarda bulunuyor

2022-12-28 18:06 - Gündem

Dedelerinin hayalini meydana getiren kardeşler, zeytinyağı ihraç ediyor

2022-12-28 14:09 - Yaşam

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem