USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB içişleri bakanları gayrikanuni göçteki artışla ait olağanüstü toplanacak

Avrupa Birliği (AB) içişleri bakanları, 25 Kasım'da Orta Akdeniz ve Batı Balkanlar güzergahlarından AB'ye gayrikanuni göçteki artışla ilişik olağanüstü toplanacak.

AB içişleri bakanları gayrikanuni göçteki artışla ait olağanüstü toplanacak
23-11-2022 19:06
Brüksel

Üst düzem bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Komisyon, görüşmede içişlerinden mesul uzuv Ylva Johansson'un eski çağ açıklamış olduğu Orta Akdeniz rotasıyla ait hareket planını AB içişleri bakanlarına sunacak.

Toplantıda AB üyesi olmayıp Şengen alanına müdahale bulunan devletler de bulunacak.

Acil vaziyeti ele almanın birlikte doğacak ay rutin namına düzenlenecek iç işleri ve hak bakanları toplantısına tedarik ayrıcalığı de taşıyacak toplantıdan, rastgele müşterek değişmeyen çıkması beklenmiyor.

Ukrayna'dan mümkün acemi göç de görüşülecek

Toplantıda Ukrayna'daki 10 milyon derece insanı etkileyen güçlü şita şartları da menfez önüne alındığında, bu ülkeden AB'ye beklenen göç konusu da masaya yatırılacak.

Sene esasen beri 90 binin üstünde göçmen, Orta Akdeniz rotası üstünden AB'ye girmeye çalıştı. Bu, müşterek yıl öncesine nazaran yüzdelik 50'nin üstünde artışa istikbal ediyor.

Ağırlıklı namına Mısır, Tunus ve Bangladeş menşeli bulunan göçmenler, Libya ve Tunus üstünden Akdeniz'e ulaşıyor.

Batı Balkanlar rotasında da sabık seneye nazaran yüzdelik 159'luk artım gözlemlenirken 12 bin 450'ye DOĞRU gayrikanuni intikal girişimiyle karşılaşıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ