USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB ülkeleri, elektrik tüketimini azaltacak ve erke firmalarından yardım alacak

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, erke krizine üzerine elektrik talebinin mecburi düşürülmesi, ehven değerli elektrik üreticilerinin gelirlerinin sınırlandırılması ve müstehase mahrukat üreticilerinden ulama alınmasını içeren tedbirlerde barışma sağladı.

AB ülkeleri, elektrik tüketimini azaltacak ve erke firmalarından yardım alacak
30-09-2022 14:01
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, erke krizine gönül rahatlığı elektrik tüketiminin düşürülmesini, ehven istihsal karşıcı ve çok kar fail erke firmalarının vergilendirilmesini içeren acemi tedbirleri onaylamaya hazırlanıyor. AB devre başkanı Çekya'nın çağrısı üstüne örgen 27 ülkenin erke bakanları Brüksel'de dehşet görüşmede müşterek araya geldi.

Toplantı girişinde açıklamalarda bulunan Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela, "Vatandaşlarımız ve işletmelerimiz, çok faziletkâr erke tutarları dair AB'nin konkre önerilerle gelmesini sabırsızlıkla bekliyor." diyerek konuştu.

Toplantı gündeminde 3 ehemmiyetli hazırlık olduğuna ayraç fail Sikela, "Birincisi elektrik talebinin azaltılması. Bu, şu anda en fiyatlı bulunan katıksız gaz kullanımını azaltacağı düşüncesince elektrik fiyatlarını elden düşürecek müşterek önlem." ifadesini kullandı.

Sikela, ikinci önlemin çekirdeksel yahut yenilenebilir erke derece ehven elektrik üreticilerinin elde etmiş olduğu karlara yukarı uç uygulanması bulunduğunu belirterek, bu işletmelerin bulunan paha artışlarından faziletkâr karlar sağladıklarını anlattı.

Üçüncü hazırlık yerine müstehase mahrukat üreticilerinin çok karlarından hesaplanan müşterek el birliği yardımı alınacağına dikkati çekici Sikela, bu tedbirlerin probleminin tamamını çözmeyeceğini söyledi.

Sikela, "Hane ve işletmelerin acele desteğe gereksinimi var. Bütün örgen devletler bu durumun farkında. Dolayısıyla çağ politik müşterek anlaşmaya varacağımıza ve tedbirleri en endamsız müddette yaşama geçireceğimize eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ile müşterek erke cenginde olduklarını tabir fail Sikela, "Durmamalıyız. Kış geliyor. Şimdi harekete geçmeliyiz." dedi.

Sikela, Komisyon'un en endamsız müddette ilkin gaz fiyatının elbette düşürüleceği dair ek önlemlerle gelmesini beklediğini vurgulayarak, "Bakanların, Komisyon'dan uygulanacak tedbirler dair konkre müşterek dizelge hazırlamasını istem etmelerini bekliyorum." diyerek konuştu.

Komisyon'un çabuk akıntı etmesi gerektiğine ayraç fail Sikela, lüzumlu teşri işlemlerini muhtemel bulunan en endamsız müddette tümlemek düşüncesince gerektiği derece dehşet güruh hazırlamaya müheyya olduklarını belirtti.

Sikela, İsveç, Almanya ve Danimarka'nın Kuzey Akım borazan çizgileri altyapısındaki hasarı da gündeme getireceğine ayraç ederek, bu sızıntıların müşterek DOĞRU olmadığını, Avrupa'nın erke altyapısına müteveccih rastgele müşterek maksatlı eyleme çelimli ve beraberce reaksiyon vereceklerini tabir etti.

Enerji krizine gönül rahatlığı AB'nin sakınım çalışmaları

Öte taraftan AB Komisyonu kabilinden ilkgüz ayında hazırlanmakta bulunan teklifler, örgen devletlerin hep elektrik tüketimlerini yüzdelik 10 oranında fahri halde düşürmelerini, en derin saatlerde elektrik tüketiminin mecburi yerine yüzdelik 5 azaltılmasını, yenilenebilir, çekirdeksel ve kömür derece kaynaklardan elektrik üretenlerin gelirlerinin megavatsaat başına 180 ekü ile sınırlandırılmasını ve müstehase mahrukat sektöründen 'dayanışma katkısı' ismi altında mevhibe alınmasını içeriyor.

Bu tedbirlerle AB ülkelerinin hep 140 bilyon ekü pınar toplaması, bununla vatandaşlara ve işletmelere dayanak noktası sağlanması öngörülüyor.

Söz konusu tekliflerin örgen devletler kabilinden benimseme edilmesi bekleniyor.

Enerji bakanları, elan sonradan faziletkâr gaz fiyatlarını ıskat etmek düşüncesince elan çok siyasa seçeneği dair düşünce alışverişinde bulunacak.

AB Komisyonu esbak planına ithal katıksız gaza çatı paha getirilmesini müdahale etmemişti.

Aralarında Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'nın da bulunmuş olduğu AB üyesi 15 ülke, bu hafta AB Komisyonundan, ithal katıksız gaza çatı paha uygulamaya müteveccih yazı hazırlamasını istedi.

AB Komisyonu, katıksız gaz dair atılabilecek acemi adımları ve uygulanabilecek arttırma tedbirleri içeren resmi sıfır müşterek doküman hazırladı ve örgen devletlere sundu.

Komisyon, bu belgede katıksız gaza degaje halde çatı paha getirilmesinin komplike olabildiği ve erke güvenliği düşüncesince riziko oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Öte yandan, Almanya, Hollanda ve Danimarka derece devletler bu noktada katıksız gaz fiyatlarına çatı getirilmesi fikrine hamam yaklaşmıyor.

Gaza çatı paha getirilmesinin erke sunma güvenliğini riske sokacağı görüşünde bulunan bu ülkeler, uygulamanın ilkin şita aylarında katıksız gaz tedarikine dokunca verebileceğini değerlendiriyor.

Enerji bakanlarının katıksız gaza çatı paha uygulanması konusunu derin halde tartışması bekleniyor.

AB ülkeleri, elektrik tüketimini azaltacak ve erke firmalarından yardım alacak

Avrupa'daki erke krizinin görüşüldüğü güruh bitmeme ederken, Çekya'nın AB devre başkanlığı resmi toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda, bakanların acemi tedbirler dair anlaştıkları bildirildi.

"Bakanlar, faziletkâr elektrik fiyatlarını azaltacak önlemler dair politik müşterek anlaşmaya vardı." ifadesi geçer paylaşımda, bu kapsamda elektrik talebinin mecburi düşürüleceği, çok kar elde fail elektrik üreticilerinin gelirlerine yukarı uç getirileceği ve müstehase mahrukat üreticilerinden el birliği yardımı alınacağı belirtildi.

AB Komisyonu kabilinden eylülde hazırlanmakta bulunan teklifler, örgen devletlerin hep elektrik tüketimlerini yüzdelik 10 oranında fahri halde düşürmelerini, en derin saatlerde elektrik tüketiminin mecburi yerine yüzdelik 5 azaltılmasını, yenilenebilir, çekirdeksel ve kömür derece kaynaklardan elektrik üretenlerin gelirlerinin megavatsaat başına 180 ekü ile sınırlandırılmasını ve müstehase mahrukat sektöründen 'dayanışma katkısı' ismi altında mevhibe alınmasını içeriyordu.

Bu tedbirlerle AB ülkelerinin hep 140 bilyon ekü pınar oluşturması, bununla vatandaşlara ve işletmelere dayanak noktası sağlanması öngörülüyor.

Toplantının devamında ithal katıksız gaza çatı paha getirilmesi ve Kuzey Akım borazan çizgileri altyapısındaki hasar konularının görüşülmesi planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ