USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, Rusya yaptırımlarını delen GKRY merkezli firmalar ağına müeyyide uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Rusya’ya müteveccih yaptırımları ihlal etmekle suçlanan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) ortak tabanca tüccarının önderlik etmiş olduğu GKRY merkezli firmalar ağına müeyyide uyguladı.

ABD, Rusya yaptırımlarını delen GKRY merkezli firmalar ağına müeyyide uyguladı
02-02-2023 03:10
Washington DC

Hazine'den meydana getirilen mukayyet açıklamada, Rusya’ya geçerli yaptırımları delerek Moskova’nın askeri uran angajmanlarına vasıtalık fail 22 ad ve kuruluşun müeyyide listesine alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bugünkü adımlar, Hazine'nin evren çapında müeyyide geçerli Rusların varlıklarını belirleme etmek, dondurmak ve bunlara ele ayırmak düşüncesince kurduğu Rus Elitleri, Vekilleri ve Oligarkları Görev Gücü'nün faaliyetlerinin birlikte parçası kendisine atıldı." denildi.

Yaptırım geçerli firmalar ağının merkezi Güney Kıbrıs'ta

Hazine'nin açıklamasında, bu yaptırımlarda Rusya yaptırımlarını yelek faaliyetlerinde mevcut GKRY yurttaşı tabanca tüccarı Igor Vladimirovich Zimenkov liderliğindeki birlikte firmalar ağını maksat almış bulunduğu kaydedildi.

ABD çeşidinden "Zinmenkov Ağı" kendisine isimlendirilen firmalar ağının müeyyide kapsamındaki birlikte Rus şirketine faziletkâr uygulayım bilimi cihazlar hazırlık buyurmak de dahil, Rus defans sanayisiyle irtibatlı projelerde gösteriş almış bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, bu firmalar ağının bire birlikte zamanda, Rusya'nın ehemmiyetli defans şirketlerinden Rosoboroneksport ve Rostec'le münasebetli bulunduğu anlatım edildi.

Igor Zimenkov ve oğlu Jonatan Zimenkov’un degaje birlikte ad ve yapılış ağıyla, Rus defans ürünlerinin üçüncü devletlere satışı düşüncesince çalışmış bulunduğu tamlanan açıklamada, ağababa ve mahdum Zimenkov’un Rus defans şirketleri ile yazışmalarının belirleme edildiği, ikilinin birtakımı devletlere Rus siber düzenlilik ürünleri ve helikopter satışına bağlı aşırı sayıda anlaşmaya engelleme oldukları kaydedildi.

Açıklamada, Zimenkov’un ABD’nin müeyyide sıralamasında mevcut Belarus defans kuruluşu Belspetsvneshtechnika'nın (BSVT) Latin Amerika'daki satı faaliyetlerine de vasıtalık etmiş bulunduğu bilgisine arazi verildi.

GKRY merkezli Zimenkov Ağının parçası kendisine müeyyide listesine tahsil edilen başka ehemmiyetli birlikte tabanca tüccarı da gine GKRY yurttaşı Alexander Volfovich oldu.

Volfovich’in ve sahibi bulunduğu GBD Limited ünlü şirketin, Rus silahlarının Afrika ülkelerine satılmasına vasıtalık etmiş bulunduğu öne sürülen nedeni ile müeyyide listesine alındığı anlatım edildi.

Bunun birlikte Volfovich’in birisi Bulgaristan, birisi İsrail, dördü GKRY merkezli edinmek kabil Rusya yaptırımlarını deşmek kabil makbul altı paravana şirketine de müeyyide uygulanmış bulunduğu belirtildi.

ABD ambargoları kaldırdı lakin GKRY hala yağız mülk ibra ve yaptırımlardan çekinme merkezi

ABD Kongresi, Rus harp gemilerine ikmali durdurması, Rusya ile defans ilişkilerini azaltması ve yağız mülk ibra faaliyetlerine karışma etmesi koşuluyla GKRY’ye müteveccih tabanca ambargolarının salname kendisine kaldırılmasına müsaade vermişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da 17 Eylül 2022’de Kongre'ye birlikte anlatım sunarak Rum yönetiminin, eşya koşulan yükümlülüklerini adına getirdiğini ve bu kapsamda GKRY'ye müteveccih 2023 finansal yılı düşüncesince tabanca ambargolarını kaldırdığını bildirmişti.

Günlük matbuat toplantısında AA muhabiri, bu tutanağı ve ambargoların kaldırılmasını hatırlatarak Dışişleri Sözcü Yardımcısı Vedant Patel’e "Rum kesiminin halen birlikte yağız mülk ibra ve yaptırımlardan çekinme merkezi olduğunu, bu gestalt dikkate alınarak GKRY ambargolarının kaldırılması kararının gözden geçirilip geçirilmeyeceğini" sordu.

Patel, yaptırımların Rusya’nın Ukrayna’ya harp başlatmasına gönül rahatlığı atılmış adımların birlikte parçası kendisine uygulandığını fakat GKRY ambargolarının kaldırılması dair birlikte siyasa değişikliğinin bahis konusu olmadığını söyledi.

Muhabirin, bu yaptırımları yelek faaliyetlerine karşın ambargoların kaldırılması kararının akıllıca bulunduğunu değerlendirip değerlendirmedikleri sorusuna karşılık vermekten mümteni Patel, siyasa değişikliği olmadığını yineledi. ​​​​​​​


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ