USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ağrı'da rengarenk çiçeklerle kaplanan tarlalar ve dağlar dronla görüntülendi

Ağrı'da, yağışların artmasıyla canlanan doğada sarı, mor, al ve parafin renkteki nice çiçekle kaplanan tarlalar ve dağlar, ayrı müşterek güzelliğe kavuştu.

Ağrı'da rengarenk çiçeklerle kaplanan tarlalar ve dağlar dronla görüntülendi
27-06-2022 11:04
Ağrı

Kentte, yağışsız sabık müşterek eski senenin tersine bu yıl, ilkin mayıs ve haziran aylarında yağışların artmasıyla huy da canlandı.

Özellikle il merkezi, Taşlıçay, Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerindeki tarlalar ile dağlarda sarı, mor, pembe, al ve alkan mülevven çiçekler açtı.

Düz ovada kıvrıla kıvrıla cari ve etrafı yeşilin ayrımlı tonlarına bürünen Murat Nehri'nin bulunmuş olduğu ovalık alanlar da rengarenk çiçeklerle ayrı müşterek güzelliğe büründü.

Güzel manzaraların oluştuğu tarlalar, bölgedeki Ağrı-İran kişmiri uğrunda yolculuk fail vatandaşların takdirini topluyor.

Özel araçlarıyla yolculuk fail bazısı vatandaşlar, rengarenk çiçekleri görür görmez koyuverme verip tarlalarda dolaşarak ışık çekip zaman geçiriyor.

Rengarenk çiçeklerle kaplanan tarlalar ve dağlar ile Murat Nehri çevresi, Anadolu Ajansı (AA) muhabirince dron ile eşya dibine alındı.

Vatandaşlardan Seyit Tekin, AA muhabirine, Şanlıurfa'dan Ağrı'daki akrabalarını ziyarete geldiklerini ve doğayı aşırı beğendiklerini söyledi.

Bu sene tabiat ananın aşırı elleme halde bulunduğunu tamlayan Tekin, "Seyahat ederken bu dobra manzaraları görür görmez dayanamadık ve araçtan inip ışık döşemek istedik. Her tarafta rengarenk çiçekler var. Bu gösteriş görülmeye değer. Memleketimizin güzelliklerini gitmek bizi bahtiyar ediyor. Yöreye gelişimizi bu mevsime emsal getiriyoruz." dedi.

Seyit Tekin'ın kızı Aylin Tekin de tevellüt haset bulunduğunu anlatarak, bu bahtiyar gününde tarlalarda dolaşarak çiçek toplamış olduğu düşüncesince devlet duyduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ