USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: (Altılı masanın anayasa çalışması) Bu kozmetik ortak metindir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, altılı masanın anayasa çalışmasına ilişkin, "Ana düşüncesi olmayan, ne dediği mahsus olmayan, 2023 seçimlerine bağlı de ortak nesne söylemeyen ortak metindir." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: (Altılı masanın anayasa çalışması) Bu kozmetik ortak metindir
01-12-2022 14:14
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk deli dolu yayınında soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dair takvim sonlanmış oldu mi, düzentileme ne aşamada?" sorusu dair Kurtulmuş, "Bu husus 1 milyon 900 bin kesir vatandaşımızı uygun ilişik ortak mesele. Artık sonuç noktaya akla yatkın gelinmiştir rötuşları yapılarak, anlaşılan ortak zamanlama ile Meclis takvimi de dikkate alınarak, biliyorsunuz ki ortak bütçe maratonu var, o takvim de cezaevi uğrunda bulundurulacak." dedi.

Süreçle dayalı açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşacağını bildiren Kurtulmuş, Meclis Başkanı'nın isterse Meclisi bütçeden sonraları da çalıştırabileceğini, bunun uran ortak iş bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Hükümetimiz bu manada çalışmasını tamamlamıştır, Çalışma Bakanlığımız çalışmalarını sonuç noktaya getirmiştir. Onların rötuşları yapılarak Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuna açıklayacaktır. Sadece açıklanması değil, aceleci ortak biçimde yasalaşması süreci de hükümetin gündemindedir." niteleyerek konuştu.

Emeklilikte, sene ve prim haricinde gözyaşı kriteri bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bunlarla dayalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ayrıntılı ortak tedarik yaptığını, hem beklentileri ödeyeceğini bununla beraber ussal ortak etap atılacağını vurguladı.

"Tatmin edici ortak minimum sevap açıklanacağını beklenti ediyorum"

2023 yılı minimum sevap ile dayalı sürecin bugün bakımından başlayacağını tamlayan Kurtulmuş, şu biçimde konuştu:

"Tabii ki ortak miktar söylemem fakat neticede minimum ücretin elbette belirleme edileceği bellidir. Üçlü düzenek arasında hacısı hocası özlük teklifini getirecek ve Türkiye'nin ekonomisinin umumi dengeleri içesinde burada uygun ortak minimum ücretin belirlenmesine çalışılacaktır. Hükümet namına burada bizim bel kemiği meselemiz, başta sonuç devirde bu içerisinden geçtiğimiz alışılagelen dışı şartların vatandaşımızın alıntı enerjisini azaltmaması için, elbette güzeşte sene ortak sene ortamında dü el bindirim yapıldığıysa, bu minimum ücrette de filhakika vatandaşımızın dobra olduğu, gönül tokluğu edici ortak minimum sevap açıklanacağını beklenti ediyorum. Burada Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve hükümetimizin ana fikri, vatandaşımızı avlu pahalılığının altında ezdirmemektir. Vatandaşımızın alıntı enerjisini artıracak, destekleyecek ortak ücretin bu alt kurul emekleri kararı ortaya çıkacağını düşünüyorum."

"Türkiye başından itibaren frene bastırmak adına gaza basmayı yeğleme etti"

"Büyüme sayıları açıklandı, bunun vatandaşa yansıması, alıntı gücü şişkinlik dengesi ne devir sağlanır?" sorusunu da yanıt veren Kurtulmuş, Türkiye açısından pandemi periyodunun parantezinin kapandığını söyledi.

Pandemi ondan sonra aşırı kırılan ortak zamanın bitmeme ettiğini bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, "Burada bizim başından bu yana üstünde durduğumuz nesne tezgahı dağıttırmamaktır. Böyle zamanlarda tezgah dağılırsa istihsal biterse, esasi ulusal ekonomiler düşüncesince korku sinyalleri oradadır. Türkiye başından itibaren frene bastırmak adına gaza basmayı yeğleme etti. Türkiye'nin bugünkü faiz rakamları, bu gaza kemre stratejisinin sonucudur." dedi.

Büyümenin istihsal yapmak bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, şu açıklamalarda bulundu:

"Büyüme aşırı elbette namına vatandaşımıza yansıyor. Burada bel kemiği meselelerimizden birisi de enflasyondur. Enflasyonun da OVP'de (Orta Vadeli Program) öngörülen seviyesinde seyrederek, inşallah en çelimsiz sürede arama dibine alınacağı, filhakika ortak sukut eğiliminde bulunduğu görülüyor. umut ediyorum ki elbette aşırı dokunaklı ortak düşüşten ziyade, anlaşılan tempo ortamında enflasyonun düşeceği görülüyor. Bu da yurttaşlarımız düşüncesince müspet ortak sinyaldir. Bu büyük iktisadi göstergelerin yanına toy ortak müspet belirtke namına ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki devirde en ehemmiyetli savaşım enflasyonla savaşım edinmek zorundadır. Bu mücadeleyi de inşallah başarıyla adına getiririz."

Kurtulmuş, marketlerde tafsil edilemez eder artışları olduğunu, bununla dayalı Ticaret Bakanlığının lüzumlu tedbirleri aldığını söyledi.

"Türkiye'yi ileriye haiz ortak öneri değildir"

Altılı masanın pazartesi haset açıklamış bulunduğu anayasa çalışmasına bağlı suali da yanıt veren Kurtulmuş, "Ben aşırı ayrıntılı okudum fakat maatteessüf üzülerek anlatım eylemek icabında tek biçimde ciddiye alınmayacak ortak metinle gönül rahatlığı karşıyayız." dedi.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Ana düşüncesi olmayan, ne dediği anlaşılan olmayan, 2023 seçimlerine bağlı de ortak nesne söylemeyen ortak metindir. Burada Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tespiti sonuç basamak doğrudur, masanın sâdır ve bâtın bileşenlerini mutlu edecek gelişigüzel nesne bu eskiz içine konulmuştur. Bu ortak anayasa değişikliği teklifidir, kozmetik ortak metindir. Bunlar bu teklifleriyle 'Türkiye'yi elbette geriye götürürüz' onun çalışmasını yapmış. Biz Türkiye'de filhakika budun iradesinin hane pörçük bir duruma getirilerek değişik yerlerde kullanılmasını, kısaca emektar vasilik odakları kabilinden Türkiye'de budun egemenliğinin ortak biçimde edisyon dibine alındığı dönemleri geride bıraktık."

Kurtulmuş, Türkiye'nin durduk yere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmediğini vurgulayarak, "Herkesin karıştığı, askeri vasilik odaklarının hudut bildirdiği, bunların toplanarak siyasete doğrultu verdiği dönemler bundan hakeza geride kaldı." dedi.

Ortaya konulanın gerçekte ortak milletvekili dizge teklifi de olmadığını anlatım fail Kurtulmuş, "Hem cumhur reisi seçilecek hem başvekil seçilecek, bunun ismi nihayet nısıf riyaset sistemi olur. Teklif ettikleri şeyin ne işe yaradığını da bilmiyorlar. Bu Türkiye'yi ileriye sevk değil, geriye sevk sistemidir. Geri ortak tekliftir, Türkiye'yi ileriye haiz ortak öneri değildir, ortak de ağız ağıza reaksiyoneldir. Eğer eskiye istek olsaydı filo pazarına foto yağardı. Bu öneri 2023'le dayalı ortak öneri değil. Mevcut 81 Anayasasına özengen ortak büyüklenme içerisinde, cansız vasilik odaklarını baştan ihya çabalarından ayrıksı ortak nesne değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu mücerrep ortak yoldur, emektar ortak yoldur"

CHP'nin 3 Aralık'ta görünüm vesikası açıklayacağı hatırlatılarak, "Ekonomi danışmanları aşırı konuşuldu, yorumunuz nedir?" sorusu dair Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"CHP resmi ortak tafsil yapmış olup ismi güzeşte zatları duyuru etmeden ortak nesne beyan eylemek akla yatkın değil fakat CHP'nin bu tecrübesi bizlere ecnebi değil. Sayın Kemal Derviş'in eskiden Türkiye'deki iktisadi gidişattan depar vesikası düşüncesince elbette diyar dışından Türkiye'ye ihraç edildiğini, ithal edildi demiyorum ihraç edildiğini ve rahmetlik Ecevit'in yanına elbette kurgu edildiğini aşırı dobra hatırlıyoruz. Artık bu heveslerden vazgeçsinler, ego bu dü bireyin etkili esame bulunduğunu biliyorum, o ayrı ortak nesne fakat neticede on paralık kimsenin Türkiye'ye ihraç edilen esame üzerinden, Türkiye'nin problemlerini halletmek üzere ortak yanlışın içine düşmemelerini referans ederim. Bu mücerrep ortak yoldur, emektar ortak yoldur, haset geçmiş ortak yoldur."

"Bölge ülkeleriyle normalleşme periyodunu çabucak tamamlamamız gerekiyor"

Suriye'ye ortak karaca operasyonuna bağlı ABD ve Rusya'dan mevrut mesajların da sorulmuş bulunduğu Kurtulmuş, "Biz ayrıksı devletler üzere yıldırı dendiği devir uzakta ortak şeyden bahsetmiyoruz. Hemen burnumuzun dibinde, İstiklal Caddesi'nde bomba patlatabilen, sınırlarımıza bomba atabilen ortak yıldırı yapılanmasından bahsediyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin bu yıldırı örgütlerini sonlandırması, herhalde Türkiye düşüncesince dirimlik meselelerden birisidir." dedi.

Bölge politikaları bakımından bazı ülkelerle aralarında aşırı ehemmiyetli farklar bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye düşüncesince bu bölgenin selameti, Türkiye'nin birliği, ulusal menfaati, bu semt halklarının bölgedeki devletlerin elan ortak tomar entegrasyonu, elan ortak tomar işbirliği, aradaki problemlerini araştırma ile çözebilme beceresini kazanmasından geçiyor. Örneğin, ABD ve ayrıksı bazı devletler düşüncesince bu alanda özlük ulusal menfaatleri bu bölgenin elan ortak tomar dağılması, parçalanması ve ufalanmasından geçiyor. İşte onun düşüncesince bazı yıldırı örgütleri vekalet savaşlarının unsurları namına destekleniyor. Bunlara yardımlar yapılıyor. Siyasi, geri hizmet ihtimal istihbari destek sunar veriliyor. Bu ana farkı gitmek mecburiyetindeyiz."

Kurtulmuş, Türkiye'nin teröre gönül rahatlığı mücadelesinde azimli bulunduğunun altını çizerek, terörün arkasındaki desteklerin bütün bütün ortadan kaldırılmasına çevrilmiş ortak mücadelenin topyekun yapılması zorunda olunduğunu vurguladı.

Bunun siyasi, iktisadi mücadeleyi gerektirdiğini anlatım fail Kurtulmuş, "Bölge ülkeleriyle normalleşme periyodunu çabucak tamamlamamız gerekiyor. Süratle bu normalleşme sürecinin tamamlanması, bu alanda Irak'ın da Suriye'nin de İran'ın da yer bütünlüğünün gerçekleştirme edilerek semt devletleri namına bu meseleyi çözecek adımları atabilmemiz lazım. Bu hava hakeza bitmeme etmiş bulunduğu sürece bu vekalet savaşlarını kullanmaya bitmeme ederler, elan canımızı aşırı yakarlar. Burada akılla bunu aşabilecek noktadayız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ