USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen hücum müşterek adamlık suçud

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen hamle ile ilgili, "Bunun müşterek adamlık suçu olduğunu, bunun etraflı insanlığa hakkında işlenmiş bulunan açık, aleni müşterek hamle bulunduğunu müşterek kat şimdi anlatım buyurmak isteri

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen hücum müşterek adamlık suçud
27-01-2023 00:06
Kütahya

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen saldırının peşi sıra gene bire ortak politikacı bozuntusu, faşist, rasist insanın bu kol Danimarka'nın başkentinde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi içinde olabileceği gelişmeleri geliyor. Bunun ortak adamlık suçu olduğunu, bunun eksiksiz insanlığa için mamul bulunan açık, aleni ortak hücum bulunduğunu ortak el şimdi anlatım eylemek isteriz." dedi.

Regaip Kandili nedeniyle zamanı Kütahya Ulu Cami'ye mevrut Kurtulmuş, cami uğrunda partisi çeşidinden planlı vatandaşlara Kur'an-ı Kerim tevzi programına katıldı.

Kurtulmuş, burada gazetecilere icra ettiği açıklamada, hümayun üç ayların Müslüman milletlere huzur, ongunluk ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

İnanca meydana getirilen saldırıları aşırı dikçe üzüntüyle, nefretle karşıladıklarını tamlayan Kurtulmuş, şu halde konuştu:

"Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen saldırının peşi sıra gene bire ortak politikacı bozuntusu, faşist, rasist insanın bu kol Danimarka'nın başkentinde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi içinde olabileceği gelişmeleri geliyor. Bunun ortak adamlık suçu olduğunu, bunun eksiksiz insanlığa için mamul açık, aleni ortak hücum bulunduğunu ortak el şimdi anlatım eylemek isteriz. Bu Ebu Cehillere hatırlatırız ki Ebu Cehil'in, Ebu Leheb'in İslam'ı bulunmayan etmeye, Kur'an'ı bulunmayan etmeye gücü yetmedi. Sizler ne Kuran'ı ortadan kaldırmaya, ne Müslümanlara ve İslam'a dokunca vermeyi düşünüyorsunuz? Niyet ediyorsunuz. Bu esasen görülmedik hain, görülmedik adamlık dışı ötekileştirici ortak saldırıdır ve dostça içe eksiksiz Avrupa kıtasını ve eksiksiz Batı dünyasını maatteessüf dostça içe kemirici şişman ortak zehirdir."

Kurtulmuş, bu ağılı dalganın Müslümanlara, İslam'a dokunca veremeyeceğini, en şişman ziyanı Avrupa'ya ve Batı hayatına vereceğinin aşikar bulunduğunu dile getirdi.

Yapılan eylemin düşün özgürlüğü ve demokrasiyle en küçük ortak ilişkisinin olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Böylesine faşist, ırkçı, ecnebi düşmanı, İslam ve başta Türkiye düşmanı politikacı müsveddelerinin 'bu ortak demonstrasyon hakkıdır. Bu ortak düşün özgürlüğüdür. Bu ortak demokrasinin parçasıdır. Demokrasinin gereğidir' kadar şişirme haber gerekçelerle korunum dibine alınması, korunması ve eylemlerini bu halde yapabilmesi esasen Avrupa'nın geldiği yeri da göstermesi itibarıyla ilginçtir."

Yapılan eylemin aracısız doğruya dünyada kestirmece 2 milyara vasıl Müslüman nüfusun tamamını gaye düzlük inançlara için hücum olduğuna ayraç fail Kurtulmuş, bu durumun esasen kâffesi insanlığa için mamul ortak kabahat bulunduğunu savundu.

"Saldırlar milletimizi şimdi da kenetlendirir"

Bu gerekçeyle Türkiye'ye de meydana getirilen saldırıların milleti şimdi da kenetlendirdiğini anlatım fail Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Türkiye'ye, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a meydana getirilen bu saldırılar çabucak milletimizin kenetlenmesine, bütünleşmesine, öz inançları ve değerleri çevresinde toparlanmasına fırsat olur. Dışarıdan yapılacak bu çeşit saldırıların da bizim birliğimize, bütünlüğümüze tek halde dokunca vermeyeceği kadar hakkıyla bizi şimdi da bilinçli ortak halde milletimize, değerlerimize eş çıkmaya, inançlarımıza eş çıkmaya yeter. Bir el şimdi bu hümayun gecede bu çıyan saldırıları, bu saldırıların arkasındaki ılımlı asır kalıntısı bilinç dünyasını, bunlara demokratlık ve benzerleri ismi altında hoşgörü göstererek Avrupa siyasetini, Avrupa halklarını zehirleyen yöneticileri kargıma ettiğimizi anlatım eylemek istiyorum. bu adamlık suçudur. Asla bildirme edilemez."

Kurtulmuş, Türkiye'nin çelimli şişman ortak dünya kendisine için bitmeme ederek, Müslüman ve mazlum milletlerin öncüsü, sözcüsü olmaya bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ