USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye Yüzyılı, global savaş yüzyılıdır

Numan Kurtulmuş, "Türkiye Yüzyılı, ne içeride vasilik odaklarıyla savaş ettiysek, aut vasilik odaklarıyla da savaş ederek, hâlâ hakkaniyetli, hâlâ adaletli ve hâlâ insancasına ortak cümle ihdas etmek düşüncesince global savaş yüzyılıdır." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye Yüzyılı, global savaş yüzyılıdır
06-12-2022 04:09
TBMM

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde AK Parti Grubu hesabına yalan aldı.

Numan Kurtulmuş, Cumhuriyetin yüzüncü yılının bütçesi, bire birlikte sürede "Türkiye Yüzyılı"nın da evvel bütçesi bu bütçenin, hayırlı, uğurlu, fazlalaşan olmasını diledi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk hanımına seçilmiş ve seçilme hakkı verilişinin 88. yılını kutlayan Kurtulmuş, Türk hanımının siyasette henüz birlikte tomar toprak almasını heveslendirme fail Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname etti.

Kendisinden evvela kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına ayraç fail Kurtulmuş, "Sürekli şekilde bozuk birlikte üslupla, ayrıca devir hin yukarıdan hakarete vasıl laflarla AK Parti Grubu'nu birlikte biçimde muhatap alarak konuşmanın akıllıca olmadığını, illa hele Türkiye'nin ikinci şişman partisinin Genel Başkanına yakışmadığını anlatım eylemek isterim." diyerek konuştu.

Kurtulmuş, milletvekillerinin kimler çeşidinden saptandığı ve seçildiğinin aşikar olduğuna ayraç ederek, şöyleki bitmeme etti:

"Biz bu Meclis'te tek milletvekiline taşlama etmedik, taşlama etmeyi de aklımızdan geçirmedik. 'Milletvekillerini ki belirliyor?' derseniz, sizin milletvekillerinizi de kimin, ne belirlediğini dünya biliyor. Sosyal medyaya denli sakıt olan, şu anda partinizle alakası yok dü altın yöneticinizin nasıl, ne biçimde milletvekilleri seçildiğini biliyoruz. Milletvekilleri partilerin kurullarında seçiliyor, umumi başkanların, fırka kurullarının kararıyla, milletin helal oylarıyla seçiliyor. Her birlikte milletvekilini seçen milletin kendisidir."

"Bütçe değil, cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşmasıydı"

Hiç kimsenin Meclis'e taşlama etmeye hakkı olmadığını anlatım fail Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Arkadaşlar Gazi Meclis'e saygıdan bahsettiğinde, 'Gazi Meclis' lafını duyduğu devir 'Bırakın bu ayakları' diyen Türkiye'nin ikinci partisinin Genel Başkanıdır. Bu Meclis, gazi birlikte Meclis'tir. AK Partilisiyle, CHP'lisiyle, HDP'lisiyle, MHP'lisiyle, İYİ Partilisiyle 15 Temmuz'da baştan sona bu arada direnmiş birlikte Meclis'tir. Bu Meclis'in gaziliğine hürmet duymuyorsanız, Allah aşkına neye hürmet duyacaksınız? Sözlerimi en gene alıyorum, Gazi Meclis'i nazikâne selamlıyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu konuşmalarının böylecene sonsuz 'diktatör' söylediği Cumhurbaşkanına birlikte küçük ad henüz ekleyerek, 'tiran' dedi. Halkta karşılığının kalmadığını söyledi. Biz de Kılıçdaroğlu'na deriz ki mademki Recep Tayyip Erdoğan'ın halkta karşılığı yoktur, buyrun er meydanına, adaylığınızı duyuru edin. Zaten Sayın Kılıçdaroğlu'nun buradaki konuşması, birlikte Genel Kurul bütçe hitabı değil, birlikte cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşmasıydı."

"Milletin gönlüne girerek seçimleri kazanır ve Meclis'e geliriz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanının Meclis'i fek yetkisinden bahsettiğini tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Daha sabık devir altılı ganyan masanın kanun teklifinde, kendilerinin de Meclis'i gerektiğinde cumhurbaşkanının feshetmesi yetkisini unutmuş görünüyor.

Biz, milletin gönlüne girerek, milletin gönlünde kalmayı başararak, milletin çarşısında, pazarında, düğününde, cenazesinde şekilde seçimleri kazanır ve Meclis'e geliriz. Biz, milletin iradesiyle sandıklardan çıkarız, halkın helal oylarıyla iktidara geliriz ve bundan ayrıksı birlikte kez tanımayız. Ne 367'nin gölgesine ne neymiş cumhuriyet mitinglerinin gölgesine sığınırız ne Türkiye'deki bazı vasilik odaklarının, toptan vasilik odaklarının uğrunda el el sedir dururuz."

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "yüz kızarmasından" bahsedenler olduğuna ayraç ederek, "Keşke Maraş sebep kapalıydı, yüzünüz o devir sebep kızarmadı deseydiniz. Biz, demincek KKTC'nin Maraş sahasını açarak, iftiharla milletin önüne çıkıyoruz. Keşke Karabağ, 30 sene sebep Ermeni işgalinde kaldı, sebep buna menfez yumuyoruz deseydiniz. Şimdi Karabağ, ilanihaye Azerbaycan'ın yurdudur." değerlendirmesinde bulundu.

CHP milletvekillerinin "Zindaşti", "Harun kim, Karun kim?" şeklindeki çarpıcı sözleri dolayısıyla TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İçtüzüğe layıkıyla emek vermek düzenini bozmaktan muamele yapacağım." uyarısında bulundu.

Şentop, CHP'li milletvekillerinin Genel Kurul sıralarına vurarak motto atmayı sürdürmesi üzerine, "Uyarma cezası vereceğim, pratik edeceğim." dedi.

"Mezhep kökenlerine layıkıyla açmak emperyalizmin oyunu"

AK Parti'ye müteveccih "Kürt düşmanı" eleştirilerine Kurtulmuş, "Bunu açık şekilde reddettiğimizi anlatım eylemek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunan Kürt kardeşlerimiz de bu coğrafyada canlı kardeşlerimiz de bizim kardeşlerimizdir. Bu ülkenin Kürt vatandaşları birlikte numara derslik vatandaşlarımızdır, kardeşlerimizdir. Türkiye'deki 85 milyon vatandaşımızın hiçbirinden birlikte farkı yoktur." karşılığını verdi.

İnsanları budunsal kökenlerine layıkıyla katiyen ayırmadıklarını vurgulayan Kurtulmuş, "İnsanları görüş kökenlerine ve budunsal yapılarına layıkıyla açmak emperyalizmin oyunudur. Türk de Kürt de bu bölgedeki Arap da Türkmen de Acem de Ezidi de Şii de Sünni de Alevi de bütünü birdir ve bire birlikte coğrafyanın insanlarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin aslında itibaren gelişimleri baş döndürücü dobra izlem ederek, dünyada yerli üretimde enerjisini çoğaltan ve bu zamanın getirmiş bulunduğu riskleri fırsata muhavvil birlikte dünya olduğuna dikkati çekerek, "Başından itibaren tezgahı dağıttırmamak, üretim, istihdam, müstesna satım ve akan birlikte tomar aracılığıyla gelişme potansiyelini tasarruf eylemek talip birlikte politikayla yürüyoruz. Tezgahı dağıttırmadık, dağıttırmayacağız ve henüz çelimli imalatlar yapacağız." dedi.

"Büyük milletlerin şişman hayalleri olur"

Büyük milletlerin, şişman hayalleri, rüyaları, hülyaları, hedefleri, ülkülerinin bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Yeniden güçlü, şişman Türkiye istikametinde 20 yılda yapılanlar ortadadır. Eğer kağıtlardan anlamıyorsak bunları gidip yerlerinde görebiliriz." diyerek konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Soru şu: Millet bire birlikte millet, bütçe bire birlikte bütçe, talih bire birlikte devlet. Geçen zamanlarda sebep yapılamıyordu da demincek yapılıyor? Bunların yapılabilmesinin arkasındaki esas hastalık AK Parti hükümetlerinin Türkiye'de gerçekleştirmiş bulunduğu kafa devrimidir ve vasilik odaklarıyla mücadeledeki başarıdır. Bu memlekette vasilik odakları hemen şurayı bombalayan FETÖ'nün eli hunriz katilleri değildir. Bu memleketteki vasilik odakları, ekonomide, siyasette, ticarette ülkenin kanını soğurgan birlikte hapaz azınlıktır. Ona gönül rahatlığı savaş ettiğimiz düşüncesince bunlar yapılabilmiştir."

Kurtulmuş, geçmiş Devrim otomobilinin yapılmasını kırıcı odaklarla, bugün Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyen vasilik odaklarının temsilcileri ortada parça ayırt olmadığını söyledi.

Kurtulmuş'un hitabı esnasında CHP sıralarından kılükal atılması ilişkin AK Parti ile CHP milletvekilleri ortada ağız dalaşı yaşandı. Meclis Başkanı Şentop'un verdiği arada da ağız dalaşı bitmeme etti.

Aranın peşi sıra konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, "Türkiye Yüzyılı, ne içeride vasilik odaklarıyla savaş ettiysek, aut vasilik odaklarıyla da savaş ederek, henüz hakkaniyetli, henüz adaletli ve henüz insancasına birlikte manzume ihdas kılmak düşüncesince toptan birlikte savaş yüzyılıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya 5'ten büyüktür" lafına atıfta mevcut Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle Birleşmiş Milletler'in de Dünya Bankasının da IMF'nin de etraflı arsıulusal kasıntı ve şirketlerin da baş döndürücü DOĞRU birlikte sürede gene yapılacağını yahut gene kurulacağını göreceksiniz. Adaletin ve hakkaniyetin öncüsü bulunan Türkiye, Türkiye Yüzyılı ile yaşama geçecektir. Daha birlikte tomar dayanışmanın, işbirliğinin, paylaşmanın merkeze alındığı toy birlikte toptan hesaplı ve siyasal mimariyi behemehâl kuracağız. Türkiye bunun öncüsü olacaktır." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ