USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil'

Galatasaray'a hakkında aldıkları 3-0'lık derbi mağlubiyetinin peşi sıra taraftarlardan bozukluk arzulayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil” dedi

Ali Koç: 'Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil'
09-01-2023 04:09

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında dalında karşılaşmış olduğu Galatasaray'a 3-0'lık skorla yenmiş oldu. Müsabakanın arkası sıra sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beklemedikleri bir yenilgi bulunduğunu kail Başkan Koç, “Herkes aşırı motiveydi. Tribünlerin de ne denli motive bulunduğunu görüyorsunuz. Taraftarlarımızdan kusur dileriz. Onların da beklentisi fazlaydı, olmadı. Futbolun süresince bunlar var. Çok aşırı güzel başladık ve gene düşüşe girdik. Toparlayacak bulunan da bire bir kişiler. 3 puandan mavera bir nesne değil. Burada bu skora menus değiliz. Yenilince de bu skorlar yoktu. Galatasaray'a en ciddi mağlubiyetleri tattırdığımız sezonlarda kılıç böke olamıyorduk. O anlamda bakarsak taraftarımıza kusur dilerken umutlarını kaybetmemelerini bütünlük birliktelikten kopmamaları icap ettiğini hâlâ aşırı etraflıca biçim oluğunu uyarmak istiyorum. Oynadığımız ayak topu güzel değildi. Bize yakışan ayak topu bu değildi. Futbolun süresince bunlar var. Derbi mağlubiyetinin olmasının hâlâ bir tomar tesiri olabiliyor, beli da. Sezon sonuna hâlâ aşırı var. Biz böke olacağız. Sezonlarda inişli yokuşlu dönemler olabilir. Bize yakışan gidişat değil ama geçiyoruz. Başkaları da inişli yokuşlu grafikler sergileyebiliyor. Nasıl biraz hafta evvele denli Fenerbahçe şampiyonluğun en iri favorisidir dedirten futbolculardan oluşan bir takımsa bugün buraya geldiğimizde umutlarımızı bir nebze olsun negatif etkileyen bire bir hoca, bire bir takım. Dolayısıyla dünkü sahife açılacaktır, emektar günlere dönerek kaldığımız yerden bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Önemli 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil”

Sarı-lacivertli takımın performansının yükseleceğinin altını çizen Başkan Koç, “Teknik konukları hocaya sorun. Sevabıyla günahıyla reis bey sorumludur. Düşüş mevcut ama gelişigüzel düşüşün çıkışı da var. Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil. Biz rakibimize gereğince bütüne baktığımız devir umumi bökelik rakiplerimize istatiksel baktığımızda rakamlar hile şekli, güzelliği, yıpratıcı galibiyetler daim bizlerden yana oldu. 4-0 da kazansanız 2-1 de kazansanız 3 puan alıyorsunuz. Taraftarımızdan bir defa hâlâ kusur diliyorum. Rahat olsunlar. Nasıl kılıç getirdiysek artık da bire bir ekip düzlüğe çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“Transfer haberlerinin performansımızla alakası yok”

Ali Koç, nice futbolcunun takımdan ayrılacağı anlamında çıkan haberlerin performansı etkilemediğini düşündüğünü anlatım ederek, “5 sezondur kesinlikle para aktarımı yaptığımızı biliyorsunuz. Gelişte gidişte bir yoğurt yiyişimiz var. Bir derinti insan bizlere yakıştırılıyor. Hiçbiri ile ilgilenmiyoruz. ‘Şununla, bununla ilgilenmiyoruz' diyerek izah yapmadık. Transfer haberleriyle bizim performansımızın düşüşünün benzerlik bildirme ettiğini sanmıyorum” açıklamasını yaptı.

"4 puan ayırt nedir, hâlâ 19 hafta var"

Fenerbahçe'nin böke olacağını aktaran Ali Koç şu ifadelere toprak verdi:
"4 puan ayırt nelerdir hâlâ 19 hafta var. Unutmayın burada ne fütuhat makbuz bökelik gelmedi. Dolayısıyla göreceğiz, köprünün altından aşırı su akacaktır. İyi günde bahsetmek kolay, biçimsiz günde konuşabilmek lazım. Ben takımımıza ve hocamıza güveniyorum. Taraftarımıza teşekkürname ediyorum, parlak atmosferde başlattılar. Bugün bizde bir sağgörüsüzlük vardı. Eski günlere kancık bizim elimizde. Bir dü hafta süresince alıştığımız methiyeler dizdiğimiz Fenerbahçe arka gelecektir."

“Dünyanın sonu değil"

Fenerbahçe'nin iri derbilerde hâlâ atıl oynadığı anlamında sorulan soruya Başkan Koç, “Türkiye derbileri üstünde bakarsanız bu sene anca gözüküyor ama ihmal etmeyin ki Avrupa maçlarında da derbi seviyesinde maçlarda parlak ferde oynanmıştır. Çok bir tomar üstünde durmamak lazım, ehemmiyetli bir rakibimize erinç ehemmiyetli 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil. Ben takıma güveniyorum. Taraftarın da inanmasını dileyiş ediyorum. Onlara bir defa hâlâ teşekkürname ediyorum, bu atmosferi oluşturdukları için” cevabını verdi.
Müsabakada kaleci Altay'a müteveccih meydana getirilen gıcırtı erinç sorulan soruya ise Ali Koç, “Bu mevzuyla ilişik bu akşam bir yorumda bulunmayacağım” ifadelerini kullandı.

Bora Akyol - Enes Gümüş
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ