USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Artırılmış gerçeklikle geliştirilen mekanik platformlar 80'i fazla ülkeye ihraç ediliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, DOF Robotics'e gerçekleştirdiği ziyarette, "Firmamız öz geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde ürünlerini üretiyor ve dünyanın herhangi bir bölümüne ihraç ediyor." dedi.

Artırılmış gerçeklikle geliştirilen mekanik platformlar 80'i fazla ülkeye ihraç ediliyor
05-05-2022 10:35
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Bakan Mustafa Varank, İstanbul'daki ziyarette DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan'dan faaliyetlerine bağlı bilgelik aldı, mevhum realite gözlüğü takarak DOF Robotics'in geliştirdiği platformu imtihan etti.

Varank, meydana getirdiği açıklamada, firmanın cümbüş sektöründe mekaniği ve mevhum gerçekliği birleştirerek efdal teknolojili istihsal yaparak ihraç ettiğini belirtti.

DOF Robotics'in geliştirdiği mamüllerin topu topu dünyada cümbüş sektöründe tematik parklarda geçer not ortak uygulayım bilimi olduğuna ayraç fail Varank, "Burada firmamız kişi geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde projelerini oluşturduğu ürünlerini üretiyor ve elan sonradan dünyanın herhangi ortak kısmına ihraç ediyor." ifadesini kullandı.

Varank, bilhassa animasyonun yaygınlaşmasıyla topu topu dünyada cümbüş sahasının değişik ortak boyuta taşınmaya başladığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Artık asıl gayret treni diyebileceğimiz lunaparktaki cümbüş aletlerinin sanalla birleştirilmiş, mekanik fakat efdal teknolojili ve asayiş standartları efdal versiyonlarına insanoğlu baş döndürücü elan bedava erişip deneyimleme olanağına cemaat olabiliyorlar. Buradaki gayret trenine Mustafa Bey ile beraberce bindik. Sanal realite gözlüklerimizi taktık, enteresan ortak repertuvar yaşadık. Giderken Uzak Doğu'yu mail bilhassa evlatları ve gençleri elan baş döndürücü heyecanlandıracak birtakımı mücadeleleri de yapabileceğiniz ortak versiyonu bu arada denedik. Gökyüzünde uçarken etrafınızda döndüğünüzü, cumbalak attığınızı hissediyorsunuz. Tabii bunu hemen gözene yoluyla mekanik sistemlerin yardımıyla denemiş oluyorsunuz."

"Katma kalburüstü üretimde şişman ivme yakaladık"

Türkiye'yi ilişik kalburüstü üretimle abartmak talip ortak nüfuz olduklarını tamlayan Varank, bilhassa Ar-Ge merkezleri ve teknoparkların gelişmesiyle mühendislerin, uygulayım personelin elan baş döndürücü ilişik kalburüstü ürünleri geliştirip üretmekte şişman ortak ivme yakalamaya başladıklarını vurguladı.

Varank, yaklaşan sürede görüşme ettikleri ortak canlandırma stüdyosunun da dünyanın herhangi ortak kısmına canlandırma sattığını tabir ederek şu şekilde bitmeme etti:

"Bugün cümbüş sektöründe DOF Robotics firmasının geliştirdiği yaratıcı ürünleri gördük. Dünyada eğlence, canlandırma sektöründe lisans haklarına cemaat şişman şirketler bu lisanslarını hakeza ortak firmaya kullandırıp dünyanın herhangi ortak kısmına cümbüş aletlerinin satılmasına olanak veriyorlar. Dolayısıyla tığ ortak noktaya gelmişiz diyebiliyoruz. Bu bölgede Türkiye'de istihsal önleyen değişik firmalarımız da var. Eğlence sektöründe, su dünyasında yahut tematik parklar dediğimiz gayret treni dünyasında ağırbaşlı istihsal önleyen firmalarımız var. DOF Robotics'in hakeza ortak yeteneği yalnız başına geliştirmiş, hayattaki pazardan hisse almaktadır olması herhangi ortak devir dile getirdiğimiz ilişik kalburüstü üretimin en iyi örneklerinden biri."

"Devletin verdiği olanaklar DOĞRU sahası tetikliyor"

Şirket bu üretimleri yaparken, devletin de herhangi ortak evredeki destekleriyle onların yanlarında bulunduğunu dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Biz topu topu sektörleri lazım TÜBİTAK lazım KOSGEB destekleriyle yahut şirketlerin kişi bünyeleri zarfında açtıkları Ar-Ge ve dizayn merkezleriyle desteklemeye bitmeme ediyoruz. Eğer firmalarımız şişman yatırımlar yapacaksa envestisman isteklendirme sistemimiz devreye giriyor. Müteşebbisler bu işi kendileri başarıyor fakat devletimizin onlara bulunan katkıları da yadsınamaz derecede. Bu şirket tahminî 5 projeyi TÜBİTAK ile beraberce gerçekleştirmiş. Buradaki mamüllerin ortak kısmının geçmiş geliştirilmesi TÜBİTAK projeleri sebebiyle olmuş. Tabii ki devletin verdiği bu imkanların DOĞRU sahası tetikliyor olması da gerçekte yaptığımız işin ne derece akıllıcasına bulunduğunu gösteriyor."

Varank, DOF Robotics'in kişi dalında dünyada geçmiş 3 sırayı kahir firmalardan olduğuna dikkati çekerek "Ama tığ çıkarlarını ortak numara tam değerlendirmek istiyoruz. Bu da yetmez, bire ortak işleri önleyen baş döndürücü elan ortak tomar firmayı değerlendirmek istiyoruz. 'Eğlence dünyasında mevhum gerçeklikle mekaniği birleştiren ne iklim var?' dediklerinde tığ Türkiye'nin geçmiş akla gelmesini istiyoruz. Bunu da firmalarımız yoluyla inşallah başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

80'den ortak tomar ülkeye ihracat

DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mertcan da ürünlerinin tahminî yüzdelik 90'ını ihraç ettiklerini ve 80'den ortak tomar ülkeye dış satım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ağırlıklı kendisine Amerika ile çalıştıklarını bildiren Mertcan, Kovid-19 salgını dolayısıyla ulaşamadıkları yerlere de ihracatın doğacak çağda artmasını beklediklerini vurguladı.

Mertcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verdiği topu topu desteklerden faydalanmaya çalıştıklarını tabir ederek Bakan Varank'a ziyareti düşüncesince teşekkürname etti.

ABD'de planlı dünyanın en şişman ve en ehemmiyetli uygulayım bilimi fuarlarından, CES Las Vegas ve IAAPA Orlando'da ödüller düzlük firma, Amerika ve Çin ilkin peyda etmek üzere, Marvel Studios ve Universal Studios kabilinden dünyanın en baş döndürücü görüşme edilen ana konu parklarında arazi alıyor.

Firmanın akıbet dönemdeki en ehemmiyetli başarılarından birisi de FELD Entertainment'in dünyaca adlı sanlı markası bulunan Monster Jam'in (Canavar Kamyonlar) insan haklarını teknolojisi ile birleştirmiş olması.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ