USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca: 'Kura uygulaması ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “2005 yılından bu yana, yılda 6 el iktisap etmek kabilinden Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın, yurdun herhangi birlikte köşesinde hekime eşit, adaletli ve havadan birlikte biçimde ulaşabilmesi düşüncesin

Bakan Koca: 'Kura uygulaması ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık'
09-09-2022 11:02

Sağlık Bakanlığı Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında doktor, bilirkişi doktor ve taraf dal eksperlik eğitimini tamamlayanlar düşüncesince ahit ad çekme çekimi yapılıyor. Kura sonuçlarına göre, bin 261'i bilirkişi doktor, 11 bin 902'si düz tabip doktor peyda etmek kabilinden 13 bin 163 doktorun fariza bölgeleri anlaşılan olacak.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kâtibiadil nezdinde gerçekleşen ve bakanlığa ilgilendiren içtimai iletişim araçları hesapları üstünden de enerjik gösterilen 106. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası öncesinde ortak musahabe gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Koca, meydana getirdiği konuşmasında, “Bugün 106. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasını gerçekleştirecek ve bin 261 uzmanla 11 bin 902 düz tabip hekimin fariza yerlerini belirleyeceğiz. Yurdumuzun ciharıyek yanı sıra 85 milyon insanımıza en kalifiye afiyet hizmetini hakkaniyetli ortak halde arz etmek istiyoruz. Bu kuşatıcı iş maksadı düşüncesince seferber olmuş; bilgi, maharet ve gayretiyle kıvanma ettiğimiz ortak afiyet ordumuz var. Sizlerin katılımıyla hâlâ da büyüyor ve güçleniyoruz. Şimdiden aramıza latifçe geldiniz diyor sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Sağlık hizmeti istem fail kişilerin hayatlarını etkileyen kararlar veriyor, uygulamalarda bulunuyoruz”

Konuşmasında, hekimliğin, kişilerin vücuduna karışma ika yetkisi haiz yegane manzume endüstrisi bulunduğunu vurgulayan Bakan Koca, “Sağlık hizmeti istem fail kişilerin hayatlarını etkileyen kararlar veriyor, uygulamalarda bulunuyoruz. Mesleki sorumluluğumuz rastgele ortak marazlı düşüncesince diri diri ortak dikkati, itinalı yaklaşımı muktezi kılıyor. Böylesine hassas, böylesine hata haiz ortak düzentileme alanında, görevimizi gereğince hesabına getirebilmek, bizlere gerekseme duyan insanlarımıza en kalifiye afiyet hizmetini sunabilmek düşüncesince düzentileme koşullarımızı daim şekilde düzeltme çabası içindeyiz. Hekimlerimizin mesleklerini itimat içerisinde yürütme edebilmelerini sağlayacak, hekimlerimizle hastalarımızı en emniyetli ortamlarda buluşturacak düzenlemeleri halletmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sağlık sisteminin taşıyıcısı olan, güzel yetik hekimlerimiz bulunuyor”

Güçlü ortak devlet, fen donanımı ve fiziksel altyapısıyla sonra ortak afiyet sistemi bulunduğunun altını çizen Bakan Koca, “Sağlık alanındaki hastalıkların çözümünü, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, derinliğine yıllardır, dengeli ortak halde önceleyen düzeltmeci ortak hile anlayışına sahibiz. Sağlık sisteminin taşıyıcısı olan, güzel yetik hekimlerimiz bulunuyor. Şundan sakıncasız olun ki, vatandaşlarımızı müstahak oldukları afiyet hizmetine eriştirmeyi amaçlarken, afiyet çalışanlarını önceleyen, onları bedenen, ruhen mıhlı ve erinçli kılacak düzentileme imkânları kurmayı hedefleyen ve bunun düşüncesince aralıksız himmet harcama fail ortak hile irademiz var. Bu irade, akıbet aylarda atmakta olduğumuz adımlarla hâlâ dip ortak halde hissedilmektedir. Sağlık hizmeti görevinin geçim ve güvenlik içre yapılması namına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Buna bariyer bulunan sorunlara alın çarpıcı analizör getiriyoruz” biçiminde konuştu.

“Malpraktis Yasası ile hem hastalarımızı hem de hekimlerimizi amme güvencesi dibine almış bulunuyoruz”

Malpraktis düzenlemesinin getirilerinin aşırı şişman olduğuna ilgi çekici Koca, “Yaptığımız yasalı düzenlemeyle, amaç taşımayan YANLIŞ tıbbi çalışmalar zımnında doğan tazminatı bundan böyle devletimiz üstlenecek. Malpraktis Yasası ile hem hastalarımızı hem de hekimlerimizi amme güvencesi dibine almış bulunuyoruz. Bunun dünyada ortak apayrı örneği yok. Bir apayrı önemli düzenlemeyi afiyet çalışanlarına müteveccih hüküm ilişkin gerçekleştirdik. Sağlık çalışanına müteveccih bilerek cerh suçunu fihrist taksirat arasına aldık. Sağlık çalışanlarına hüküm uygulayanın vakfedilmiş yargılanmasını sağlayan; bire ortak sürede amme hizmetini karışma suçunu da, bahis konusu suç, afiyet hizmeti olduğu için çevre ağırlaştıran yasalı düzenlemeleri yaşama geçirdik. Geçtiğimiz günlerde, ilkin hekimler peyda etmek kabilinden tamamı afiyet çalışanlarımızın finansal haklarında sevinme donör tensikat gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarımızın yarına değgin umutlarını ve kamudaki imtiyazlı konumunu güçlendiren bu sürece kılıç ‘Beyaz Reform' diyoruz” niteleyerek konuştu.

“Bu uygulama ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık”

Beyaz Reform'la, hem vatandaşların almış olduğu afiyet hizmetinden memnuniyetini, hem de o hizmeti sunan afiyet personelinin mesleksel tatminini faziletkâr terviç ilişkin tek fedakarlıktan kaçınmadıklarını tamlayan Bakan Koca şunları kaydetti:

“Beyaz Reform, hâlâ kalifiye afiyet hizmeti düşüncesince imkânları daim şekilde geliştirmeyi hedefleyen, afiyet personellerinin huzuru ve refahını önceleyen ortak iradeyi asimilasyon ediyor. Sizler, pandeminin mütekait zamanında az buçuk hâlâ ağırlaşan düzentileme koşullarının şişman seviyede giderildiği, düzentileme ortamlarımızda umudun, heyecanın ve güvenin baştan yeşerdiği günlerde aramıza munzam olacaksınız. 2005 yılından bu yana, yılda 6 kat peyda etmek kabilinden Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın, yurdun rastgele köşesinde hekime eşit, adaletli ve havadan ortak halde ulaşabilmesi düşüncesince gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık. Bugün gerçekleştirilecek ad çekme ile duyuru edilen bölgelere yerleşen hekimlerin atamaları çabuk ortak halde yapılacak ve dünkü görevlerine başlamaları sağlanacaktır. Yüksek enerjiniz ve heyecanınızla, afiyet ailemize çelim katacağınıza, edindiğiniz bilgi, deneme ve aklıselim ile size uzanan rastgele marazlı elini tutacağınıza, hastaların derdine çare olacağınıza içten inanıyorum. Yeni biçim arkadaşlarımız şekilde esasen aramıza latifçe geldiniz. Sizlere hayırlı, güzel ve mıhlı ortak doğacak diliyorum.”

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ