USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, “20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik; 81 il 922 ilçede 250 bin konutumuzu canla başla yenilemeye bitmeme ediyoruz?

Bakan Kurum: '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik'
07-12-2022 22:09


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, “Bugün 81 şehrimizde yaptığımız kentsel dönüşümü; yavrularımızın gelecek meselesi kendisine görüyor, 922 ilçemizin tamamını adeta yeniden dun yeniliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sabık 20 yılda, mükemmel 13 milyon vatandaşımızın, bambaşka müşterek ifadeyle, Yunanistan, Portekiz, İsveç nüfuslarına emsal sayıda insanımızın hayat içinde yaşamış bulunduğu mükemmel 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik. Bir seferberlik şuuruyla; şu anda sahada, 250 bin konutumuzu, canla başla yeniliyoruz. İstanbul'umuzda mükemmel 695 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Bugün, 39 ilçemizde girilmedik mahalle bırakmadık. İstanbul'un değme noktasına yayılan mükemmel 93 bin yuvanın yenilenmesi düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Ankara'da ise şimdiye denli 39 bin konutun dönüşümünü bitirdik, kısaca 5 bin tehlikesiz yuvamızı en endamsız müddette milletimize sunacağız” dedi.

“Bizim gözümüz tek devir dışarıda olmadı, hususuyla hele ithal iktisat uzmanlarında, ithal hava ve kentçilik uzmanlarında tek olmadı”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, bugün nice ümranlı ülkenin bile, ekonomiye ilişikli nedenlerle; içtimai mutluluk uygulamalarını askıya aldığını vurguladı. Türkiye'nin ise tamamı çetince şartlara karşın değme devir bulunduğu gibi, milletin olanı millete verdiğini tamlayan Bakan Kurum, şunları söyledi:
“TOKİ'mizle ürettiğimiz, 1 milyon 170 bin içtimai konutla tek ülkenin hazırlamaya cesurluk bile edemeyeceği müşterek gelecek yatırımını yaşama geçirdik. Şu an 81 ilimizde 138 bin yeni yuvamızın yapımı sürüyor. Bizim gözümüz tek devir dışarıda olmadı. Hele hususuyla ithal iktisat uzmanlarında, ithal hava ve kentçilik uzmanlarında tek olmadı. Bizim kulağımız da, aklımız da değme daim millette oldu, milletimizin rızasında oldu. Türkiye kendisine öz kaynaklarımızı oluşturduk, planımızı yaptık, milletimiz bizlerden yeni yuvalar istedi, kılıç de yaptık. Şimdi gene Cumhuriyet tarihinin en şişman içtimai konut hamlesini evcil ve ulusal imkânlarımızla, şişman müşterek gururla başlattık.”

“İhalesi meydana getirilen ve münakasa etabında bulunan konut sayımızda şu an itibarı ile 22 bin 500 sayısına ulaştık”

500 bin içtimai konut, 1 milyon altyapısı ve imarı müstahzar konut arsası ve 50 bin iş yerini halkın hizmetine sunduklarını tamlayan Bakan Kurum, “Projemize; 8 milyonu hayli vatandaşımız müracaat yaptı. 5 milyon 135 bin müracaat ise kuraya katılmaya doğruluk kazandı. 2 milyon 30 bin derece üstün dereceli müşterek müracaat sayısıyla, kendilerine güvenmeyen mahfillerin tamamına zamanı müşterek karşılık sağlayan gençlerimizin değme birine, ayrı ayrı, teşekkürname ediyor, alınlarından öpüyorum. Ekim ayında temellerini attığımız 5 bin 615 konutumuzla beraber; ihalesi meydana getirilen ve münakasa etabında bulunan konut sayımızda şu an itibarı ile 22 bin 500 sayısına ulaştık. Kura çekimlerimiz; 2023 Mart ayına denli tamamı illerimizde tamam olacak. İnşaatlarımızın başlamasıyla da inşallah hususi sektörümüz de harekete geçecek, konut arzı yükselecek, hacısı hocası kazanacak, en önemlisi de bu kavim kazanacak, Türkiye kazanacak” ifadelerini kullandı.

“Bu dev hamlenin teminatı; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”

Bakan Murat Kurum, “İlk Evim, İlk İş Yerim” içtimai konut projesinin teminatını soranlara cevaben şu halde konuştu:
“Bu dev hamlenin teminatı da garantisi de, bundan geçmiş bulunduğu derece artık da, çelimli Türkiye'nin mimarı, Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Buradan da duyuru edelim. Sosyal konutta yeni aşamaları başlatmaya, yeni içtimai konut müjdelerini arkası peşine vermeye, milletimize yeni yuvalar kurmaya, buradan, milletin kürsüsünden gır veriyoruz

“3,5 yıl süresince 100 bin konut tahvil vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sorun”

Bakan Murat Kurum, “Antalya Manavgat'ta sarıldığımız İbrahim amcamızı tehlikesiz müşterek hayata, Muğla'mızda Ayşe teyzemizi yeni müşterek yuvaya kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Devlet-millet bir araya gelmesinden erinçsiz olanların; değme iyiye kötü, değme güzele çirkin, değme hayra fenalık diyenlerin ithamlarına rağmen; bugün tamamı bu kıyamet sahalarında 45 bin konut, iş yeri, ahır, karye evini şişman miktarda tamamladık, tasdik ettik. Bu hakikatler ortadayken; bizlere dönerek ‘yapmadınız, bitirmediniz' diyenlerden, şu halde müşterek aynaya bakmalarını; 3,5 senedir yönettiğiniz belediyelerde ne yaptığınıza, ne yatırımları başardığınıza bakmanızı ilkin salık ediyorum. Başınızı ellerinizin arasına koyup; bu şehirlere müteaddit metrekare yeşil meydan kazandırdığınızı, 3,5 yıl süresince 100 bin konut tahvil vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sormanızı değme birinizden dileyiş ediyorum. Biz Allah'ın izni, 85 milyonun güveniyle, milletimizi ısıdam yuvalarına kavuşturduk; artık da kavuşturmaya aşkla, azimle bitmeme edeceğiz. Şunu hacısı hocası baş döndürücü dobra bilmelidir; kıyamet alanlarında, tarihin en şişman dönüşümlerine imza atan müşterek Türkiye var. Devletine güvenen müşterek kavim var, bu itimatı kavim lehine kullanan müşterek Türkiye var. İşte bu Türkiye; bu afetlerle ve hava değişikliyle mücadeleyi; Türkiye'nin gelecek ve bağımsızlık meselesi kendisine görmektedir” dedi.

“Fethin ve zaferin bayramı; Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına tamamı halkımızı çağırma ediyorum”

Bakan Kurum, “Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin karşısına dikilen sanki çevrecilere, maskelenmiş doğaseverlere milletin kürsüsünden anlatım geçirmek istiyorum ki; Türkiye'nin en şişman kavim bahçesini; ağaçları, fidanları, gölleriyle; 29 Mayıs 2023'te, İstanbul'un hümayun fethinin 570. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz. Ben şimdiden, tamamı halkımızı, vekillerimizi, İstanbul'da düzenlenecek fethin, yeşilin ve zaferin bayramına çağırma ediyorum” dedi.

“2023 senesinde da projelerimizde yeni 50 bin gencimizi henüz istihdam edeceğimizi mutlulukla anlatım ediyorum”

Bakan Kurum, “Türkiye genelinde 3 bin kilometre çiftteker yolu ve 3 bin kilometre yeşil gidiş yolu vermek düşüncesince himmet ettiklerini belirterek, “Şu anne denli bin 615 kilometre çiftteker yolunu, bin 200 kilometre yeşil gidiş yolu ve mekân dostu sokağı, gene 11 bin metrekare kavga pürüzünü tamamladık. Tüm bu mekân ve kentçilik projelerinde; istihdama kattığımız 25 bin gencimizle baş başa çalışıyoruz. 2023 senesinde da projelerimizde yeni 50 bin gencimizi henüz istihdam edeceğimizi mutlulukla anlatım ediyorum” sanarak konuştu.

“Hiç kimse, depremi merkeze alacağız deyip yer sarsıntısı bütçesini kısamaz” dedi.

Deprem mevzusuna da yer veren Bakan Kurum, “Hiç kimse, depremi merkeze alacağız deyip yer sarsıntısı bütçesini kısamaz. Milletin yaşamını ilişik bu meseleyi, tek müşterek halde erteleyemez; reklam ve idrak faaliyetleriyle yer sarsıntısı gerçeğini gölgeleyemez. Kentsel dönüşüm, terörle savaşım denli önemlidir, değme ayrışık siyasetin de, değme ayrışık odalık düşüncesinin de üstündedir, üzerindedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ