USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Nebati: Daha çelimli ortak Türkiye'nin inşasında hanımlarımız ehemmiyetli ortak gösteriş üstlenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dünyanın en şişman 10 ekonomisinden birisi olma amacında ilerleyişimize kadınlarımızın aşırı kalburüstü katkılar sunabileceklerine inancım tam." dedi

Bakan Nebati: Daha çelimli ortak Türkiye'nin inşasında hanımlarımız ehemmiyetli ortak gösteriş üstlenecek
01-07-2022 16:06
Diyarbakır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemize ve insanımıza duraksamadan inancımızla, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde istihsal ekonomisi olma yolu​​​​​​​nda sakıncasız adımlarla ilerliyoruz. Türkiye, dünkü devirde oluşan topu topu fırsatları değerlendirerek toptan rekabetteki konumunu rastgele sabık gündüz güçlendirmeye bitmeme ediyor." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunan kızarmak az daha Diyarbakır'a mevrut Bakan Nebati, kuma otelde planlı "Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması"na katıldı.

Nebati, icra ettiği konuşmada, ülkede eş girişimcilerin sayısının rastgele sabık gündüz arttığını belirterek, bunun yarınlara rastgele bakımdan elan korkusuzca bakılmasını sağladığını söyledi.

Bu kapsamda gün ve medeniyetler şehri Diyarbakır'da kuma araya gelinmesine vesile bulunan Halkbank'ın yöneticilerine, çalışanlarına ve başta Genel Müdür Osman Arslan'a teşekkürname fail Nebati, Halkbank'ın üreten kadının bankası olma amacında başarıyla ilerlemeyi sürdürdüğünü bildirdi.

Halkbank'ın misyonunu, amacını eksiksiz kuma biçimde yürüttüğüne ayraç fail Nebati, ülkede fabrikalarda, hastanelerde, tarlalarda, okullarda, iş yerlerinde yahut evinde fiilen üreten, evlatlarının geleceği düşüncesince arak döküp mesai sağlayan topu topu hanımları arkadaşça selamladığını belirtti.

Yüreği evlat hasretiyle yanan ve 1033 gündür habitat eylemini sürdüren Diyarbakır annelerini de nazikâne selamladığını dile getiren Nebati, evlatlarına kuma an önceki kavuşmalarını diledi.

Nebati, "Terörün tek türlüsü katiyen bildirme edilemez, katiyen yasal görülemez." ifadesini kullandı.

"Daha çelimli kuma Türkiye'nin inşasında hanımlarımız ehemmiyetli kuma gösteriş üstlenecek"

Bakan Nebati, akıbet 20 senedir ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kırkyıllık kuma değiş geçirdiğine ayraç ederek, sanayi, muvasala ve afiyet altyapısı geliştirilirken eğitimde vesile eşitliğinin sağlanması, istihdam sektörünün iyileştirilmesi, girişimcilik ve AR-GE ekosisteminin oluşturulması itibarıyla da aşırı ehemmiyetli adımlar atıldığını söyledi.

Ülke nüfusunun kısaca yarısını hanımlar oluştursa da baylara nazaran hanımefendilerin iktisadi yaşama katılımının sınırlanmış kaldığını bildiklerini, gördüklerini özetleyen Nebati, hanımefendilerin toplumsal ve iktisadi yaşama elan kuma tomar katılmasına ehemmiyet verdiklerini vurguladı.

Nebati, bu doğrultuda sağladıkları dayanak noktası ve teşviklerle de dip güç gösterdiklerini dile getirerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kadınlarımızın ekonomiden siyasete, ticaretten toplumsal yaşama katılımlarının rastgele bölgede çoğalması ülkemizi elan doğacak seviyelere taşıyacak, elan çelimli kuma Türkiye'nin inşasında hanımlarımız ehemmiyetli kuma gösteriş üstlenecektir fakat tabii ki hanımlar sosyal, kültürel ve yaradılıştan etraflı bağlarından koparılarak elden ekonomiye bedel katan kuma etmen şekilde değerlendirilemezler. Kadınlarımızın analık yaparken gösterdiği şişman fedakârlık ve fasile yaşamı içerisindeki pozisyonu banko görmezden gelinemez ve tek surette değersizleştirilemez. Diğer taraftan dünyanın en şişman 10 ekonomisinden birisi olma amacında ilerleyişimize kadınlarımızın aşırı kıymetli katkılar sunabileceklerine inancım tam. Bu tatlılıkla istediği biçimde düzentileme hayatına ayrışık sebeplerle katılamayan kadınlarımızın karşılaşmış yer aldığı topu topu engellerin kaldırılması, bizim en ehemmiyetli hedeflerimizden birisi."

"Hedefimiz hanımlarımızı ayrımlı imkanlarla güçlendirmek"

2002 senesinde yüzdelik 27,9 seviyesinde bulunan hanımefendilerin iş gücüne paydaşlık oranının ahit 34,9 seviyesine yükseldiğini tamlayan Nebati, bu rakamların aşırı elan elleme seviyelere ulaşabileceğine inandıklarını, hanımları rastgele bakımdan desteklemeye bitmeme ettiklerini söyledi.

Bakan Nebati, 2021 senesinde nısıf zamanlı çalışanların istihdam içerisindeki payının yüzdelik 9,9, bu oranın hanımlarda yüzdelik 16,4, beylerde ise yüzdelik 7 seviyesinde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hedefimiz iş gücü piyasamızı elan elastiki duruma getirerek hanımlarımızı ayrımlı imkanlarla güçlendirmek. Bu kapsamda bebeği bulunan hanımefendilerin da çalışabilmeleri düşüncesince bebek ihtimam hizmetlerini yaygınlaştırmaya bitmeme ediyor, er çocukluk eğitimine zatî kuma ihtimam gösteriyoruz. Eğitim kuru yükseldikçe iş gücüne paydaşlık artıyor. Yükseköğretimden izinli bulunan kadınlarımızın iş gücüne paydaşlık payı yüzdelik 70'ler seviyesinde. Kız evlatlarımızın eğitimine ehemmiyet veriyoruz. Sadece kız çocuklarımızı iş gücü sanayisine beslemek düşüncesince değil, bu camianın bugününü ve yarınını bina eylemek düşüncesince eğitimlerine ehemmiyet veriyoruz. Birileri istediği düşüncesince değil, bu ülkenin kadını, rastgele muhtelif imkandan en elleme biçimde intifa hakkına ziyadesiyle cemaat yer aldığı düşüncesince bunu yapıyoruz."

Kadınlara artı ayrımcılık

İktidara geldiklerinde kız evlatlarının ilköğretimdeki brüt okullaşma oranının yüzdelik 91,9 olduğunu, bunu yüzdelik 97'ye yükselttiklerini tamlayan Nebati, yükseköğrenime erişimin kolaylaştırılması amacıyla üniversitelerin sayısını da 200'ün dair çıkardıklarını anlattı.

Nebati, ahit Türkiye'nin rastgele ilinde darülfünun bulunduğuna ayraç ederek, gençlerin, körpe kızların bu imkandan faydalandığını söyledi.

Ayrıca attıkları nice etap sonucunda 2012 senesinde yüzdelik 14,4 bulunan becerikli pozisyonundaki eş oranının, 2020 senesinde yüzdelik 19,3'e çıktığına dikkati çekici Nebati, bunun kuma yansımasını da parlamentoda gördüklerini dile getirdi.

Nebati, 101 eş milletvekilinden 54'ünün AK Parti'de kızarmak az daha Meclis'te fariza yaptığını söyledi.

"Kadınlarımızın iş gücü piyasasında elan çalışkan gösteriş almalarını iletmek amacıyla artı ayrımcılık uyguluyoruz ve bunu bariz kuma biçimde hissettiriyoruz." diyen Nebati, Halkbank ve gayrı amme bankalarının saygınlık paketleriyle hanımefendilerin indinde olduklarını vurguladı.

KOSGEB ve TÜBİTAK kabil kurumların dayanak noktası programlarıyla da ayrışık fırsatlar sunduklarını özetleyen Nebati, eş istihdamını motivasyon eylemek amacıyla 18 gözyaşı ve giysi hanımları işe meydan işletmelere 24 ile 54 ay ortada SGK desteği verdiklerini kaydetti.

Nebati, "KGF Yatırım Destek Paketi'nden eş girişimcilerimiz ve eş yöneticisi bulunan işletmelerimizi yüzdelik 90 kefillik oranıyla faydalandırıyoruz. Halkbank bu işi aldı ve aşırı dip kuma biçimde desteklerini artırarak bitmeme ediyor. Kadına bedel sağlayan bizim düşüncesince menfez bebeğidir. Kurumlarımız içerisinde Halkbank, bu işi yüklendiyse o da bizim menfez bebeğimiz. Siz kıymetli müteşebbis hanımlarımıza korumak amacıyla nice olanak sunuyor." sanarak konuştu.

Kadınlara krediye ulaşmada kolaylık

Kadın müteşebbis kredisi, eş girişimcilere kullanılmamış faizli esnaf kredisi ve eş kooperatifleri dayanak noktası paketi kabil uygulamaların bankanın sunmuş yer aldığı bu fırsatlardan kuma bölümü bulunduğunu özetleyen Nebati, hanımefendilerin krediye ulaşmasının aşırı bedava bulunduğunu söyledi.

Nebati, Halkbank'ın ön kere iş ihdas kılmak talip yahut bulunan işini mübalağa eylemek talip eş girişimcilere müteveccih Kadın Girişimci Destek Paketi'nden bugüne derece kısaca 30 bin eş girişimcinin yararlanmasını sağladığını dile getirerek, eş kooperatiflerinin önemine değindi.

En kalburüstü iktisat modellerinin, merkezine bilim paylaşımını, beraberce üretimi ve yenilikçi efkâr geliştirmeyi aldığını anlatım fail Nebati, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Paylaşmak, birbirimize dayanak noktası olmak, beraberce imal ederek beraberce düzeltmek doğrusu medeniyetimizin de temellerini oluşturur. Her koşulda taraf yana durarak el birliği içre olmayı, beraberce üretmeyi, beraberce gülüp ağlamayı bilici kuma toplumuz. Bu paylaşım ve el birliği ruhunun en hareketli örnekleri de elbette kadınlarımız. Kadınlarımız, etrafı düşüncesince azimle, arzuyla ve ulvi kuma ruhla çalışmayı, fiilen güçlenmeyi, fiilen yaşamı güzelleştirmeyi aşırı elleme bilirler. İşte eş kooperatiflerimiz, bu bütünlük ruhuyla düzentileme şevkinin kurumsallaşmış en konkre örnekleridir. Diyarbakır'da 2020 yılının başlangıcında elden kuma eş kooperatifi varken ahit bu sayıyı 14'e çıkardık. İnşallah ilerleyici devirde siz kıymetli ziyaretçilerimizin çabalarıyla bu sayıyı elan da artıracağız. Ülkemizde ahit toplamda 1030'u bulan eş kooperatiflerimiz şişman kuma ekosistem oluştururken aşırı ehemmiyetli kuma gizil de barındırıyor. Kadınlarımızın ve eş kooperatiflerimizin önünü açıp rastgele bakımdan destekleyerek bu koskoca potansiyeli yaşama geçirmeyi, sizleri değişik güçlendirmeyi fariza edinmiş durumdayız. Bir taraftan çalışkan eş birleşke sayısını artırırken kuma taraftan da bulunan kooperatiflerimizin elan şişman hedeflere yönelmelerini destekliyoruz. İhtiyacımız olan; yerli ürünleri ve istihsal imkanlarını elleme bilen, istihsal ve marketing ağları donanımlı eş kooperatifleridir. Bu amaçla Halkbank, dünkü kurulan kooperatiflere finansman desteği sağlamış yer aldığı kabil bulunan kooperatiflere de en makul koşullarla saygınlık olanağı sunuyor. Buna ek olarak, kooperatiflerimizin niteliklerinin de geliştirilmesi hedefiyle eğitimler düzenleniyor ve kadınlarımızın iş ağlarını bollatmak az daha ayrışık destek sunar sağlanıyor."

1000 bellik eş kooperatifi hedefi

Türkiye'nin koskoca kuma potansiyelinin bulunduğunu tamlayan Nebati, bu potansiyeli yaşama giymek düşüncesince eklenmiş kıymetli verim üretip satabilen bellik kooperatiflere gerekseme bulunduğunu bildirdi.

Nebati, sabık ay bu doğrultuda dünkü kuma gaye ortaya koyduklarını anlatarak, "Bu senenin sonuna derece 81 ilden minimum 81 bellik birleşke çıkartmayı hedefliyoruz ve kararlıyız. 6 ayımız var. Peki burada kalacak mıyız? Elbette hayır. Sonrasında da bu kooperatifleri 973 ilçemizin rastgele birine yayarak bunu 2023 senesinde mecmu 1 bilyon doları aşan dış satım rakamıyla 1000 bellik eş kooperatifine inşallah yavaş yavaş ulaştıracağız. Bu gaye sizin düşüncesince ıvır zıvır zira hanımları elleme biliriz. Yeter ki inansınlar, elini attığı iş elden gül bahçesine dönmez, elini değdirdiği yere kuma de artağanlık gelir." ifadelerini kullandı.

Bugün dünyanın ciddi kuma transformasyon sürecinden geçtiğini dile getiren Nebati, toptan tedbir zincirlerinde oluşan birtakımı hastalıkların da kararı şekilde globalleşme karşısında bölgeselleşme eğilimlerinin değişik arttığını anlattı.

Nebati, rastgele transformasyon periyodunun ayrışık sancılarla beraberce geldiğini belirterek, bunun donanımlı kuma istek ve uğraş gerektirdiğini kaydetti.

Bu mücadelenin kesin surette elan elleme elan gönençli yarınlara hamile bulunduğunu vurgulayan Nebati, "Ülkemize ve insanımıza duraksamadan inancımızla, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde istihsal ekonomisi olma amacında sakıncasız adımlarla ilerliyoruz. Türkiye, dünkü devirde oluşan topu topu fırsatları değerlendirerek toptan rekabetteki konumunu rastgele sabık gündüz güçlendirmeye bitmeme ediyor. Ülkemizin kuma tane zenginliklere cemaat bulunduğunu bizler biliyoruz fakat bu zenginliğimizi içselleştirip görmek ve bunu ön plana çıkarmamız bizlere bağlı. Sanayimizle, müteşebbis insanımızla, toprak altı ve toprak üstü kaynaklarımızla şişman kuma zenginliğe ve ayrımlı potansiyellere cemaat olduğumuzu lütfen unutmayın." biçiminde konuştu.

"Kadınlarımız atılganlık edecek, öyküsünü yazacak"

"Asıl zenginliğimiz birliğimizden ve kuma gayretlerimizden doğan berekete bulunan inancımızdır. Bizler, birlikten güç ve artağanlık doğduğunu aşırı elleme bilici kuma milletiz. Dokunduğu rastgele bölgeye güzellik, zeka ve aklıselim katan siz kıymetli kadınlarımızın ülkemizin kalkınması amacında şişman başarılara imza atacağınıza, beraberce yürüdüğümüz bu yolların kesin surette şişman bereketlere vesile olacağına inancım tamdır." ifadelerini kullanan Nebati, bu yolculukta topu topu olanak ve kaynaklarla hanımefendilerin indinde olacaklarını, düşlerini gerçeğe dönüştürmelerinde müstelzim topu topu desteği sunmaya bitmeme edeceklerini vurguladı.

Nebati, bu salonda ve ülkenin ciharıyek indinde hayalleri düşüncesince arak döken, çocuklarının, ülkesinin yarınları düşüncesince himmet yayınlayan topu topu hanımları kutladığını ve selamladığını belirterek, "Sloganımız ne diyor? 'Cesaret et, özlük muvaffakiyet hikayeni kendin yaz.' Unutma ki o istek sen de. Yeter ki atılganlık et. Cesaretin en efdal yer aldığı toprak kimde? Kadınlarımızda. Kadınlarımız atılganlık edecek, 'Bismillah' diyecek, öyküsünü yazacak. Geçmişin Türkiye'sini ne hanımlar düz yazı ettiyse bizim geleceğimizi de düz yazı edecek bulunan sizlersiniz. Sizler başımızın tacısınız." ifadelerini kullandı.

"Güneydoğu Anadolu özelinde kısaca 731 milyon teklik saygınlık kullandırıldı"

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da Türkiye'nin en şişman bankalarından birisi olmanın sorumluluğuyla kaynakları ülkenin gelişmesine ve gelişmesine yönlendirmek düşüncesince gösterdikleri çabayı sürdürdüklerini söyledi.

Bu noktada ülkenin kalkınması düşüncesince hanımlara ehemmiyetli görevler düştüğüne inandıklarını anlatım fail Arslan, camianın yarısını meydana getiren hanımefendilerin üretkenliklerini desteklemeyi Halkbank'ın misyonu şekilde gördüklerini belirtti.

Arslan, akıbet 1,5 senedir hanımefendilerin düzentileme hayatına müdahale olması, işletmeler kurması yahut sahibi bulundukları işletmeleri elan ileriye taşımaları düşüncesince seferber olduklarını anlatarak, hanımlar düşüncesince sağladıkları mali desteklere bölgede dip uyanıklık gösterildiğini bildirdi.

Bölgenin tarım, imalat, tecim ve gezim kollarıyla ekonomide skala meydana getiren çelimli kuma potansiyele cemaat olduğuna ayraç fail Arslan, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta 5 bin 62 eş girişimcimiz verdiğimiz desteklerden yararlandı, Güneydoğu Anadolu özelinde ise kısaca 731 milyon teklik saygınlık kullandırıldı. Türkiye geneli değerlendirdiğimizde eş müteşebbis desteklerimize müteveccih talebin artarak sürdüğünü, hanımefendilerin ibdai çalışmalarla iş hayatında var kızarmak ve gelişmek istediklerini aşırı belirgin görebiliyoruz. Kadın müteşebbis saygınlık dayanak noktası paketimizde Türkiye genelinde 130 bin 663 eş girişimciye ve 14,3 bilyon teklik saygınlık hacmine kazanmış bulunmaktayız."

Kadınların iş yaşamına katkısını enine boyuna önemsediklerini, bu yüzden eş girişimciliği ihya odağıyla, üreten eş saygınlık kartını kullanıma sunduklarını özetleyen Arslan, bu zatî kartın sağlamış yer aldığı avantajları ilerleyici günlerde genişletmeye bitmeme edeceklerini söyledi.

Arslan, eş girişimcilerin terbiye gereksinimlerini istikbal kılmak ve anbean bilgiye ulaşmalarını iletmek namına Üreten Kadınlar Akademisi'ni yaşama geçirdiklerini belirterek, "Üniversite mezunu, izinli yer aldığı bölümle ilişik rastgele kuma tecrübesi kötü ve bu bölgede özlük işini ihdas kılmak talip yahut özlük işini kurmuş olan, 35 yaşını aşmamış girişimcilere müteveccih körpe müteşebbis kredimizi 350 bin teklik limitli ve 60 taban derece mehil fırsatı ile paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra Bakan Nebati ve Halkbank Genel Müdürü Arslan, bölgedeki kalburüstü körpe eş girişimcilere temsili "Halkbank Kredi Belgesi" verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, elan sonradan semt illerinden seçilen kooperatiflerin "Türkiye'nin Marka Kooperatifleri" adı altında sergiledikleri mamüllerin bulunmuş yer aldığı stantları gezdi.

Programa Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, AK Parti MKYK üyeleri Abdurrahman Kurt ve Alaaddin Parlak, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Suna Kepoğlu Ataman ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ