USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Nebati “Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi”nde konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Başta Amerika kazanmak neredeyse Batı’da, Uzak Doğu'da, Avrupa'da bizim söylemlerimizi destekleyecek o denli aşırı edebiyat mevcut ki maatteessüf bunlar dünyanın hükümran güçleri kabilinden uygulanmaması düşüncesince baskılanan müşterek al

Bakan Nebati “Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi”nde konuştu
30-09-2022 15:01
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde planlı "Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi" gerçekleştirildi.

Zirve kapsamında mütekellim Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, evvel sabahleyin Türkiye’deki tutum modelinin ve arsıulusal yüksekokul dünyasında yansımalarının ele alındığı derinti vesilesiyle arsıulusal akademisyenlerle müşterek araya gelindiğini anımsattı.

Nebati, zirveye iştirak sağlayıcı akademisyenlerin 12 ayrımlı ülkeden geldiğini anlatım ederek, şunları kaydetti:

“Bu hocalarımız anadan görme tutum politikaları, biçimci politikaları dair ibdai fikirleri ve dünyaya acemi söylemlerde mevcut giranbaha hocalarımız. Her bir tanesi öz sahalarında dünyanın önde mevrut isimlerinden müteşekkil ve evvel yaptığımız görüşmede ve sonra gerçekleştirdiğimiz oturumlarda tığ şurası gördük ki dünyada bekâr değiliz. Çok giranbaha akademisyenlerimiz de şurası görmüş oldu ki söyledikleri sözlerin karşılığını ortaya koyan müşterek abuhava var: Türkiye Cumhuriyeti. En önemlisi, bunu en faziletkâr ölçüde bugüne denli ortaya koymuş bulunduğu söylemleriyle elden politik bölgelerde değil, tutum dalında da adeta müşterek alan okumayı ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanım, sizler, bu politikaların dünyada uygulanması noktasında önderlik edecek müşterek abuhava ve önderi namına görülüyorsunuz.

Dolayısıyla da ister yüksekokul dünyasında gerekse de bunu savunan, öne çıkaran ve kesin surette de bu düşüncelerin yaşama atlatılmasında ortaya konulan bu kararlılığı bilimsel nitelikli yönden de destekleyecek buradaki hazirûnla inşallah önümüzdeki süreçte dünyada bu madde baş döndürücü hâlâ ayrımlı müşterek biçimde kritik edilmeye bitmeme edecektir. Özellikle ilkin ABD Birleşik Devletleri kazanmak az daha Batı’da, Japonya'da, Uzak Doğu'da, Avrupa'da bizim söylemlerimizi destekleyecek o denli baş döndürücü edebiyat mevcut ki maatteessüf bunlar da dünyanın hâkim güçleri çeşidinden adeta uygulanmaması düşüncesince beden baskılanan ve görünürlüğü azaltılması düşüncesince de nice bölgede beden gizlenen müşterek alan.”

Bakan Nebati, bu toplantılarla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde ve yüksekokul dünyasındaki “değerli dostlar” namına nitelendirdiği akademisyenlerle bunu dünyaya mal edeceklerini söyledi.

Literatürde, heterodoks, ortodoks tartışması olduğuna ayraç fail Nebati, “Bu münakaşanın da karşıt tarafı olan, dünyanın hâkim güçleri çeşidinden heterodoksiyi asimilasyon eden, kısaca anadan görme politikaların dışına çıkarak ülkenin jeopolitik durumu, geçmişten tevarüs fail kültürü ve öz kazanımlarını ortaya koyacak performanslarını gerçekleştirecek baş döndürücü ehemmiyetli müşterek tespitte bulunarak, bu yolda yürümeye bitmeme edeceğiz.” diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine önderlik ettiği, bu politikaları infaz sahasını kendilerine verdiği ve bu politikaların uygulanmasında önlerine çıkan değme çeşitli engelin ortadan kaldırılması noktasında verdiği dayanaklık etmek düşüncesince gönül borçlusu olduklarını anlatım fail Nebati, bire müşterek sürede evren biçimci literatürüne “Türkiye Ekonomi Modeli”nin girmesini sağlayacak bu duruşun ister Türkiye düşüncesince gerekse de dünyanın nice ülkesi düşüncesince müşterek sağlam oluşum edeceğini vurguladı.

Nebati, zirveye dahil bulunan akademisyenlere atıfta bulunarak, “Dünkü toplantıya nice toplantısını bırakarak mevrut ve baş döndürücü belirgin müşterek biçimde alan okumalarını bilimsel nitelikli müşterek dille ortaya koyan ve ‘Biz ortodoks politikalarla değil değme ülkenin öz ibdai şartları içinde baş döndürücü hâlâ acemi şeyler ve konjonktürel durumla da münasebetli ifadelerimizi ortaya koyacak müşterek arazi bulduk, bura da Türkiye’ diyen dostlarımızla bu arada yolumuza bitmeme edeceğiz.” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ