USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Nebati: Finansal istikrarı zedeleyici türden izahat vatanseverlikten uzaktır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat Hesabı'nın (KKM) mali istikrarı realizasyon kılmak ve makroekonomik dengeleri esaslandırmak gibi devreye tahsil edilen uygulamalardan bir tanesi bulunduğunu belirtti.

Bakan Nebati: Finansal istikrarı zedeleyici türden izahat vatanseverlikten uzaktır
10-08-2022 00:03
Ankara

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KKM'ye bağlı icra ettiği izah üstünde paylaşım yaptı.

KKM'nin mali istikrarı realizasyon buyurmak ve makroekonomik dengeleri esaslandırmak gibi devreye tahsil edilen uygulamalardan birisi bulunduğunu bildirerek, bu uygulamayla asliye hedefleri bulunan mali istikrarın sağlandığını vurguladı.

Nebati, vatandaşların tasarruflarını ulusal mülk ünitesi bulunan Türk lirası cinsi hesaplarda tutmalarının özendirilerek döviz talebinin sınırlandırıldığını aktararak, "Uygulamayla tasarruflarını döviz hesabına Türk lirası cinsi hesaplarda değerlendirmeyi yeğleme fail yurttaşlarımızın döviz döşenmemiş değişimlerinden etkilenmemesi sağlanmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Mevduat sahiplerinin hem Türk lirası faizinden tıpkı zamanda döviz kurundaki artıştan ayrımsız anda nema elde etmelerinin bahis konusu olmadığına dikkati çekici Nebati, mehil böylelikle kurdaki artım Türk lirası faizini aşarsa sadece kurdaki artım kadar, hırçın halde ise en aşkın salname yüzdelik 17 nema elde edildiğini belirtti.

"KKM uygulaması mali istikrarın kasılma edilmesinde çalışan gösteriş oynamıştır"

Nebati, KKM uygulamasından yararlanan vatandaşların toplanmış mevduat büyüklüğünün bankacılık sistemindeki toplanmış Türk lirası mevduatların kestirmece üçte birine, toplanmış vadeli hesap hesaplarının ise yarısına yakınına ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"'Bir hapaz insanoğlunun bundan faydalandığı' iddiasının tersine uygulamaya yurttaşlarımızın dip dikkat gösterdiği açıktır. KKM uygulaması düşüncesince minimum mevduat ücreti bulunmamakta, talip herhangi kuma vatandaşımız bu üründen faydalanabilmektedir. Finansal istikrarın sağlanması gibi devreye tahsil edilen KKM uygulaması jeopolitik gelişmeler ve sunma güvenliğine bağlı yaşanmış bulunan kâffesi sorunlara karşın mali istikrarın kasılma edilmesinde çalışan gösteriş oynamıştır. KKM uygulamasının mali abra ve makroekonomik göstergeler üstündeki müspet etkilerini bulunmayan farzımuhal doğruyu çarpıtmaya idman banko milletimizin kuma kendilerini gözeten kuma yaklaşım değildir. Ana aykırılık partisi umumi başkanının yıkmacı aykırılık yoluna devlette süreklilik esastır yaklaşımına ters, mali istikrarı ve mali itimatı zedeleyici türden kurgusal açıklamaları herhangi kuma bakımdan vatanseverlikten uzaktır. Böylesi laubali ve kurgusal açıklamaları milletimizin takdirlerine bırakıyorum."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ