USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Yanık: 'Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı güncelliyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine evlatlarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı daima güncelliyoruz” dedi

Bakan Yanık: 'Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı güncelliyoruz'
20-11-2022 22:06

.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını çeşidinden planlı Ulusal Çocuk Forumu, bu sene ecnebi ülkelerden mevrut evlatların katılımıyla beraberce ‘Uluslararası Çocuk Forumu' adıyla gerçekleştirildi. Her sene 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde planlı ve bebek haklarında sosyal duyarlılığın ilerletilmesini amaçlayan forum, bu sene 23'üncü kat düzenlendi. Forumda, “İklim Değişikliği ve Çocuk Hakları, İklim Değişikliği ve Göç” kabilinden başlıkları ele alınarak evlatları bu konulardaki görüşlerine toprak verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kâffesi vilayetlerde oluşturduğu İl Çocuk Hakları Komitelerine organ kollar da programda toprak aldı. Uluslararası hasep çerçevesinde meydana gelen foruma, Türkiye'nin yanı esna Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Moldova, Karadağ, KKTC, Ukrayna, Tacikistan ve Kuzey Makedonya kazanmak neredeyse mecmu 11 yurt ortaklık sağladı.

Burada müşterek görüşme eden Bakan Yanık, Bu sene planlı 23. Çocuk Forumunun ayrı müşterek önemi müşterek öneminin bulunduğunu belirterek, “Türkiye'nin halis muhlis çocuklarını bağrına basan geçmiş 22 forumdan sonradan çalışmamız, ülkemizin sınırlarını aşarak arsıulusal boyutlara taşındı. Bu sene itibarıyla evren evlatlarının da gündemini izlem eden, zat çocuklarımız kabilinden evren çocuklarına da dobra müşterek doğacak sunmanın çabası içre bulunan müşterek çalışmaya imza atıyoruz. Bambaşka coğrafyalardan mevrut ışıldayan ışıl evlatları ve gençleri müşterek arada görmenin heyecanı ve mutluluğu içindeyiz” sanarak konuştu.

“Çocuklarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı sonsuz güncelliyoruz”

Çocuk hakları dair 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan çevre derinlemesine senelerdir ehemmiyetli tecrübeler kazandıklarını tamlayan Bakan Yanık, bu doğrultuda Türkiye'nin Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni imzalayan 193 ülkeden birisi bulunduğunu da hatırlattı.
Bakan Yanık bu sözleşmenin evlatların en faziletli yararı ilkesini gerçekleştirmeye müteveccih bulunduğunu tabir ederek, “Biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı namına evlatlarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı sonsuz güncelliyoruz. Onların gelişme sürecine akla yatkın hizmetlerimizle gelişimlerine ulama sağlıyoruz. Bu sene 23.nü düzenlediğimiz Çocuk Forumlarımızla ise evlatlarımızın mıhlı yetişmelerinin indinde ülkemizin el erki kültürünün kuvvetlenmesine müteveccih adımlar atıyoruz” biçiminde konuştu.

“Çocuk Hakları Komitelerimiz Uluslararası Çocuk Forumunun öncüsü niteliğindedir”

Bakan Yanık, Bütün projelerde evlatların mıhlı ve mutlu erat namına sosyal yaşamda güven içinde mevcut olmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Bakanlığımız içerisinde oluşturduğumuz Çocuk Hakları Komitelerimiz, çağ dünyanın nice ülkesinden çocuğun müşterek araya geldiği Uluslararası Çocuk Forumunun öncüsü niteliğindedir. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmede toprak düzlük evlatların ortaklık hakkı dair farkındalık kurmak düşüncesince gelişigüzel sene 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde, Ulusal Çocuk Forumları düzenleniyor” dedi

“İklim değişikliğinin neticelerinden en aşırı hanımlar ve kollar etkileniyor”

Çocukların, bu sene “İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı” temasını seçtiğini hatırlatan Bakan Yanık, bu mevzunun dünyada canlı herkesi ait ve hata almasını müstelzim müşterek husus bulunduğunu tabir etti.
Bakan Yanık, İklim değişikliğinin müşterek bebek hakkı temelinde değerlendirilmesi icap ettiğini vurgulayarak, “İklim değişikliğinden, hava değişikliğinin neticelerinden en aşırı hanımefendilerin ve evlatların etkilendiğini, etkileneceğini biliyoruz. Maalesef dünyanın bu mevzuda da biberli tecrübeleri var. Dolayısıyla bugünden başlayarak hava değişikliğinin sonuçlarına müteveccih dezavantajlı grupların minimum etkileneceği biçimde bazısı tedbirlerin katılması gerektiği, bazısı çalışmaların yapılması gerektiği herkesin malumu” açıklamasına bulundu.
Konuşmaların peşi esna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık programa eklenmiş bulunan çocuklarla şişman hatırat fotoğrafları çekti.

Kemal Diri - Hakan Karaduman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ