USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattının yüzde 70'i tamamlandı

Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattı'nın tamamlanan tünel kazılarının töreninde mütekellim Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Projemizin mecmu gelişim payı zaman nedeni ile yüzde 70'e ulaştı” dedi.

Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattının yüzde 70'i tamamlandı
07-05-2022 13:32
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Törenine katıldı. Bugün bakımından yüzde 70'i tamamlanan plan sonlandıktan sonraları günde 1 milyon İstanbullu, mahal altı treni hattı ile gezi edebilecek. Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması töreninde mütekellim Bakan Karaismailoğlu, “Bakanlık namına ilkin şişman illerde canlı yurttaşlarımızın trafikte devir kaybetmemeleri düşüncesince sert baş döndürücü ehemmiyetli kentiçi raylı dizge projesini yaşama geçirdik. Hükümetlerimiz zamanında meydana getirilen bu çalışmaların taayyüş ne kadar mücahede kattığını, konfor getirdiğini daima baş başa deneyim ettik. Ve bugün sizlerle müşterek araya geldiğimiz Bakırköy(İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın da engelleme bulunduğu tam 103,3 kilometre uzunlukta 7 ayrı güzergahta çalışmalarımız var.

Böylece istanbul'da raylı dizge ağının yüzde 50'sinden fazlasını Bakanlığımız kazandırmış olacak. Bir arada olduğumuz, tünel hafriyat emekleri tamamlanan Bakırköy- Kirazlı Metro Hattımız 8,4 km uzunluğunda. Hattımız, Bakırköy Sahil (İDO)-Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani peyda etmek kabil 7 istasyonu katederek bulunan Bağcılar Kirazlı İstasyonunda akıbet bulmaktadır. Günde 1 milyon İstanbullunun gezi edebileceği hattımızın işletmeye katılması ile; Kayaşehir-Bakırköy Sahil İDO arası gezi süresi 39 dakika, Çam ve Sakura kent Hastanesi-İncirli arası gezi süresi 31 dakika, Başakşehir(Metrokent)-Özgürlük meydanı arası gezi süresi 30 dakikaya inecek. Projemizin mecmu inkişaf payı bugün sebebi ile yüzde 70'e ulaştı” açıklamasında bulundu.

“İBB, 3 sene geçmiş olmasına karşın kayda bedel müşterek emek vermek yapmadı”

Sözlerine İBB'nin yapmadığı projelerden de bahsederek bitmeme fail Bakan Karaismailoğlu, “Azimli çalışmalarımız, büyüklük aklıyla meydana getirilen planlamalar, sektörle, üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri ve kuma bellek emekleri meyvelerini veriyor. Ve önümüzdedeki cumartesi haset de Türkiyemizin 2'nci, dünyanın ise 5'inci denize dolgu hava meydanı bulunan Rize-Artvin havalimanını 14 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açacağız. Türkiye'mizin dört köşesinde aynı zamanda iyi İstanbulumuzda yaptığımız eserlerle hıza ve konfora odaklanıyoruz. Biliyoruz ki bu hizmetlerin ekonomimize sağlayacakları ilişik bedel ile milletimize hâlâ sert baş döndürücü misyon sunulmasına fırsat olacaklar.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattımızın da İstanbulluların seyahatine getireceği kolaylığın yanı sıra, kazançlı yarar açısından baş döndürücü ehemmiyetli getirileri olacaktır. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattımızın 25 salname projeksiyondaki kazançlı kazancı; Karayolu Bakım ve İşletme Kazancı: 2,4 bilyon dolar, Zaman Kazancı: 3,6 bilyon dolar peyda etmek kabil Toplam 6 bilyon dolar olacak. Şu anda İBB'nin de bitmeme fail kestirmece 100 kilometre raylı dizge hattı var. Yerel yönetimlerin en ehemmiyetli rolü vatandaşına emin konforlu kazançlı müşterek şişman erişim sistemi sunmaktır. Maalesef 3 sene geçmiş olmasına karşın kayda bedel müşterek emek vermek bulunmamaktadır. Bizler ise 2023 yılına kadar

İstanbul'da bitmeme fail 103 km mahal altı treni inşaatının tamamını bitirip İstanbulluların hizmetine sunacağız. Hatta, bu yaz sonuna kadar; Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattını, İBB yapmadığı düşüncesince 2 sene ilk nezaret namına devraldığımız Başakşehir Metrokent-Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattını, Kağıthane İstanbul Havalimanı Metro hattını hizmete açacağız” ifadelerine arazi verdi.

“Milletimiz, muktezi cevabı sandıkta verecek”

Projelere ve yatırımlara bitmeme edeceklerini tamlayan Bakan Karaismailoğlu, “İstiyoruz ki hepsi millete hizmette yarışsın ama maatteessüf arasında eş zeki müşterek emek vermek yok. Milletimizin terazisi hassastır, İstanbul'daki beceriksizliği izlemektedir. Gerekli cevabı sandıkta verecektir. Bizler gelişigüzel tartışmalar yerine, ülkemizi ve İstanbul'u geleceğe taşıyacak mega projelere, milletimize en iyisini sunmaya, çabucak bugünü değil, geleceği aydınlatacak asar hazırlamaya odaklandık. İstanbul'u geleceğe taşıyacak plan ve yatırımlarımıza mücahede kesmeden bitmeme edeceğiz. 20 yılda İstanbul'a ve Türkiye'ye yüzyıl atlattık. Bununla da yetinmeyeceğiz. Bizim işimiz, hizmettir; bundan şaşmayız.

Bu düşüncelerle Bakırköy(İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattımızın imal çalışmalarını başarıyla yürüteç ve projeyi bu evreye getiren kâffesi emek vermek arkadaşlarıma ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ne teşekkürname ediyor, başarılarının devamını dilek ediyorum. Projemizin açılışında karşılaşmak dileğiyle” halinde konuştu.

Deniz Zeybek - Armağan Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ