USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Belediyelerden deprem sahasına destekler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ta evvel saatlerden itibaren topu topu kasıntı ve firmalar kabil belediyeler de semt illerine yardım yansıtmak düşüncesince çalışmaya başladı.

Belediyelerden deprem sahasına destekler
24-02-2023 20:08
Ankara

Arama istirdat ekiplerini, iş makinelerini depremden etkilenen kentlere yönlendiren belediyeler, çabuk gereksinimlerin giderilmesinin peşi esna barınma, manca ve giyit temini, altyapı, harbilik alanlarındaki çalışmalarını AFAD'ın koordinesinde sürdürüyor.

ADANA

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki dü depremin çarpıcı yer aldığı 11 site ortada arsa meydan Adana'da, depremin yarattığı tahribatın en örgen indirilmesi düşüncesince ilkin AFAD iktisap etmek az daha dayalı kasıntı ve firmalar ile Büyükşehir Belediyesince dört başı mamur imkanlar seferber edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, açılan korunma sahalarında küsurat vatandaşlara kahvaltı, aşındırmak de karışma iktisap etmek az daha mütenevvi gerekseme malzemeleri ulaştırıyor, site genelinde battaniye, ısıtıcı, manca desteğini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen Hatay'a da kontrol istirdat ve itfaiye ekiplerinin yanı esna yardım tırı ve araçları gönderdi.

Kentte, kaza belediyeleri de hem Adana hem de öbür vilayetler düşüncesince yardım kampanyaları gerçekleştirdi. Depremden etkilenen illere, kaza belediyelerince kontrol istirdat faaliyetlerine dayanak amacıyla baş döndürücü sayıda kadro ve materyal gönderildi.

ADIYAMAN

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, belediye binasındaki çökme zımnında meydana getirilen çalışmalara değgin eşya tutulamadığını, hazırlanmakta bulunan 40 milyon teklik bütçenin yardım materyali şekilde çecik dağıtılması düşüncesince düzentileme yapılacağını söyledi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Belediyesi, deprem bölgesinde Hatay ilkin iktisap etmek az daha Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi ile Gaziantep'in İslahiye ilçesine 70 tır yardım gönderdi.

Hatay'ın Antakya ilçesinde kurduğu aşevinde 20 bin insana 3 kez aşındırmak dağıtımını sürdüren belediyenin 250 personeli, deprem bölgesinde altyapı, harbilik ve yardım bozma çalışmalarında fariza alıyor.

AĞRI

Ağrı Belediyesi, içerisinde oluşturduğu Halkın Hizmetkarları Grubu'ndaki 100 yabanlık kadrosuyla kontrol kurtarma, itfaiye, temizlik, çöp, su, ağ çalışmalarına katılıyor.

Belediye ayrımsız sürede deprem bölgelerine 10 kamyon, 5 iş makinesinin yanı esna besin ve harbilik ürünleri, cenaze hizmetlerinde kullanılacak bulunan malzemeler ile mütenevvi besin ve giyecek, ısıtıcı cilt denli kolilerinin bulunmuş yer aldığı yardım tırları gönderdi.

AMASYA

Amasya Belediyesinden deprem sahasına gerekseme malzemelerinden oluşan 115 yardım tırı ile 7 iş makinesi, 3 cenaze aracı, 2 kontrol istirdat uzlaştırıcı gönderildi, 36 personel sahada fariza yapıyor.

Merzifon Belediyesinden 3 araç, taşınır aş damı ve 46 personel, Hatay'ın Defne ilçesindeki çalışmalara dayanak veriyor. Taşova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Suluova belediyeleri de yardım tırlarının yanı esna alana taşıt ile sıvıyakıt gönderdi, belediye mensubu de deprem bölgesinde çalışıyor.

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremin elden peşi esna 3 bin 428 mensubu kıyamet bölgesinde görevlendirdi. 1600 taşıt ve iş makinesinin yönlendirildiği bölgeye, 1116 tır ve kamyon ile gereksinimler taşındı.

Deprem bölgesinde yaşamın devamı düşüncesince esas gerekseme maddeleri yardımında mevcut belediye, mobil, portatif ve cilt iktisap etmek az daha 9 mutfakta günde 3 kez çorba ve yunak aşındırmak servisi yaptı.

İçme suyu düşüncesince deprem sahasına 159 tır gönderen ABB, 249 jeneratör/aydınlatma, 3 bin 876 ısıtıcı ve soba, 177 insan kapasiteli portatif abdesthane ve portatif duşu da depremzedelerin hizmetine sundu. 10 EGO otobüsü, depremzedeler düşüncesince taşınır duş, taşınır kulaklı dairesi, taşınır yatakhane, taşınır bay berberi ve taşınır çamaşırhaneye dönüştürdü.

Kahramanmaraş'a 4.5G destekli genel ağ altyapısına ehil taşınır genel ağ ve peyk danışma uzlaştırıcı atıf edildi.

Ayrıca, 4 bin 41 depremzedenin Ankara'da korunma ihtiyacını karşılayan belediye, bu kapsamda 19 bin 140 yunak yemek, 20 bin 140 kahvaltı, 1000 azık ve 3 bin 975 çorba dağıtımı yaptı.

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediyesince 401 bilirkişi personel, itfaiye, ambulans, iş makinesinden oluşan 175 araç, 27 yalıtım üreteci ve 127 tır yardım materyali deprem sahasına gönderildi.

Hatay Uğur Mumcu Meydanı'nda 800 kişilik, Kahramanmaraş'ta 600 yabanlık çadırkent kuruldu. Bir mobil, dü sabit, müşterek de hayırseverin aş damı malzemesiyle 4 noktadaki aşevinde günce 70 bin insana aşındırmak dağıtımı yapılıyor. Ayrıca Hatay'da 10 bin kazanç istihsal kapasiteli taşınır fırın kuruldu.

ASAT Genel Müdürlüğü, 113 personeliyle Hatay'da toplamda 250 bin insan kapasiteli 21 içmece suyu tesisini devralarak kentin iş maruz bölgelerine su sağladı.

Büyükşehir Belediyesince 20 yabanlık keyif kadrosu ve 20 yataklı vagon vagon keyif dayanak tırı, bölgede fariza yaptı. Mezarlık Şube Müdürlüğü ekipleri de Hatay ve ilçelerinde cenazelerin dini esaslara makul biçimde defin işlemlerini ve bambaşka illere nakillerini gerçekleştirmeye bitmeme ediyor.

Ayrıca, Cam Piramit'te gerçekleştiren Afet Yardım Merkezi'nde birleşen insancasına yardım malzemeleri, 127 tırla kıyamet sahasına gönderildi.

Alanya Belediyesince AKUT Derneği Alanya Şubesi gönüllüsü 31 kişi, 1 otobüs, 1 kamyon, 1 koruma komprador taşıt ve 6 personelle alana gönderildi. Belediyeden 41 personel, 25 iş makinesi, kamyon ve yerdüzler de 15 güneş süresince deprem bölgesindeki çalışmalarda AFAD'a dayanak oldu. İlçede açılan noktalara hayırseverler çeşidinden getirilen 200 tırdan müşterek tomar materyal alana ulaştırıldı.

Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne değgin 2 yapım mühendisi, 2 yapım teknikeri ve müşterek mimardan oluşan 5 yabanlık kadro hasar belirleme çalışmalarına katıldı.

Belediye çeşidinden depremzedelere dayanak amacıyla "Sıcak Yuvarlarında Sizin de Katkınız Olsun" sloganıyla başlatılan taşımalık ev kampanyası kapsamında amme kurum, çırçıplak maşer kuruluşları ve beledi yabancıların destekleriyle 210 taşımalık desteği toplandı.

Kemer Belediyesi çeşidinden besin yardımlarının bulunmuş yer aldığı 13 tır alana gönderildi.

Döşemealtı Belediyesinden 17 personel, 4 kamyon, 2 kepçe ve müşterek paletli iş makinesiyle deprem bölgesindeki çalışmalara katıldı. Deprem sahasına 11 tır insancasına yardım materyali atıf edildi.

Muratpaşa Belediyesi, 44 personel 23 vasıtayla kontrol istirdat çalışmalarına katıldı. 5 tır, 102 kamyon insancasına yardım, 5 bin 980 battaniye, 1618 ısıtıcı ve soba, 143 çadır, 18 konteyner, müşterek yalıtım üreteci ve 5 bin 630 hıfzıssıhha paketi gönderildi.

Kepez Belediyesi bünyesindeki 152 personel, 37 vasıtayla deprem bölgesindeki çalışmalara dayanak oldu. Bölgede 8 kumluk mutfağı kuran ekipler, günce 30 bin insana aşındırmak ikramı yapıyor.

Belediye ekiplerince deprem sahasına tır, kamyon ve kamyonetten oluşan 204 ağırlık uzlaştırıcı ile insancasına yardım materyali gönderildi. 22 bin 420 afetzedeye kıyafet, şahsi bakım ürünleri, soy sop ürünleri, yorgan, battaniye denli esas gerekseme materyali desteği verildi.

Kaş Belediyesinden 40 personel ile 16 taşıt deprem sahasına yönlendirildi. Ayrıca belediye ekiplerince insancasına yardım materyali depremzedelere ulaştırıldı.

ARTVİN

Artvin Belediyesi, 13 personelini kıyamet sahasına gönderdi, 5 tır insancasına yardım malzemesini depremden etkilenen Gaziantep, Hatay ve Malatya'ya ulaştırdı.

Bölgeye revan 13 belediye personelinden 4'ü itfaiye aracıyla Kahramanmaraş'ta kontrol istirdat çalışmalarında, ötekiler ise içtimai yardım faaliyetlerinde fariza aldı.

Ardanuç Belediyesi 8 tır insancasına yardım malzemesi, 5 personel, 1 iş makinesi, Arhavi Belediyesi 1 iş makinesi, 5 personel, 2 tır insancasına yardım malzemesi, Borçka Belediyesi 8 araç, 8 insancasına yardım tırı, 1 taşınır aş damı ve 13 personelini deprem sahasına gönderdi.

Hopa Belediyesinin yardım materyali aylı 8 tırı ile müşterek mensubu deprem sahasına geçiş ederken, Kemalpaşa Belediyesi 2 personel ve 3 yardım tırı, Murgul Belediyesi 2 yardım tırı, 1 itfaiye aracı, 7 taşımalık ve 7 personel, Yusufeli Belediyesi 3 iş makinesi, 1 cenaze aracı, 2 kamyon, 20 çadır, 10 tır odun, 3 tır insanı yardım malzemesiyle deprem sahasına dayanak sağladı.

Yusufeli Belediyesinden deprem sahasına gönderilen 6 personelden 5'i AFAD koordinesinde Malatya ve Hatay'da kontrol istirdat çalışmalarına katıldı, 1'i de cenaze aktarım işlemleri kapsamında düzentileme yürüttü.

AYDIN

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen alana 41 yardım tırı, 10 bin yabanlık taşınır aş damı ve taşınır aşevi, 12 yabanlık bilirkişi kontrol istirdat ekibi, 6 portatif tuvalet, 20 iş makinesi, 10 yalıtım üreteci ve 43 personel gönderdi.

Efeler Belediyesi, 12 yabanlık istirdat ekibi, 5 zabıta, 18 tır çabuk yardım malzemesi, 9 gömütlük işleri personeli, 1 taşımalık ve 2 yerdüzler operatörünü alana atıf ederken, Kuşadası Belediyesi 9 tır, 6 kamyon yardım malzemesi, Didim Belediyesi 5 kamyon yardım malzemesi, 4 iş makinesi, Nazilli Belediyesi de 86 tır ile 154 kamyon yardım malzemesini deprem sahasına ulaştırdı.

BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 296 kontrol kurtarma, 129 içtimai yardım, 307 iblağ kadrosu iktisap etmek az daha mecmu 732 personelle kıyamet bölgesinde fariza yapıyor. Yardım materyali haiz 500'den müşterek tomar tırın deprem sahasına sevkiyatı da yapıldı.

135 iş makinesi, 400 içtimai yardım uzlaştırıcı katkısı ile kıyamet bölgesinde çalışmalara bitmeme fail belediye, alana gönderilmiş yer aldığı aşevi, taşınır abdesthane ve duşlar, taşınır ağırlama tırıyla kıyamet bölgesinde iş veriyor.

BİLECİK

Bilecik Belediyesi, 20 yardım tırını deprem sahasına ulaştırdı.

Arama ve istirdat çalışmalarına 76 yabanlık kadro ve ekipmanla eklenen Bilecik Belediyesi, alana 7 bin 200 battaniye, 6 bin 63 soy sop maması ve çaput kolisi, 6 bin 10 besin kolisi, 6 bin 210 elbise kolisi, 4 bin 400 hıfzıssıhha kolisi, 2 bin 950 paket su, 390 ısıtıcı, 120 çadır, 80 yatak, 9 tır odun ve yakacak malzemesi, 5 iş aracı, 4 konteyner, portatif ağırlama uzlaştırıcı ve yalıtım üreteci gönderdi.

İlçe belediyeleri çeşidinden yardım tırı ilkin iktisap etmek az daha iş makinesi, parasız aktarım aracı, cilt ve odunun yanı esna personel, depremden etkilenen illere atıf edildi.

BİNGÖL

Bingöl Belediyesi çeşidinden deprem sahasına 44 tır, 3 kamyon, 7 minibüs, 7 kamyonet ve kamyonet ile gıda, giyit ve ayrışık yardım materyali gönderildi.

Deprem sahasına 13 bin 467 battaniye, 571 ısıtıcı, 10 bin 294 besin kolisi, 1000 çuval un, 139 bin 583 giyit malzemesi, 5 bin 301 paket soy sop bezi, 3 bin 200 kutu soy sop maması, 615 hab seti, 265 bin 940 ekmek, 57 bin 662 koli su, 14 bin 486 apiko gıda, 357 halı ve 7 bin 19 hıfzıssıhha kiti gönderen belediye, 13 itfaiye kadrosu ile de kontrol istirdat çalışmalarına dayanak verdi.

Kepçe, kamyon, otobüs ve cenaze aracından oluşan 20 vasıtayla deprem sahasına dayanak sunan Bingöl Belediyesi, 10 bin metrekare kefen, 400 tabut, 2 bin kara yöre taşını da deprem sahasına ulaştırdı.

BİTLİS

Bitlis Belediyesi, kontrol istirdat çalışmalarına eklenmek az daha 5 itfaiye eri ve müşterek taşıt ile iş makinesi operatörlerini deprem bölgelerine yönlendirdi. Belediye elan sonraları deprem bölgelerine 3 harbilik görevlisi ve müşterek taşıt ile 5 kollukçu personelini atıf etti.

Adıyaman, Malatya ve Elbistan'daki vatandaşların yaralarının sarılması düşüncesince 5 bin besin kolisi, 3 bin soy sop bezi, 4 bin 800 mayi sabun, 4 bin 800 sulanmış mendil, bin parasız bezi, 4 bin avrat hıfzıssıhha seti, 400 ısıtıcı, 150 battaniye, 200'er denk ve yastık, 50 yatak, baş döndürücü müşterek tomar atkı, bere, eldiven, pijama ve giysi, 7 tır su, 50 bin kazanç ile baş döndürücü sayıda yakasız gömlek gönderildi.

Tatvan Belediyesi ise depremzedelerin yaralarının sarılması düşüncesince alana 7 tır ve 12 minibüs gıda, giysi, battaniye, temizlik, esas dirim malzemeleri ulaştırdı.

Belediye ayrımsız sürede kontrol istirdat ile öbür çalışmalara yardım arz etmek amacıyla deprem bölgelerine 3 kontrol istirdat aracı, su tankeri, taşınır aşevi, otobüs, 12 minibüs, 3 yararsız kamyonu, 2 kazı kamyonu, 20 kontrol istirdat personeli, 7 harbilik personeli, yardım faaliyetlerine dayanak amacıyla 45 Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi, cenaze hizmetleri düşüncesince 3 belediye görevlisi, 3 aşçı, 4 sağlıkçı gönderdi, 25 bin litre mahrukat desteğinde bulundu.

Mutki, Hizan, Güroymak, Adilcevaz ve Ahlat ilçelerinde de belediyeler yardım tırları ve dayanak ekiplerini alana göndererek çalışmalara yardım sundu.

BOLU

Bolu Belediyesi 89 tır gıda, giyim, battaniye, yorgan, ayakkabı, su, ısıtıcı, hıfzıssıhha malzemeleri, soy sop maması, tüp, jeneratör, katalitik soba ile insancasına yardım materyali aylı 23 kamyoneti depremden etkilenen illere ulaştırdı.

Bir kamyonet tıbbi malzemeyi alana geçiş ettiren belediye, afetten etkilenen il ve ilçelere iş makinelerinden oluşan 125 taşıt ile 30 çoban ve operatörüyle dayanak verdi. 35 yabanlık kontrol istirdat dayanak ve 5 yabanlık yıkıntı katliam kadrosunun de ortada arsa almış yer aldığı mecmu 321 kişi, kıyamet bölgesinde çalışmalara katıldı.

BURDUR

Burdur Belediyesi, depremlerden etkilenen alana kontrol istirdat çalışmalarında işyar 3 itfaiye uzlaştırıcı ve 18 itfaiye personeli, 1 ekskavatör, 3 kamyon, 14 işçi, 2 araç, 4 şoför, 14 tır ile 2 kamyon gıda, tuman ve malzeme, battaniye, yorgan, su, 12 taşımalık ve odun gönderdi.

Bucak Belediyesi de kontrol istirdat ve yıkıntı tahammül emekleri düşüncesince 1 ekskavatör, 3 kamyon, 2 kamyonet, 3 minibüs, 1 cenaze aracı, 6 gassal, 61 tır ile 15 kamyon yardım malzemesi, 10 bin ekmek, günce 2 bin insana aşındırmak çıkaran aşevi, portatif baz istasyonu, tuvalet, banyo, 10 konteyner, 5 kontrol istirdat personeli, 5 hasar belirleme mensubu nakletti.

Gölhisar Belediyesi, depremin ikinci haset 2 kamyon, 1 kontrol istirdat uzlaştırıcı ve dü personel, Gölhisar Kaymakamlığıyla planlı yardım kampanyası kapsamında 23 tır besin yardım malzemesi, hasar belirleme emek vermesi düşüncesince 3 bilim işleri mensubu göndermesinin indinde Hatay Kırıkhan'da 10 aşçının fariza icra ettiği müşterek lokanta kurarak vatandaşlara yunak aşındırmak hizmeti verdi.

Karamanlı Belediyesi de 2 kepçe, 1 kazıcı, 4 operatör, kaymakamlıkla örgütlü edilen yardım kampanyasında 5 tır ayni yardım, 3 tır ile 1 kamyon efsanevi yemi, depremzede tahliyesinde işyar 1 otobüs ile fahri öğretmenlerin hazırladığı 10 bin kumanya, 9 yabanlık kontrol istirdat kadrosunu alana ulaştırdı.

Tefenni, Kemer ve Çavdır belediyeleri de alana personel, iş makinelerinin yanı esna kaymakamlıklarla koordineli yardım kampanyalarında birleşen malzemelerle dayanak sundu.

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1000'e DOĞRU personel ve 300'ü epey araç-ekipmanla deprem bölgesinde icraat yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde üç bölgede mecmu 2 bin konteynerle oluşturulacak 110 bin metrekare alana ehil iare konaklama piyasası yapacak.

20 vasıtayla Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde mecmu 132 mahalle ve köyde depremzedelere iş sağlayan Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere besin erzak paketi, harbilik malzemesi, elektrikli ısıtıcı soba, yakacak odun kömür, çadır, kıyafet, soy sop bezi ve maması denli gerekseme malzemeleri dağıtıyor.

Günlük 150 titrem kapasiteyle 5 tasarruf suyu ve 2 içmece suyu tankeriyle depremzedelerin tasarruf ve içmece suyu gereksinimleri karşılanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin katılım firması BURFAŞ eliyle çakılı ve portatif mutfaklar vasıtasıyla günce 12 bin insana yunak aşındırmak desteği sağlanıyor.

BURFAŞ başkaca 14 lokanta ve taşınır aş damı ile depremin peşi esna şu anne denli 512 bin insana yunak aşındırmak dağıttı. BUSKİ ekipleri de Hatay ve Kahramanmaraş'ta su linkleri ve enfrastrüktür işlemleri gerçekleştiriyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale Belediyesi çeşidinden AFAD koordinesinde yardım faaliyetleri yürütüldü.

Bu kapsamda insancasına yardım malzemeleri, termal battaniye, hab tulumu, gıda, jeneratör, pisik kapik maması, kefen, naaş torbası denli baş döndürücü mütenevvi gerekseme malzemelerinin yanı esna belediye atölyesinde imal edilen sobalar ile yakacak malzemeleri, 14 tır, 2 kamyon, 10 kamyonet, 2 minibüsle bölgedeki gerekseme sahiplerine ulaştırıldı.

Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliğinde Hatay Samandağ'da günce 50 bin kase yunak çorba ve yunak aşındırmak dağıtımı sürüyor.

ÇANKIRI

Çankırı Belediyesi deprem sahasına 5 bin 225 battaniye ile gıda, kıyafet, harbilik malzemesi, ısıtıcı gönderdi. Ayrıca belediye mensubu 82 yabanlık kontrol istirdat ve hasar belirleme kadrosu bölgede görevlendirildi. Belediyeye dayalı iş makineleri ve kamyonlar da alana atıf edildi.

ÇORUM

Çorum Belediyesi, deprem sahasına 50 tır ve 21 kamyon yardım malzemesi, 100 yöresinde iş makinesi ve araç, taşınır ağırlama aracı, 156 istirdat malzemesi, 35 bin litre motorin, 226 kontrol istirdat ve dayanak mensubu ile 36 su ve ağ uran mensubu gönderdi.

Osmancık Belediyesi lokanta Kahramanmaraş'ta faaliyetine bitmeme ediyor.

İlçe belediyelerince 98 tır ve 5 kamyon yardım malzemesinin yanı esna kontrol istirdat ve dayanak ekipleri ile vesait gönderildi.

DENİZLİ

Deprem sahasına 43 iş makinesi, 6 kontrol istirdat aracı, 15 kamyon-kamyonet, 5 itfaiye aracı, 25 otobüs ve 2 taşınır lokanta ile 397 personelini atıf fail Denizli Büyükşehir Belediyesi, yardım malzemelerini haiz 44 tırı alana ulaştırdı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremin önce anından buyana kontrol istirdat emekleri ve iare korunma merkezlerinde 2 binden müşterek tomar personelle sahada çalışıyor.

Toplam 220 taşıt ile 24 sayaç köklü etkin ekipler, deprem zararlarının giderilmesi, hafriyat, lojistik, cilt kurulumu, taşımalık cenaze hizmetleri, manca ve istirdat hizmeti vermeye bitmeme ediyor.

Kentte de depremden etkilenen vatandaşlara, mecmu 84 noktada bugüne denli 358 bin 460 kez yunak yemek, 317 bin 800 kez çorba, 99 bin 600 kez kahvaltı, 43 bin 167 kek, 44 bin 484 sonuç suyu, 37 bin 64 su ve 24 bin 550 kazanç dağıtıldı.

Depremde ölüm edenlerin taziyelerinde kullanılmak az daha 5 bin kilo diyabet hastalığı ile 2 bin kilo çay dağıtımı yapıldı. Sosyal dayanak kapsamında 11 bin 440 aileye 8 milyon 580 bin teklik ifa gerçekleştirildi.

Alanlarda yerleşmiş 748 çadırda vatandaşlara 8 bin 135 battaniye, 2 bin 730 mecra ve 741 ısıtıcı, cilt illerde ve spor salonunda barınan 8 engelliye tekerli iskemle ile 1 hastaya da parasız yatağı verildi.

Adıyaman'dan mevrut ve hastanede otama gören depremzedelere eşofman ve pabuç dağıtıldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesince depremin elden peşi esna kontrol istirdat çalışmalarına korumak düşüncesince takımlar kuruldu ve ilçede çöken binalarda düzentileme yürütüldü. Depremden etkilenen vatandaşların barınma, aşındırmak ve giyit gereksinimlerini istikbal etmek az daha 100 ayrı noktada korunma merkezleri oluşturuldu, ilçedeki topu topu içtimai ve sportif tesisler vatandaşların hizmetine sunuldu. Depremden etkilenen aileler ve evlatların tuman gereksinimleri belediyenin Gün Işığı Sosyal Yardımlaşma Giyim Mağazası çeşidinden karşılandı.

İki ayrı noktada portatif aş evi oluşturuldu ve kestirmece 10 bin insana günde 3 kez yunak aşındırmak ulaştırıldı.

Deprem felaketinin yaşandığı yerlere 5 tır gerekseme ve dirim malzemesi, iş makinesi ve personel desteği sağlayan merkez Kayapınar Belediyesi, iare korunma merkezinde küsurat 207 bin 48 vatandaşa yunak aşındırmak desteğini sürdürüyor.

Battaniye, sulanmış mendil, jeneratör, atkı, çorap, su, bot, bere, eldiven, kıyafet, besin ve şahsi hıfzıssıhha malzemelerinin bulunmuş yer aldığı gerekseme ve dirim kolileri tırlarla deprem felaketinin yaşandığı Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'e gönderildi.

Depremin elden peşi esna kaza merkezindeki cami, Kur'an kursu, okullar, belediyeye dayalı bilgelik evleri, bilgelik akademileri, kıraat salonları, familya dayanak merkezleri ve firez merkezlerinde 207 bin 48 vatandaşa korunma hizmeti verildi. 161 iare korunma merkezinde 951 personelle 666 bin yunak aşındırmak ile 761 bin çorba ikramında bulunuldu.

Deprem felaketinin peşi esna Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman'ın direktifiyle depremden etkilenen Kahramanmaraş ve Adıyaman'a gönderilen 12 iş makinesi, 15 personel ve 12 yabanlık kontrol istirdat ekibi, yıkıntı tahammül ile kontrol istirdat çalışmalarını sürdürüyor.

Kayapınar Belediyesinde işyar psikologlar, korunma merkezlerinde küsurat depremzede kollar düşüncesince psikososyal dayanak emek vermesi başlattı.

Merkez Yenişehir Belediyesi de önce günden itibaren depremzedelerin çabuk korunma ihtiyacını istikbal etmek amacıyla belediyeye dayalı topu topu içtimai tesislerinin kapılarını açtı. Vatandaşların iare korunma gereksinimleri karşılandı. 25 bin insana yunak yemek, çorba, su, sonuç suyu, mama, soy sop bezi, battaniye, besin paketi, giysi, ısıtıcı ve hıfzıssıhha seti dağıtıldı.

Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi de AFAD koordinasyonunda depremin önce anından itibaren ilçede gidiş belirleme emek vermesi yaptı. Merkezde 42 dolgun dirim piyasası belirleme edildi. Bu bölgelerde mihman edilen 20 bin depremzedenin gereksinimleri giderildi. Toplu dirim sahalarına sığınan depremzedelere günde 3 kez yunak aşındırmak servisi yapıldı.

Bugüne denli 379 bin 300 yabanlık yunak çorba, 258 bin 900 yabanlık yunak yemek, 232 bin kek ve sonuç suyu, 416 bin 500 yabanlık çay ve su ikramı yapıldı. Ayrıca 16 bin battaniye, 4 bin ısıtıcı, 8 bin soy sop maması, 6 bin soy sop bezi, 5 bin avrat hıfzıssıhha peti, 5 bin alengir besin kolisi, 10 bin yabanlık hıfzıssıhha seti, mayi sabun dağıtıldı.

Ayrıca ilçeden Adıyaman ve Malatya'ya 2 tır dolusu besin katkısı ve 250 cilt gönderildi.

EDİRNE

Edirne Belediyesi deprem haberinin duyulması sonrası alana araçlarla kontrol istirdat kadrosunun yanı esna taşınır ağırlama uzlaştırıcı da atıf etti. Depremin yer aldığı güneş yardım kampanyası da başlatan belediye, kıyamet sahasına 24 yardım tırı gönderdi.

Keşan Belediyesi de alana 54 yardım tırı ulaştırdı. Ayrıca belediye, fahri çalışanlarını göndererek kıyamet sahalarında iş verdi, hasar belirleme emekleri kapsamında bölgede fariza aldı. Ayrıca kıyamet sahasına itfaiye ve iş makineleri gönderildi.

Havsa, Lalapaşa, İpsala, Süloğlu, Enez, Meriç ilçeleri belediyeleri de yardım tırlarıyla kıyamet sahasına katkıda bulundu.

ELAZIĞ

Elazığ Belediyesine dayalı Hayır Çarşısı ve vatandaşların katkısı ile birleşen kıyafet, battaniye, elektrikli ısıtıcı, şahsi hıfzıssıhha malzemeleri ile besin ilkin iktisap etmek az daha 5 tır ve 1 kamyon yardım materyali Malatya ve Adıyaman'a gönderildi.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 55 personel ve 4 taşıt ile Malatya'da kontrol istirdat emek vermesi yürüttü.

Temizlik İşleri Müdürlüğü içerisinde açılan kadro de Malatya'da harbilik çalışmalarına yardım sağladı. 30 yabanlık bilirkişi ekip, Kahramanmaraş'ta kurulan soy sop düzen çadırında depremzede ufaklıklara müteveccih mütenevvi etkinlikler düzenledi, ailelerine psikososyal dayanak verdi.

Keban Belediyesi, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş'a 18 kamyonet giyit ve besin katkısı gönderdi.

Maden Belediyesi, esas gereksinimlerin bulunmuş yer aldığı 1 tır katkısı deprem sahasına atıf etti.

ERZİNCAN

Erzincan Belediyesi, deprem sahasına 13 iş makinesi ve 110 personel ile 7 bin 750 battaniye, 2 bin 700 denk yastık, 280 mecra çadır, 315 halı, 190 bin kazanç sandviç, 451 bin ayrışık ebatlarda su, 12 bin süt, 6 bin 660 koli mobilyasız gıda, 9 bin 600 sonuç suyu, 14 bin temiz ped, 82 bin soy sop bezi, 2 bin soy sop maması, 16 bin 500 sulanmış mendil, 35 bin 500 abdesthane kağıdı, 27 bin kilo un, 612 ısıtıcı, 14 bin 360 ayakkabı, 41 bin 500 eş giyim, 39 bin avrat giyim, 38 bin soy sop giyim, 612 iç giyim, 8 bin 500 litre akaryakıt, 4 cenaze uzlaştırıcı gönderdi.

ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerine 91 personel, 91 iş makinesi, 42 yardım tırı, 81 bin titrem yakıt, 29 bin ayrışık ihtiyaç, 833 çadır, 100 şofben, 52 bin 500 maske, 500 tulum, 450 bin paket besin malzemesi, 6 bin 500 yapım malzemesi, 6 bin 143 battaniye, 5 bin 670 giysi, 1010 ısıtıcı, 990 hab seti, 567 soy sop masası, 226 taşınır tuvalet, 94 yararsız konteyneri, 63 su kaynağı ve cenaze hizmetlerinde geçer 12 bin materyal ulaştırdı.

Yakutiye Belediyesi, depremden etkilenen illere 26 insancasına yardım tırı, 35 bin litre yakıt, 37 iş makinesi, dayanak hizmetleri çabuk yardım ve uran kadro ve operatörlerin aralarında bulunmuş yer aldığı 108 yabanlık ekip, 100 taşımalık ev gönderdi.

Palandöken Belediyesi, 75 titrem gıda, 525 çadır, 75 bin 500 battaniye, 25 bin 200 paket hıfzıssıhha seti, 695 ısıtıcı, 3 bin 614 hab seti, 55 bin kutu soy sop maması, 65 bin ekmek, 155 jeneratör, 7 tır su, 10 taşınır abdesthane ve banyo, 215 bin zerre kıyafet, 1 tır yakacak odun, 1 tır soba, 900 yakasız gömlek takımı, 7 bin soy sop montu, 1500 fener, 1200 kutu pil, 70 bin litre yakıt, 2 bin 400 eş soy sop ayakkabısı ile aralarında belediye çalışanının de yer aldığı 85 yabanlık ekip, 5 damperli kamyon, 3 yararsız icma kamyonu, 1 arazöz su tankeri, 2 kamyonet, 2 minibüs, 1 çeken tır, 3 pikap, 1 binek otomobil, 1 kepçe gönderdi.

Aziziye Belediyesi de deprem sahasına 30 tır insancasına yardım malzemesi, kontrol kurtarmadan inşaata denli mütenevvi bölgelerde bilirkişi 60 personel yolladı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, depremin meydana geldiği 6 Şubat'tan itibaren personel, taşıt materyal ve ekipmanların yanı esna ilkin kazanç ve su iktisap etmek az daha insancasına gereksinimleri içeren 81 tır insancasına yardım malzemesi, 340 personel, 58 iş makinesi ve aracını kıyamet sahasına gönderdi.

Merkez Odunpazarı Belediyesi, alana 23 tır, Tepebaşı Belediyesi 9 tır gerekseme materyali ulaştırdı.

Sivrihisar, İnönü, Sarıcakaya, Beylikova, Günyüzü, Mihalgazi, Alpu, Mihalıççık, Çifteler, Mahmudiye, Han ve Seyitgazi ilçeleri belediyeleri de yardım tırlarıyla kıyamet sahasına katkıda bulundu.

GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, evleri haricinde ağmak mecburiyetinde küsurat depremzedeler düşüncesince merkezde 979, yöre ilçelerde ise 980 çadırın kurulumuna dayanak verdi.

Ekipler, Nurdağı ve İslahiye'de hıfzıssıhha şartlarının sağlanması düşüncesince ilçelerde mevcut havuzları duş ve hamama dönüştürüp çamaşırhaneler kurdu. Çadır illerde ve konteynerde yaşayanlar düşüncesince içerisinde diş macunu ve fırçası, deterjan, keski makası ve taraktan oluşan hıfzıssıhha seti oluşturuldu.

Gaziantep'te Glutensiz Bir Başka Kafe'de çölyak hastaları düşüncesince kestirmece 9 bin glutensiz kazanç üretildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı, AFAD ve TOKİ ortaklığında Nurdağı ilçesinde yapılacak taşımalık site emekleri düşüncesince kolları sıvadı. Nurdağı ilçesi taşımalık piyasası hâl ve enfrastrüktür pratik ve kotlama çalışmalarına Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı, 4 dozer, 2 silindir, 2 greyder, 1 arazözle dayanak veriyor. Çalışmaların böylelikle ilçeye 800 taşımalık kurulacak.

Öte taraftan Nurdağı Büyükşehir Parkı Çadır Alanı'nda 400 kva trafonun monte edilmesi yapılmış oldu ve 162 çadıra erke verildi. Bunun yanı esna ilçeye bağı Alpaslan Türkeş Mahallesi cilt kentine 200 cilt düşüncesince 7 canlılık direği dikildi, cilt iç tesisatları çekildi. Yine ilçeye değgin Aslanlı Mahallesi cilt şehirde 250 cilt düşüncesince 10 ağ direği dikildi, çadırların içerisine canlılık verildi ve ışıklandırma yapıldı.

İlçede dokunca gören 20 rustik mahalle bağlanak yollarının tamamına mucur dökülerek iyileştirildi ve trafiğe açıldı. Ekipler, iyileştirilen Nurdağı rustik mahalle bağlanak yollarında asfalt kapatma çalışmalarına başladı. Büyükşehir gene ilçedeki yıkıntı emekleri kapsamında 10 ekskavatör, 4 loder, 2 dozer, 3 greyder, 4 silindir, 25 kamyon, 5 arazöz, 11 beko loder jcb, 2 vinç, 5 tır ile depremzedelerin yardımına koştu.

4 hamarat, 8 yararsız icma aracı, 3 tanker, 5 eş kabine kamyonet ile ilçedeki harbilik faaliyetleri sürdürülüyor. 105 personel gündüz, 15 personel geceleyin harbilik emekleri düşüncesince ilçede fariza alıyor.

GASKİ, cilt ve taşımalık sahalarına 124 portatif tuvalet, 33 banyo kurdu, su geçek bağlantılarını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 20 Şubat'ta Hatay'da meydana mevrut depremler sonrası da 20'yi epey içtimai tesisinde toplamda 7 bin 743 vatandaşın korunma ve tagaddi ihtiyacına yanıt verdi.

Deprem yerleri düşüncesince psikososyal dayanak ekipleri hazırlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye'ye ulaşımın kolaylığı düşüncesince 22 Şubat Çarşamba gününden itibaren parasız otobüs seferleri başlattı.

GİRESUN

Giresun Belediyesi deprem bölgelerine 34 yardım aracı, 78 personel gönderdi.

Arama istirdat çalışmalarına da eklenen belediye, Adıyaman ilkin iktisap etmek bölgede yıkıntı tahammül ve harbilik çalışmaları, cenaze işlemleri, lokanta denli besin dayanak hizmetlerine dayanak sağlıyor.

Dereli Belediyesi çeşidinden da 10 tır yardım materyali gönderildi, 1 cenaze uzlaştırıcı ve 3 personel bölgede fariza yaptı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Belediyesinin 46 mensubu ve 13 uzlaştırıcı depremin önce gününden itibaren bölgede iş verdi. Yardım materyali aylı 10 tır ve 8 kamyon da depremzedelere ulaştırıldı. Belediye mensubu yardım, yöre harbilik ve enfrastrüktür çalışmalarına yardım sağladı.

HAKKARİ

Hakkari Belediyesi, deprem sahasına 10 yabanlık 80 izoleli çadır, 3 insancasına yardım tırı, 2 iş makinesi ve 16 personel gönderdi.

Yüksekova Belediyesi ise iş makineleri, kamyon ve cenaze aracı, 4 mühendis ve şoför, 35 imamkayığı ve 10 ferde yakasız gömlek gönderdi, personelin toplamış yer aldığı 100 bin teklik nakdi yardım da AFAD kendisine aktarıldı.

Şemdinli Belediyesi de deprem sahasına 12 personel, 6 fahri bay berberi ve kuaför, 8 kamyon besin ve dirim materyali ile otobüs, minibüs ve kamyon atıf etti.

Çukurca Belediyesi insancasına yardım tırlarını ve uran ekipleri alana gönderdi.

HATAY

Hatay Büyükşehir Belediyesi, anne iş binaları ve İtfaiye Daire Başkanlığı binaları yıkık, baş döndürücü sayıda binaları da kullanılmaz biçimde olmasına, 109 mensubu kaybetmelerine ve baş döndürücü sayıda çalışanının de yaralanmasına karşın elindeki imkanlarla depremzedeler düşüncesince çalışıyor.

ISPARTA

Isparta Belediyesi 59 iş makinesi, müşterek kontrol istirdat aracı, 15 kamyon, 4 itfaiye aracı, 4 cenaze aracı, müşterek taşınır gasilhane, 3 ambulans, müşterek özürlü aktarım aracı, müşterek yararsız uzlaştırıcı ve 2 defa süpürme uzlaştırıcı alana atıf etti. Toplanan 36 tır yardım materyali ile 6 jeneratörü depremzedelere ulaştırdı.

İlçe belediyelerinden de yardım malzemeleri gönderildi.

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 514 itfaiye ve dayanak kadrosu mensubu ile 208 araç, 8 yalıtım üreteci ve iş makinelerini depremin etkilediği 11 ile gönderdi.

120 bin kazanç ve 20 tır suyu da depremzedelere ulaştıran belediye ekipleri, 22 Şubat'a denli 629 bin 445 kahvaltı, aşındırmak ve çorba dağıtımı gerçekleştirdi.

Hatay'da 300 ailelik cilt kuran belediye, Adıyaman'da içerisinde kumluk hastanesi, içtimai ve spor alanları ile soy sop yuvası bulunan 670 konteynerin olabileceği site kurulumuna başladı.

Belediyenin keyif ekipleri, 4 bin 753 muayene, ruh bilimsel destek, diş ve dudak sağlığı ile şahsi bakım hizmeti verdi.

Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz, Erdemli, Silifke, Tarsus ve Gülnar belediyeleri de yardım gönderdi.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım koridoruyla bugüne denli kestirmece 300 tır ve kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 5 otobüs kargo ile insancasına yardım materyali atıf etti. Bölgede fariza karşılayıcı personel sayısı da bine yaklaştı.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman'da toplamda 282 konutlu taşımalık kentlerin kurulumunu örümcek belediye, Hatay'da müşterek kumluk hastanesi kurdu.

Belediyenin "Mera İzmir" projesine karışma bulunan üreticiler, 111 küçükbaş ve müşterek kocabaş hayvanı depremzedeler düşüncesince ihsan ederken İzmir'de planlı ufaklıklara mazot dağıtımı bölgede de uygulamaya geçirildi.

Konak Belediyesi, gerekseme malzemeleri haiz 16 tır gönderirken Kahramanmaraş'ta 250 yabanlık cilt site ihdas kararını açıkladı, 95 personel gönderdi.

Balçova Belediyesi 15 tır yardım malzemesi, 12 konteyner, Çeşme Belediyesi ise 10 tır yardım materyali yolladı.

Buca Belediyesi 20 tır yardım materyali ve kontrol istirdat kadrosunu gönderdi, Hatay Hassa'da 5 bin insan aşındırmak kapasiteli taşınır aş damı oluşturdu.

Karşıyaka Belediyesi de 23 tır, 21 kamyon, 8 kamyonet, 3 otobüs yardım materyali ulaştırdı, 1 kontrol istirdat aracı, 1 kamyon ile 45 personel gönderdi. Günlük 200 kez yunak aşındırmak dağıtımı yapıyor.

Bornova Belediyesi 17 tır yardım malzemesi, 2 bin 500 çadır, portatif abdesthane ve aş damı gönderdi. Belediyeye dayalı iş makinesi, arsa aracı, ambulans, engelleyen stoper donatı ile 40 personel de alana atıf edildi.

Bayraklı Belediyesi, 18 yabanlık kontrol istirdat mensubu ile 4 insandan oluşan keyif kadrosunu cankurtaran ile alana atıf etti. Ayrıca 209 cilt ile 25 tır yardım materyali de gönderdi.

Menemen Belediyesi 25 tır, 4 kamyon insancasına yardım materyali ile 2 jeneratörü gönderirken Menemen Arama Kurtarma kadrosu (MAKUR) de önce güneş yola çıktı.

Kınık Belediyesi, ısıtıcı, 12 portatif abdesthane ve banyo ile insancasına yardım materyali aylı 49 tırı alana ulaştırdı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kentteki çalışmalara dayanak sağladı. 154 taşıt ve 589 personelle harbilik hizmeti sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 325 taşıt ve 595 çalışanla su hizmetlerinin sağlanması amacıyla düzentileme yürüttü, cilt ve taşımalık kentlerin ast yapısını kurdu.

Günlük 15 bin yabanlık yunak aşındırmak yapılırken, 90 bin kazanç üretiliyor. Fırınlara 140 titrem un desteği sağlandı.

Belediye, arama-kurtarma ekiplerinin konaklama ve besin gereksinimlerini karşıladı. 30 taşıt ve 40 personelle, hafriyatı site dışına çıkarmaya çalışıyor. 70 taşıt ve 140 personelle 15 hatla parasız taşınma gerçekleştiriyor.

35 taşıt ve 85 personelle cilt site ve taşımalık kentlere ast ve üstü çatı desteği ve ayrımlı noktalardaki taziyet evleriyle depremzedelere duş ile çamaşır yıkama desteği sağlayıcı Büyükşehir Belediyesi, 20 bin insana 1000 teklik içtimai dayanak verdi, 58 taşıt ve 140 personelle defin ve gömütlük işlemlerine destekte bulundu.

Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara 800 titrem odun ve 150 titrem kömür yardımında bulundu, 6 taşıt ve 26 personelle iyesiz hayvanların barınması ve beslenmesini sağladı.

Öte taraftan Büyükşehir İtfaiyesi de yıkıntı altında küsurat 706 kişiyi sağlıklı çıkardı.

KARS

Görevlendirme meydana getirilen Kars Belediyesi, alana kontrol kurtarma, yardım, itfaiye hizmetleri, harbilik işleri ve hasar belirleme emekleri düşüncesince 40 personel ve 6 iş makinesi ile taşıt gönderdi.

Belediye ayrıca, esas gıda, hıfzıssıhha malzemesi, oluşum ve elbise ile ısıtıcı, fener, yakasız gömlek ve benzeşim yardım malzemelerini deprem sahasına ulaştırdı.

KASTAMONU

Kastamonu Belediyesi 7 tır, 10 kamyon, 2 kamyonet ve 3 minibüs yardım ulaştırdı. Yardımlar ortada soba, yakacak, hıfzıssıhha maddeleri ve giyecekler arsa aldı.

Belediye alana dayanak düşüncesince 2 arazöz, 4 kontrol istirdat aracı, 1 itfaiye uzlaştırıcı ve 2 su tankerini de gönderdi. Kastamonu ve Taşköprü belediyelerinden 24 kontrol kurtarma, 60 da personel atıf edildi.

KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 639 personel, 171 araç, 128 iş makinesi, jeneratör, kompresör, engelleyen ve kesiciden oluşan 48 malzeme, 3 karavan, 15 konteyner, 8 cenaze yıkama aracı, aktarım aracı, 5 taşınır mutfak, ilaçlama aracı, 2 defa süpürme uzlaştırıcı ve 3 mahrukat tankeri gönderdi.

İlçe belediyeleri ve çırçıplak maşer müesseselerinin da yardımlarıyla 1000'den müşterek tomar tır yardım materyali kıyamet sahasına ulaştırıldı.

Kahramanmaraş'ta, Karacasu Geçici Konaklama Merkezi'nde 117 aileye taşımalık site kuruldu. Mühendislerden oluşan 6 araçlık uran dayanak kadrosu alana gitti.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hem kontrol istirdat çalışmalarına katıldı hem de Hatay İskenderun Limanı'nda çıkan yangına karışma etti.

5 taşınır aş damı ve baş döndürücü sayıda lokanta çeşidinden günce 15 bin yabanlık yunak aşındırmak dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Kocasinan Belediyesi, 312 personel, 48 iş makinesi, 36 kamyonet, 15 otobüs, 6 taşınır aşevi, 10 jeneratör, 20 cilt ve 20 taşımalık sağladı. Belediyenin aşevlerinde 3 kez aşındırmak çıkıyor. 20 harbilik uzlaştırıcı ve 300'e DOĞRU yararsız konteyneri ile harbilik yapıldı.

Melikgazi, Talas ve Hacılar belediyeleri de deprem sahasına personel, iş makineleri ve yardım malzemeleriyle dayanak oldu.

KIRKLARELİ

Kırklareli Belediyesinden de itfaiye ve kazaratar ile 33 belediye mensubu deprem bölgelerine gönderildi.

İlk yardım tırının yanı esna vatandaşların da katkısı ile gıda, hıfzıssıhha malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve yatakların arsa almış yer aldığı 40 tır ile taşınır aş damı aracı, özürlü minibüsü, portatif abdesthane gönderildi.

Lüleburgaz'dan 20 yardım tırı, 50 çadır, 7 personel ve 3 araç; Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Pınarhisar, Pehlivanköy kaza belediyelerinden yardım malzemeleri afetzedelere ulaştırıldı.

KIRŞEHİR

Kırşehir Belediyesi, Adıyaman'a 8 araç, insancasına yardım haiz 9 tır, 250 battaniye, 50 ısıtıcı ve soba, 5 personel, Gaziantep'e 5 araç, insancasına yardım haiz 5 tır, 50 ısıtıcı ve soba, 50 hıfzıssıhha materyali ve 3 personel, Hatay'a 13 araç, 12 tır, 2 taşımalık hıfzıssıhha materyali ve 18 personel, Kahramanmaraş'a 19 araç, insancasına yardım haiz 18 tır, 500 battaniye, 50 ısıtıcı ve soba, 4 yalıtım üreteci ve 15 personel, Malatya'ya 4 araç, insancasına yardım haiz 4 tır, 500 battaniye, 50 ısıtıcı ve soba, 25 cilt ve hıfzıssıhha malzemesi, Osmaniye'ye 1 araç, insancasına yardım haiz 1 tır kamyon ve 2 personel, Şanlıurfa'ya 1 araç, insancasına yardım haiz 1 tır ve hıfzıssıhha materyali gönderdi.

Kırşehir Belediyesi ayrıca, yıkıntı tahammül ve harbilik emekleri düşüncesince Kahramanmaraş Pazarcık'a 4 personel ve birer arazöz, kombine araç, Hatay'a 1 minibüs ve 3 personel ulaştırdı.

Kaman Belediyesi ise 10 personel, kepçe, itfaiye uzlaştırıcı ve binek taşıt gönderdi.

KOCAELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde 706 personel ile arama-kurtarma, cilt site ve kumluk hastanesi, enfrastrüktür ve müstevli rahatsızlıkların önlenmesi hikayelerinde icraat yaptı.

Her güneş 3 cins iktisap etmek az daha 10 bin yunak aşındırmak verilirken 5 bin de kahvaltı servisi yapılıyor. Kahramanmaraş ve Hatay'da 700 bin yabanlık çorba, 382 bin apiko gıda, 200 bin ekmek, 200 bin tortilla, 72 bin yunak aşındırmak ve 30 bin içmece suyu ağırlama etti. Hatay'ın Defne ilçesinde 1 cilt kent, 1 kumluk hastanesi, 1 de sürekli aş damı kurulumu yapıldı. Çocuklar düşüncesince mini ayak topu sahası hazırlandı.

İzmit Belediyesi, Hatay Defne ilçesinde kurmuş oldukları lokanta ile günde 10 bin yabanlık yunak aşındırmak yapmasının yanı esna ikinci aşevini Kahramanmaraş'ta kuruyor.

Gebze Belediyesi, 400 personel ve 90 araçlık kapasiteyle Hatay'ın Defne ilçesinde iş veriyor. Belediye ekipleri, yunak çorba ve aşındırmak ikramı ilkin iktisap etmek az daha arınıklık düşüncesince temizlik, ilaçlama emekleri yapıyor.

KONYA

Konya Büyükşehir Belediyesi, kaza belediyeleriyle Hatay'da 793 araç, 2 bin 844 personel, 134 yalıtım üreteci ve 760 fotoğraf ile önce günden bugüne fariza aldı. Konteyner site kurulumu, kontrol kurtarma, su temini, taşınır mutfak, kazanç fırını, taşınır danışma denli bölgelerde icraat yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Hatay'da gelişigüzel güneş 23 bin yöresinde kazanç çıkarıyor. Mobil mutfaklarıyla 16 bin depremzedeye aşındırmak dağıtıyor.

İlçe belediyeleri ile 600 yardım tırı Hatay'a gönderildi. Bunun haricinde Büyükşehir Belediyesi 50 tır un, 10 tır besi ve mazot yemi, 10 titrem kapik maması atıf etti.

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekipleri de Hatay'da dokunca gören çizgileri onarıyor, cilt kentlere su kaynağı yerleştiriyor, 41 ayrımlı noktada 100'ü epey kabinle portatif abdesthane hizmeti sağlıyor.

Karaçay İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde bakım ve dezenfeksiyon emek vermesi da karşılayıcı takımlar Hatay'ın su sorunlarının giderilmesi düşüncesince çalışmalarına bitmeme ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve kaza belediyeler ile beraberce AFAD koordinasyonunda Hatay'da taşımalık metropoller de kuruyor. Belirlenen önce noktada enfrastrüktür ve üstyapı emekleri tamamlanarak konteynerler yerleştirilmeye başlandı. İkinci noktada ise enfrastrüktür emekleri bitmeme ediyor.

İlk evrede 487 taşımalık ile oluşturulacak iare iskân alanları, ikinci evrede 1000 konteynere çıkarılacak.

Ereğli Belediyesi ise yardım tırı, araç, ekipmanlar ve 50 yabanlık istirdat timini alana gönderdi.

Hüyük Belediyesi Adıyaman'a taşınır aş damı ve 5 fahri kontrol istirdat ekipleri ile mecmu 20 personel gönderdi. Halen harbilik ve öbür emekleri yürütüyor.

KÜTAHYA

Kütahya Belediyesi deprem sahasına 177 personel, 40 iş makinesi ve erişim dayanak aracı, 33 yardım tırı gönderdi.

Tavşanlı Belediyesi 31 personel, 19 araç, 156 yardım tırı, Simav Belediyesi ise 10 personel, 51 yardım tırı ve 5 taşıt ile alana dayanak sağladı.

MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 173 ekiple enkazlardan 428 yurttaşı çalışkan çıkardı.

45 içtimai tesisini 80 bin depremzedenin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, 25 noktada aşındırmak üretimi gerçekleştirdi, günce 110 bin kazanç ile 600 bin kapak aşındırmak üretimi yaptı.

Sahada 749 taşıt ve iş makinesiyle fariza karşılayıcı ekipler, 22 cilt kente abdesthane ve banyo kurdu.

Konteyner ve cilt kentlerin ast çatı bağlantılarını sürdüren takımlar 920 geçek açılış işlemi yaptı, 310 kuyu çekimi yaptı, 140 kazılı arızaya karışma etti.

Afette fariza meydan topu topu kasıntı ve kuruluşlara geri iş dayanak sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mahrukat ikmalleri ilkin iktisap etmek az daha topu topu tesislerini apiko ve kullanılabilir bir hale getirdi.

Ekipler depremden etkilenen domestik ve çıkmaz hayvanlarını otama etti.

MANİSA

Manisa Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde mecmu 344 personel ile aralarında iş makineleri ve taşınır mutfakların da bulunmuş yer aldığı 124 uzlaştırıcı görevlendirdi. Bölgede günce 1000 yabanlık yunak aşındırmak dağıtımı karşılayıcı belediye ekipleri, 25 arsa aracıyla besin ve tıbbi materyal dağıtıyor. Malatya'da rustik yerlere tankerle içmece ve istimal suyu gerçekleştirme fail ekipler, Pazarcık kazasının içmece suyu altyapısının bakım onarımını yapıyor.

Yardım tırlarının indinde semt illerinde müstevli hastalıklara gönül rahatlığı ilaçlama, depremzedelere otobüs desteği, portatif abdesthane kurulumu ve üreticiye 50 titrem küçükbaş efsanevi yemi dağıtımı ve çıkmaz hayvanlarının beslenmesi noktasında da icraat sürüyor.

Demirci ilçesi de alana 5 bin 135 battaniye, 6 bin metrekare halı, 415 seccade, 75 odun sobası, 45 katalitik soba, 80 elektrikli ısıtıcı ile kışlık kıyafet, harbilik ürünleri gönderdi. Ayrıca Hatay Narlıca'da lokanta kuran belediye, 6 bin insana aşındırmak çıkarıyor.

MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına değgin 42 personel, 5 vasıtayla deprem bölgesinde arsa aldıkları kontrol istirdat çalışmasıyla 17 kişiyi kurtardı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 7 damperli kamyon, 33 pikap, 8 hamal tır, 14 ekskavatör, dozer, taşınır çorba aracı, 3 mahrukat tankı, 6 minibüs, 2 taşınır istirdat aracı, 6 itfaiye istirdat aracı, 3 binek taşıt ve 323 mensubu Gaziantep ve Adıyaman'a atıf etti. Ayrıca 5 tır ile 130 bin ekmek, 10 tır içmece suyu, 1500 battaniye, 100 yalıtım feneri gönderildi.

Merkez Artuklu Belediyesi çeşidinden da 10 tır yardım gönderildi, bölgede kurulan lokanta ile günce 1000 insana 3 kez yunak aşındırmak ikramı yapıldı. Adıyaman'a gönderilen 60 personel ve 20 iş makinesi ile yıkıntı tahammül ve harbilik işlerinde düzentileme yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi ise kıyamet sahasına 276 tır, 21 kamyon, 15 transit minibüs ve 2 kamyonet yönlendirdi.

MUĞLA

Muğla Büyükşehir Belediyesi 274 personel ve 90 taşıt ile sahada fariza yapıyor. Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'a gönderilen personel çalışmalarını sürdürüyor.

Çadır, soba, odun, besin kolisi, konserve, naaş torbası, tabut, yakasız gömlek ve tıbbi materyal yardımları, gerekseme iyice bitmeme ediyor. Mobil aş damı araçları ağırlama dağıtımı gerçekleştiriyor.

Hatay'da içmece suyu desteği sağlayıcı ekipler, İskenderun Limanı'nda tutkun itfa çalışmalarına da dayanak verdi.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesinin çalışmasıyla AFAD eliyle deprem sahasına 23 bin 132 insan yardım yaptı. Deprem sahasına ilçeden 212 tır da yardım materyali götürdü. Belediye ekiplerince Hatay'ın Arsuz ilçesinde kurulan ülfet kentine 29 konteyner, 77 çadır, 6 taşınır mutfak, 12 yönetimsel konteyner, 4 yönetimsel çadır, 2 dershane kreş, 12 portatif tuvalet, 4 duş, 1 doktor, 1 eczane, 1 veteriner, 58 personel, 25 de taşıt gönderildi.

Menteşe Belediyesi çeşidinden deprem sahasına 11 personel, 1 tır, 1 ekskavatör, 2 kılavuz gemisi araç, 1 cenaze aracı, 1 arazöz, 4 kamyon ile beraberce yıkıntı tahammül emekleri yürütülüyor.

Marmaris Belediyesince AFAD'a 2, Kahramanmaraş'a 2, Malatya'ya 1 tır yardım materyali tasdik edildi.

Ekiplerce Adıyaman'a 27, Malatya'ya 25, Elbistan'a 27, Nurhak'a 15 titrem iktisap etmek az daha mecmu 95 titrem odun tırlarla ulaştırıldı.

Belediye başkaca 2 iş makinesi, 1 su tankeri, 1 yararsız kamyonu, 9 yabanlık harbilik kadrosunu Gaziantep'e, 8 yabanlık mimar mühendis kadrosunu de Kahramanmaraş'a geçici etti. Belediyeden 35 personel de mütenevvi görevlerde arsa aldı.

Fethiye ilçesinde de 5 noktada birleşen yardımlar, 34 tırla alana gönderildi. Fethiye Belediyesi aşevinden 120 depremzedeye ikramlara başlandı.

MUŞ

Muş Belediyesi depremin önce gününden buyana alana 10 tır yardım materyali gönderdi.

Deprem bölgelerine revan 6 kontrol istirdat ekibi, enkazlarda fariza aldı. Hasar tespiti gerçekleştirmek az daha 7 yapım mühendisi alana gitti.

Muş Belediyesinden 76 personel, 10 iş makinesi, 3 su tankeri, 3 harbilik ve 1 ağırlama uzlaştırıcı alana gönderildi, 7 bin 500 litre sıvıyakıt ve 280 bin kazanç desteği sağlandı.

Malazgirt, Bulanık, Hasköy, Varto, Korkut belediyeleri de deprem sahasına kestirmece 30 tır yardım, onlarca iş makinesi, cenaze ve itfaiye araçları ile enfrastrüktür çalışmalarına dayanak verecek mensubu atıf etti.

Depremzedelerin ısınması düşüncesince 6 tır odun da alana gönderildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir Belediyesi, 2 kontrol istirdat uzlaştırıcı ile 14 itfaiye personelini Kahramanmaraş'a yolladı.

Görevleri bitmeme fail itfaiye çalışanının yanı esna su ve ağ arızalarının onarımı düşüncesince 6 iştirakçi ile hasar belirleme çalışmalarına dayanak amacıyla 5 personel elan belediye çeşidinden Kahramanmaraş'a gönderildi.

Ayrıca, Hatay'a 5 iş makinesi, 2 kazı kamyonu, 4 harbilik ve 2 cenaze aktarım aracı, 2 taşınır tuvalet, 50 taşımalık ile 30 harbilik personeli, Gaziantep'e de 2 cenaze aktarım uzlaştırıcı atıf etti.

Öte yandan, önce evrede gıda, su ve esas gerekseme maddelerini haiz 21 yardım tırını deprem sahasına atıf fail belediye, atölyelerinde imal edilen mütenevvi giyit ve eşyalarının da alana sevkine bitmeme ediyor.

Nevşehir'in kaza belediyeleri de personel ve iş makineleriyle deprem bölgesindeki çalışmalara dayanak verdi.

NİĞDE

Niğde Belediyesi, yardım kampanyasında birleşen 85 tır besin yardımı, 12 cenaze aracı, 5 iş makinesi, 15 kontrol istirdat aracı, 6 kamyon ve kamyonet, 4 itfaiye aracı, 16 otobüs, minibüs, taşınır lokanta aracı, 2 su tankeri, taşınır gasilhane, 20 yalıtım üreteci ve 50 çadırı alana ulaştırdı.

Ayrıca 8 bin 500 battaniye, 10 bin ısıtıcı, 500 hab seti, 65 bin giyit yardımı, 50 bin bez, mama, hıfzıssıhha materyali ile çamaşırhane, 5 konteyner, 15 yabanlık duş kabini, ayakyolu ve abdesthane gönderen belediyenin 150 mensubu sahada fariza yapıyor.

Bor Belediyesi, 36 tır yardım malzemesi, 42 konteyner, cenaze yıkama ve taşınma aracı, ekskavatör, 2 tır, 3 minibüs, 15 mensubu alana gönderdi.

Çiftlik Belediyesi 6 tır besin yardımı, battaniye, ısıtıcı, odun, kömür ve soba yolladı. Belediye, 1 kamyon, 2 konteyner, 2 taşınır tuvalet, 1 kamyonet ekmeği Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep Nurdağı'na ulaştırdı.

ORDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, depremlerin önce gününden bugüne 284 personeli, 221 vasıtayla alana gönderdi. Vatandaşların da katkısı ile birleşen yardımlar, 22 tırla deprem sahasına ulaştırıldı.

Kent merkezindeki Altınordu Belediyesince 20'si kontrol istirdat iktisap etmek az daha 278 personel, 110 iş makinesi ve uzlaştırıcı alana atıf etti. Ayrıca 28 tır besin ve giysi, 15 tır da yakacak materyal desteğinde bulundu.

Fatsa Belediyesi 38 yardım tırı, 6 taşımalık ev, 21 iş makinesi ile 35 mensubu depremden etkilenen illere gönderdi. Ünye Belediyesi de yardım malzemelerinin bulunmuş yer aldığı 26 tır ile baş döndürücü sayıda uzlaştırıcı alana ulaştırdı.

RİZE

Rize Belediyesi, deprem bölgesinde 109 personel, 32 iş aracıyla kontrol kurtarma, yıkıntı kaldırma, temizlik, cenaze hizmeti ve ilaçlama hizmeti vermeye bitmeme ediyor. Bunun haricinde alana 19 yardım tırı, 16 kamyon, 1 minibüs ile 2 otobüs yardım ve geri iş materyal gönderildi.

Belediyenin atölyesinde meydana getirilen ve içerisinde yatak, istinas taşıt ve gereçleri ile öbür gerekseme malzemeleri bulunan ve bin yabanlık konaklama olanağı mevcut 200 çadırdan oluşan cilt kentin kurulumu, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tamamlandı.

Çayeli Belediyesi, depremin yer aldığı önce günden itibaren Gaziantep, Osmaniye ve Hatay'a 18 personel, 9 taşıt ve iş makinesi gönderdi, birleşen 10 tır yardım malzemesi, 15 kamyon odun ve öbür gereksinimlerin sevkiyatını gerçekleştirdi.

Ardeşen Belediyesi ve Kaymakamlığı öncülüğünde 632 fahri personel ve 162 araç, 1 portatif aş damı depremin önce gününden itibaren bölgede iş verdi. Belediye ve ilçenin imkanlarıyla gerçekleştirme edilen yardım ve gerekseme materyali aylı 40 tır, 70 cilt alana gönderildi.

SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman ve İskenderun'da mecmu 550 konteynerlik site kuruyor. 200'den müşterek tomar insancasına yardım tırını alana yollayan belediye, 500'ü epey mensubu ve 200'den müşterek tomar araç, taşınır aşevi, çay, su dağıtımı ve 1 Mobil Afet Koordinasyon Tırıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem sahasına Kocaali Belediyesi 11 tır insancasına yardım, 3 tır odun, 1 tır su, Serdivan Belediyesi 23 tır insanı yardım, 4 tır yakacak, Akyazı Belediyesi 12 tır, 10 kamyon ve 2 otobüs insancasına dirim malzemesi, 5 tır su, 40 tır odun ve yakacak, Adapazarı Belediyesi 53 yardım tırı gönderirken mütenevvi besin materyali yardımında da mevcut bahis konusu belediyeler personel ve iş makinesi destekleriyle depremzedelerin yardımına koştu.

SAMSUN

Samsun Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 17 kaza karışma iktisap etmek az daha deprem sahasına 565 tır ve 35 kamyonla gıda, giyecek, temizlik, yakacak, taşımalık ve portatif tuvaletten oluşan yardım materyali gönderildi. Büyükşehir Belediyesi başkaca alana 71 bin 545 litre sıvıyakıt ulaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi ile İlkadım, Canik, Atakum ve Tekkeköy ilkin iktisap etmek az daha ilçelerden 200'ün üstünde kontrol istirdat kadrosu bölgedeki çalışmalara dayanak verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde 147 taşıt ve 233 personelle yıkıntı kaldırmadan enfrastrüktür çalışmalarına denli sağlam baş döndürücü bölgede düzentileme yürütüyor.

SİİRT

Siirt Belediyesi çeşidinden depremin yer aldığı güneş 3 itfaiye, kazaratar ve 16 personel Diyarbakır'a gönderildi.

Aynı güneş 77 fahri personel ile 1 otobüs ve 3 minibüsü Adıyaman'a görevlendiren belediye, Hatay'daki kontrol istirdat faaliyetlerinde fariza kabul etmek az daha 3 taşıt ve 12 mensubu alana atıf etti. İki kamyonet ile gıda, su ve hıfzıssıhha malzemelerini Hatay'a yönlendiren Siirt Belediyesi, başkaca müşterek minibüs ile 1500 kumanya, 1500 su, 1500 katık ve 4 bin ekmeği deprem sahasına ulaştırdı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu'nun da görevlendirildiği Hatay'a 6 cenaze aracı, minibüs, 8'i harbilik işlerinde iktisap etmek az daha 14 personel, Malatya'ya ise 5 taşıt ve 7 personel gönderildi.

Adıyaman'da da 4 kadro şeklinde 85 personel görevlendiren Siirt Belediyesi, burada 50 bireyin gaileli çıkarıldığı yıkıntı çalışmalarında fariza aldı.

SİNOP

Sinop Belediyesi çeşidinden depremlerin peşi esna alana 6 yabanlık itfaiye kontrol istirdat kadrosu gönderildi.

Boyabat Belediyesince deprem bölgesinde lokanta açılarak depremzedelere aşındırmak hizmeti verildi. Kentte belediyeler yardım gerçekleştirmek talip vatandaşları ülke merkezinde Valilik, ilçelerde ise kaymakamlıklara yönlendirdi.

SİVAS

Sivas Belediyesi, 2 itfaiye aracı, 3 kontrol istirdat uzlaştırıcı ve 50 kontrol istirdat personelini Malatya ve Kahramanmaraş'a gönderdi.

Belediye başkaca 20'si kamyon iktisap etmek az daha 40 iş makinesi ile 50 tır ve 30 kamyon gıda, giysi, battaniye ve yataktan oluşan yardım malzemesini deprem sahasına ulaştırdı. Afet bölgesindeki vatandaşların tahliyesi düşüncesince ise 100 minibüs ve 30 otobüs görevlendirildi.

Malatya il merkezi ve Doğanşehir ilçesinde harbilik çalışması, yararsız kabul etme ve ilaçlama emekleri yapıldı.

Şarkışla Belediyesi ise deprem bölgelerine kepçe ve greyderden oluşan iş makineleri, cenaze uzlaştırıcı ile 20 tır besin ve tuman katkısı yaptı, vatandaşların tahliyesi düşüncesince 65 minibüs görevlendirdi.

Zara Kaymakamlığı ile Belediyesi, alana 20 tır ve 25 kamyon gıda, yakacak, soba, giyim, battaniye gönderdi. Ayrıca 1 otobüs, 1 cenaze aracı, 1 arazöz ve 1 kamyon çalışmalara katılıyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi depremin önce anından itibaren 27 taşıt ve 101 personelden oluşan ekiple, bölgede kontrol istirdat ve yıkıntı tahammül faaliyetlerine dayanak verdi. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te kontrol istirdat ve yıkıntı tahammül çalışmalarına dayanak özgülemek az daha açılan 39 yabanlık müşterek kadro elan alana gönderildi.

Afetzedelere 8 tır gıda, barınma, giyit ve çabuk gereksinimlerin giderilmesi mevzusundaki yardımların indinde depremin etkilediği bölgelerde çalışkanlık yayınlayan efsanevi üreticilerine dayanak amacıyla 3 tırda mecmu 75 titrem efsanevi yemi alana atıf edildi.

Süleymanpaşa Belediyesi alana 30 yardım tırı gönderdi. Depremin 2. gününden itibaren belediyeye dayalı taşınır lokanta bölgede fariza aldı. Gönüllü vatandaşların ürettiği varil sobaları ve 30 bin Trabzon ekmeği alana gönderildi.

Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Kapaklı, Malkara, Marmaraereğlisi, Muratlı, Saray ve Şarköy ilçelerinden de belediyeler yardım tırlarının yanı esna kontrol istirdat kadrosu ve iş makinelerini alana atıf etti.

TOKAT

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, depremin peşi esna Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde planlı çalışmaların koordinesinde fariza alıyor. Tokat'tan Gölbaşı'na 230 tır ve kamyonla gıda, su, yakacak katkısı gönderildi.

Belediye çeşidinden ilçede taşımalık site ihdas emekleri da sürdürülüyor. Belediye ekipleri, ilçede enfrastrüktür çalışmaları, harbilik denli mevzularda da dayanak veriyor. 12 yabanlık itfaiye kadrosu kontrol kurtarma, kestirmece 300 personel, ilçede planlı çalışmalarda fariza alıyor.

TRABZON

Trabzon Büyükşehir Belediyesince bugüne denli mecmu 324 personel, aralarında vinç, iş makinesi, cenaze aracı, su tankeri ve harbilik araçlarının da bulunmuş yer aldığı mecmu 250 taşıt ile insancasına yardım materyali haiz 103 tır ile 1 titrem pisik ve kapik maması alana atıf edildi.

Büyükşehir Belediyesinin iştirakleri ortada arsa meydan TRABİTAŞ çeşidinden da depremzedelere günce 10 bin köfte, kazanç ve katık ikramında bulunuldu. Ayrıca Kahramanmaraş'a 200 yararsız konteyneri gönderilerek bölgede temizlik, yararsız icma ve dezenfeksiyon emekleri yapıldı. Barınma ihtiyacına güvenerek de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine 23 taşımalık gönderildi.

Ortahisar Belediyesince önce andan itibaren 117 personel, 51 tır, 10 iş makinesi, 13 kamyon, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'a gönderildi. Belediyenin Makine İkmal Müdürlüğü ekiplerince imal edilen 8 yabanlık mecmu 150 kışlık cilt da alana ulaştırıldı.

Arama istirdat ekiplerince Adıyaman'da 13, Hatay'da ise 9 insan yıkıntı altından çıkarıldı. Deprem bölgesinde açılan yemekhanede gelişigüzel güneş üç kez iktisap etmek az daha 1500 insana aşındırmak ikramında bulunuluyor.

Trabzon'un öbür kaza belediyeleri de alana mütenevvi yardımlar gönderdi.

TUNCELİ

Tunceli Belediyesi çeşidinden depremden etkilenen illere gıda, yakacak ve giyit gönderildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü belediyeleri, şehirde yıkılan 19 binada kontrol istirdat çalışmasına itfaiye ekipleriyle dayanak verdi. Depremzedeler düşüncesince 5 bin çadırın kurulumunda fariza meydan belediyeler, elan sonraları kentteki korunma alanları ve sokakta küsurat vatandaşlara besin desteği sağladı.

Şimdiye denli 270 bin kazanç dağıtımı karşılayıcı belediyeler, 178 bin kase çorba ikramında bulundu. Şanlıurfalı depremzedelere, 2187 ısıtıcı, 3 bin 576 kışlık soy sop kıyafeti, 2 bin 237 olgunlaşmış giyimi ve 8 bin besin kolisi dağıtıldı. Depremzedelere 250 bin battaniye dağıtan ekipler, 113 bin afetzedeye de giyit katkısı yaptı.

Belediyeler yıkıntı tahammül çalışmalarına da 78 iş makinesiyle dayanak oldu.

Şanlıurfa'da depremin önce gününden itibaren dört başı mamur vatandaşlara parasız erişim olanağı sağlanıyor. Ayrıca deprem zımnında 68 bin 341 vatandaşa 683 milyon 394 bin 605 teklik ifa yapıldı.

UŞAK

Uşak Belediyesi, önce günden buyana depremden etkilenen illere 7 kamyon ve kamyonet, 3 taşınır aşevi, 3 cenaze aracı, 2 itfaiye aracı, 4 otobüs ve minibüs, kontrol istirdat aracı, 56 jeneratör, 50 çadır, 225 bin 80 battaniye, 1360 ısıtıcı, 10 bin hab seti, 50 bin 100 zerre giyecek, 50 bin hıfzıssıhha malzemesi, 15 tır besin katkısı ve 140 personel gönderdi.

VAN

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda depremden etkilenen illere mecmu 768 araç, 1 helikopter ve 2 İHA gönderildi. Depremzedelere ulaştırılmak az daha 2 bin 28 ısıtıcı, 1474 çadır, 6 bin 177 battaniye, 3 bin 950 yatak, 7 bin 514 çarşaf ve mecra seti, 197 kamyon, 93 tır, 3 tanker, 150 arsa uzlaştırıcı belirlenen illere atıf edildi.

İlk günden buyana dönüşümlü şekilde 946 mensubu Malatya'daki çalışmalara dayanak düşüncesince gönderen Van Büyükşehir Belediyesi, şu anda da 395 personel, 359 iş makinesi ve taşıt ile yaraları sarmaya çalışıyor.

Depremzedelere 134 bin 760 yardım kolisini ulaştıran görevliler, 238 tır, 5 kamyon ile 8 kamyonet yardım malzemesini de depolara boşaltarak, vatandaşlara vaktiyle tasdik edilmesini sağladı. Bölgeye gönderilen taşınır lokanta ve çorba tevzi araçlarıyla 18 noktada 187 bin 500 yabanlık çorba dağıtımı, 10 bin azık ve öbür gıdaların dağıtımını karşılayıcı Büyükşehir Belediyesi, 12 cenaze aktarım aracıyla bölgede iş verdi.

Malatya'da 1364 iyesiz hayvana müteveccih aşı, antibiyotik, iç-dış parazit, besleme, 129 küçükbaş, 27 büyükbaş, 46 kanatlı hayvanın aşıları ile antibiyotik ve vitamin tedavilerini karşılayıcı ekipler, 10 bin 100 kilo mamayı iyesiz hayvanlar, 750 kilo ekmeği ıssız hayvanları düşüncesince doğaya bıraktı.

Enkaz tahammül çalışmalarını, 35 kamyon, 7 loder, 7 kazaratar ile örümcek belediye, 9 taşıt ile kömür ve odun dağıtımı yaptı, Mersin, Elazığ, Van, Tokat, Ankara ve Bitlis'e 523 depremzedenin taşınmasını sağladı.

Edremit Belediyesi deprem sahasına 11 iş makinesi, 13 kontrol istirdat ekibi, 24 personel ve 142 fahri gönderdi, enkazlardan 17 insan sağlıklı çıkarıldı. Deprem bölgesinde günce 60 bin yunak aşındırmak dağıtımı yapıldı. Bölgeye 46 yardım tırı, taşınır aşevi, 129 çadır, 163 titrem su, 4 bin 750 battaniye ve hab seti, 183 hıfzıssıhha kolisi, 324 odun sobası, çölyak hastaları düşüncesince 140 besin kolisi, 1696 soy sop bezi, 3 bin 240 giyit kolisi, 120 bin ekmek, 2 bin 74 ayrışık besin kolisi ve 502 ısıtıcı gönderildi.

Tuşba Belediyesince deprem sahasına 15 iş makinesi ve araç, 49 personel gönderildi. Bölgeye 7 tır ile 5 yardım kamyonu, 6 çadır, 4 bin 218 battaniye, 671 hab seti, 61 hıfzıssıhha kolisi, 1324 soy sop bezi, 6 bin 270 giyit kolisi, 300 soy sop botu, 300 besin kolisi, 20 aş damı tüpü, 186 ısıtıcı, 6 aşındırmak kazanı, 50 halı, ocak, 300 koli kağıt havlu, 4 bin peçe ile 10 bin metrekare yakasız gömlek ulaştırıldı.

İpekyolu Belediyesi de depremzedelerin giyit ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince atölyelerinde binlerce içlik, eşofman, kaşkol ve yara bere üretimi yaptı. İlçeden onlarca tır yardım materyali alana gitti.

Merkez ve öbür kaza belediyeleri deprem bölgelerine tırlarca yardım gönderdi.

YOZGAT

Yozgat Belediyesi, Hatay'ın Hassa ilçesi ilkin iktisap etmek az daha deprem sahasına 115 personel, 2 ekskavatör, 2 kepçe, kurtarıcı, 3 kamyon, 2 itfaiye aracı, su tankeri, 4 arsa aracı, 4 cenaze aktarım aracı, 2 arazöz ve boşaltıcı gönderdi.

Valilikle ortaklaşa iş içerisinde meydana getirilen yardım kampanyasında, 212 tır dolusu mütenevvi gerekseme malzemeleri deprem sahasına atıf edildi.

Hassa ilçesinde kurulan lokanta ile depremzedelere yunak aşındırmak sunulurken, personel çeşidinden da ilçeye kurulan taşımalık kentlerin altyapısı hazırlanıyor.

Sorgun Belediyesi, 3 noktada lokanta kurduğu deprem sahasına 19 tır yardım malzemesi, 2 kazaratar ve 2 kamyon atıf etti.

Akdağmadeni Belediyesi, 14 tır gıda, battaniye ve giysi, 30 tır odun, 2 paletli kepçe, cenaze uzlaştırıcı ve kamyonu alana gönderdi.

Sarıkaya Belediyesi 20 tır mütenevvi yardım malzemesi, 2 ekskavatör, 2 tır, kamyon, Yerköy Belediyesi de kaymakamlıkla beraberce 22 tır yardım malzemesi, kamyon ve kepçeyi deprem sahasına atıf etti.

ZONGULDAK

Zonguldak Belediyesi 73 personel, 14 iş makinesi, itfaiye ve cenaze aracı, 1 otobüs, 2 minibüs, su tankeriyle çalışmalara dayanak verdi.

İlçelerden Devrek Belediyesi 10 araç, 28 personel ile 1160 ısıtıcı ve soba, 5180 hıfzıssıhha paketi, 4670 battaniye yardımında bulundu. Gökçebey Belediyesi ve Kaymakamlığı işbirliğinde 2 tır ve 2 kamyon odun, 2 tır su, 1 tır gıda, 1 tır apiko gıda, 1 kamyonet oyuncak ve hıfzıssıhha malzemesi, 1 tır hıfzıssıhha malzemesi, 1 kamyon ekmek, 501 bin 895 teklik akçe katkısı yapıldı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, 17 tır, 53 personel ve gönüllülerden oluşan 6 araç, 3 kontrol istirdat ve dayanak kadrosunun yanı esna baş döndürücü oranda gıda, su, battaniye, giysi, hıfzıssıhha malzemesi, ısıtıcı, soy sop bezi ve maması, yakacak ile 380 KW jeneratör, 2 ev tipi jeneratörü alana ulaştırdı.

Alaplı Belediyesi, 2 tır giyit ve gıda, 3 tır yakacak, 2 iş makinesi yolladı.

AKSARAY

Aksaray Belediyesi, kampanyalarda toplamış yer aldığı 163 tır ile 164 kamyona doldurulan yardım malzemelerini depremlerden etkilenen illere gönderdi.

Belediye başkaca Kahramanmaraş'ta günce 5 bin yabanlık çorba dağıtımı ve 3 bin yabanlık besin yardım desteği sağlıyor. Belediyeye dayalı 27 taşıt ile 86 personel de deprem bölgesinde görevlendirildi.

BAYBURT

Bayburt Belediyesince depremlerin önce gününden bugüne denli 21 personel, 1 itfaiye aracı, 1 iş makinesi, 1 otobüs, 2 cenaze uzlaştırıcı alana gönderildi. Vatandaşların da katkısı ile 48 kamyon, 3 tır yardım materyali deprem sahasına ulaştırıldı.

Aydıntepe Belediyesi 10 fahri aşçı, 6 personel ile 1 iş makinesi, 1 kamyon, 1 itfaiye uzlaştırıcı alana atıf etti. Ayrıca belediye çeşidinden gerçekleştirme edilen 11 kamyon besin ve giyit mamüllerinden oluşan yardım materyali ve 1 tır yakacak alana gönderildi.

Demirözü Belediyesince de Başkan Arslan Gürer ile 4 personelin yanı esna 2 iş makinesi ve 1 cenaze aracı, depremin önce gününden itibaren afetten etkilenen illerde iş vermeye bitmeme etti. Belediye çeşidinden vatandaşların da katkısı ile 2 kamyon yakacak, 1 kamyon battaniye, 1 kamyon mont, kazak ve bot ile 2 kamyon besin materyali alana ulaştırıldı.

Belediyelerin mensubu kontrol kurtarmanın yanı esna yıkıntı kaldırma, kazı taşıma, alana mevrut yardımların gerekseme noktalarına ulaştırılması, yunak aşındırmak dağıtımı, yöre harbilik ve ağ denli enfrastrüktür çalışmalarına yardım sağladı.

KARAMAN

Karaman Belediyesi, depremden etkilenen illere 300 tır yardım materyali gönderdi.

İtfaiye, iş makinesi operatörleri, harbilik işçileri ve otobüs sürücüleri ile yapım mühendislerinden oluşan 44 belediye personeli, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Ermenek Belediyesi 5 tır, Başyayla Belediyesi 2 tır, Kazımkarabekir Belediyesi 2 tır, Ayrancı ve Sarıveliler belediyeleri 1 tır yardım materyali gönderdi. Ermenek Belediyesinden 5 yabanlık kadro kontrol istirdat çalışmalarına katıldı.

KIRIKKALE

Kırıkkale Belediyesi, depremin önce gününden itibaren Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 65 personel, 20 yararsız ve harbilik aracı, 2 itfaiye, 3 kepçe, 3 kamyon, tır ve aranjör, 3 kamyonet ve 2 pikapla iş verdi.

İtfaiye ekipleri kontrol ve istirdat faaliyetlerine katılırken, iş makineleri kar yağışı zımnında kapanan karye yollarının açılmasını sağladı.

Kırıkkale'den gönderilen besin ve öbür yardım malzemelerinin depremzedelere ulaşmasını sağlayıcı belediye ekipleri, kontrol istirdat emekleri tamamlanan ilçede, yıkıntı tahammül işlemlerine yardım sağlıyor. Ekipler, halen ilçede yararsız toplama, harbilik ve ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yahşihan Belediyesi ise kontrol ve istirdat çalışmalarına katılarak depremzedelere battaniye dağıtımı yaptı. Gıda ve mütenevvi yardım malzemeleri de alana ulaştıran belediye, taşınır aşevini Pazarcık ilçesine göndererek günce 5 bin insana yunak aşındırmak ikramında bulunuyor.

Bahşılı, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin ve Sulakyurt ilçeleri de bazısı iş makineleri ve personelini alana göndererek kontrol istirdat faaliyetlerine katkıda bulundu.

BATMAN

Batman Belediyesi depremin önce gününde aralarında itfaiye kontrol istirdat kadrosunun de arsa almış yer aldığı 367 personel ile 57 uzlaştırıcı alana gönderdi. Deprem bölgesinde kontrol kurtarma, yıkıntı kaldırma, cilt kurma, altyapının onarılması emekleri yürütüldü.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine 20 bin yabanlık 2 kumluk aş damı kuruldu, ayrımlı noktalara portatif tuvaletler konularak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Batman Belediyesine dayalı el kazanç fırınında imal edilen günce 40 bin kazanç deprem sahasına gönderildi. Halen bölgede 239 belediye personeli, 57 vasıtayla fariza yapıyor.

ŞIRNAK

Şırnak Belediyesi depremin önce gününden itibaren Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kontrol istirdat kadrosu şekilde 150 personel, 20 cerrah ve çoban görevlendirdi.

Belediye çeşidinden deprem sahasına kırıcı, vinç, tır, 5 pikap, 3 minibüs, 3 lowbet taşıt taşınma tırı, 4 kamyon, arazöz ve 3 kazaratar yönlendirildi.

Yardım şekilde da 2 bin paket soy sop bezi, 3 bin eldiven, 11 bin çorap, 2 bin bere, 4 bin denk ve yastık, 500 ısıtıcı, 2 bin 500 battaniye, 55 çadır, 500 soy sop maması, 500 paket abdesthane kağıdı, 5 bin paket sulanmış havlu, 5 bin besin kolisi 150 bin koli su, 100 bin koli sonuç suyu, 200 bin ekmek, 1 tır odun ve 5 tır kömür iktisap etmek az daha mecmu 45 tır yardım deprem sahasına ulaştırıldı.

BARTIN

Bartın Belediyesi, Gaziantep Nurdağı ilçesine 6 insan ve 1 araçtan oluşan Bartın İtfaiyesi kontrol istirdat kadrosunu gönderdi. Belediyeye dayalı 2 kazıcı ve yükleyici, jeneratör, fotoğraf ve hilti denli iş taşıt gereçleri ile operatörler çalışmalara dayanak verdi.

Belediye, baş döndürücü sayıda ekmek, su, besin kolisi, soba, harbilik ve hıfzıssıhha malzemeleri, ısıtıcı, tüp, fener, giysi, iç çamaşırı, battaniye, denk denli malzemelerle tırını alana gönderdi.

ARDAHAN

Ardahan Belediyesinin, deprem bölgesinde 11 yabanlık uran ekiple yürüttüğü çalışmalarına birer itfaiye ve cenaze ile yunak aşındırmak tevzi uzlaştırıcı dayanak veriyor.

Belediye içerisinde başlatılan kampanya kapsamında ise 3 tır ve 1 kamyon besin ile giyimden oluşan materyallerin yanı esna 2 taşımalık alana gönderildi.

IĞDIR

Görevlendirme meydana getirilen Iğdır Belediyesinin Valilikle eş yürüttüğü icraat kapsamında deprem bölgesinde 700 personel ve 115 taşıt bulunuyor.

Kentten bugüne denli alana 89 yardım tırı, 130 titrem yem, 171 bin 200 lavaş ekmek, 3 bin 700 kaşkol ve bere, 24 bin battaniye, 33 bin paket soy sop bezi, 641 bot ve ayakkabı, 4 bin 196 kazak, 1230 projektör, 15 bin ısıtıcı, 700 bin paket su, 95 bin paket süt, 350 bin besin ve temiz materyal kolisi gönderildi.

YALOVA

Yalova Belediyesi, deprem sahasına giyim, gıda, harbilik malzemeleri, ısıtıcı, yatak, battaniye, su ve harbilik malzemeleri iktisap etmek az daha 32 tır, 5 kamyon ile çırçıplak maşer örgütleri katkısı ile 42 ağırbaşlı iş makinesi ve vinç gönderdi.

Yine alana 10 tır odun gönderen belediye, bünyesindeki kontrol istirdat kadrosu ve itfaiye ilkin iktisap etmek az daha 101 personelle bölgede fariza yaptı. Yalova Belediyesi halen 3 ekip, 3 taşıt ve 11 personelle çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe belediyeleri ise aralarında gönüllülerin de bulunmuş yer aldığı 100 yabanlık kontrol istirdat kadrosuyla deprem sahasına ulaşarak çalışmalara katıldı. 25 tır gerekseme malzemeleri, 14 araç, konteyner, yalıtım üreteci ve iş makineleri baş döndürücü sayıda ekipmanı deprem sahasına gönderildi.

KARABÜK

Karabük Belediyesinin gönderilmiş yer aldığı 2 kato, 1 bekolooder, 3 kazı kamyonu ile operatör, 1 kontrol istirdat uzlaştırıcı ile 8 personel iş verdi. Ayrıca 250 yakasız gömlek takımı, 2 portatif abdesthane ve 2 tır un afetzedelere ulaştırıldı.

KİLİS

Kilis Belediyesince, depremin önce gününden itibaren Topçuoğlu Sosyal Tesisleri'nde mevcut yemekhane faaliyete geçirildi, 3 kez aşındırmak ikramı yapıldı.

Musabeyli ve Elbeyli ilçelerinin su sıfır köylerine su takviyesi karşılayıcı ekipler, 28 uran personelle hasar tespiti gerçekleştirmek az daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün emrine tahsis edildi.

Depremin önce gününden buyana il genelinde rastgele müşterek hastalığın yayılmasının önüne geçebilmek namına harbilik ekipleri artırıldı. Temel besin maddelerinin temininde başağrısı yaşanmaması namına bilhassa fırınlar, bakkallar ve marketler iktisap etmek az daha üretimde sürekliliğin sağlanması ve tutkun bulunan iş yerlerinin bariz tutulması dair dayalı esnaf uyarıldı ve denetlendi.

Kilis Belediyesi İtfaiyesi, 4 personel ve 1 vasıtayla İslahiye'deki kontrol istirdat çalışmalarına dayanak vermeye bitmeme ediyor.

OSMANİYE

Kahramanmaraş merkezli dü depremin çarpıcı yer aldığı 11 site ortada arsa meydan Osmaniye'de, önce saatlerde kurulan Osmaniye Belediyesi Afet İrtibat Merkezinde belediyeye değgin topu topu birimler, afetzedelerin esas gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

Osmaniye Belediyesine değgin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde depremden etkilenen vatandaşlara 10 araçlık 30 yabanlık ekiple yunak aşındırmak ağırlama ediliyor. Günlük hazırlanmakta bulunan 30 bin yabanlık yunak yemek, site genelinde mevcut kavuşum alanları ilkin iktisap etmek az daha çıkmaz sokak gezilerek gereksinim duyan vatandaşlara ağırlama ediliyor.

Belediye, vatandaşların yiyecek, meşrubat ve giyit ilkin iktisap etmek az daha topu topu gereksinimlerini istikbal etmek az daha site genelinde çalışıyor.

Afet İrtibat Merkezine mevrut topu topu yardımlar, belediye mensubu çeşidinden ayrıştırılarak talepler doğrultusunda depremzedelere ulaştırılıyor.

DÜZCE

Düzce Belediyesi, depremzedelere 25 bin battaniye, 5 bin elektrikli ısıtıcı, 150 katalitik, 350 aş damı tüpü, 500 çadır, 5 bin yorgan, 3 bin 250 yastık, 10 bin mont, 2 bin 500 polar, 6 bin 500 bot, 20 bin eldiven, 25 bin çorap, 25 bin bere, 1000 termal içlik, 10 bin besin kolisi, 10 bin soy sop maması, 1500 kilo un, 38 jeneratör, 5 bin koli kek ve kraker, 6 bin 500 baş lambası, 20 bin powerbank, 25 bin soy sop bezi, 25 bin sulanmış mendil, bin biberon, 10 bin emzik, 10 bin kömür sobası, 1500 kuvvetli kesici, 12 bin kahvaltı paketi, 38 tır ve 45 kamyon yardım malzemesi, 16 tır su, 3 tır odun, 3 tır tırtıl ve 4 tır abdesthane ile duş yolladı.

Bölgeye 44 fahri personel, 2 minibüs, 8 iş makinesi, 22 itfaiye personeli, 5 damperli kamyon, 2 pikap, 2 itfaiye aracı, 1 harbilik aracı, 1 kazaratar ve 2 cenaze aktarım aracı, 2 soy sop bakım odası, 32 tuvalet, 15 duş, 100 soba ve 2 meydan projektörü gönderildi.

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile kentteki 39 kaza belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi esna semt düşüncesince topu topu imkanlarını seferber ederek, arama-kurtarmadan depremzedelerin gıda, korunma ve harbilik denli ihtiyaçlarının giderilmesine denli sağlam baş döndürücü bölgede icraat yürüttü.

AA muhabiri, "asrın felaketi" şekilde vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin peşi esna İstanbul'daki belediyelerin, deprem bölgesinde icra ettikleri arama-kurtarma çalışmaları, gönderdikleri yardımlar ve bölgedeki faaliyetlerini derledi.

İBB'nin deprem sahasına müteveccih çalışmaları

İBB, bugüne denli deprem bölgesinde 3 bin 953'ü personel ve 717'si fahri iktisap etmek az daha 4 bin 670 insan ile fariza aldı. Bölgede halen İBB'nin 2 bin işyar mensubu arsa alırken, mütenevvi niteliklerde 522 iş makinesi/hizmet uzlaştırıcı bulunuyor.

AFAD çeşidinden eş güdümlü edilen arama-kurtarma çalışmalarında, işyar ve gönüllülerden oluşan 686 İBB mensubu arsa alırken, halihazırda 47 yabanlık arama-kurtarma ve itfaiye ekipleri bölgedeki görevlerine bitmeme ediyor.

İBB itfaiye arama-kurtarma grubu, İSKİ arama-kurtarma grubu ve İBB'nin iştiraklerinden oluşan arama-kurtarma ekipleri, planlı çalışmalarda 561 kişiyi çalışkan şekilde kurtarırken, hasar tespiti amacıyla 90 insan bölgede vazifesini sürdürüyor.

Toplamda alana 3 bin 738 cilt ve 72 taşımalık sevkiyatı karşılayıcı İBB çeşidinden Samandağ Devlet Hastanesi karşısındaki alana enfrastrüktür çalışmalarının tamamlanmasının peşi esna 140 insan kapasiteli 28 prefabrik taşımalık kuruldu.

Bölgeye 77 tır Hamidiye su ile 42 tırdan oluşan 3 milyon 900 bin Akdeniz tipi ekmek, 270 bin değerli çörek, 69 bin bebe bisküvisi ile 4 bin 100 glütensiz kazanç atıf edildi.

İETT çeşidinden günde 2 kez iktisap etmek az daha 3 bin kişilik, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca ise 3 kez iktisap etmek az daha 11 bin yabanlık aşındırmak üretilirken, kurulan taşınır büfelerden kontrol ekiplerine ve vatandaşlara kumanya, kek, çay, su ve sonuç suyu dağıtımı yapıldı.

İBB tarafından, 212 kabine tuvalet, 70 taşınır duş, 6 çamaşır makinesi, 6 kurutma makinesi, 10 noktada 44'ü sabit, 5'i mütebeddil İBB WiFi hizmeti ile 34 taşınır yükleme istasyonu kurulurken, kentlerin temizliği düşüncesince 183 yabanlık harbilik kadrosu 28 vasıtayla çalışmalarını sürdürüyor.

İBB ekipleri, keyif hizmetleri kapsamında 155 personel ile depremzedelere taşınır ve durumunda keyif hizmeti veriyor.

İBB çeşidinden alana gönderilen Orhangazi Feribotu'nda 3 poliklinik, 1 eczane, pansuman odası, 11 parasız yataklı vagon vagon görme dalında iş sağlanırken 780 parasız otama edildi, sahada da bin 884 vatandaşın tedavileri gerçekleştirildi.

Veteriner hizmetleri kapsamında 26 personel iyesiz hayvanat düşüncesince hizmetçi noktaları oluşturarak abla dağıttı.

İSKİ 124 kişilik, İGDAŞ ise 14 yabanlık ekipleriyle hasar belirleme ve onarıma müteveccih emekleri yürütüyor.

İlçe belediyelerinin deprem sahasına yardımları

Adalar Belediyesi, 10 arama-kurtarma personeliyle bölgedeki çalışmalara dayanak verdi. Belediye başkaca kıyafet, ısıtıcı, battaniye, besin ve hıfzıssıhha ürünlerini havi 1 tır ve 5 kamyon dolusu yardım malzemesini alana ulaştırdı.

Arnavutköy Belediyesinin depremin peşi esna alana muktezi donatı ve iş makineleriyle gönderilmiş yer aldığı 16 yabanlık arama-kurtarma ekibi, yıkıntı altından 8 yurttaşı çalışkan kurtardı.

Bölgede, temizlik, altyapı, lokanta denli bölgelerde baş döndürücü sayıda personelle çalışmalarını sürdüren belediye, şu anne denli alana 30 tır yardım materyali gönderdi. gereksinim şeklinde gitmek az daha 20 tırdan oluşan yardım materyali ise el altında tutuluyor.

Sahada nice bölgede çalışmalarını sürdüren belediye, 2 noktada 500 evlik cilt site kurulmasına müteveccih faaliyetlerini sürdürüyor.

Ataşehir Belediyesi

Ataşehir Belediyesi, 80 tır yardım malzemesini alana göndererek, sahada yunak aşındırmak dağıtımı düşüncesince aşevleri kurdu.

Günlük 10 bin afetzedeye yunak aşındırmak sunan belediyenin arama-kurtarma ekipleri ise yürüttükleri çalışmalarda 11 kişiyi yıkıntı altından sağlıklı şekilde çıkardı.

Avcılar Belediyesi 8 noktada lokanta kurdu

Avcılar Belediyesi, depremin peşi esna alana gönderilmiş yer aldığı baş döndürücü sayıda iş makinesi ve ekiple Hatay’da şümullü müşterek geri iş merkezi kurdu.

İçerisinde erzak, hıfzıssıhha malzemesi, çadır, soba, gayda ve esas gerekseme malzemelerinin bulunmuş yer aldığı yardım tırları ile yıkıntı emekleri düşüncesince iş makinelerini alana gönderen belediye çeşidinden 8 noktada aşevleri oluşturuldu.

Bağcılar Belediyesi, 55 yabanlık arama-kurtarma kadrosuyla çalışmalara katıldı

Bağcılar Belediyesi önce evrede 55 yabanlık arama-kurtarma ekibini, 2 kato ekskavatör, 2 kepçe, 5 iş makinesi ve 1 istirdat aracıyla alana gönderdi.

Bağcılar'da esas ihtiyaçlara müteveccih birleşen yardım malzemeleri 115 tır, 40 kamyon, 16 kamyonet, 25 otobüs ve 14 minibüsle deprem sahasına ulaştırılırken, bölgede hazırlanmakta bulunan aşevlerinde günce 12 bin insana yunak aşındırmak hizmeti sunuluyor.

Birçok noktaya çadır, taşımalık ev, duşa kabine ve abdesthane kuran belediye, sahada temizlik, enfrastrüktür ve ruh bilimsel dayanak ilkin iktisap etmek az daha çalışmalarına bitmeme ediyor.

Bahçelievler Belediyesi 313 koli derman atıf etti

Bahçelievler Belediyesi, depremin peşi esna 40 insandan oluşan talimli arama-kurtarma ekibini, 1 kontrol istirdat köpeği, 2'si arama-kurtarma uzlaştırıcı iktisap etmek az daha mecmu 5 araç, jeneratör, portatif foto kulesi, çadırlar ve hevesli arama-kurtarma malzemeleriyle alana atıf etti.

Bölgede başkaca 13 iş makinesi ile çalışmalara eklenen belediye, ilçedeki fahri eczane ve firmalardan birleşen 313 koli hediye ilaç, medikal ve hıfzıssıhha materyali ile esas gerekseme malzemelerinden oluşan 72 tır yardım malzemesini deprem sahasına gönderdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, deprem sahasına kendisinin 3 maaş aylığı ile belediyede etkin 2 bin 737 personel düşüncesince 5'er bin teklik iktisap etmek az daha kestirmece 14 milyon lirayı bağışladıklarını içtimai iletişim araçları hesabından açıkladı.

Deprem sahasına portatif abdesthane ve duşa kabine sevkiyatı da karşılayıcı belediye, Hatay’da 200 konteynerden oluşan taşımalık site kurulumu çalışmalarını sürdürüyor.

Bakırköy, Başakşehir ve Bayrampaşa belediyeleri

Bakırköy Belediyesi 32 personelden oluşan arama-kurtarma kadrosu ve baş döndürücü sayıda iş makinesiyle sahada arama-kurtarma çalışmalarına dayanak verdi.

Belediye ekipleri, aralarında 778 cilt ile 1895 ısıtıcının da bulunmuş yer aldığı 72 tırdan oluşan gıda, hıfzıssıhha ve esas gereksinimleri alana gönderdi.

Başakşehir Belediyesi, depremin peşi esna baş döndürücü sayıda personelle gittiği deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürürken, ilçeden depremzedeler düşüncesince 113 tırlık yardım materyali gönderildi.

Malatya’da 1300 ailenin korunma ihtiyacını karşılayacak taşımalık metropoller kuracak Başakşehir Belediyesi, geri iş merkezi ve 17 bin yabanlık aşevinin yanı esna bölgedeki enfrastrüktür ve üstyapı çalışmalarını geceleyin gündüz sürdürüyor.

Bayrampaşa Belediyesi, AFAD ve Bayrampaşa Kaymakamlığı koordinesinde tır, kamyon ve kamyonetlerden oluşan 253 araçlık insancasına yardım malzemesini alana gönderdi.

Belediye başkaca alana 2 portatif aşevi, müşterek otobüs, müşterek vinç ve müşterek çekiciyi ulaştırdı.

Beşiktaş, Beykoz ve Beylikdüzü belediyeleri

Beşiktaş Belediyesi, önce evrede 99 arama-kurtarma kadrosu ve 27 dayanak personelini İskenderun'a gönderdi.

Toplam 70 tırdan oluşan yardım malzemelerini alana ulaştıran Beşiktaş Belediyesi, kurulan mutfaklarda 50 bin yunak içecek, 8 bin yabanlık çorba ve 4 bin aperitif gıdayı depremzedelere sundu.

Belediye, bölgedeki baş döndürücü sayıda kadrosu ve uzlaştırıcı ile sahadaki çalışmalarına bitmeme ediyor.

Beykoz Belediyesi, 330 personel ve 71 iş makinesi ile deprem bölgesindeki çalışmalara katılarak, yıkıntı altından 10 kişiyi kurtardı.

Hatay Kırıkhan ve Malatya Akçadağ’da aşevleri, taşınır abdesthane ve duş kabinleri, harbilik ve güzellik salonu hizmetiyle çalışmalarını sürdüren belediye, ilçeden birleşen 142 tır ve kamyonluk insancasına yardım malzemesini kıyamet sahasına ulaştırdı.

Beykoz Belediyesi bugüne denli Hatay’da 106 bin 500, Malatya’da ise 42 bin 300 yabanlık yunak aşındırmak ağırlama ederken, taşınır çorba uzlaştırıcı ise köyleri gezerek 11 bin 200 çorba dağıttı.

Belediye temizlik, ufaklıklara müteveccih etkinlikler ve ruh bilimsel destek sunar ilkin iktisap etmek az daha bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Beylikdüzü Belediyesi, AFAD çeşidinden İskenderun Limanı’nın karşısında yayınlanan 70 dönümlük alanın 44 dönümlük önce etabına, 4’ü kumluk çadırı iktisap etmek az daha 887 cilt ulaştırırken, 450 çadırın da sevkiyatını gerçekleştirdi. 46 ev tipi taşımalık da alana atıf edildi.

3 bine DOĞRU depremzedenin hayatını sürdürdüğü cilt kentte; mutfak, yemekhane, dirim konteynerleri, soy sop alanı, çadırlar, uran tipi jeneratör, revir, sıvıyakıt deposu, 31 duş konteyneri, 15 portatif tuvalet, 17 su kaynağı ve 59 WC konteyneri arsa alıyor.

Bölgeye başkaca 187 tır yardım materyali ulaştıran belediye, sahada mütenevvi bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Beyoğlu Belediyesi, 40 arama-kurtarma kadrosuyla dayanak sağladı

Deprem sahasına önce evrede gönderilmiş yer aldığı 40 arama-kurtarma kadrosuyla çalışmalara dayanak sağlayan Beyoğlu Belediyesi, ilçede yürüttüğü icraat kapsamında 90 tır yardım malzemesini alana gönderdi.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'nda kurulan Beyoğlu Yardım Merkezi’nde gelişigüzel güneş 15 bin insana yunak yemeğin verildiği şişman müşterek lokanta ve günce 15 bin ekmeğin pişirildiği müşterek fırın kuran ekipler, başkaca 3 taşınır lokanta ile de çevredeki korunma sahalarına aşındırmak dağıtıyor.

Onlarca çamaşır yıkama ve kurutma makinesi ile depremzedelere iş sağlayan belediye, bin odun sobası ve dü tır dolusu yakacak odunu deprem sahasına ulaştırdı.

Çocuklar düşüncesince taşınır menkul düzen parkuru gerçekleştiren belediye ekipleri, önce evrede 60'ı tamamlanan 200 taşımalık ev çalışmalarına başladı.

Yardımların kaza ve köylere de kavuşması düşüncesince 8 taşıt ve 2 motosikletten çabuk yardım kadrosu gerçekleştiren belediye, 2 cankurtaran ve bilirkişi doktorlarla depremzedelere keyif taraması ve otama hizmeti veriyor.

Hayvan ambulansı ve baytar hekimlerle bölgede ıvır zıvır ve kocabaş hayvanların tedavisini karşılayıcı ekipler, bölgede yararsız icma ve harbilik hizmetlerini de yürütüyor.

Büyükçekmece, Çatalca ve Çekmeköy belediyeleri

Büyükçekmece Belediyesi, 95 insandan oluşan mensubu ile sahadaki çalışmalarına bitmeme ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, 14’ü çalışkan iktisap etmek az daha 93 yurttaşı yıkıntı altından çıkarırken, belediye çeşidinden günde 15 bin insana yunak aşındırmak dağıtılıyor.

Çatalca Belediyesi, baş döndürücü sayıda iş makinesi ve bu vasıtaların atıf idaresini sağlayacak 20 yabanlık düzentileme kadrosunu alana gönderdi.

Bölge düşüncesince başkaca yalıtım üreteci sistemleri, 15 karavan ve 3 minivanla 5 yapım mühendisinin de sevki gerçekleştirildi.

İlçede, deprem bölgesi düşüncesince kestirmece 100 tırlık giyim, gıda, oluşum ve hıfzıssıhha mamüllerinden oluşan insancasına yardım materyali toplanmasının yanı esna depremin önce haftasında alana 250 titrem su sevkiyatı sağlandı.

Belediye başkaca Gaziantep İslahiye'de kurulacak çadırkent düşüncesince uran kadrosunu deprem sahasına atıf etti.

Çekmeköy Belediyesi, önce evrede 20 yabanlık arama-kurtarma kadrosuyla alana tedricen arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.

Belediye, 250 personel, 31 iş makinesi, 2 arama-kurtarma aracı, 2 kamyonet, 10 su tankı, 27 otobüs ve minibüs, taşınır büfe aracı, 2 cenaze uzlaştırıcı ve 2 cankurtaran ile bölgede çalışmalarına bitmeme ediyor.

Bölgeye 110 tır yardım materyali gönderen belediye, Kahramanmaraş Afşin'de taşımalık site ihdas etmek düşüncesince de çalışmalarını sürdürüyor.

Esenler Belediyesinden 330 cilt ve 100 bin koli besin desteği

Esenler Belediyesi, depremin peşi esna müşterek belediye reis bey yardımcısı ve 2 ünite müdürü koordinesinde 30 yabanlık arama-kurtarma personeli, zabıta, tevzi görevlileri, uran ekipler, lokanta ve içtimai market personelleri ile gönüllülerden oluşan kestirmece bin insan ve onlarca iş makinesi, kıyamet ve çabuk gidiş araçları, ayrışık araç-gereçle çalışmalara yardım sundu.

Belediye, muhteviyatında 330 çadır, 100 bin koli gıda, 310 titrem meyve, 28 bin 800 nüsha 5 litrelik su, 726 koli giyit eşyası, 38 bin battaniye, 25 bin hab seti, 15 bin koli harbilik ve hıfzıssıhha malzemesi, 300 titrem odun ve kömür, 5 bin 706 elektrikli ısıtıcı, 500 kömür sobası, bin şofben, 46 jeneratör, 114 portatif tuvalet, 7 portatif banyo ve 3 bin aş damı ekibi bulunan 225 tır insancasına yardım malzemesini alana ulaştırdı.

Bölgede gelişigüzel güneş 10 bin yabanlık yunak aşındırmak ikramının sunulmuş yer aldığı dev lokanta ile beraberce depremzedelerin gıdadan giyime, harbilik malzemesinden soy sop oyuncağına denli gelişigüzel türlü malzemeyi parasız gerçekleştirme edebildikleri içtimai marketi hizmete meydan belediye, mecmu bin 750 konteynerlik mahallenin yapımına da başladı.

Belediye ekipleri, AFAD koordinasyonunda fariza icra ettikleri Gölbaşı'nda yurttaşlar düşüncesince 0530 387 94 18 nolu "Alo Deprem Yardım" çağırma cihazı merkezi kurdu.

Esenyurt, Eyüpsultan ve Fatih belediyeleri

Esenyurt Belediyesinin önce evrede alana gönderilmiş yer aldığı arma-kurtarma ekipleri, 57 bireyin yıkıntı altından çıkarılması çalışmalarında arsa aldı.

Toplam 144 mensubu bölgede çalışmalara eklenen belediye, ilçede birleşen 21 tır gerekseme malzemesini alana ulaştırdı.

Depremzedeler düşüncesince Hatay’da 19 taşımalık abdesthane ve 10 taşımalık duşun altyapısıyla beraberce kurulumunu karşılayıcı belediye, alandaki çalışmalarını sürdürüyor.

Eyüpsultan Belediyesi, muhteviyatında battaniye, mont, bot, soy sop bezi, atkı, bere, hab seti, harbilik malzemesi, ısıtıcı denli malzemeleri barındıran 62 tır yardım malzemesini alana gönderdi.

Deprem sahasına 173 personelle bugüne denli 200 titrem kömür, 52 iş makinesi, 102 taşınır abdesthane gönderen belediye, kendilerine başvuran 571 depremzede aileye besin ve giyit desteği yaptı.

Fatih Belediyesi, deprem sahasına 58 tır gönderirken, bazısı yardımları kargo uçağıyla alana ulaştırdı.

Bölgeye 1 milyon 563 bin 675 yardım materyali ve 207 bin 660 nüsha su gönderen belediye, 108 titrem yakacak, 89 bin 50 kilo un, 25 bin kilo pirinç, 1 soğutucu ve 2 tekerli sandalyeyi alana atıf etti.

Belediye, çalışmalarını 43 araç/iş makinesi ve 189 personelle sürdürüyor.

Gaziosmanpaşa ve Güngören belediyeleri

Gaziosmanpaşa Belediyesi, AFAD koordinasyonunda Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalara 26 arama-kurtarma görevlisi ile eklenen belediye ekipleri, 180 meydan dayanak personeli, 8 hasar belirleme görevlisi ve 24 otobüs, minibüs ve binek vasıtayla çalışmalarına bitmeme ediyor.

İlçede başlatılan yardım kampanyalarıyla birleşen 63 tır yardım malzemesini alana gönderen belediye, günce 10 bin kazanç kapasiteli fırın ve 5 bin yabanlık aşındırmak kapasiteli aş damı ile depremzedelere iş ediyor.

Bölgeye başkaca müşterek taşınır büfe, 18 duş ve portatif abdesthane gönderen belediye, 9 iş makinesi, 5 harbilik aracı, 40 harbilik görevlisi, 1 cankurtaran ve 3 keyif görevlisi ile sahadaki çalışmalarını sürdürüyor.

2 soy sop parkı kuran takımlar başkaca 215 konteynerin bulunacağı taşımalık site düşüncesince enfrastrüktür çalışmasına bitmeme ediyor.

Güngören Belediyesi arama-kurtarma ekipleri katıldıkları çalışmalarda 13 kişiyi yıkıntı altından kurtardı.

Kahramanmaraş'ta taşımalık kent, merkezi banyo ve abdesthane kuran belediye, bölgede erzak, elbise ve cilt dağıtımına bitmeme ediyor.

Çok sayıda iş makinesi ile çalışmalara eklenen belediye, ilçede birleşen 50 tırlık yardım malzemesini alana gönderdi.

Kadıköy Belediyesinden "mobil eczane"

Kadıköy Belediyesi, 49 yabanlık arama-kurtarma kadrosu ve kontrol köpeğiyle çalışmalara katılarak, 17 bireyin enkazdan çıkarılmasını sağladı.

Bölgedeki çalışmalarını sürdüren belediye, 2 portatif aşeviyle Malatya'da yunak aşındırmak dağıtıyor. Burada afetzedelere gelişigüzel müşterek kez düşüncesince günde 10 bin tas yunak aşındırmak ağırlama ediliyor.

Belediye başkaca Kadıköy'de ispençiyari karşılayıcı fahri eczacılar eliyle toplamış yer aldığı derman ve tıbbi malzemeleri Hatay'da yardım ulaşmamış köylere ulaştırıyor. Gönüllü şekilde Hatay’a revan eczacı ve keyif çalışanları, belediyenin kurduğu taşınır eczane ile derman ve şahsi hıfzıssıhha malzemelerinin dağıtımını yapıyor.

Hatay Samandağ'da cilt kurulumu sürerken, deprem sahasından şahıs imkanlarıyla mevrut ve Kadıköy'de neşeli yakınlarının yanına yerleşen depremzedelerin gereksinimleri da talepler doğrultusunda karşılanıyor.

Kağıthane, Kartal ve Küçükçekmece belediyeleri

Kağıthane Belediyesi, alana baş döndürücü sayıda personelle beraberce 51 iş makinesi, 20 jeneratör, 4 portatif fırın gönderdi.

İlçede birleşen yardım malzemelerini 85 tır ile alana ulaştıran belediye, harbilik çalışmalarında da arsa aldı.

Kartal Belediyesine değgin 18 arama-kurtarma personeli, 10 arama-kurtarma gönüllüsü, dört dörtlük kuvvetli 2 arama-kurtarma aracı, 1 geri iş taşıt ve 1 ağırlama uzlaştırıcı deprem sahasına gönderildi.

Yardım kampanyası kapsamında birleşen ısıtıcı, battaniye, yorgan, yastık, nevresim takımı, besin kolisi, tulum, kışlık kıyafet, kışlık bot, mont, kışlık soy sop kıyafeti, atkı, bere, eldiven, abdesthane kağıdı, sabun, sulanmış mendil, soy sop bezi, soy sop maması, temiz ped, hıfzıssıhha seti denli malzemeler 105 tırla deprem sahasına gönderildi.

Belediye çeşidinden Hatay Antakya'ya kurutulan Afet Koordinasyon Merkezinde geri iş depo, taşınır aş damı ile 10 taşımalık abdesthane arsa alıyor. Burada birleşen cilt ve öbür topu topu yardım malzemeleri, Kartal Belediyesi ekiplerince depremden etkilenen kaza ve köylere ulaştırılıyor, başkaca merkezde 3 kez yunak aşındırmak ikramı yapılıyor.

Küçükçekmece Belediyesinin depremin önce gününden itibaren sürdürdüğü icraat kapsamında Sivil Savunma Amirliği Arama Kurtarma ekipleri, AFAD ile istirdat çalışmalarına katılarak baş döndürücü sayıda bireyin baştan yaşama bağlanmasını sağladı.

Bölgeye yardım malzemeleri, taşınır lokanta ve iş makineleri gönderen Küçükçekmece Belediyesi, felaketin peşi esna ilçeye mevrut depremzedelerin gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince başladığı emekleri sürdürüyor.

İlçedeki yardım kampanyasında birleşen 64 tırlık yardım malzemesini alana gönderen belediye, başkaca 8 kumluk çadırı, 58 cilt ve 3 bin 650 soy sop oyuncağını da deprem sahasına atıf etti.

Belediye, Hatay Samandağ'da kurduğu taşınır aşeviyle depremzedelere günce 5 bin yabanlık iktisap etmek az daha yunak aşındırmak ve meşrubat ikramında bulunmayı da sürdürüyor.

Maltepe ve Sancaktepe belediyeleri

Maltepe Belediyesi, kurduğu yardım ağıyla birleşen esas gerekseme malzemelerini depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara 70 tırla ulaştırdı.

Maltepe Belediyesine değgin keyif ekipleri, 137 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunurken, 25 vatandaşın ise önce yardımını yaparak hastaneye atıf edilmesini sağladı.

Enkaz altında kalanların kurtarılması ve yıkıntı tahammül emekleri düşüncesince 3 JCB, 1 kazaratar ve 2 şişman tonajlı kamyonu 6 personelle alana gönderen belediye, bayındırlık ve Şehircilik Müdürlüğüne değgin fariza karşılayıcı personelle de deprem sonrasındaki hasar belirleme çalışmalarına katıldı.

Sancaktepe Belediyesi, 156 bin apiko besin ve mobilyasız bakliyat, 152 bin ekmek, 100 binden müşterek tomar su, 85 bine DOĞRU mont, ayakkabı, soy sop giyim, 36 bin hab seti ilkin iktisap etmek az daha baş döndürücü sayıda gerekseme malzemesini 55 tır ve 27 kamyonla alana gönderdi.

Bölgeye 133 iş makinesi gönderen belediye, gönüllüler ve şahıs personelinden oluşan bin 11 kişiyle deprem bölgesinde çalışmalarını yürüttü.

Belediye başkaca depremin en baş döndürücü hasar verdiği bölgelerden birisi bulunan Malatya’da 500 konteynerlik site kurulumuna müteveccih çalışmalarını sürdürüyor.

Pendik Belediyesi ekipleri enkazdan 40 kişiyi kurtardı

Pendik Belediyesi arama-kurtarma ekipleri, depremin önce haset Afet Koordinasyon Merkezi’nden alana cereyan etti. AFAD koordinesiyle Hatay’da 37 arama-kurtarma personeli, 3 arama-kurtarma köpeği ve arama-kurtarma araçlarıyla fariza karşılayıcı ekipler, enkazdan 40 kişiyi kurtardı.

İlçede yardım kampanyasıyla birleşen esas gerekseme malzemelerinin bulunmuş yer aldığı 120 tır alana gönderilirken, başkaca Pendik Müftülüğü ile günce 5 bin insana yunak aşındırmak ikramı yapılıyor.

Belediye, alana gönderilmiş yer aldığı iş makineleri, kamyonlar ve dayanak araçlarıyla arama-kurtarma ve enfrastrüktür emekleri ilkin iktisap etmek az daha erişim ve irfan denli ayrımlı bölgelerde iş verdi.

Temizlik araçlarıyla da bölgede faaliyetlerini sürdüren ekipler, iare korunma sahalarında dezenfeksiyon, yararsız toplama, cadde-sokakları tasfiye ve moloz-enkaz tahammül çalışmalarında fariza alıyor.

Sarıyer, Silivri ve Sultanbeyli belediyeleri

Sarıyer Belediyesi, çırçıplak defans ekibi, arama-kurtarma köpeği, yapım ve canlılık ustaları, keyif personeli, veterinerler, mühendis ve mimarların bulunmuş yer aldığı 131 uran personelle Hatay Samandağ, Arsuz ve Defne bölgelerinde çalışmalara katıldı.

7 kişiyi yıkıntı altından sağlıklı çıkaran belediye ekipleri, 2 kıvrık 776 metrekarelik prefabrik baş döndürücü gayeli çatı nesir ederken, cilt kentler, tuvaletler ve duş altyapılarının hazırlanması dair icraat yürüttü.

İlçede birleşen yardım malzemelerini 30 tırla alana gönderen belediye, baş döndürücü sayıda iş makinesiyle çalışmalara dayanak verdi.

Silivri Belediyesi, alana sağlanan geri iş ve uran desteğin yanı esna nice esas gerekseme ve dirim materyali aylı mecmu 152 tırı afetten etkilenen illere gönderdi.

Tırların yanı esna 67 binek araç, 15 kamyonet, 12 minibüs, 11 kamyon, 14 kepçe, 2 karavan ve 8 ekskavatörden oluşan mecmu 189 taşıt deprem sahasına atıf edildi.

Öte yandan, Hatay'ın Belen ilçesinde 100, Kumlu ilçesinde 50 ve Defne ilçesinde 120 nüsha iktisap etmek üzere, gelişigüzel birisi 24 metrekare bulunan ahşap-keçe zeminli mecmu 270 adetten oluşan "Çadır Köy" kurulurken, burada gerekseme duyulacak soba, odun, yatak, yastık ve battaniyeler de gerçekleştirme edildi.

Sultanbeyli Belediyesi, arama-kurtarma ekipleri ve iş makineleriyle deprem bölgesindeki çalışmalarda arsa aldı.

Bölgede depremzedeler düşüncesince lokanta kuran belediye, taşımalık site inşası dair da çalışmalarını sürdürüyor.

Sultangazi, Şile ve Şişli belediyeleri

Sultangazi Belediyesinin kontrol istirdat ekibi, depremin peşi esna 27 iş makinesiyle Adıyaman'da icra ettiği çalışmalarda 100’den müşterek tomar yurttaşı yıkıntı altından kurtardı.

İlçede birleşen ve 131 tırdan oluşan yardım malzemelerini alana gönderen belediye ekipleri, günce 20 bin yabanlık aşındırmak çıkaran taşınır lokanta kurdu.

Şehrin girişine günde 5 bin körpe kazanç kapasiteli portatif fırın karşılayıcı belediye, 2 bin depremzedeyi barındıracak, ortamında 300 taşımalık ev ve 120 termal çadır, tuvaletler, duş kabinleri ile soy sop düzen alanları da mevcut "Sultangazi Belediyesi Konteyner Yaşam Kenti" oluşturdu.

Şile Belediyesi, ilçede birleşen 35 tır yardım malzemesini ve fahri çalışanlarını deprem sahasına gönderdi.

73 personel, 123 fahri ve arama-kurtarma kadrosunu deprem sahasına gönderen belediye, Hatay Antakya’da hazırladığı aşevinde günde 3 kez 10 bin depremzedeye yunak aşındırmak dağıtımı gerçekleştiriyor.

Şişli Belediyesince ilçede birleşen ve muhteviyatında 29 bin 902 battaniye, yorgan, yastık ve pike, elbise denli gerekseme malzemelerinin bulunmuş yer aldığı 25 tır ve 3 kamyonet deprem sahasına gönderildi.

Bölgeye 20 arama-kurtarma ekibi, 53 uran personel, 4 hilti, 5 kepçe ve iş makinesi, cankurtaran ve cenaze uzlaştırıcı atıf fail belediye, İskenderun'da günce kez başına 8 bin 500 yabanlık yunak aşındırmak hizmeti sağlayan lokanta kurdu.

Tuzla Belediyesi

Tuzla Belediyesi, 126 yabanlık arama-kurtarma kadrosu ve 121 iş makinesiyle bölgedeki çalışmalara katıldı.

Belediye, 180 tırdan oluşan yardım malzemesinin haricinde Halk Eğitim Merkezlerinde deprem yerleri düşüncesince dikilen hab tulumu, çadır, kutup denli gerekseme malzemelerini deprem sahasına ulaştırdı.

Hatay Kırıkhan’a lokanta ve geri iş merkezi kuran belediye, 150 konteynerden oluşan taşımalık kentin yapımına başladı.

Ümraniye Belediyesi

Ümraniye Belediyesi, depremlerin peşi esna Hatay Merkez, Kahramanmaraş Onikişubat ve Gaziantep İslahiye'ye kurduğu aşeviyle 8 bin insana 3 kez aşındırmak ağırlama ediyor.

Onikişubat'ta nesir edilen 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan, 7-8 insan kapasiteli 500 adetlik taşımalık kentte; çamaşırhane, kafeterya, market, keyif merkezi, mescit ve soy sop düzen piyasası denli bölümlerin de arsa alması planlanıyor.

Bu arada, tutkun piyasa dalında açılan yardım icma merkezinde, gıda, içecek, battaniye, hab tulumu, yastık, hıfzıssıhha seti, ısıtıcı, jeneratör, soy sop bezi, su, termos, medikal ürünler, ekmek, mazot ve giysilerden oluşan 209 tırlık yardım materyali deprem sahasına ulaştırıldı.

Ümraniye Belediyesinin 20 yabanlık arama-kurtarma kadrosu Hatay'da 24 yurttaşı yıkıntı altından kurtardı. Belediyenin 45 harbilik mensubu Kahramanmaraş Onikişubat'ta yöre temizliği yaparken, 8 personel de 4 yararsız icma aracıyla Hatay Yayladağ'da iş veriyor.

Belediyenin Kahramanmaraş ve Malatya'da dü hafta süresince fariza karşılayıcı 3 parasız aktarım ambulansı, enkazdan çıkarılan yaralıları hastanelere atıf etti. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Onikişubat'taki mahalle ve köylerde depremzedelere gıda, giysi, su, süt, soy sop maması, yorgan, battaniye, kömür ve soba dağıtımı yapılıyor.

Deprem sahasından Ümraniye'ye yakınlarının yanına mevrut depremzedelere de erzak ve yardım materyali desteğinde bulunuluyor.

Üsküdar Belediyesi

Üsküdar Belediyesi, 21 arama-kurtarma ekibi, 12 hasar belirleme kadrosu ve 110 dayanak personeliyle önce evrede 144 kişiyi deprem sahasına atıf etti.

Toplam 37 iş makinesiyle bölgede çalışmalara eklenen Üsküdar Belediyesi, İskenderun Millet Parkı önündeki taşınır aşeviyle günce 10 bin vatandaşa aşındırmak dağıtımı yapıyor.

İlçede birleşen yardım malzemeleri 97 tırla alana atıf edilirken, 120 taşınır tuvalet, 2 kamyonet derman ve serum materyali de alana gönderildi.

Belediye, korunma gereksinimi düşüncesince de mecmu 850 cilt ve 500 konteynerlik site kurulması çalışmalarını sürdürüyor.

Zeytinburnu Belediyesi

Zeytinburnu Belediyesi, 132 personeliyle arama-kurtarma çalışmalarına katılırken, depremzedelere bugüne denli 76 tırlık besin ve geri iş yardımında bulundu.

Zeytinburnu Belediyesine değgin arama-kurtarma ekipleri, enkazdan baş döndürücü sayıda bireyin çalışkan şekilde çıkarılmasını sağladı.

Belediye başkaca günce 6 bin insana yunak aşındırmak hizmeti sağlayan taşınır aş damı tırı, mütenevvi özelliklerde iş makineleri ve portatif abdesthane denli hizmetlerle alana desteğini sürdürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ