USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beşiktaşlı Josef, MKE Ankaragücü maçından sonradan almış olduğu cezaya gözyaşlarıyla itiraz etti

Josef de Souza, "Normal davranmama karşın al yaşlı gördüm ve ortak karşılaşma ukubet aldım. Bu değişmeyen yüzünden ağırbaşlı manada görüntü kırıklığı yaşıyorum." dedi.

Beşiktaşlı Josef, MKE Ankaragücü maçından sonradan almış olduğu cezaya gözyaşlarıyla itiraz etti
10-09-2022 17:03
İstanbul

Beşiktaşlı ılımlı saha oyuncusu Josef de Souza, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü maçının peşi esna görmüş bulunduğu al kartın ve almış bulunduğu 1 maçlık cezanın nahak yere bulunduğunu savundu. Josef, planlı matbuat toplantısında yaş döktü.

Siyah-beyazlı kulüp, Josef'in MKE Ankaragücü ile oynanan maçtan sonradan çıkan vakada ekip arkadaşına hücumcu taraftara dahil etmiş bulunduğu sebebi öne sürülerek al kartvizit görmesi ve Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) bahis konusu kartın iptali düşüncesince meydana getirdiği başvurunun onama edilmemesiyle ilişik matbuat toplantısı düzenledi.

Vodafone Park'ta planlı toplantıya Josef'in birlikte Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı katıldı.

Toplantının açılışında mütekellim Engin Baltacı, "MKE Ankaragücü maçından sonradan hâlâ dobra mevzuları bahsetmek düşüncesince birlikte araya neşet eylemek isterdik. Ancak anca birlikte pozisyonda birlikte araya gelmedik. Hukuk kazalarının salah ihtimalinin rastgele birlikte devir olduğuna mümin birlikte hukukçuyum." niteleyerek lafı Josef'e bıraktı.

Tecrübeli aktör ise sözlerine, "Kulüp başkanıma, camiamıza ve taraftarlarımıza teşekkürname ediyorum. Son günlerde bana gösterdikleri dayanak benim düşüncesince baş döndürücü nesne anlatım ediyor." niteleyerek başladı.

Çok güç ve can sıkıcı birlikte hafta yaşadığını aktaran Josef, "Uzun müddet sahalardan ırak kalmıştım. İlk 4 maçta takımımın indinde değildim. Gece gün fiilen takımıma arkalamak düşüncesince normalden de ercecik müddette sahalara döndüm. Takımıma araştırma görevlisi oldum. Maç ortamında hakeme de araştırma görevlisi oldum. Müsabakadan sonradan bilindik hadiseler yaşandı. O esnada alışılagelen davranmama karşın al kartvizit gördüm ve birlikte karşılaşma ukubet aldım. Bu değişmeyen yüzünden ağırbaşlı manada manzara kırıklığı yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisine maruz cezanın alışılagelen olmadığını encam devam eden 33 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Hayatta bazı bazı söylediklerinizden baş döndürücü yaptıklarınız baş döndürücü nesne anlatım eder. Ben de yaptıklarımla karakterimi gösteririm. Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonunda hocaların, başkanların ve kaptanların bulunduğu birlikte derinti yapıldı. Birlik, el birliği ve şiddete gönül rahatlığı mesajları verildi. Bu baş döndürücü doğruydu. Geçen haftaki maçta ekip dostlarım ve hakeme araştırma görevlisi oldum, onları korudum. Bunun böylecene nahak yere birlikte ukubet aldım. Bu cezanın 1 karşılaşma olması baş döndürücü ehemmiyetli değil. Ben, 4-5 haftadan bu yana takımdan uzağım lakin bozukluk hakeza birlikte ukubet verildiği mesele. Orada yüzdelik 100 akıllıcasına birlikte nesne yaptığıma inanıyorum. Arkadaşlarımı koruduğumu biliyorum. Böyle birlikte aksiyonun böylecene ukubet verilmesini onama edemiyorum. Bundan ötürü da baş döndürücü üzgünüm."

Josef de Souza, sahaya giren taraftarın ekip arkadaşları Salih Uçan ve Cenk Tosun'u yahut karşılaşmanın hakemlerini sakatlayabileceğini yahut yaralayabilme ihtimalinin bulunduğunu belirterek, "Sahada biçimsiz birlikte görüngü yaşandı. Sahaya giren yandaş Cenk'i, Salih'i sakatlasaydı yahut elinde onlara dokunca verecek, yaralayacak birlikte aygıt olsaydı, sahadaki rastgele bir tanesi yaralansaydı insanoğlu bana gene 1 karşılaşma mı ukubet vereceklerdi? Bu cezanın ne derece kusur bulunduğunu münakaşaya lüzum yok. Milli oyuncular Cenk yahut Salih'in futbol oynamasını engelleyecek birlikte nesne olsaydı hakkıyla şu an Josef'in cezası mı konuşulacaktı? Bu çeşit bağlam da bu halde cezalandırılması maatteessüf Türk futbolunun imajına dokunca veriyor." sanarak konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu, TFF Tahkim Kurulunun duruşmalı defans isteğini art çevirmesinin de kendisini baş döndürücü üzdüğünü aktardı.

Gözyaşlarına bilge olamadı

Ailesiyle Türkiye'yi baş döndürücü sevdiğini dile getiren Josef, yaşananlardan sonradan emniyetsizlik hissettiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

"Bu cezanın adaletten bulunmadığı şek götürmez birlikte gerçek." diyen Josef, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ailemle yaşanmış olan görüngü ve buna maruz aksülamel yüzünden, bu janr olayların esasen yaşanabileceği dair güvensizlikler hissediyoruz. Bu baş döndürücü dümdüz birlikte görüngü değildi. Ceza alması müstelzim şahıslar tek ukubet almadı. Rakibimize maruz ukubet ortada. Bu ülkeyi baş döndürücü seviyorum. Bu yurt bana rastgele birlikte şeyimi veren, kendimi topçu ve insanoğlu yerine tamamlamamı sağlayıcı ülke. Türk insanını baş döndürücü seviyorum. Buraya geldiğimden bu yana rastgele birlikte şeyi içimden gelmiş şekilde yaşıyorum, baş döndürücü mutluyum. Bu olayın yaşanması ve adaletsizlik yüzünden fikir ve sıkıntı yaşıyorum. Burada baş döndürücü iri hayallerim var. Türk futbolunda hâlâ değişik şeyler yapmakla ilişik tasar ve hayallerim var. Bundan vazgeçmeyeceğim lakin ego buraya gönül rahatlığı iri birlikte muhabbet beslerken bunların yaşanması romanesk yerine beni ve ailemi üzüyor. Bana dayanak sağlayan her insana teşekkürname ediyorum. Türkiye'yi, Türk insanını ve futbolunu baş döndürücü seviyorum. Tüm bunlara karşın burada sürdürmek düşüncesince elimden geleni yapacağım."

Türkiye'de 6 sayaç geçirdiğini tamlayan Josef, "Türkiye'de hemen 2 kat al kartvizit görerek oyundan atıldım. İkisi de Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla oldu. Sahada kasti yerine rakibine hız uygulayıcı birlikte topçu değilim. Benim Türkiye'de çalıştığım hepsi hocalar ve ekip dostlarım bana gönül rahatlığı elleme düşüncelere sahip. Sahada futbolu ön plana çıkaran biriyim. Bu durumların bu karakterimin önüne geçmiş olmasına müsaade hasretmek istemiyorum. Sahada ekip dostlarını himaye eylemek talip birlikte oyuncuyum. Bu doğruluk dışı karara gönül rahatlığı manzara kırıklığım var." niteleyerek laflarını tamamladı.

Josef'in ağlamasının peşi esna lafı düzlük Baltacı, "Beşiktaş düşüncesince terini akıbet damlasına derece döktüğünü biliyoruz. Bugün yaş döktüğünü de gördük. Hayallerini realizasyon çabanda Beşiktaş ailen rastgele birlikte daim indinde olacak. Yanaklarından öpüyorum canan kardeşim. Teşekkür ediyorum." dedi.

Engin Baltacı, matbuat toplantısından ayrılan Josef de Souza'yı sarılarak uğurladı.

Baltacı: "Kronikleşmeye beniz markajcı mezalim bitmeme ediyor"

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı, TFF ve kurullarında kendilerine müteveccih kronikleşen mezalim yapıldığını savundu.

Siyah-beyazlı kulübün hukuktan mesul yöneticisi, Josef'in ayrılmasından sonradan toplantıya bitmeme etti.

Kurulların değişmesine karşın haksızlıkların bitmeme ettiğini tez fail Baltacı, "Geçen dönemden başlamış olan ve bizlere uyarınca az hâlâ kronikleşmeye beniz markajcı mezalim bitmeme ediyor. Federasyonun ve kurullarının toy bulunduğunun bilincindeyiz. Beşiktaş camiasına müteveccih mezalim kronikleşirken biz, 'Federasyon ve kurulları hâlâ yenidir, alışırlar, öğrenirler.' üzere birlikte tarihi tanışıklık hakkını görmüyoruz. Kurullar değişiyor lakin değiş cezrî olmadığı, kurullara gelenler futbolun ruhunu bilmediği düşüncesince mezalim bire birlikte halde bitmeme ediyor. Biz Beşiktaşlıyız. Standart, hakkaniyet, doğruluk istiyoruz. Sadece Beşiktaş düşüncesince değil eksiksiz futbol dünyası düşüncesince istiyoruz." sanarak konuştu.

Baltacı, Josef'in al kartı düşüncesince duruşmalı usa vurma istediklerini fakat bunun onama edilmediği belirtti.

MKE Ankaragücü maçından sonradan yaşanmış olan vakaları derinti salonundaki ekranlara yansıyan fotoğraflarla özetleyen Engin Baltacı, maçın hakemi Mete Kalkavan'ın Josef'e al kartvizit çıkarmadığını fakat maçtan sonradan yetkilileri odasına çağırma ederek Brezilyalı oyuncuyu ihraç ettiğini ilettiğini söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı, yargıcı tutanağının birlikte TFF Hukuk Müşavirliğinin sevki, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulunun meydana getirdiği yargılamaları eleştirdi.

Hakem atamalarına tepki

Engin Baltacı, TFF Merkez Hakem Kurulunun sentetik zeka ve algoritma sayesinde meydana getirdiği yargıcı atamalarına aksülamel gösterdi.

Ligin 6. haftasında 12 Eylül Pazartesi haset alanlarında yapacakları Medipol Başakşehir maçına Halil Umut Meler'in verilmesini eleştiren Baltacı, şunları kaydetti:

"Ligin önceki 5 haftasındayız, kılıç dü kat yargıcı gadrine uğradık. Nasıl birlikte algoritma ve sentetik zekaysa Alanyaspor-Beşiktaş maçına tayin edilen hakemin performansı mahsus değil. En yukarı düzem yargıcı performansı değil. Sonra Mete Kalkavan'ın al kartvizit tebliği, demincek de Başakşehir maçına Halil Umut Meler'in atanması. Kaptanımın bu hafta takımında toprak alamaması kime yarıyor? 2 Haziran'dan bu yana düdük çalmamış birlikte hakem, ne algoritmanın ne tespitiyle ve ne performansıyla haftanın en ehemmiyetli maçına atandı? Bunu ne elleme niyetle yorumlayalım? Bu yargıcı başkaca birlikte yol okumayla hâlâ ilkin yukarı caba 2 maçımıza atandı. Bu maçta yaşanabilecekleri camiama ne anlatacağım? Futbolda şiddeti, şiddetin teröre dönüşmesini ne önleyeceğiz? Kurullar değiştirildi lakin futbolun ruhundan anlamayanların çoğunlukta bulunduğu kurullar oluşturdu. Şimdi esası şekle feda ettiniz. Ortada al kartı müstelzim birlikte hisse senedi bulunmayan lakin al kartvizit var. Benim futbolcum kaptanlığının gereğini yapmasa, Cenk Tosun, Salih Uçan yahut yargıcı Mete Kalkavan 5-6 haftayı kaçıracak halde yaralanmıştı."

Kurulların adaletten davranması icap ettiğini dile getiren Baltacı, "Sürekli hürmet çerçevesinde yaklaşıyoruz. Ancak bizlere müteveccih saldırılar ve mezalim arttıkça sesimiz yükselecektir. Kibar duruyorsak, tatlılıkla çivi duruyorsak tevazulu kucak değiliz. Gerçekler karşısında susmayız." sanarak konuştu.

Taraftarlarını maçlarda görüngü çıkarmaması düşüncesince uyarıcı Engin Baltacı, "Pazartesi haset ehemmiyetli birlikte karşılaşma oynayacağız. Benim camiam birlikte gecede 300 bin tweet atacak derece iri birlikte camiadır. Haksızlıklar karşısında bu tutumlarını bitmeme ettireceklerdir. Ancak tweet atsınlar, ecnebi husus atmasınlar, sövme etmesinler, başkalarının biçimsiz davranışlarını sağlam almasınlar. Sahadaki takımlarını desteklesinler ve gayrı mevzuları bizlere bıraksınlar. Biz hallederiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ