USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bursa'daki hastanelerde 6 bin 287 depremzedeye görev verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra Bursa'ya çorlu yerine getirilen 6 bin 287 afetzede, kentteki hastanelerde otama gördü.

Bursa'daki hastanelerde 6 bin 287 depremzedeye görev verildi
23-02-2023 18:09
Bursa

Bursa İl Sağlık Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden yanık kurtulanların bölgedeki önce müdahalenin arkası esna İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya kadar büyükşehirlere irsal edilmiş olduğu hatırlatıldı.

Kahramanmaraş özellikle kazanmak az daha Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden Bursa'ya getirilen 6 bin 287 depremzedenin, Bursa'daki kamu, darülfünun ve hususi hastanelerde otama dibine alındığı bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine toprak maruz Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, depremlerin arkası esna personel, tıbbi alet ve materyallerin alana sevkinin birlikte bölgeden getirilen depremzedelerin tedavisi düşüncesince de seferber olduklarını belirtti.

Yavuzyılmaz, deprem sahasından Bursa'ya getirilen 6 bin 287 hastanın 4 bin 561'inin amme hastanelerinde, 525'inin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ve 1201'inin hususi hastanelerde otama edildiğini aktardı.

Hastaların şişman çoğunluğunu taburcu ettiklerini bildiren Yavuzyılmaz, "Şu an 94'ü amme hastanelerimizde, 25'i darülfünun hastanesinde ve 8'i hususi hastanede kazanmak az daha 127 hastamızın yatarak tedavisine bitmeme edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Hastanelere yatışları meydana getirilen depremzedelerin elan emeksiz bulunabilmesi ve koordinasyonu emeksiz müşterek biçimde sağlayabilme hesabına OYS (Olay Yönetim Sistemi) kayıtlarını oluşturduklarına dikkati çekici Yavuzyılmaz, depremzede vatandaşların tedavisi ve sonra afiyet hizmetlerini yakından izlem ettiklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ