USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çin, Bahar Bayramı'nda internette Kovid-19 ile ilişik "dezenformasyonu" engelleyecek

Çin Siberuzay İdaresi, Bahar Bayramı boyunca internette Kovid-19 salgınıyla ait paylaşımlara hakkında hazırlık alacağını bildirdi.

Çin, Bahar Bayramı'nda internette Kovid-19 ile ilişik
20-01-2023 18:09
Beijing

Çin Siberuzay İdaresinden (CAC), meydana getirilen açıklamada, şubat kocaoğlan sonuna derece internette Kovid-19 salgını üstüne "yanlış bilgelik ve gıybet yayan", "umutsuzluk duygusunu artıran" paylaşımların engelleneceği belirtildi.

Çin'de Bahar Bayramı tatilinde Kovid-19 vakalarının artarak çoğalması bekleniyor

Kovid-19 politikaları, antiviral tedaviler ve marazlı deneyimlerine müteallik paylaşımlarla kamuoyunu kusur yönlendiren ve paniğe gönderme edenlerin cezalandırılacağı anlatım edilerek, başta yaşadıkları yerlerdeki bir hale bağlı paylaşım karşıcı zatî hesapların düzen bağı izlem edileceği vurgulandı.

Açıklamada, "bir semt için suçlamalar içeren, şuurlu adına düşünce yayımcı ve topluluğun ışıksız yönünü abartarak öne çıkaran paylaşımların engelleneceği" bildirildi.

Öte yandan, tedbirler kapsamında, mülk ve cinselliğin teşhiri, devre içi oyun ve dolandırıcılık, hurafeler, siber müstebitlik ve internet bağımlılığını isteklendirme fail paylaşımların da temizleneceği kaydedildi.

Çin'de anadan görme Ay takvimine uyarınca acemi yılının kutlandığı Bahar Bayramı'nda taşınmazlar içi seyahatlerin artarak çoğalması dolayısıyla Kovid-19 vakalarının dünya genelinde artacağı kestirim ediliyor. Uzmanlar, bu zamanda afiyet imkanlarının kısıtlanmış bulunduğu önemsiz kentler ve ırak rustik yerleşimlerde ortaya çıkabilecek salgınların sıkıntılara defa açabileceği uyarısında bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ