USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Çocuğunuz okula gitmeye hazır mı?

Çocukların okula start sürecinde ebeveynlerin elbette davranması gerektiği için bilgilendirmelerde mevcut Çocuk-Ergen Psikiyatristi Uzmanı Prof. Dr. Canan Tanıdır bire bir sürede ilgi eksikliği-hiperaktivite bozukluğu bulunan evlatların okula uzlaşma periyodunun elbette sağlanabilece

Çocuğunuz okula gitmeye hazır mı?
01-09-2022 11:05

Okul evveliyat öğrenime ve beşinci dershane 1'inci sınıfa başlamış olacak öğrenciler düşüncesince ahenk eğitimleri 05 Eylül 2022 tarihinde başlıyor. Veliler birlikte taraftan okul hazırlıklarına bitmeme ederken, birlikte taraftan da terbiye yaşamına acemi başlamış olacak öğrencilerin okula ahenk döneminin kesinlikle sağlanacağı dair endişeli. İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Canan Tanıdır, üzüntülü ve anne babalarından ayrılmakta zorluk çeken kollar ve aileleri düşüncesince önerilerde bulundu.

“Çocuğu okula başlamadan evvela öğretmeni ile tanıştırın”

Binlerce çocuğun okul ile tanışmasına mahdut eyyam kaldığında veliler, “Çocuğum ya okula görmek istemezse?” sorusuna hal arıyor. Yıllar süresince bitmeme edecek terbiye yaşamının temelinin atılacağı anaokulu ve beşinci dershane eğitimlerine başlangıç, hem aileler düşüncesince bununla beraber kollar düşüncesince zannedildiği denli havadan olmayabilir. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Tanıdır önceki kere okula başlamış olacak ufaklıklara kesinlikle davranılması gerektiği ile ait şu açıklamalarda bulundu; “Hayatlarındaki herhangi birlikte intikal devri çocuklarda düşünce oluşturabilir. O nedenden dolayı evladı okula hazırlarken okulda acemi bilim ve beceriler öğreneceği bunun birlikte dostlarıyla oyunlar oynayacağı ve birlikte sorunu yada problemi olduğunda öğretmenlerinin behemehâl ona araştırma görevlisi olabileceği bilgisi verilmeli. Okullar, kollar düşüncesince yalnızca birlikte bilimsel nitelikli muvaffakiyet ortamı yerine tanıtılmamalı. Okulun en ehemmiyetli özelliklerinden birisi de toplumsal birlikte düzlem sağlaması ve anne-baba rolündeki öğretmenlerle bulunan ilişkilerdir. Dolayısıyla okul başlamadan önce, çocuğun başlamış olabileceği okula gidip gezmesi henüz havadan alışmasına araştırma görevlisi olabilir. Hatta mümkünse evladı dershane öğretmeniyle henüz okul başlamadan evvela tanıştırın. Çocuk ile öğretmeni ortada ısıdam birlikte tanışıklık olması, çocuğun emniyet duygusunu artıracaktır” dedi.
Aynı sürede birtakımı çocuklarda “Dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğu” vaziyeti bahis konusu olabileceğini tamlayan Tanıdır, bu evlatların öğüt süresince durumunda oturmakta, derse odaklanmakta, tahtadakileri deftere geçmede ağırlık yaşayabileceklerini ve bu çeşit hallerde öğretmenlerin deli dolu gösteriş oynaması, evladı ön sıralara ve kendine yaklaşan oturtması, kelimesiz birlikte arkadaşının yanına oturtması, çocuğun uyarlanmış süreci düşüncesince güzel olabileceğini anlatım etti.

Kaygılı ve anne babalarından ayrılmakta zorluk çeken kollar düşüncesince bunlar yapılmalı

Kaygılı ve anne babalarından ayrılmakta zorluk çeken kollar önceki günlerde okulun içerisine dönüşmek istemeyebilir, arkadaşları ile enformasyon oluşturmayı reddedebilir. Prof. Dr. Canan Tanıdır bu çeşit durumlarla karşılaşan ailelerin birlikte müddet okulda kalmasının güzel olacağını belirterek birtakımı noktalara ilgi edilerek çocuğun ahenk döneminin henüz da kolaylaştırılabileceğini belirtti. İşte o maddeler:

-Ebeveynlerinden infirak kaygısı canlı kollar düşüncesince öğretmenler, okul idaresi, çocuğun dershane arkadaşları çocuğun sınıfa gelmesi, teneffüste oyunlara alınması düşüncesince evladı cesaretlendirmeli.

-Çocukların okula akıbet anda yahut elden öğüt başlamadan evvela bırakılmaması ve çıkışta geç alınmaması, çocuğun dersten evvela dostlarıyla az buçuk lakırtı etmesi, hile oynaması derse hazır olması düşüncesince enine boyuna önemli.

-Çocuğun okulda kendini henüz güvende hissetmesi ve okulda birlikte taşıması düşüncesince anne babanın birlikte fuları, fotoğrafı yahut birlikte eşyası çocuğa verilebilir.

Çocuğun ancak sınıfa götürülmesi yahut anne babası okul bahçesinden tart kabil eylemlerin çocuğun kaygısını henüz da artırarak problemi büyüteceğinin altını çizen Tanıdır, birlikte iki devir geçmiş olmasına karşın ebeveynini bırakıp sınıfa gidemeyen evlatların aileleri, saat kaybetmeden birlikte uzmandan bu mevzuda dayanaklık etmek alması icap ettiğini de belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ