USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi vakaları davası kararına yönelik tepkilere sert cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi davasına bağlı mahkemenin verdiği karara ilişkin, "En sonuç bilinen ortak zatla ait maruz karar birtakımı çevreleri baş döndürücü huzursuz etti. Peki kimdi bu adam? Bu eş Türkiye'nin Soros'uydu. Bu eş yolculuk olaylarının engel arkas?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi vakaları davası kararına yönelik tepkilere sert cevap verdi
27-04-2022 23:07

Cumhuriyet Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle iftar vakti vakti sofrasında müşterek araya geldi. İftar sonrası müşterek mülakat özne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta teröristler çeşidinden saldırıya uğrayan cahillik kuruluşumuzun gözetiminde herkes Sivil Toplum Kuruluşlarımıza evvel olsun dileklerimi anlatım buyurmak istiyorum. Ne yıldırı örgütlerinin orospu çocuğu eylemleri nede siyasetteki uzantılarının maksat göstermeleri bizleri gençlerimiz özellikle edinmek az daha milletimize misyon etmekten alıkoymayacaktır. Milli arzu platformunda çelim donanması özne Sivil Toplum Kuruluşlarımızı korkuyu korkulu cesurca çalışmalarına bitmeme edecektir. Türkiye'nin benzeyen tarihinin öyküsünü sizlerle bu arada yazdık. İnşallah geleceğinin inşasını da gine bu arada tamamlayacağız. Kasımpaşa'da başladığımız yoluculuğumuz Beyoğlu'nda yakında sonradan İstanbul'a, arkası sıra Türkiye'ye ve bitim dünyaya yayılan çağda sizler yanımızda oldunuz. Vefanız, dostluğunuz, gayretiniz, azminiz düşüncesince değme birisine ayrımlı şükranlarımı sunuyorum. Bu levent boylu ve engel yolculukta bazısı nefesi yetmediği düşüncesince bazısı istikametini kaybetmiş bulunduğu düşüncesince bazısı nefsine aşınmış düşmüş bulunduğu düşüncesince ayrı düştüklerimiz oldu. Onlara da teşekkürname ediyorum. Büyüklerimiz bizlere hayrı öğütlerlerken meydana getirilen hizmetleri ölçüm ika ve hataların üzerini örtme tavsiyelerinde de bulundu. Biz de ümmete, millete dokunca verecek hıyanet seviyesine gelmedikçe kimsenin yanlışının arkasından gitmedik. Herkesi hizmetleriyle hatırlamayı yeğleme ettik. Ömrümüzü adadığımız dava şahıs, âdemoğlu değil, yabanlık değil kazı ve realite davasıdır. Hakka ve hakikate yönelen her insana bu davanın kapıları tamamıyla açıktır, bariz kalacaktır” diyerek konuştu.

"3 Kasım 2002 seçimleriyle adeta müşterek Anadolu ihtilali başlattık"

Türkiye'nin akıbet 20 yılının cumhuriyetin kuruluşundan ahir en iri el erki ve kalkınma hamlelerinin yaşandığı fasıl bulunduğunu tamlayan Erdoğan, "Büyük müşterek politik hesaplı bunalımın arkası sıra mevrut 3 Kasım 2002 seçimleriyle adeta müşterek Anadolu ihtilali başlattık. Ülkemizin uğrunda görülmemiş müşterek zamanın kapılarını açan 3 Kasım seçimleriyle baş başa Türkiye milletimizin topu topu düşüncesince yakında müşterek tomar demokrasi, hukuk, doğruluk hesaplı kalkınma manasına mevrut mutlu müşterek yola girmiştir. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya devri bilmeyenlerdir, ya o çağda yaşayanların müsebbipleridir, ya da o ziyasız dönemden nemalanan vasilik artıklarıdır. Bugün 2002 önceleri Türkiye'siyle 2022 Türkiye'sini karşılaştıran ahlak, vicdan sahibi hepsi ülkemizin nereden nereye geldiğini görecektir. Geçtiğimiz 20 sene süresince ekonomide ülkemizi değme sene averaj yüzdelik 5 büyüterek ihracatta rekorlar kırarak, zamanı müşterek başarıya imza attık. Eğitimde hem enfrastrüktür eksikliklerini giderdik, hem kaliteyi yükselttik. Hem de 28 Şubat zihniyetinin icra ettiği tahribatı ortadan kaldırdık. Sağlıkta ülkemizi cenazelerin borcundan ekolojik ortam hastanelerde denyo alındığı müşterek ayıptan kurtarmakla kalmadık, vatandaşlarına müşterek numara sınıfı keyif hizmeti sunan kentlileşmiş müşterek arazi biçimine getirdik. Savunma Sanayinde yüzdelik 20 ile başladığımız süreci hamd olsun yüzdelik 80 oranında dışa bağımlılıktan kurtararak, ağız ağıza yerel defans piyasasına kavuşturduk. Artık türkiye tankını, topunu, helikopterini, gemilerini, İHA'larını üreten, değme sene milyarca dolar defans ihracatı özne çelimli müşterek iklim biçimine dönüştürdük. Güvenlikte yıldırı örgütlerinin başlarını sınırlarımızın içre ve haricinde menfaatlerini en dokunulmazlık hissettikleri yerde kahır kapasitesine ulaştık" diyerek konuştu.

"Bu eş Türkiye'nin Soroz'uydu. Bu eş yolculuk olaylarının engel arkasıydı, koordinatörüydü"

Erdoğan, Gazi davasına bağlı mahkemenin verdiği karar üzerine meydana getirilen eleştrelere cevap vererek, "Hukukta adalete itimatı kasılma ederek, hizmetlerin birinci sınıf ve aceleci olmasını sağladık. Öyle ki hepsi dünyada tığ ahbaplık devletiyiz derken, onlara tığ guguk devleti değiliz, bizde ahbaplık devletiyiz diyoruz. En akıbet aşina müşterek zatla dayalı maruz karar birtakım çevreleri baş döndürücü erinçsiz etti. Peki kimdi bu adam? Bu eş Türkiye'nin Soros'uydu. Bu eş yolculuk olaylarının engel arkasıydı, koordinatörüydü. Yargımız onunla dayalı sonuncu kararını verdi. Bu kararda makul çevreleri ki, aşina çevrelerdir erinçsiz etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk, kaymakamlık var. Bu kaymakamlık kişi inandıklarını bildiklerini hakkın hükümran olması düşüncesince bu kararı verdiler, verecekler. Şimdi nice yerden arayanlar var. Yurtdışına gittiğimiz senelerde da bizlere birtakım telkinlerde bulunanlar oldu. Bizde onlara kusura bakmayın dedik. Bizim türkiye ahbaplık devleti dedik. Siz Avrupa'nın ayrımlı devletlerinde ahbaplık devleti olduğunuzu tez ederek yıldırı örgütünün sokaklarınızda destan göstermesine oldu diyorsunuz. PKK, kişi paçavralarıyla caddelerinde destan gösteriyor, rastgele müşterek bilinçlilik söylemiyorsunuz. Türkiye'de ise atık adımlar sizleri erinçsiz ediyor. En akıbet AİHM, ön derecem hakeme yahut fevk evre kararını vermediği sürece tığ bu aşamada hamle atamayız dedi. Şimdi karar verildi. Bu karar verildikten sonradan bundan böyle atık adıma yayımcı olacaklar. Olsanız da olmasanız da yargının bu kararı uygulamaya girecektir." şeklinde konuştu.

"Cumhuriyeti tarihimizde bizlerden ilkin yapılanların tamamını 5'e 10'a katlayan eserlere reformlara imza attık"

Türkiye'nin geldiği noktaya yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hak ve özgürlüklerde yasakların buyruk sürdüğü müşterek Türkiye'den yıldırı övmediği, sertliği savunmadığı müşterek yerden özgüven sahibi müşterek Türkiye'ye ulaştık. Kızlarımızın başörtüleriyle okula giremediği yahut başörtülü bulunan kızlarımızın üniversiteye giremeyip kapılarda süründüğü, polislerin maatteessüf kızlarımızın başörtülerini çekip almış bulunduğu dönemden demincek herkes asayiş güçlerimizin onları inanca dibine almış bulunduğu müşterek çağa geldik. Demokraside müşterek adet fırka faşizminin ve darbecilerini ulusal iradeye vurmuş bulunduğu duyurulmayan bariz herkes prangaları parçalayıp attık. Ulaşımda ülkemizin ciharıyek yanını yollar, tüneller, köprüler havalimanı, aceleci şimendifer hatlarıyla donattık. Enerjide çoğunluğu yerel ve yenilenebilir müşterek istihsal kapasitesine eriştik. Sporda ülkemizi en ücra köşelere genişliğinde çağcıl tesislerle donattık. Benzer alım çalım tablolarına tarımdan toplumsal politikalara genişliğinde değme bölgede tanık edinmek mümkündür. Cumhuriyeti tarihimizde bizlerden ilkin yapılanların tamamını 5'e 10'a katlayan eserlere reformlara imza attık. Türkiye'yi değme müşterek kişinin yurttaşı olmaktan kıvanma edici, pasaportunu gururla taşıyacağı müşterek iklim pozisyonuna getirdik. Bütün muvaffakiyet hikayelerini yazarken katı baş döndürücü külfet karşılaştık. Türkiye bu günlere dikensiz müşterek gül bahçesinde yayan değil, adeta akrebin kıskancında yoğurularak geldi. Vesayet güçlerinden talih içerisine çöreklenmiş çetelere ve katı baş döndürücü binanın devrede bulunduğu çıkmaz vakalarından yıldırı örgütlerinin saldırılarına genişliğinde sayısı badire atlattık. Dolmabahçe Camisi, o camide arpa suyu kutularıyla caminin içre o oturan müptezeller, camiden buradaki makamımıza genişliğinde kanallar ayırmak suretiyle, geldiler, ondan sonradan gezicilerle bu arada Taksim Meydanı'na yürüdüler. Onları özgürlükçü şekilde savundular. Bu kesinlikle müşterek özgürlükçülük ki, halis muhlis orada devlette dayalı otobüsleri yakıp yıkmaktan tutunda benim vatandaşlarımın dükkanlarına varıncaya genişliğinde onları yakıp yıktılar. Bunlar mı özgürlükçü? İşte o geziciler orada kalıp, bunu mekân yerine yaptılar, bu kesinlikle çevrecilik. Bu ülkede çevrecilik destanını bu ülkede tığ yazdık. 5 milyon yöresinde dikme dikme dikerek yaptık. Orada 12 adet ağacın müşterek başka yere nakline dediler ki, ağacı söküyorlar dediler. Bunların yaşamı bu, tün ezanı yalan, sabahleyin yalan." açıklamasında bulundu.

"Cumhuriyet mitingleriyle vuruş çığırtkanlığı hazırlamaya çalmıştılar"

Cumhuriyet mitingleriyle vuruş çığırtkanlığı hazırlamaya çalıştıklarını tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:
"27 Nisan bildirisiyle ulusal iradeyi disiplin dibine kabul buyurmak istediler. 367 garabetiyle Meclisin iradesini gasp etmeye çalıştılar. Siyasi suikastlarla Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalıştılar, uydurma gazeteler kupürleri üstünden partimizi kapatmaya çalıştılar. Ağaç ve mekân bahanesiyle başlattıkları bu vakalarla gençlerimizi aldattılar. 17-25 Aralık güven kaymakamlık girişimiyle seçme hükûmeti alaşağı etmeye çalıştılar. Çukur eylemleriyle, yurt vatanlarını bölmeye kardeşlerimizi bizlerden koparmaya çalıştılar. 15 Temmuz ihanetiyle saldırılarını aracısız canımıza kast etmeye ve vuruş teşebbüsüne genişliğinde götürdüler. Yıllardır besledikleri ne genişliğinde uzun hayvan var ise hepsini üzerimize saldılar. evvel Allah'ın katkısı sonrasında ermiş milletimizin ve şehir sevdalısı Sivil Toplum Kuruluşlarımızın sarsılmaz yardımıyla halis muhlis bu saldırıları püskürtmeyi başardık. Bu süreçte aralarında kere arkadaşlarımızın da bulunduğu yurt evlatlarını şüheda verdik. Ama milletini iradesini sırtlanlara, akbabalara, çakallara ruhunu emperyalistlere satmış alçaklara çiğnetmedik. Bedel ödedik, zahmet çektik, zorluklara döş gerdik, politik şiddete sunulan kaldık, gözdağı edildik ancak milletimizin bizlere sandıkta verdiği mutlu emanete göz boncuğu devir helal getirmedik. Daima sert ve yalman durduk. Meşruiyetten ve hukuktan müşterek an olsun ayrılmadık. İnsanları birbirine düşürmeye çalışanlar herkes mülevves senaryolara değme fırsatta gürültü ve tiksinti siyasetini körükleyenlere rağmen, milletimizin müşterek adet müşterek ferdinin bile burnunun kanamasına müsaade vermedik. Millet iradesini sokakla, silahla korkutarak tutsak almaya çalışanlarla ya sandıkta ya da yargıda hesaplaştık. Şahsımıza yönelik pervasızlıkları affettik, ancak milletimizi ve ulusal iradeye maksat meydan eylemleri katiyen sineye çekmedik. Atalarımız ‘kurt kışı geçirir yalnız yediği ayazı unutmaz' diyor. Bizde akıbet 20 yılda sunulan kaldığımız saldırıyı unutmadık unutmayacağız. Yıllar geçse de göz boncuğu devir unutmayacağız. Bunu ateş yahut rövanşla yapmıyoruz. Milli iradeyi gasp etmeye çalışanlara Türkiye'yi o emektar günlere döndürmeye çalışanlara gönül rahatlığı tamamıyla saklık biçiminde edinmek düşüncesince bu duygularımızı enerjik tutuyoruz. Her karışı martir kanlarıyla yoğurulmuş, bu lahut vatanı, ne teröristlere, ne yıldırı desteklerine, ne emperyalistlerin içimizdeki taşeronlarına bırakmayacağız."

"Biz Kuzey Irak'ta şu anda yapmış olduğumuz hareketle 5 adet şehidimiz oldu, yalnız 60 yöresinde teröristi öldürdük"

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta icra ettiği operasyona da yer veren Erdoğan, "Biz Kuzey Irak'ta şu anda yapmış olduğumuz hareketle 5 adet şehidimiz oldu, yalnız 60 yöresinde teröristi öldürdük. Parlamentonun içre anne muhalefetin sesi çıkmadı. Parti müsveddesi bulunan kol ise kesinlikle yaparlar, kesinlikle oralara masraflar kabilinden ifadelerle önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ne derseniz deyin, nerede yıldırıcı olursa istediği yerde olsun oraya benim komandom girecektir ve girdi. Artık bu işlerden ödünleme yok. Sınır ötesinde 30 kilometre oraya gireceğiz dedik ve girdik. Bundan ahir süreçte oradaki operasyonlar bitmeme ediyor. Millet yerine kabul eden serbest ve nötr mahkemelerimiz darbecilere kazı etmiş bulunduğu cezalara çarptırılması demokrasimiz yerine iri müşterek başarıdır, kendilerine teşekkürname ediyorum. Vesayet dönemlerinde darbecileri alkışlayan yargıdan, bu gündüz onlardan aritmetik soran müşterek yargıyla gelmemiz Türkiye düşüncesince müşterek kazanımdır. 15 Temmuz ihanetinin hesabını ahbaplık uğrunda soran yargımız, Yassı Ada utancından sonradan ismini tarihe kalburüstü harflerle yazdırmıştır. Artık ne Yassı Ada var, ne Yaslı Ada var, demincek Demokrasi ve Özgürlükler Adası var. Gezi vakalarıyla dayalı kararla yargımız hemen vicdanları rahatlamakla kalmamışı, bire müşterek sürede benzeşim niyetleri taşıyanlara ahbaplık ve doğruluk dersi vermiştir. Taksim Meydanı'nda o yolculuk olaylarının bulunduğu yerlerde müşterek tarafta cami, gayrı tarafta Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimiz toy haliyle şu anda icrada. O yazı bünyesinde yakında başka projelerimiz olacak. Yargımız Türkiye dışındakilerin ne de onların sözcülüğünü yapanların şantajlarına mesuliyet eğmeyerek bağımsızlığını tanıtlama etmiştir. Türk yargısı üzerine kesimlerin buram buram gözdağı kokan dili bu zamanı kararın türkiye düşüncesince ehemmiyetini gölgeleyemeyecektir. Yargı bağımsızlığından hukuktan, adaletten, meclisin iradesinde bahsedenlerin durum değiştirerek mahkememizi maksat meydan hayâ olmanın ötesinde ikiyüzlülüktür, nobranlıktır. Milletimiz hafızasına kaydedecek inşallah kasa önüne ulaşınca inşallah faillerden hesabını soracaktır. Türkiye'yi el erki adalete ve hürriyet temelinde büyütmeye bitmeme edeceğiz. STK desteği ve dayanışması kavi mücadeleyi zaferle taçlandırma çabalarımız vazgeçilmezdir. Nasıl bu günlere dal omuza geldiysek inşallah 2023'ün gönençli Türkiye'sini baş başa mensur edeceğiz." diyerek konuştu.

Mehmet Başa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ