USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl anlaşması açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kuzeyimizdeki harpte taraflarla herhangi bir kurda konuşabilen, diyalog yollarını açık tutan, akıbet tahıl anlaşmasındaki kabilinden beklenen bulunan yollarda işbirliğini sağlayıcı açacak dünya konumundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl anlaşması açıklaması
24-07-2022 21:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesinin icazet törenine katıldı.

Mezuniyet töreninde mülakat eden Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kuruluşunun üstünden endamsız müddet indinde devir geçişine karşın üniversitemiz bünyesindeki 6 fakülte, 12 bölüm, 2 enstitü ve yekûn bin 701 mektepli ile övünme donör indinde seviyeye ulaşmıştır. Uluslararası öğrenci, lisansüstü öğrenci, kusursuz bursu mektepli itibarıyla önceki yetkin arazi düzlük İbn Haldun Üniversitemiz gençlerimiz kabilinden en aşkın yeğleme edilen Yüksek Öğretim Kurumlarımızdan birdir. Bu başarının arkasında 1996 senesinde şahsen kurucuları ortada arazi aldığım İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ile başlamış bulunan indinde savaşım vardır. Daha sonradan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı endamsız adıyla TÜRGEV ismini düzlük bu bina altında hesaplı çalışmaların noktalardan biride, İbn Haldun Üniversitesidir. Kendi dalında türkiye sınırlarını aşıp arsıulusal indinde bellik biçimine mevrut bu vakfımız, merkezine mevrut nitelikli, eğitimle, özgüven sahibi indinde insanı yerleştiren uygarlık savaşı vermektedir. Eğitim tedris eğer indinde uygarlık davasından beslenmiyorsa, yegâne başına insanı ve camiası fıtrata makul istikamete yönlendiremez. TÜRGEV ve onun çevresinde şekillenen yapıların maksadı kişi milletimizden başlayarak tamamı insanlığı günün problemlerine yanıt verecek ve geleceğin gereksinimlerini karşılayacak geleceğin gereksinimlerini karşılayacak donanıma cemaat kılmaktır. Üniversitemizin ismini kişi kavramıyla Ümran ilminin bu günkü tarifiyle sosyolojinin kurucusu İbn Haldun'dan alması hakeza indinde yaklaşımın ürünüdür” dedi.

“Yetiştireceğimiz gelişigüzel bakımdan nitelikli insanoğlu gücüyle, insanlığın bugünkü sorunları çözeceğiz”

“Dünyadaki tamamı iri kalkınma devrimlerinin, tamamı iri değişimlerin arkasında çelimli indinde düşüncesi esas vardır” niteleyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fikri temelden yoksun, indinde kalkınma çabası, insanlığı hesaplı şekilde ensesi kalın kılsa da, dil çoraklığının bilgili bulunduğu belirsizliklere mahkum eder. Maddi olanaklar itibarıyla ihtimal de tarihin en gönençli zamanında bulunmasına karşın insanlığın indinde süredir yaşamış bulunduğu koyu sancıların arkasında ahacık bu gerçek vardır. Karşımızdaki resim insanlığın istikbaline istikamet verecek, acemi indinde değişimin eşiğinde bulunduğumuza ayraç ediyor. Yeni teknolojilerin etkisiyle aşırı indinde hıza vasıl bu değiş süreci, arsıulusal ilişkilerden ekonomiye, fasile ve maşer yapısına derece gelişigüzel bölgede insanlığı acemi sınamalarla erinç karşıya bırakıyor. Önümüze gelişigüzel birisi ayrı ciddiyete cemaat tehditleri ve fırsatları beraberce çıkaran bu nazik süreci kişi erkincilik ve kültürümüzle birleştirerek zamanı indinde avantaja çevirmek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde hava değişikliğinden, selamet dağılımındaki bozulmaya, derece derece kalan global göçten maşeri düzenin tekrar biçimlenen yapısına derece dayanıklı aşkın bölgede yüzleştiğimi sınamalardan başarıyla çıkamayız. Sözünü ettiğimiz tamamı bu tehditlerin ve fırsatların merkezinde gençlerimizin nedeniyle onların pedagoji bilimi öğretimlerinin arazi aldığına inanıyorum. Biz dünyanın en emektar pedagoji bilimi kurumlarına ev sahipliği eden indinde coğrafyada yaşıyoruz. Ecdadımız binlerce sene süresince Orta Asya'dan Avrupa'ya ve Kuzey Afrika'ya derece kadim dünyanın tamamı ehemmiyetli uygarlık merkezlerinde insanlığın maddesel ve tinsel gelişimine ulama sağlayıcı hizmetler yapmıştır. İşte hakeza indinde müktesebatla bu gündüz tekrar ortaya koyacağı maddesel ve tinsel eserlerle insanlığa istikamet verecek indinde değişimin öncülüğüne talibiz. Yetiştireceğimiz gelişigüzel bakımdan nitelikli insanoğlu gücüyle, insanlığın bugünkü sorunları çözecek ve geleceğini nesir edecek indinde uygarlık inkişafını inşallah cemi beraberce gerçekleştireceğiz” sanarak konuştu.

“Özgün yaklaşımımızla ülkemizi tekrar dünyanın en flaş bilgi ve uygulayım bilimi merkezi biçimine getirmemiz uğrunda nazar boncuğu bariyer göremiyorum”

Tüm insanlığa hayır hizmetler üretecek çoluk çocuk yetirilmesi icap ettiğini kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece namına değil, ailesinden, şehrinden, ülkesinden başlayarak tamamı insanlığa hayır hizmetler üreten nesiller yetiştirmedikçe bu iri davanın hedefine ulaşmasını sağlayamayız. Bunun düşüncesince gelişigüzel kişinin doğumundan ölümüne derece kimi esas becerilere cemaat şekilde ulaşması ve yaşamın içre arazi alması rüçhan gayemiz olmalıdır. Bir başka ifadeyle eskilerin aydınlatılmış söylediği bugün aydınlık sanarak adlandırılan iletişim, sosyal, dil, dijital, mesleksel becerileri faziletli şahıslara ihtiyacımız var. Bu becerilerde hacısı hocası ayrımsız peyda etmek zorunda değildir. Ama pedagoji bilimi tedris programlarımızı ve kadromuzu, istimara ve yorum sistemini buna mucibince yenileyerek ülküsel olanı hedefleyip, belkili olana ulaşmamız gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden başlayarak başvekillik ve cumhurbaşkanlığı sürecinde bunun mücadelesini verdik. Milli Eğitim Bakanlığımıza ilişkin okullarımızı öğretmeniyle, dersliğiyle, kitabıyla, tablet bilgisayarıyla, çokbilmiş tahtasıyla, kütüphanesiyle, laboratuvarlarıyla, spor salonuyla bunun düşüncesince tekrar sona yeniledik. Sayılarını 76'dan 208'e çıkardığımız ve 81 ilimize yaydığımız üniversitelerimizle sayılarını 70 binden 185 bine yükselttiğimiz tedris elemanı kadromuzla mevcudunu 1,6 milyondan, 8,3 milyona çıkardığımız öğrencilerimizle faziletli tedris sistemimizi bunun düşüncesince geliştirdik. Artık üniversitelerimiz kişi gençlerimizle beraberce rakamları 15 binden 260 bine çıkan ve dünyanın dört biryanından mevrut arsıulusal öğrenciye de misyon veriyor. Elbette bu rakamlar ne derece resmiyet kıvrım ettiğimiz gösteriyor. mühim bulunan bu çelimli ast yapılış üstünde keyfiyette ne başarılara ulaşılacağıdır. Yaklaşık 2 sene evvela İbn Haldun Üniversitemizin külliyesinin açma töreninde de tabir ettiğim gibi, bu ast yapılış üstünde ilimle, fikirle, hikmetle mücehhez nesiller beslemek öğretmenlerimizin vazifesidir. Kendi ibdai yaklaşımımızla ülkemizi tekrar dünyanın en flaş bilgi ve uygulayım bilimi merkezi biçimine getirmemiz uğrunda nazar boncuğu bariyer göremiyorum. Biz ulus şekilde bunu eskiden yaptık, bu günde yapabiliriz. Bu ulus DOĞRU gele indinde ulus değil, bu ulus anca DOĞRU gele giderken yolda toparlanan indinde ulus değil. Bu milletin mayası sağlam. Bu milletin mayası berk bulunduğu içre geleceği aşkın ayrımlı biçimde nesir etmeye namzet. İbn Haldun Üniversitemizden beklentim, ahacık bu misyonu kişi kalp dalında yaşama geçirerek her insana metanetli olmasıdır. Az evvela mütevelli astronomi başkanımızın da tabir etmiş bulunduğu gibi, şu anda bin 710'dan maksat 5 bin demesi manidardır. İnşallah 5 bine ulaşmamızın getireceği indinde aşkın artağanlık var. İnşallah bugünkü icazet törenimiz üniversitemizin bu misyonunda acemi indinde faz şekilde tarihteki yerini alacaktır” dedi.

“Kuzeyimizdeki muharebede taraflarla gelişigüzel kurda konuşabilen, akıbet tahıl anlaşmasındaki üzere belkili bulunan yollarda işbirliğini sağlayıcı açacak memleket konumundayız”

İklim değişikliği, müstevli emraz üzere sebeplerle gün süresince kuvvet dengelerinin değiştiğini kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarih süresince hava şartları, müstevli hastalıklar, fütuhat üzere sebeplerle hayattaki kuvvet dengeleri daima değişmiştir. Bir süredir müstevli ve harp üzere gelişmelerin tetiklediği istihsal ve hazırlık zincirindeki kırılmalar, dünyanın tamamını etkileyen hesaplı ve içtimai dönüşümleri hızlandırmıştır. Küresel hile ve iktisat sisteminin acemi tekrar oluştuğu bu dönemde, Türkiye şekilde kendimize aşkın iri hedefler belirledik. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokratlık ve kalkınma ast yapısından aldığımız güçle hedeflerimize yavaş yavaş yürüyoruz. Vesayetle, yıldırı örgütleriyle, darbecilerle, hesaplı tetikçilerle savaşım ederek geldiğimiz bu aşamada akıbet dönemdeki sınamaları da başarıyla geçtiğimize inanıyorum. Salgın zamanında afiyet ve istihsal gücümüzü sınav ettik. Rusya-Ukrayna savaşıyla lehçe krizler karşısındaki dayanıklılığımızı gördük. Kur, faiz, pahalılık iblis üçgeninde sıkıştırıldığımız hesaplı balans mücadelemizi de inşallah zaferle neticelendireceğiz. Böylece 2023 hedeflerine ulaşmış, 2053 vizyonunu yaşama nakil uğrunda kararlılıkla ilerleyici indinde Türkiye'yi bizlerden ahir nesillere salıverme olanağına kavuşacağız. Hiç işkilsiz bu hem zorlu, bununla beraber iri bedeller ödenmesini mucip mutlu indinde mücadeledir. Allah'ın yardımı, milletimizin dirayetiyle, ülkemizi bu günlere ayağına taş değdirmeden getirdik. Gelişmişinden az gelişmişine tamamı devletlerin aşkın ağırbaşlı politik ekonomik, içtimai çalkantıların eşiğinde bulunduğu devre kılıç toparlanmamızı ve yükselişimiz tamamlamış indinde biçimde girmeye hazırlanıyoruz. Güney sınırlarımızı yıldırı örgütlerinden tasfiye kararlılığımızın hem arsıulusal meşruiyetine güçlendiriyor, hem bölgedeki desteğini artırıyoruz. Kuzeyimizdeki muharebede taraflarla gelişigüzel kurda konuşabilen, diyalog yollarını açık tutan, akıbet tahıl anlaşmasındaki üzere belkili bulunan yollarda işbirliğini sağlayıcı açacak memleket konumundayız. Çeşitli sebeplerle mesail yaşadığımız ülkelerle ilişkilerimizi çözüm için koyduk. Bazı yâran şurası söylüyor, ‘Ben sizi anlayamıyorum. Hem gürültü ediyorsunuz, hem aralık buluyorsunuz, ne olmaktadır bu iş?' işin elhak açacak bölümü orası. Bütün iş arkadaş kazanmak, yağı değil. Biz de bunu şuana derece başardık, başarıyoruz. Bize güvenen arkadaş ve ahi toplumları, devletleri tekaüt zamanlarında cemi yanlarında şekilde fon kırıklığına uğratmadık” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı bulunan 2023, iri ve çelimli Türkiye'nin inşasında zamanı indinde dönüm noktası olacaktır”

“Türkiye'ye erinç sistemli adavet politikası izleyen herkesi tutumunu gözden geçirmeye ve ahenk metodları aramaya düşkün bıraktık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu biçimde sürdürdü: “Siyasi, hesaplı ve askeri çıkarlardan ödünleme vermeden lehçe ve global ilişkilerimizi koruyabileceğimizi her insana gösterdik. Göreve geldiğimizde bizim defans sanayinde elden bizlere ilgili bulunan yüzdelik 20'ydi, ama şuanda defans sanayinde ürettiğimiz yüzdelik 80'e ulaştı. Bütün bunlarla beraber, bundan hakeza defans sanayinde kişi ürünlerimiz ortada, kişi ürünlerimizi üretirken, birilerine de ağırbaşlı açıdan Türkiye'ye delik kırparken titiz olun demeyi getiriyor. Bunları yaparken yatırım, istihdam, üretim, dış satım ve akan indinde tomar eliyle ülkemizi abartma esasına yaslanan iktisat politikamız global tehditler karşısında en ehemmiyetli himaye kalkanımız biçimine dönüştü. Pek aşkın ülkenin dinginlik ve buna ilişkin krizlere sürüklenme korkusu yaşamış bulunduğu devirde kılıç ekonomimizi büyüterek yolumuza bitmeme ediyoruz. Küresel dengesizliklerin ve içimizdeki bazısı açgözlülerin etken bulunduğu faziletli paha artışlarına erinç vatandaşlarımızı gelirlerini artırarak korumakta kararlıyız. Elbette çözmemiz müstelzim teessürat var. Ama elimizdeki olanaklar ve önümüzdeki potansiyel, bu sıkıntıların görülmedik üzerindedir. Biz umutsuzluğu küfre andıran gören indinde anlayışın mensuplarıyız. Umutlu peyda etmek düşüncesince elimizde olağandan sebebimiz mevcuttur. Bizim elden akıbet 8 yılda başımıza gelenlerin rastgele birine sunulan kalması biçiminde ayakta durabilecek dayanıklı az toplum, dayanıklı az memleket olduğuna inanıyorum. Türkiye şekilde indinde taraftan önümüze çıkan engelleri aşıp, tehditleri kaldırılmış ederken, öbür taraftan da demokratlık ve kalkınma hedeflerinden en ıvır zıvır indinde sapma göstermedik. İnşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı bulunan 2023 iri ve çelimli Türkiye'nin inşasında zamanı indinde dönüm noktası olacaktır. Akademi dünyamızdan ülkemizin bu nazik süreçte yaşadıklarını tamamı boyutlarıyla ortaya koyacak indinde emekleri yaparak bizlere ve milletimize enerji tutmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Furkan Tan - Mehmet Başa - Veysel Ensar Gökçegözog

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ