USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Cumhurbaşkanı talibi diyerek ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanı talibi sanarak ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş cümle önerilerinizle bu millete art hamle attıramayacaksınız." dedi.

'Cumhurbaşkanı talibi diyerek ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'
06-12-2022 02:04
TBMM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin hepsi üstünde milletvekillerinin istifham ve eleştirilerini yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak köşe yazısı üstünden eleştiren Oktay, "Bir devir Temel koşa görüyormuş, Dursun da cevaben 'tek gözünü kapatsana' demiş. Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye ne efsus ki dü gözünü çabucak kapatmış ortak şekilde bakıyor. Dolayısıyla nereye baksa karanlık." niteleyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda dediği "Bırakalım bu ayakları. Gazi Meclis bellidir. Ne bulunduğu da bellidir. Kimin gazi olup bulunmadığı da bellidir" laflarını anımsatan Oktay, "FETÖ'nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclise 'Gazi Meclis' demelerini bekleyivermek hayaldir. Ey mualla milletimiz; tanık olun: Senin temsilcilerinin içinde bulunduğu, hesabına bombalar yağmış ortak Meclise gaziliği yakıştıramayan ortak Genel Başkanın size vadettiği fakat siyasa üstü dostları çeşidinden mandacılıkla yönetilen ortak dünya olabilir. İnanıyorum ki buna yanıtı mualla milletimiz verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet milletvekillerinin kendilerine veda şarkıları söylediklerini de hatırlatan Fuat Oktay, "Her devir bulunduğu üzere 'Bu ortak veda değil ortak Fatiha'dır' diyoruz. Elveda değil 'kim bu belirmek vatanın yoluna imkânsız ki feda' diyoruz." ifadelerini kullandı.

20 senedir teveccühünü kendilerinden esirgemeyen milletle "aynı bedende dirilik üzere olduklarını" vurgulayan Oktay, "Bizim de ihtilaf düşüncesince ortak şarkımız olacak merhum Kayahan'dan: 'Size gine hüsran, size gine özlenti var. Size gine yağız eyyam düştü, eyvah' diyor." görüşlerini dile getirdi.

"Bu budun size değer etmez"

Bütçe teklifini mesnetsiz çarpıtmalarla karalamanın fakat "yurtdışından isnat ithal edenlerin ajandasına yakışacağını" kaydeden Oktay, "Malum danışmanlarınızın aklıyla, Kandil'den aldığınız emirlerle, Pensilvanya'dan kulağınıza üflenenlerle, o siyasa üstü dediğiniz ziyasız dostlarınızla akım yazar söyleyiş geliştirdiğiniz sürece bu budun size değer etmez, mezuniyet vermez. Yetkiyi Cumhur İttifakı'na, muhalefeti de hayat boyu size verecektir." dedi.

Eserleriyle konuşamayanların sermayesinin "altı gereksiz isnat mal iddiaları; düşsel narkotik trafiği" üzere süprüntüler olabileceğini özetleyen Oktay, "Ne efsus ki melankolik, geriye gitmeye vurgun ortak ihtilaf anlayışı ile gönül rahatlığı karşıyayız. Biz sayısal dönüşüm, gök egemenliği, siber yurt konuşuyoruz, siz hala geçmişteki muvazenesiz dönemlerin özlemini taşıyorsunuz. Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş meslek önerilerinizle bu millete arka hamle attıramayacaksınız. Türkiye'yi rejim iddiasında bulunan ortak partinin yahut koalisyonun şimdi vizyoner olmasını bekleyivermek hakkımız niteleyerek düşünüyorum fakat nerde…" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun namına "Bay Kemal" demeye de başladığını tamlayan Oktay, Kılıçdaroğlu'nun eleştiriyor üzere gözükürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fanatik bulunduğunu söyledi.

Oktay, "Cumhur İttifakı'na bulunan bu duyurulmayan hayranlığınız katışıksız mi? Kılıçdaroğlu, 'eskiden Erdoğan hakeza değildi' niteleyerek vaktiyle şimdi baş döndürücü fanatik bulunduğunu da itiraf etti." dedi.

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin "Bu bütçede 3600 ek amblem yok, istihdam yok, iştirakçi yok" söylediğini anımsatan Oktay, 3600 ek amblem düzenlemesiyle 6 milyona yaklaşan insanoğlunun düzentileme ve tekaütlük yaşamını kolaylaştıracak şümullü ortak ıslah yaptıklarını vurguladı. Bu sözlerin peşi esna ihtilaf sıralarından seslerin yükselmesi hesabına Oktay, "Verin hakkımızı, yaptınız deyin." karşılığını verdi.

Oktay, işsizliğin aşamalı şekilde azalışını sürdürdüğünü ve istihdamın ilkgüz ayında ortak eski senenin ayrımsız ayına uyarınca 1,3 milyon insan arttığını kaydetti.

Türkiye'de 2018 yılı 2. çeyreğinde haftalık toplanmış düzentileme saatinin 1 milyon 263 bin iken 2022 yılı 2. çeyreğinde 1 milyon 286 bine çıktığını bildiren Oktay, istihdam sayısının 28,8 milyondan 30,8 milyona yükseldiğini; tez edilmiş bulunduğu üzere toplanmış çalışılmış bulunan saatte düşme değil artma meydana geldiğini anlatım etti.

"Sizin mutfaklarınıza derece gelecek"

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin, "Ne he bu Togg, fabrikanın içi boş?" eleştirilerini yaptığını hatırlatan Fuat Oktay, muhalefetin bu söylemlerini sene süresince da bitmeme ettirdiğini aktardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin arabası Togg'u banttan indirdiklerini ve dizi üretimin başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Karadeniz'deki doğal taş yağı lambası yağı keşfine de inanamayanların bulunduğunu dile getirdi. Oktay, şunları söyledi:

"Şu anda dünyanın en yoğun ve en etraflıca kükremek tabanı konveksiyon sistemini nesir ederiz ve gelecek aylarda yerel gazı milletimizle buluşturacağız. Sizinle de buluşturacağız. İstemeseniz de sizinle de buluşturacağız. Sizin mutfaklarınıza derece da gelecek. Doğal gazın keşfinden üretimine derece dü buçuk yıla yaklaşan ortak müddette hepsi işlemler tamam olacak. Bunu dünyada bu derece çelimsiz müddette yapabilen başka ortak dünya şimdi yok. Bununla alım çalım duyun. Milletimiz seviniyor, milletin sevindiğiyle siz de sevinin."

Oktay, milletvekili meslek devrinde elden laftan ibaret bulunan kuvvetler ayrılığının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle asıl açıdan yaşama geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kazandırdığı hız, elastikiyet ve çalışan eşgüdüm sayesinde, yüzlerce şişman projenin yanında Türkiye'nin global ortak kuvvet olma önünde ehemmiyetli aralık katettiğini bildirdi.

Gün boyu hesaplı göstergeler üstünde yoğunlaşan yorumlar yapıldığını kaydeden Oktay, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan ortak tomar hedefli faiz stratejisinden ödünleme vermeden önünde ilerlediğini belirtti.

Oktay, Türkiye ekonomisinin de 2022 yılının evvel yarısında yüzdelik 7,6 büyürken, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 3,9 büyüdüğünü, otomobil ve donatı yatırımlarının ise 12 çeyrek okunabilen artma kaydederek 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 14,3 büyüdüğünü söyledi.

2022 yılı sadakatli Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyümesinin 2023-2025 Orta Vadeli Program tahminlerine uyarınca yüzdelik 5 seviyesinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü bildiren Oktay, global ekonomilerdeki hepsi aksi gelişmelere karşın ihracatta da artma trendinin bitmeme ettiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ