USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Büyük ve çelimli Türkiye düşüncesince enformasyon eğer olmazsa olmazdır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'ndaki konuşmasında şişman ve çelimli Türkiye düşüncesince iletişimin eğer olmazsa imkânsız bulunduğunu belirterek, katılımcılara "Yeni çağ sizlerle Türkiye yüzyılı olacak." diyerek s

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Büyük ve çelimli Türkiye düşüncesince enformasyon eğer olmazsa olmazdır
08-05-2022 16:36
Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca planlı "Stratcom Youth" Uluslararası Genç İletişimciler Forumu"na katıldı.

"Türkiye İletişim Modeli" başlıklı açım dersinde bildirişim öğrencilerine seslenme fail Altun, forumun öğrencilerin görgü bilimi bilimi ve cümle yaşamlarında yanında dönüm noktası olmasını diledi.

Geçen yıl boşluk ayında Uluslararası Stratejik İletişim Forumu'nu düzenlediklerini anımsatan Altun, toplumların dünyanın değişik yerlerindeki dezenformasyonla imtihanlarını, kamuoyunu ışıklandırma süreçlerini, acemi bildirişim teknolojilerini masaya yatırdıklarını ve sonuç adım velut yanında ortam düz yazı ettiklerini söyledi.

Altun, Türkiye'nin çetince yanında coğrafyada bulunduğunu ve sağlam aşırı diyalekt krize şehadet ettiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Buralarda ortaya çıkan gerilimlerin alanı muvazenesizlik dalgası ile huzur karşıya getirdiğini görüyoruz. Bölgemizde sonuç 30 yılda göbek grado tesirini çoğaltan yanında köktencilik ve yıldırı tesirinin baş gösterdiğini biliyoruz. Dünyamız sağlam aşırı alan okumayla huzur karşıya. Bu alan okumaların bilincinde olmamız gerekir. Yine dünyanın nice bölgesinde yaşanmış bulunan muvazenesizlik dalgaları, adaletsizlikler, belirsizlikler, düzenlilik sıkıntıları... Elbette dört başı mamur dünyanın huzur karşıya kalmış bulunduğu ve Türkiye'nin de ağırbaşlı manada yüzleştiği kesintili muhaceret alan okuması, ırkçılık, hava değişikliği..."

Altun, iletişimcileri ait yanında başka alan okumanın ise "hakikatin değersizleştirilmesi" bulunduğunu vurguladı.

"Yalan endüstrisinin hâkim olmasının, köksüz ile gerçek arasındaki çizginin kaybolmaya başlamasının, hakikati değersizleştirdiğini" özetleyen Altun, bunun, yoluna savaş edecekleri değerleri de erozyona uğrattığını dile getirdi.

"Türkiye öz ad ve adına yöntem yapar bir duruma geldi"

Batılı koloni düzeninin zarfında esasi bakımından Batı dışı dünyayı ait "Batıcı bağımlılık düzeni" meselesinin bulunduğunu vurgulayan Altun, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye, arsıulusal alandaki bağımlılık düzenine alan okumaya çevrik çelimli yanında sınav verdi, vermeye de bitmeme ediyor. Son 20 yılda Cumhurbaşkanı'mızın liderliğini meydana getirdiği politik ekranların merkezinde Türkiye'yi Batıcı bağımlılık tuzağından yetirmek vardır. Elbette bu savaş yürütülürken Batıcı bağımlılık düzeninden yararlanma fail sürer durum ile savaş de bahis konusu olmuştur. 2018 senesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu mücadelenin kurumsallaştığını gördük. Son 20 yılda Türkiye, bu bağımlılık düzeninden özgürleşti, bağımsızlaştı. En ehemmiyetli kazanımlardan biri budur. Türkiye, öz ad ve adına yöntem yapar bir duruma geldi."

"Türkiye, arsıulusal gelişigüzel meselede üstünlük alan yanında ülkedir"

Fahrettin Altun, dört başı mamur engellemelere karşın sonuç 20 yılda Türkiye'nin serbest ekonomi, enerjik aut yöntem ve terörle savaş politikalarıyla "lig atladığını" dile getirdi.

Türkiye'nin bu süreçte çalışan ve kredili diyalekt yanında güce dönüştüğünü, toptan güç, oyuncu olma önünde ilerlediğini özetleyen Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu an bakımından memleketimiz arsıulusal gelişigüzel meselede üstünlük alan yanında ülkedir. Bölgesinde Türkiye'nin görüşü alınmaksızın rastgele yanında iş çözüme kavuşturulamaz. Türkiye, bölgesinde hem oyunu bozan hem oyunu kuran yanında memleket pozisyonuna gelmiştir. Türkiye, hem masada hem sahada kazanabilir bir duruma gelmiştir. Krizlere huzur bağışıklığı bulunan yanında memleket olmuştur Türkiye. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde henüz adaletli yanında evren çağrısı önleyen yanında ülkeye dönüşmüştür. Suriye krizinin dört başı mamur olumsuzluklarını canlı yanında memleket şekilde Rusya-Ukrayna krizine engelleme etmemiz icap ettiğini gördük. Bu müdahaleyi, Cumhurbaşkanı'mız krizin çıktığın günün esasen bu yana yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız haricinde bu müdahaleyi yapabilecek ikinci yanında oyuncu yoktu."

Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana "millet-devlet iletişimi"ni üç devirde değerlendirdiğini özetleyen Altun, 1923 ile 2001 arası devri "iletişimsizlik yahut anlamsız bildirişim dönemi" şekilde ele alabileceklerini belirtti.

Altun, 2002'den 2018'e genişliğinde bulunan devirde işlev ve budun odaklı bildirişim dilinin kamuda namına arazi bulduğunu gördüklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Demokratikleşme hamleleri, milletle kucaklaşma ve toptan temsilde yanında çevrilme yaşanması ile bu zamanda ağırbaşlı yanında bildirişim atağının ortaya çıktığını görüyoruz. 2018 ile beraberce dek müessis oyuncu iletişiminin ortaya çıktığını görüyoruz. Artık Türkiye'nin adalet ve menfaatlerinin savunulmasının, reis diplomasisinin, arsıulusal bölgede aşırı ağırbaşlı iletişiminin yapıldığı, devlet-millet iletişiminde aşırı ağırbaşlı mesafelik alındığı yanında devri görüyoruz. Burada Cumhurbaşkanı'mızın mühim bildirişim perspektifinin merkezde bulunduğu yanında süreçten bahsediyoruz. Bu devirde iletişimin amme yönetimi açısından eğer olmazsa olanaksız yanında unsura dönüştüğünü görüyoruz. Politikanın peşi sıra değil, yöntem ile belirlenen yanında süreçten bahsediyoruz. Bu proses Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurulduğu süreçtir. Bu devre iletişimde aşırı şişman değişimlerin yaşandığı yanında devre oldu."

Hakikat

Altun, dijitalleşme, algoritmalar, dezenformasyonlar, muhteva bombardımanları ve danışma savaşlarının, bildirişim dönüşümünün zarfında huzur karşıya kaldıkları alan kıraat ve fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

Salgın sürecinde bu alan okumaların, belirsizliklerin aşırı henüz kendisini gösterir bir duruma geldiğini tabir fail Altun, dezenformasyonun arttığının ve yalanın normalleştiğinin görüldüğünü belirtti.

Altun, şunları dile getirdi:

"Salgın zamanında Türkiye, ağırbaşlı yanında muvaffakiyet hikayesi ortaya koydu. Salgın dönemini yönettiği kabil bu zamanın iletişimini de yönetti. Post-truth devirde bu gerçek mücadelesini veriyoruz kısaca gerçek ötesi çağda, hakikatin önemsizleştiği çağda bu mücadeleyi veriyoruz. Ne olursa olsun gerçek öz yoluna savaş verilmesi müstelzim yanında değerdir. Türkiye'nin tezlerini, yerinde duruşunu dört başı mamur dünyaya anlatmak, yalanla, dezenformasyonla, idrak operasyonlarıyla savaş etmek, ülkemizin itibarını artırmak, adalet ve çıkarlarını destek olmak bunun şeklinde kılıç bu süreçte yanında gerçek savaşı verdik. Bir taraftan ülkemizin dezenformasyonla arsıulusal bölgede savaş etmesini realizasyon etmeye çalıştık, öbür taraftan halkı tezlerini arsıulusal kamuoyuna söylemeye hız ettik ve yanında bildirişim modeli düz yazı ika çabasına girdik. Hala bu çabanın içindeyiz, bu çabayı kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye, kesinlikle bölgesinde, dünyada nice bölgede manken düz yazı ettiyse bildirişim dalında da yanında manken düz yazı etsin. Savunma sanayisinde, esenlik sisteminde, aut politikada, insancasına iane alanında, acemi tutum modelinde bulunduğu kabil kılıç yanında bildirişim modeli bina eylemek istiyoruz. Ülkemizin bellik kıymetini henüz da güçlendirecek yanında halde bu modelin yaşama geçmesini diliyoruz."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin çelimli bildirişim modelinin temelinde amme diplomasisi, halkla ilişkiler, mühim bildirişim enstrümanları, dezenformasyonla mücadele, kamuoyunu ışıklandırma çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), komünikasyon araçları ilişkileri, kamuda kuma anahtar ve sesletim birliğinin tesisi, İletişim Başkanlığı koordinasyonunda etkinlikler ve arsıulusal bölgede amme diplomasisi çalışmalarının arazi aldığını dile getirdi.

"Yeni çağ gençlerle Türkiye yüzyılı olacak"

Bütün bu bölgelerde meydana getirilen çalışmaların amacının "Türkiye" markasını yükseltmek olduğuna dikkati çekici Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye İletişim Modeli, canlı iletişimcilerin katkılarıyla güçlenecek. Türkiye'nin acemi bildirişim modeli baştan sona beraberce düz yazı etmemizle sürekli olacak. Hem kuramsal hem kılgı yetkinliklere ehil iletişimcilerle olacak bu model. O sebepten bu ülkenin hepinizin birikimine, güzel yetişmenize gereksinimi var. Akıllı, cevval iletişimcilere gerekseme var. Bu günlerinizi aşırı güzel değerlendirin. Bilgiye erişimin akilane yayınlarını elde edin. Doğru kanallar sizin elinizde olursa, buna iktiran kılmak düşüncesince güç gider ederseniz dezenformasyona verilen kalmadığınız kabil çevrenizin de kalmasına müsaade vermezsiniz. Büyük ve çelimli Türkiye düşüncesince bildirişim eğer olmazsa olmazdır. Hakikat, barış, istikrar, itimat düşüncesince iletişim. Bu dört eksende iletişimin Türkiye'yi güçlendireceğini ve büyük, çelimli Türkiye'ye işlev edeceğini düşünüyoruz. Yeni çağ sizlerle Türkiye yüzyılı olacak."

Altun, konuşmasının arkası sıra foruma dahil bulunan birtakım öğrencilere sertifikalarını ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ