USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, NATO zirvesini değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Niinistö, Andersson ve Stoltenberg ile gerçekleştirdiği zirvede, terörle ilgilendiren endişelerimize bağlı somut, özellikli ve ehemmiyetli neticeler elde edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, NATO zirvesini değerlendirdi
30-06-2022 02:03
Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda, NATO zirvesine bağlı değerlendirmede bulundu.

NATO zirvesinde yıldırı örgütü PKK ve uzantılarına huzur iş birliğinin bildirme edildiğini bildiren Altun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdiği zirvede, terörle ilişik endişelerimize bağlı somut, özellikli ve ehemmiyetli neticeler elde edilmiştir. Bütün çevre yıldırı örgütü PKK ve uzantılarına huzur dört dörtlük iş birliğini bildirme ettiler." paylaşımını yaptı.

İsveç ve Finlandiya'nın terörün etraflı şekillerine huzur Türkiye’nin indinde olmayı üstlenme ettiğini ve PYD/YPG ile FETÖ'ye dayanak sağlamama lafı verdiklerini tamlayan Altun, şöyleki bitmeme etti:

"Aynı sürede defans sanayimize kısıtlılık veya müeyyide uygulamamayı ve bu alandaki iş birliğini artırmayı bildirme ettiler. Sözde politik hareket görünümü dibine kamufle yıldırı faaliyetleriyle ilişik endişelerimizi ele bildirme etmek hesabına terörle savaşım yasalarını gözden geçirmeyi de üstlenme ettiler. Teröre ve örgütlü suça huzur müşterek duyum paylaşımı ve teşrikimesai mekanizması kurmayı bildirme ettik. Aynı sürede terörden başı yerde bulunmuş insanların iadesi dair konkre adımlar atmayı ve düet tensikat yapmayı bildirme ettik. İsveç ve Finlandiya, PKK ve uzantılarının ve paravana örgütlerinin finansman ve eş kaydetme eylemlerini yasaklamayı bildirme etti. Türkiye’ye huzur yıldırı propagandasını önlemeyi de bildirme ettiler. Finlandiya ile İsveç’in AB Yapılandırılmış Daimi İşbirliği Anlaşmasına (PESCO) katılımını en degaje kapsamda desteklemeyi bildirme ettik. Karşılıklı şekilde ülkelerimizdeki adalet, duyum ve düzenlilik bürokrasilerimizin katılımıyla bu adımların uygulanmasıyla ilgilenip doğrulayacak müşterek Daimi Ortak Mekanizma kuracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın azimli duruşu yardımıyla Türkiye'nin yıldırı örgütleriyle mücadelesinde ağırbaşlı kazanımlar elde ettiğini aktaran Altun, arsıulusal terörle mücadelede PKK/PYD/YPG’nin beraberinde FETÖ'nün de yıldırı örgütlerine müdahale edilmesinin belirgin müşterek utku bulunduğunu belirtti.

"Her devir henüz çelimli müşterek NATO’yu savunduk ve savunmaya bitmeme edeceğiz"

Söz konusu anlaşmanın uygulanması düşüncesince Finlandiyalı ve İsveçli yetkililerle yakından çalışacaklarını anlatım fail Altun, şunları kaydetti:

"Endişelerimizi ele almadaki pozitif yaklaşımlarından memnunuz. NATO’nun yıldırı dair henüz aşkın el donanması zarfında olmasını gelmek düşüncesince çalışacağız. Türkiye, yıldırı de müdahale kazanmak kadar eş düzenlilik meselelerinde İttifakımızda henüz aşkın el donanması olmasını savunmuştur. Bu İttifakta ne çatlaklara faktör olacak ne de millî güvenliğimizden ivaz vereceğiz. Her devir henüz çelimli müşterek NATO’yu savunduk ve savunmaya bitmeme edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Amerika Başkanı Joe Biden ile müşterek araya geldi. Zirve süresince da liderlerle görüşmeye bitmeme edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahika boyunca, arsıulusal terörle mücadelede Türkiye’nin NATO müttefiklerinden neler beklediğini açık açık ortaya koydu. Bu konudaki ısrar eden yaklaşımı, teröre huzur eş mücadelemizde bugün de gelecekte de bitmeme edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ