USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Devlet Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu, milli güvenlik sorunudur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur” dedi.

Devlet Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu, milli güvenlik sorunudur'
20-11-2022 18:07


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'da planlı “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net” mitinginde vatandaşlara seslendi. Sınır ötesi operasyon, 2023 seçimleri, Millet İttifakı'nın tutumu ve yıldırı mevzularına yer veren MHP Lideri Bahçeli, ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

Mitingin açılışında mütekellim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net temalı bugünkü toplantımıza eklenen Samsunlu kardeşlerimizin yanı sıra, teşkilatlarımızı temsilen Cumhuriyet Meydanı'na onurlandırma fail Ordulu kardeşlerimize, Sinoplu kardeşlerimize, Giresunlu kardeşlerimize, Kastamonulu kardeşlerimize değişik güzel geldiniz, hoş geldiniz diyorum. 2023 senesinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine az indinde müddet kaldığında alçalma ittifakının talibi hala arasında yoktur. Kazanacak yavuklu polemiği alçalma partilerini birbirine düşürmüştür. Bu sene süresince nöbetleşe kurmuş oldukları mukavves bacaklı masalarda 8 defa toplanmışlar, velakin indinde yemlik boyu açıklık alamamışlardır. Elbette bu bap kendilerinin bileceği indinde konudur. Esasen içerisine düştükleri buhranın bizi alakalı fail yahut edecek indinde tarafı da yoktur. Ancak Türkiye'mizin istikbalini riziko ve tehlikeye atacak tehlikeli ilişkileri, sarsak irtibatları ve sıkıntılı ünsiyetleri bulunduğu için çevre alçalma ittifakının ayakkabı derisinden mamul maskesini tahrip yapmak de bizim düşüncesince milli indinde görevdir. Tek bildikleri, yegâne söyledikleri ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme' art deveran planlarıdır. Bunun haricinde ne indinde projeden, ne takdire müstahak indinde hedeften, ne de sadra onma siyasetçi ve kazançlı indinde tekliften bahsettiklerini duyan, gören, tanık bulunan çıkmamıştır. 6+1 formatında müesses masada el ve kavim sevgisinin kırıntısı yoktur. Gelecekle ait en ıvır zıvır hazırlıkları bahis konusu değildir. Her birisinin duyurulmayan ajandası, bununla içkin değişik Cumhurbaşkanı adayları bulunur ve karşımızdadır. Birbiriyle anlaşamayan, birbiriyle çatışıp çelişen, birbirinin kuyusunu kazıp masadan kalkınmak düşüncesince okazyon muhafız partilerin eş akla erbap bulunduğunu sonra değdirmek asılsız indinde uydurmadır. Böylesi buhran ve karmaşaya sapmış ucube zihniyetlere Türkiye'nin emaneti düşünülemeyecektir. Sadece yapılanı yıkmak, eskiyi gene bina buyurmak üzere indinde araya gelmiş, çıkarları haricinde nazar boncuğu şeyi gözetmeyen partilere güven duyulur mu? saygınlık edilir mi? Ruhsat verilmektedir mi? Tamam deriz mi? Zillet ittifakı kukladır, kuklacı ise Türkiye düşmanlarıdır” dedi.

“Zillet İttifakı ışıksız indinde projedir”
Millet İttifakını eleştirerek konuşmasına bitmeme fail Bahçeli, “Zillet ittifakı, milletin kırılan değerleri ile oynayarak, devletin esas kurumları ile çatışarak sokak indinde yöntem şeklini seçmiştir. En ilkin CHP aşırı tehlikeli, neticeleri ciddi olacak indinde yanlışın içerisine sürüklenmiştir. Zillet ittifakı ışıksız indinde projedir, plan sahibi ise gelişigüzel fırsatta Türkiye'ye hücumcu domestik ve ecnebi mihraklardan kurulma etmiş yadımlama lobisidir. Cumhur İttifakı'na oyun masası diyenlerin aklına ve ahlakına şaşarım, zira gerçek oyun masası, gerçek yezitlik masası bellidir, 6+1 sayıda partinin oturmuş bulunduğu masayı altından hesabına inceleyici hepsi neyin ne olduğunu, ne emellerin kapsayan olup buyruk kurduğunu aşırı açıkça görecektir. Türkiye Cumhuriyeti masada kurulmadı, karanlık faillerinin ayaklarına tutunduğu masaya da bırakılmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'ni gün sahnesine çıkartan aristokrat dilek cumhurun otomatik zat iradesidir, bu iradenin kifayeti ve künhü masalar değil galebe meydanlarıdır. Tezgâh altı politikacı ilişkilerle milli geleceğimize tutu koymayı eğilim edenlerin, bu heveslerini kursaklarında bırakmaya uydurma verdik, kasem ettik. Onlar varsın birbiriyle oynayıp günbegün oyalanıp dursunlar. Cumhurbaşkanı talibi o mu olsun, bu mu olsun sanarak masalara beniz sürsünler. Keyifleri yetene derece yedi düvelle çelim donanması yapsınlar. Cumhur İttifakı geçmişine bakacak, hizmetine bakacak, çalışmaya bakacak, milletine bakacak, ülkesine bakacak, iri işler başarmaya bakacak, global çelim Türkiye'nin mimarbaşılığı kesinlikle olurmuş meslek aleme ispatlayacaktır” sanarak konuştu.

“Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”

Cumhur İttifakı adına adaylarının Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Bulanık suda balık avlama merakında değiliz. Belirsizliğin rotasını strateji ika anlayışında değiliz. Makam, mevki, servet, unvan devşirme arayışında on paralık değiliz. Cumhuriyet'in 100'üncü sene dönümünü cumhurun zaferiyle taçlandırmanın gayesindeyiz. Bu DOĞRU ve zamanı mücadelemizde minval haritamız bellidir. Türk ve Türkiye yüzyılına milli bütünlük ve vahdaniyet şuuruyla ulaşmanın azmindeyiz. 2023 senesinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerini Türk milletinin değişmeyen anı, Türk tarihinin minval ağzı, Cumhuriyet'in acemi yüzyılla demokratik sözleşmesi adına değerlendiriyoruz. Seçimlere revan süreçte adayımız belli, kararımız nettir. Karar verdik, behemehâl uygulama ve strateji edeceğiz. Cumhur İttifakı adına beraberliğimizi sonuna derece koruyacağız. Hiçbir gevşemeye, suizanna, lisan kırgınlığına izin etmeyeceğiz. Seçime derece değil Türkiye yüzyılının çatısını el birliğiyle öresiye kadar, ermiş milletimizi medeniyetler ve milel mücadelesinde yukarı lige taşıyana derece biriz, diriyiz, baş başa cumhurun denyo kökü, Cumhuriyet'in sarsılmaz güvencesiyiz. Diyorum ki, Cumhur İttifakı Türkiye'dir. Cumhur İttifakı pazarlıksız, aracısız, hesapsız, hilafsız, harbi el türbedarı, Türk milletinin saf bahçesidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı talibi da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Birinci gayemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci zamanında de aşırı faziletli indinde oy oranıyla seçilmesi, değerli çalışmalarına boşluk vermeden bitmeme etmesidir. İkinci hedefimiz, Milliyetçi Hareket Partisi'nin saylav sayısıyla siyasetçi dayanaklık buyurmak seviyesini en çoklaştırmak, senelerdir müstahak olduğumuz hakkımızı milli iradenin oluruyla almaktır. Nihai arzumuz, Cumhur İttifakı'nın TBMM'de aşırı çelimli indinde özümleme olanağına kavuşmasıdır” biçiminde konuştu.

“Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur”

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren MHP Lideri Bahçeli, “Maalesef ekonomide kadem oyunları on paralık bitmemiştir. Küresel tefecilerin tertiplerinde indinde eksilme görülmemiştir. Türkiye'nin faiz, kırat ve şişkinlik sacayağında yıkımını düşleyenlerin, yönetilemeyen indinde dünya olmasının hesabını yapanların, sokakları çalkalamak aracılığıyla demokratlık dışı arayışları heveslendirme edenlerin sefihane kurgularında indinde ricat yaşanmamış, tersine indinde artma gözlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle alayına ansızın aşılmaz indinde talih çekilmiş, etraflı oyunlar bozulmuştur. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 18 Kasım 2022 tarihinde, toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği İstanbul Borsası'nın itibarına saye düşürme, yönlendirme masnu teşebbüsü yegâne kelimeyle ahlaksızlıktır. Son indinde senedir üstün dereceli hesabına üstün dereceli kenar İstanbul Borsası Kılıçdaroğlu'nun uykularını kaçırmaktadır. Yatırımcılara Borsa'ya girmeyin çağrısı önleyen Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur. Türk şirketlerinin kıymetini dökmek düşüncesince kovculuklar borsası işleten, buna cevap İstanbul Borsası'nın yükselişinden çevre çılgına dönen Kılıçdaroğlu'nun yolu tabansızlık yoludur. Samsun'dan diyorum ki, bu Kılıçdaroğlu likidasyon memurudur, taşeron siyasetçidir; CHP, Aziz Atatürk'ün prensipleri ve Türkiye zılgıt altındadır. Bu alçalma zihniyeti ne söylerse söylesin, ne iftiradan imdat umarsa umsun, dakika talih aşırı elan güçlü, kavim aşırı elan umutlu, doğacak aşırı elan aydınlıktır” ifadelerini kullandı.

“Vakit dökülen kanların hesabını sekte katre istifsar vaktidir”

Yakın sürede başlamış bulunan hudut ötesi harekata da yer veren Bahçeli, “Bilhassa terörle mücadelede aşırı ehemmiyetli kazanımlar elde edilmiş, yarıcı yıldırı örgütünün ve gayrı hunriz yedeklerinin evet kırılmıştır. PKK/YPG yıldırı örgütünün hisse senedi kapasitesine çarpış indirilmiştir. Güney sınırlarımız süresince ferahlamak maksut yıldırı koridoru askeri harekatlarla baltalanmıştır. Kahraman güvenlik güçlerimiz hudut ötesinde, gayrimenkul süresince hainleri araya araya bularak ruhsuz bir duruma getirmişledir. Ve bu sonuçlu proses bitmeme etmektedir. Terörist neredeyse Türkiye bundan böyle orayı yıkıp geçmektedir. Tehdit nereden kaynaklanıyorsa açıkça gaye de orasıdır. Fakat terörizmi besleyip palazlandıran arkadaş görünümlü şaibeli ülkeler, Türkiye'nin önünü kesmek, güvenliğimizi ve huzurumuzu baltalama buyurmak düşüncesince kiralık gaddar kullanmaktadır. 13 Kasım'da İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanmış bulunan kasap hücum Türkiye düşmanlarının çalışkan olduklarının şüpheye toprak bırakmayacak en sonuç kanıtıdır. Gerek İstiklal Caddesi'nde gerekse de terörle savaş sırasında martir sakıt kâffesi el evlatlarına indinde defa elan Allah'tan rahmetler yalvarma ediyor, otama altında mevcut kardeşlerimize şifalar diliyorum. Dün akşam ½ si başarıyla yürütme edilen Pençe-Kılıç Hava Harekatı'yla teröristlerin saklandıkları barınak, sığınak, in ve inleri isabetle meftun ve hamd olsun kullanılamaz bir duruma getirilmiştir. Hainler düşüncesince nazar boncuğu toprak güvenli ve korunaklı değildir. Vakit aritmetik vaktidir. Vakit dökülen kanların hesabını sekte katre istifsar vaktidir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi kâffesi gücümüzle destekliyor, gazaları ve mücadeleleri faydalı olsun diyor, en ast rütbeden en yukarı rütbeye derece hepsini ansızın kutlama ediyor, başarılar diliyorum. Alemde fenalık bitmezse, Oğuz'da er tükenmez, katiyen da tükenmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Devlet Bahçeli, mitingin sonundaki konuşmasında başkaca şu ifadelere toprak verdi:
"İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan gaddar gelişigüzel şeyi hepyek açıklarken, hala CHP'sinden İP'ine derece aşina partilerin yöneticileri sanki konkre kanıt peşindedir, hunriz saldırıyı örtbas etmenin amacındadır. Terörist, ‘YPG'ye katıldım, ego teröristim' itirafını yaparken, alçalma partileri uydurma donanması etmişçesine ‘hayır evham var' niteleyerek suyu karıştırma yarışındadır. CHP'nin indinde ekip reis vekili, ‘teröristin ne örgüte mensup bulunduğu muamma' laflarını ağzından mermi derece çıkarmıştır. İP'in indinde Genel Başkan Yardımcısı da, ‘terörist taşımış bulunduğu pakette ne işe yaradığını bilmiyor olabilir' iddiasını küstah anlatım etmiştir. Zillet ittifakı, HDP'yi ürkütmemek, PKK/YPG'yi gücendirmemek, fena cinayetleri maskelemek düşüncesince milletimize ve şehitlerimize adeta taşlama kuyruğuna girip sem saçmayı yöntem zannedecek indinde sefalete savrulmuştur. Devletin değil yıldırı örgütünün açıklamasına öz saygı edecek derece alçalmışlardır. Teröriste yıldırıcı diyemeyen ki var ise bizim gözümüzde teröristin hisse senedi ve düşünüm yoldaşıdır. Bu da sefalı ve haysiyetli indinde durum olamayacaktır. Katile gaddar diyemeyenlerin, söz gelimi İstiklal Caddesi saldırısını iktidara genişletme ika gayreti içerisine girenlerin el ve kavim sevgisi kalmamıştır. Nedir bunlardan çektiğimiz? Bu zillete nereye derece eğilmek durumundayız? Acılarımızı öldürmek adına nifak kusanların, devleti ve hükümeti suçlama altında bırakanların dili yıldırı dilidir, propagandası yıldırı propagandasıdır, bunların dü dünyada da yatacak ve sığınacak bölgeleri yoktur. Karşımızdaki tabela zillettir, rezalettir, hezimettir, hıyanettir, aleni kabahat ortaklığıdır.”

Bahçeli'ye MHP'nin "İktidara Yürüyüş" mitinginde çekilen ışık bağış edildi

2023'e Doğru: Aday Belli Karar Net Mitingi düşüncesince Samsun'a mevrut MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye miting evveliyat dinlenme etmiş bulunduğu otelde, partili iş insanı Burhan Mucur çeşidinden Bahçeli'nin Samsun'a geçmiş defa Genel Başkan adına geldiği 25 Nisan 1998 tarihinde ‘İktidara Yürüyüş' Mitingi'nin düzenlenmiş bulunduğu Cumhuriyet Meydanın da çekilen fotoğrafını, kiraz ağacından el işçiliği ile meydana getirilen üzerinde üç yeni ay ve yanlarında MHP yazısı mevcut fotoğrafı hususi söve bünyesinde bağış etti.

Erdi Demir-Cem Güngörmüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ