USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

DHKP-C üyesi birinin ölümüne ilişkin cezaevinde yattığını söyleyen Nuri Ergin: “Yine öldürürüm”

Kamuoyunda ‘Nurişler' yahut ‘Karagümrük Çetesi' yerine tanıdık ve liderliğini Nuri Ergin'in meydana getirdiği töhmet örgütü davasının görülmesine başlandı. 36 sanığın yargılandığı davada defans fail ve karşı 239 yıla derece hapishane cezası istem edilen Nuri Ergin

DHKP-C üyesi birinin ölümüne ilişkin cezaevinde yattığını söyleyen Nuri Ergin: “Yine öldürürüm”
05-07-2022 03:03

Kamuoyunda ‘Nurişler' yada ‘Karagümrük Çetesi' namına bildik ve liderliğini Nuri Ergin'in icra ettiği zeval örgütü davasının görülmesine başlandı. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık önce duruşmada mevkuf maznun Nuri Ergin ile bir bölüm gayrı mevkuf sanıklar SEGBİS sistemi ile amade edildi. Duruşma salonunda bir bölüm mevkuf sanıklar ile yan avukatları da amade bulundu.

“Ben yarar gayeli zeval örgütü lideriyim doğru”

Savunması sorulan mevkuf maznun Nuri Ergin, galerici bulunduğunu ve maaş hasılatının 25-30 bin TL ortada değiştiğini söyleyerek, “Bize bu iftiraları atanları Rabbime devretme ediyorum. Ben yarar gayeli zeval örgütü lideriyim doğru. İddianamede 90'lı zamanlarda teşkilat kurduğum söyleniyor. Bu beklenir değil. Ben o tarihte alkan yük dükkanında çalışıyordum. İddianamede dayımın babamı öldürmüş olduğu varsayılarak benim dayımı öldürdüğüm yazıyor. Ama benim dayım, babamı 10 el acı ederek öldürdü. Bu davada şikayetçi olanlar dayımın yakınlarıdır. İftira atıyorlar. Ben yaptığım eylemi yaptım diyen bir Nuri Ergin'im. Ne Yaşar Ecim'in vurulması ile ne ayrıksı birinin vurulması ile benim bir ilgim yok. Buradaki sanıkların hiçbirinin benimle ve benim grubumla merakı yok. Vurulan kişiler ile de benim en DOĞRU alakam yok. Ben bu adamları tanımam etmem. Bu derece insanoğlunun hesabına isnat atılıyor. Benim kalbimde 5 adet stent var. Bel fıtığı var. Bu iftiraları atanları Allah'a devretme ediyorum, Rabbim ne biliyorsa öyle yapsın” dedi.

DHKP-C üyesi birinin vefatıyla ilişik cezaevinde yattığını söyleyen Nuri Ergin, “Bugün gene fırsatım olsa, sizin kabilinden haysiyetli kullanıcılarını katletse gene öldürürüm. Ben 27 senedir hapishanedeyim. DHKP-C'li ölen birisinin cezasını yatıyorum. Bununla da alım çalım duyuyorum. Benim oğlumun, bacımın, yeğenlerimin bu hadisat ile merakı namevcut gücün suçlanıyorlar. Ne yapayım? Soyadımı mı değiştireyim? Benim oğlum sabıkasız tertemiz insan. Polisten, bu işlerde rahatsız bulunan tertemiz bir çocuktur” dedi.

Nuri Ergin'in kız kardeşi Neslihan Ecim ise, “Ben 1.5 senedir tutukluyum. 35 senedir ev hanımıyım. Ömrümde önce kat mahkemeye çıktım. Suçlamaları benimseme etmiyorum. Bizde hanımlar hakeza olayların içine girmez” dedi.
Nuri Ergin ise, “Benim şimdiye derece işlediğim cinayetlerden, suçlardan yaptığım şeylerin hiçbirinde ablamın, annemin şu demek oluyor ki ailemdeki bayanların alakası yoktur” halinde konuştu.

Nuri Ergin'in kardeşi Soner Ergin ise, “Ben 45 yaşımdayım ve 13 senedir hapisteyim. 7 sene günahsız yattım. Nuri ağabeyim ne ki 26 senedir çocuklarını görmüyorsa ego de 17 senedir çocuklarımı toplamda 7 kat gördüm. Evet, tığ sütten çıkmak ak kaşık değiliz gücün ego teşkilat yöneticisi değilim” dedi.

Sanık Ergin duruşmada kendisinin cezalandırılmasını istedi

Duruşmada talebi sorulan maznun Nuri Ergin, “Cezalandırılmamı arzu ediyorum. Diğerlerinin tahliyesine ve beraatına değişmeyen verilmesini arzu ediyorum. Benim oğlumun yegâne suçu benim oğlum olmasıdır” dedi.
Ara kararını açıklanan duruşma heyeti, mevkuf sanıklar Ramazan Elçiboğa, Neslihan Ecim, Şaban Behçet Ecim, Soner Ergin, Vedat Ecim, Yüksel Turan ve Atilla Cankurt'un savunmalarının kırgın olması ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi cezaevi uğrunda bulundurarak tahliyelerine değişmeyen verdi. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi düşüncesince duruşmayı erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu kabilinden hazırlanmakta bulunan 198 sayfalık iddianamede, 5 isim mağdur, 9 isim müşteki, aralarında Nuri Ergin'in de bulunmuş olduğu 36 isim ise maznun namına toprak almıştı. İddianamede giriş namına benimseme edilen olayın 2019 senesinde yaşandığı aktarılmıştı. 2019 senesinde Erzurumspor Kulübü ile meydana getirilen ayak topu müsabakasında Erzurumspor taraftarlarının "Nuri Ergin" niteleyerek gösteri icra ettiği fakat Karagümrük Spor Kulübü taraftarının bu tezahüratı yapmadığı iddianamede belirtilmişti. İddianamede teşkilat önderi Nuri Ergin'in cezaevine yasadışı yollarla soktuğu telefon ile birilerini arayarak "Ben ömrümü Karagümrük'e verdim, bu derece ceza yattım, Erzurumlular 'Nuriş' niteleyerek bağırır da Karagümrüklüler ne bağırmaz, onlara söyle hepsini öldüreceğim" söylediği ve spor kulübü başkanı Yaşar Ecim ve kulübün yönetimindeki bireyleri zılgıt etmiş olduğu aktarılmıştı. İddianamede telefon görüşmesinden sonraları Fatih Karagümrük Spor Kulübü'nün emektar başkanı Yaşar Ecim'in 12 Eylül 2020'de Beylikdüzü'nde bir mekan çıkışında silahlı saldırıya uğramış olduğu ve bacağından yaralandığı kaydedilmişti. İddianamede kamuoyunda Nurişler, Nuriş Kardeşler yahut Karagümrük Çetesi namına bildik ve halen cezaevinde bulunan Nuri Ergin ile Vedat Ergin'in beraberinde kardeşleri Nejat Ergin, Zeynel Ergin ve Soner Ergin'in bir araya gelmiş şekilde birleştirme zeval örgütü oluşturdukları ve cezaevinde mevcut teşkilat önderi Nuri Ergin'in telefon ile dışarıda mevcut adamları üstünden buyruklar vererek eylemlerini sürdürdüğü belirtilmişti. İddianamede bahis konusu zeval örgütünün eylemlerinin 1990'lı yılların başlarında görüldüğü ve bu zamanlarda semt, çözüm ve alışveriş esnafını haraca bağladıkları, kendilerine baç vermeyen iş adamlarının dükkanlarını kurşunladıkları, husumetlilerine erinç yaralama, cani ayrıca bombalamaya derece vasıl eylemlerde bulundukları kaydedilmişti. Örgütün finansının oyun oynatmak, narkotik özellik ticareti kabilinden yasadışı yollarla sağlandığı da iddianamede açıklanmıştı. Nuri Ergin erinç ‘suç ika etmek neredeyse teşkilat kurmak', ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', ‘2 el olasıdır kastla yaralama', ‘3 el kalifiye yağmaya teşebbüs', ‘6 el ruhsatsız tabanca bulundurma', ‘şantaj', ‘özel yaşamın gizliliğini ihlal', ‘3 el umumi güvenliğin isteyerek tehlikeye sokulması', ‘2 el kalifiye isteyerek yaralama', ‘2 el mala dokunca verme', ‘2 el kalifiye yağma', ‘tehdit', ‘2 el kişiyi hürriyetinden mahrum kılmaya teşebbüs', ‘nitelikli dolandırıcılık', ‘izinsiz namına coşkun tabanca ve mermileri ülkeye sokma, yapım etme, nakletme, satma' ve ‘infaz kurumuna yahut tutukevine haram yük sokmak' suçlarından toplanmış 239 sene 9 taban derece hapishane cezası arzu edilmişti.

Melike İnal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ