USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac sürecini uyarma düşüncesince ehemmiyetli birlikte vesile yerine görüyoruz

Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı kendisine hac periyodunu uyarma düşüncesince ehemmiyetli ortak okazyon kendisine görüyoruz. Dolayısıyla bu hem dinen bununla birlikte kanuni kendisine milletimizin dini dünyasına kılavuzluk etmekle mesul bulunan biz düşüncesince en şişman

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac sürecini uyarma düşüncesince ehemmiyetli birlikte vesile yerine görüyoruz
06-07-2022 23:00
Mekke

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac İdare Merkezinde planlı "Arafat Bilgilendirme Toplantısı"nda barhana başkanlarıyla müşterek araya geldi.

İki salname aradan sonraları gene hac ibadetinin yapılmasının aşırı muştulu bulunduğunu tamlayan Erbaş, "İki sene ülkelerden hacı onama edilmedi. 'Acaba üçüncü sene on paralık eğer olmazsa 5 bin, 10 bin hacı onama ederler mi' niteleyerek beklerken, 40 bine andıran hacı adayının ülkemize saptanca yerine tanınması şükrü mucip müşterek konu. Ne derece şükretsek azdır." ifadelerini kullandı.

Kafile başkanları ve uyarma görevlilerinin, hacıların Beytullah ve Arafat'la buluşmasına delalet ettiklerini anımsatan Erbaş, "Yeryüzünde müşterek kişiye delalet noktasında baht olabilecek bundan şimdi dobra müşterek obje mevcut mı? Beytullah'ı çevrinme etmelerine, Arafat'ta tevakkuf yapmalarına, Ravza'yı görüşme etmelerine vesile kalıyorsunuz elhamdülillah. Hacı adaylarının ibadetlerini kusursuz müşterek halde yapmaları siz değerli üyelerimizin delalet ve izlemesine bağlıdır. Haccın meslek olması, hac yolculuğunun mektebe dönüştürülmesi sizin çalışmalarınıza bağlı. Hac müşterek mekteptir, ibadettir." dedi.

"Hepsinin simgesel anlamlarını hacılarımıza anlatmamız lazım"

Erbaş, haccın en ehemmiyetli hikmetlerinden birisinin de Allah Resulü'nün metodunu durumunda bellemek bulunduğunu ayraç ederek, "Allah Resulü Efendimiz, Arafat'ta nite uyarma etti, 'insanlar' söylediği zaman, 'ashabım' söylediği devir ne cümleleri kurdu. 'Müminler' söylediği devir ne cümleleri kurdu? Bütün bunlar müşterek metottur. Mina, iblis taşlama, hepsinin simgesel anlamlarını hacılarımıza anlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Kafile başkanlarının ahbaplık ve dostluk sahibi olduklarını tamlayan Erbaş, "Güler yüzlü, güleç çehreli hep beraberce elleme ve içtenlikli münasebat kuracak, Muhammedi muhabbetin en dobra örneğini göstereceksiniz." dedi.

Sabrın başta hac çağında aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Erbaş, barhana başkanlarının, hacı adaylarını başta bu süreçte yaşanabilecek rastgele müşterek iş karşısında sabretmeleri dair uyarmalarını söyledi.

Erbaş, barhana başkanını işini içtenlikle fail müşterek kıstak insanı yerine niteleyerek, "Rahmanın misafirlerine ihtimam etmeyi en şişman izzetinefis onama ederek, gönüllerde iz bırakacaktır. Hem ibadette aynı zamanda vazifede sekinet, artağanlık ve başarı yakalamanın yolu, ihlas ve samimiyetten geçer. Her birinizin bu doğrultuda müşterek coşku, huluskârlık ve cansiparane üstlendiğiniz görevi, göre gerçekleştireceğinize Allah'ın izniyle inancım tamdır." niteleyerek konuştu.

"Bu müddet ortamında buradaki insanlarımızın gönlünü fethedeceksiniz"

Hac ve umre dönemlerinin, şahısların irşada hem devir aynı zamanda bilinç açısından en makul bulunduğu zamanlar bulunduğunu tamlayan Erbaş, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı yerine hac periyodunu uyarma düşüncesince ehemmiyetli müşterek punt yerine görüyoruz. Dolayısıyla bu hem dinen aynı zamanda yasalı yerine milletimizin dini dünyasına delalet etmekle mesul bulunan çoğumuz düşüncesince en şişman imkandır. İnanıyorum ki sizler bu müddet ortamında buradaki insanlarımızın gönlünü fethedeceksiniz. Bu toprakların bereketi, dostluk ve muhabbettir. İnşallah çoğumuz üstlenme ettiğimiz bu ulvi vazifeyi en dobra halde ödeme yazar hacılarımızın yaşamının arka artan kısmında bilinç ve doğrultu noktasında mihman izler bırakacaksınız."

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ve Hac İdare Merkezi Başkanı Remzi Bircan ise, hac organizasyonunda fariza düzlük barhana başkanları ve diyanet görevlilerine, Arafat'a intikallerin ve Arafat'tan inişlerin problemsiz müşterek halde sağlanması dair hatırlatmalarda bulundu.

Bircan, Arafat'a geçiş ve dönüşlerin nite olacağını, Müzdelife'de hacıların ne noktalarda tevakkuf yapacaklarını ve iblis taşlamaya giderken ne güzergahların kullanılacağını harita üstünde anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ