USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyarbakır'da kazanlar gerekseme sahiplerine kışlık konserve düşüncesince kaynadı

Diyarbakır'ın tarz Yenişehir ilçesinde şehremaneti ve kaymakamlıkça meydana getirilen düzentileme kapsamında 50 kadının hazırladığı kışlık konserve ve turşular gerekseme sahiplerinin sofralarına ulaştırılacak.

Diyarbakır'da kazanlar gerekseme sahiplerine kışlık konserve düşüncesince kaynadı
25-09-2022 14:01
Diyarbakır

Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hz. Rukiye Aile Destek Merkezi'nin bahçesinde yakılan odun ateşinde kazanlar gerekseme malikleri düşüncesince kaynadı.

Kadınların saatler devam eden sıkı emek harcaması kararı 1000 şişe konserve ve 5'er kiloluk 500 bidon bitkin hazırlandı.

"300 aileye konserve, 500 aileye de bitkin göndereceğiz"

Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Meryem Kaya, AA muhabirine, ilçedeki ters gelirli ailelere müteveccih konserve ve bitkin yardımlarını 3 senedir anadan görme bir duruma getirdiklerini söyledi.

Aşçılık kursundaki eğitmenler ve kursiyerlerden oluşan 50 kadının katkısıyla konserve ve bitkin hazırlandığını dile getiren Kaya, güzün devam eden kışlık konserve ve bitkin hazırlığında ters gelirli aileleri de düşündüklerini belirtti.

Kaya, "Aileler düşüncesince şita hazırlığı yapıyoruz. Konserve ve turşuları hazırladıktan sonradan evlerine doğrulama ediyoruz. 300 aileye konserve, 500 aileye de bitkin göndereceğiz." dedi.

Çalışmaya ulama sunan eğitmenlerden Zeynep Keskin ise sabahleyin er saatte başladıkları çalışmanın çağ boyu sürdüğünü belirterek, hazırladıkları konserve ve turşuları gerekseme sahiplerine ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sevdet itina de ilkin alanda kışa müteveccih hazırlıkların ehemmiyetli bulunduğunu anlatarak, iri zahmetle hazırladıkları bu mamüllerin gereksinim duyan şahısların sofralarına ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ