USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyarbakır'da taşımalı eğitim gören 66 bin öğrencinin yemeği meslek liselilerden

Diyarbakır'da taşımalı sistemle eğitim verici okullardaki öğrencilerin öğlen vakti yemeği, meslek liselilerce geceleyin saatlerine denli devam eden mesaiyle hazırlanıyor.

Diyarbakır'da taşımalı eğitim gören 66 bin öğrencinin yemeği meslek liselilerden
27-09-2022 14:02
Diyarbakır

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yiyecek-içecek hizmetleri bölümünde okuyan 92 öğrenci, okullarında ve Diyarbakır Öğretmenevinde açılan mutfakta haftanın 5 haset öğretmenlerin kontrolünde, taşımalı sistemle eğitim verici ilkokul, rüştiye ve liseler düşüncesince gün ortası yemeği hazırlıyor.

Gündüz hazırlıklara süregelen meslek lisesi öğrencileri, okullara taravetli ve hamam birlikte biçimde yemeklerin ulaştırılması düşüncesince geceleyin de çalışma yapıyor. Büyük birlikte çalışma ve itinayla hazırlanmakta olan yemekler, termoslarla sabahleyin huzur okullara ulaştırılıyor.

"Öğrencilerimiz iri birlikte cansiparane bu yiyecekleri yapıyor"

İl Mili Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AA muhabirine, sonuç çağda meslek liselerinde iri birlikte hareket ve tahavvül yaşandığını belirterek, meslek liselerinin meydana getirdiği üretimlerle adından lakırtı ettirdiğini söyledi.

Küçükali, dünkü kimse koronavirüs salgını devrinde meslek liselerinde peçe ve dezenfektan üretildiğini anımsatarak, meslek liselerinin bire birlikte sürede kırsalda okuyan öğrencilere de aşındırmak hizmeti sunduğunu belirtti.

Taşımalı eğitim verici okullardaki yemeğin standardını arttırmak şartıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ay ilk gönderilen ödenekle meslek liseleri ve öğretmenevinde aş damı oluşturduklarını özetleyen Küçükali, bu mutfaklarda hazırlanmakta olan yemeklerin termosların zarfında minibüslerle kırsaldaki okullara gönderildiğini anlatım etti.

Küçükali, "İl genelinde 66 bin taşımalı öğrencimizin yemeğini meslek liselerimiz üretiyor. Gecenin geç saatlerinde okullarına mevrut meslek lisesi öğrencilerimiz iri birlikte cansiparane bu yiyecekleri yapıyor." dedi.

Öğrencilerin bu yiyecekleri yaparken bire birlikte sürede mesleği de dört dörtlük manasıyla öğrendiğini dile getiren Küçükali, öğrencilerin meydan düşüncesince aranan elaman kendisine okullardan yetkilendirilmiş olduğunu, ferah ferah otellerde, lokantalarda iş bulabildiklerini anlatım etti.

Küçükali, öğrencilerin familya ve yurt ekonomisine yardım sağladığını, yetkilendirilmiş olduklarında sahalarında dört dörtlük anlamıyla yetişkin bulunduğunu kaydetti.

"Öğrencilerimize en nitelikli yemeği ulaştırıyoruz"

Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürkan Beyaz ise okullarına bu yıl kazandırılan kestirmece 200 metrekarelik bölgeye erbap sınai mutfakta öğrencilerin kuramsal kendisine almış olduğu eğitimi pratiğe dönüştürdüğünü belirtti.

Yiyecek ve meşrubat dalında eğitim gören 40 öğrencinin Sur ilçesinde taşımalı eğitim gören kestirmece 6 bin 800 öğrenciye aşındırmak hazırladığını özetleyen Beyaz, öğrencilerin bu çalışmaları karşılığında nakdi dayanaklık etmek aldıklarını anlatım etti.

Beyaz, şunları söyledi:

"Öğrenciler familya ekonomisine yardım sağlıyor, mesleğe de menfaatlerini hâlâ güzel hazırlıyorlar. Öğrencilerimize en nitelikli yemeği ulaştırıyoruz. Büyük birlikte itinayla hazırlanmakta olan yiyecekleri köydeki öğrencilere ulaştırdığımız düşüncesince mutluyuz."

"Annemin meydana getirdiği yemeklerin aynısı"

Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. derslik talebesi Aleyna Eroğlu, öğretmenlerinin nezdinde dostlarıyla taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere aşındırmak hazırladıklarını belirtti.

Okulu bitirdikten sonraları güzel birlikte aşçıbaşı olmayı hedeflediğini dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:

"Köydeki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza aşındırmak hazırlamaktan baş döndürücü memnunuz. Bir otelde çıkabilecek en güzel ve temiz yemeği hazırlamaya çalışıyoruz. Köydeki kardeşlerimiz yaptığımız yiyecekleri beğeniyor. Bunun düşüncesince baş döndürücü mutluyuz."

Yemek ulaştırılan Sur kazasının Küçükkadı İlkokulu/Ortaokulu'nda okuyan Semanur Ateş de ablalarının kendileri düşüncesince hazırladığı yiyecekleri baş döndürücü beğendiklerini belirterek, "Evdeki yemekler denli lezzetli. Annemin meydana getirdiği yemeklerin aynısı. Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ