USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

İTÜ İnşaat Fakültesi kabilinden kolejin 9 kampüsünden 3'ünün efdal riskli, 6'sının güçlendirilmesi gerektiğine müteveccih deyiş hazırlandığını iddia fail Doğa Koleji velileri, kolejin umumi merkezi uğrunda toplanarak matbuat açıklamasında bulundu. Kolejin kampüslerinde b

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti
28-02-2023 09:06

Can Eğitim Grubu içerisinde mevcut Doğa Koleji'ne müteveccih İTÜ İnşaat Fakültesi kabilinden meydana getirilen deprem riziko analizinde, iddiaya mucibince kolejin 9 kampüsünden 3'ünün efdal riskli olduğu, 6'sının ise güçlendirilmesi gerektiği belirtildi. Velilerin iddiasına mucibince Doğa Koleji, hususi müşterek firmaya çözümleme yaptırarak, 9 yerleşke düşüncesince de berk tutanağı aldırdı. Kolej yönetimi, velilerle bap üzerine meydana getirilen görüşmelerin arkası sıra okullarda melez tahsile geçti. Kimi veliler okul kampüslerine çocuklarını beniz yüze yetişek görmeleri düşüncesince gönderirken, birtakımı veliler ise çocuklarını kampüslere göndermemeyi yeğleme etti. Veliler, Doğa Koleji'nin Ataşehir'de mevcut umumi merkezi uğrunda toplanarak matbuat açıklamasında bulundu. Veliler, riskli namına raporda tamlanan okullara çocuklarını çıkarmak istemediklerini ve bu hale dümen kabilinden hal bulunması icap ettiğini belirtti.

“Ortada dü ayrı ifade var”
Basın açıklamasında mevcut Biricik Kaymaz, “Okulun esbak İTÜ ETA Vakfı ve şu anki sahibi Can Holding kabilinden velilerle paylaşılmayan yahut fire paylaşılan binaların fen tetkik raporlarında teessürat dolayısıyla velilerin gözlerine hab girmiyor. Ortada dü ayrı ifade var. Sıkıntılı bulunduğu kesin halde mahsus 9 yerleşke var. Diğer kampüslerde ipham hakim. Ağustos 2022 günlü İTÜ raporları hastalık gizleniyor? İTÜ raporunda riskli çıkan yapılar hususi müşterek teftiş şirketinin raporunda ne olmaktadır da 9'u ansızın berk çıkıyor? Biz veliler namına hangisine inanmalıyız? Raporların tarihlerine bakılınca evlatlarımızın ve yetişek kadromuzun güvenliği senelerdir tehlikeye mi atıldı? Söz konusu okullar düşüncesince deprem analizi yaptıran ve sonra Can Holding'e zaman oluşturan İTÜ ETA Vakfı da taraftır. İTÜ ETA Vakfı müşterek an evveli kelimesiz kalmayı bırakıp, raporları velilerle şeffaflıkla paylaşmalıdır” ifadelerine arazi verdi.

“Bizi ya toy yapıya yahut Doğa Kolejinin içerisinde beniz yüze yetişek alabileceğimiz müşterek bölgeye geçirmelerini istiyoruz”
Biricik Kaymaz, “Okullarla ilgilendiren 2021 günlü İTÜ tutanağı var. Kampüslerden 3'ünün efdal riskli, 6'sının strüktürel namına güçlendirilmesi gerektiği müşterek ifade bulunduğu bizlere ulaştı. Biz bu bilgiyi araştırmaya başladık ve 2022 günlü değişik müşterek şirketin icra ettiği değişik müşterek tutanağa şimdi ulaştık. hususi müşterek firma. Bu raporda da binaların strüktürel namına ihya olmadan ergonomik bulunduğu bilgisini aldık. Bizler de veliler namına kurumumuzdan izah istedik. Kurumumuz bizlere yeniden çatı denetimi yaptıracağını, bu tam da melez yetişek olması icap ettiğini söyledi. Biz şu anda melez eğitimi onama etmediğimiz kadar yapılarda yapılacak 3'üncü görüşü de benimsemediğimizi aktarma etmek düşüncesince toplandık. Çünkü melez eğitimde öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve öğrenciler okul binasında olacaklar. Biz kimilerini evlerde güvende tutarken, birileri da okulda peyda etmek mecburiyetinde kalacaklar. O sebepten bizi ya toy yapıya yahut Doğa Kolejinin içerisinde mevcut ve beniz yüze yetişek alabileceğimiz müşterek bölgeye geçirmelerini istediğimizi anlatmak düşüncesince geldik” dedi.

“Bütün okulların en emin arazi olması gerekiyor”
Velilerden Zülal Cellat, “Hepimiz değişik kampüslerde öğrencileri bulunan ana babalarız. Benim de 3 çocuğum çökme sonucu sunulan kampüslerden birinde okuyor. Bu ne eyvah ki Kahramanmaraş depremi ile ortaya çıkmak müşterek bap oldu. Bizi emin kampüslere yahut güven içerisinde yetişek alabileceğimiz alanlara yerleştirmelerini umuyoruz” dedi.

Ali Cellat isminde veli, “Hem biz düşüncesince bununla beraber çocuklarımız düşüncesince etraflı okulların en emin arazi olması gerekiyor” sanarak konuştu. Velilerden hasret Çelik ise, “Okulumuzun depreme dayanabilen bulunmadığı ve okul namına kullanılmayacağı açıklandı. Ama Can Holding tek bilinçlilik yapmadı. Biz de çocuklarımızı evde tutuyoruz. Pazartesi bakımından melez yetişek hazırlamaya değişmeyen verdiler. Ama çocuklarımız düşüncesince gene dosdoğru olmayacak. Verdiğimiz paranın karşılığını da alamıyoruz. Çocuklarımıza toy okul arıyoruz. Başka Doğa Kolejine de kaydımızı almıyorlar” dedi.

“Aynı felaketi ayrıntılar düşüncesince de yaşamamak düşüncesince hemen tedarik alınmalı”
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Tüm okullar şu zarfında bulunduğumuz sıkıntı sürecinde binaların fen raporlarını MEB'e, ilgilendiren belediyelere, velilere sunmalılar. Aynı felaketi ayrıntılar düşüncesince de yaşamamak düşüncesince hemen tedarik alınmalı. Depremle ilgilendiren emin sıfır okullar belirleme edilerek, orada icabında yapılar mühürlenerek, tahsile müsaade verilmemeli” ifadelerini kullandı.

Cem Güney Kılıç - Enes Şamil Gönenç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ