USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doğdu, ilk nefesini 7 gün sonra aldı

Bitlis'te ana karnında “Diyafram Hernisi” teşhisi konulmuş olan Miran Ayaz adlı bebek, Diyarbakır'da sezaryen işleminden saatler sonra ameliyata alındı. 2 sayaç devam eden ameliyatın peşi sıra küçük bebek, 7 gün sonra ilk nefes alışverişini yaptı.

Doğdu, ilk nefesini 7 gün sonra aldı
06-05-2022 13:45

Bitlis'te canlı Ayşegül-Burak Ayaz çiftinin ikinci evladı Miran Ayaz'a ana karnında “Diyafram Hernisi” tanısı konuldu. Ayaz çifti, hamilelik sürecinde otama düşüncesince Van ve İstanbul'da hastanelere başvurdu. Olumlu müşterek akıbet alamayan çift, internetten Memorial Hastanesinde işyar Op. Dr. Taner Kamacı'ya ulaştı. Kamacı ve kadrosu Ayaz çiftine, doğumun nite yapılacağı, riskleri ve proses karşı bilgilendirdi.

Bitlis'ten Diyarbakır'a mevlit düşüncesince mevrut çifttin bebekleri Miran Ayaz, 45 gün evvel sabahleyin sezaryenle alındıktan elden sonra sağlığı düşüncesince entübe edildi. Yoğun bakımdaki hali değerlendirilen Miran, öğleden sonra 2 saatlik operasyonla diyafram kası gelişmediği ve yırtıktan ötürü terbiyeli ve dolgun bağırsakları, bazı bazı midesi, yanı sıra bazı bazı dalağı, karaciğerin sol rabidasyon kabuğu döş boşluğuna çıkması düzeltilerek hesabına yerleştirildi. Miran bebek, doğduktan 7 gün sonra ilk nefesini aldı. Genç çift, ihtisas meşbu anlarla 45 gün sonra çocuklarını kucağına aldı.

“Çocuk, nefes üstelik almadan entübe edildi”

Bitlis'te ana karnında “Diyafram Hernisi” tanısı konulmuş olan Miran Ayaz'ın, Diyarbakır'da sezeryan işleminden saatler sonra ameliyata alındığını kail Op. Dr. Kamacı, 2 sayaç devam eden ameliyatın arkası sıra küçük bebeğin, 7 gün sonra ilk nefes alışverişini yaptığını aktardı. Dr. Kamacı, “Bu hastalıkta çocuğun diyafram kası gelişmediği ve parçalanmış bulunduğu düşüncesince terbiyeli ve dolgun bağırsakları, bazı bazı çocuğun midesi, yanı sıra bazı bazı dalağı, karaciğerin sol lobu döş boşluğuna çıkmak oluyor. Bu döş boşluğunda menfi tazyik var. Karın içre ise menfi tazyik yok. O sebepten organlar yukarıya çıkmak oluyor. Karın içre olması müstelzim organlar döş boşluğunda bulunduğu düşüncesince hem akciğeri gelişmiyor. Hem kalbi salim tarafa ittirmiş bulunduğu düşüncesince salim akciğer de edisyon altında oluyor. Hastamızın tanısı hamilelik takiplerinde konulduğu düşüncesince ailesi bizlere başvurdular. Biz, menfaatlerini bu mevzuda doğumun nite olması gerektiği, ne devir olması gerektiği, doğumdan ahir süreci, ameliyatın ne devir olması ve ne çeşit riskleri bulunduğunu anlattık. Zamanı ulaştığında sezereyanla mevlit yaptırıldı. Doğumdan sonra hastamızı koyu hizmet doktorumuz Mehmet Emin Güler Bey kabilinden elan on paralık nefesini üstelik almadan entübe edilerek makineye bağlandı. Böyle olması gerekiyor. Çünkü bebek nefes alırsa bağırsakları ve midesi şişeceği düşüncesince akciğeri elan müşterek tomar sıkıştırıyor ve bazı bazı ansızın ölümler olabiliyor bu çeşit hastalıklarda. Biz de çocuğun koyu bakımdaki umumi özelliğine ve çağ gazı değerlerine göre bire müşterek gün içre sabahleyin doğan hastamızı öğleden sonra ameliyata aldık” dedi.

“Ameliyattan sonra tahminî 7 gün süresince kendisi on paralık nefes almadı”

Çocuğun terbiyeli ve dolgun bağırsakları, midesi, dalağı ve karaciğerinin sol lobu fevk boşluğuna çıktığını tamlayan Dr. Kamacı, “Biz onları olması gerektiği derece organlara dokunca vermeden meşime içerisine aldık. Diyaframında iri müşterek parçalanmış vardı. Ancak diyaframı serbestleyerek ağız ağıza primer namına metres olanağı bulduk. Diyaframı onardık. Yaklaşık 2 sayaç devam eden müşterek cerrahi müdahale geçirdi. Hastamızı gine koyu bakıma, makinaya ilişkin aldık. Ameliyattan sonra tahminî 7 gün süresince kendisi on paralık nefes almadı. Tamamen cihaza ilişkin nefes aldı. 7 gün sonra cihazdan ayrı ilk nefesini vermeye başladı. Daha sonra koyu hizmet tedavileri oldu. Yoğun hizmet tedavileri bittikten sonra doğumdan 45 gün sonra hastamızı sağlıkla, rastgele müşterek problemi kalmadan demin evine taburcu ediyoruz. Diyafram hernisi tahminî 4-5 bin doğumda müşterek eşsiz tanıdık doğumsal anomallerden müşterek tanesi” niteleyerek konuştu.

“45'inci günde çocuğumuzu kucağımıza aldık”

Gebelik sürecinde çocuğunda diyafram hernisi bulunduğunu öğrendiğini dile getiren ata Burak Ayaz, Van ve İstanbul'a denli otama düşüncesince gittiğini kaydetti. Ayaz, “En son internetten araştırmamla Taner hocanın bu mevzuda güzel bulunduğunu gördüm. Diyarbakır'a Taner hocamın yanına geldim. Verdiği bilgilerle bana inanma sağladı. Ben de o doğrultuda eşimi buraya getirdim. Kadın mevlit uzmanlarımızdan Zehra hocamız sezaryenle ameliyatını yaptı. Çocuğumun ameliyatını da Taner öğretmen yaptı. Çocuğum, müşterek hafta sonra ilk nefesini aldı. Bugünde 45'inci gün çocuğumuzu kucağımıza aldık. Emeği sabık her insana aşırı teşekkürname ediyorum. Her gün özlüyorduk. Hafta da 2-3 kat yalnızca 2 dakika görebilmek düşüncesince geliyordum. Bazen yalnızca bakıp dönüyordum. Allah'a şükür bayramda kucağımıza aldık ve ikinci bayramımız diyebilirim“ halinde konuştu.
 

Rıdvan Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ