USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'Kulüpte inanılmaz bir belirsizlik var'

DG Sivasspor'a dalında 3-2 yenmiş bulunan Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent maçın peşi sıra konuştu. Kulüpte inanılmaz bir belirsizlik bulunduğunu tabir fail İspanyol çalıştırıcı, istifa sorusuna ise “Kontratım var, görevimin başındayım” yanıtını verdi.

Domenec Torrent: 'Kulüpte inanılmaz bir belirsizlik var'
02-05-2022 00:07

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında alanında DG Sivasspor'a 3-2 yenmiş bulunan Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Torrent, “Sürekli izah yapmaktan yoruldum. Sizin sorularınızı cevaplamak istiyorum. Agresif ve eş erkeğe oynayan bir rakiple karşılaştık. İlk yarıda oyunu elleme anlamlandıramadık. Özellikle mutlu değildim. Rakip erinç nice bilgiye sahiptik. Yüzde 70 miktarda katı ve cenah oyuncularının ortalarından gole ulaşmışlar. Bunu söyledik oyuncularımıza. Duran toplar dair ve ikinci toplar dair da uyardık. İkinci gol bu şekildeydi. 3. gol ise kader eseriydi. Bütün karşılaşma süresince kesintili biçimde oynadık. Herkes içeride, kimesne dışarıda değil. Aklımızdan çoğalma kalbimizle oynadık ve bu da benim hoşuma gitmiyor. Bence Altay maçının önce yarısıyla bugünkü Galatasaray, bu sezonun özetiydi. Çok bir tomar konuma gerekseme duyuyoruz gol atabilmek düşüncesince ve aşırı az konumu bulunan rakipten gol yiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Düşüşte bulunan bir uçakla karşılaştık”

Takımda nice dava bulunduğunu ve bununla ilişik ellerinden geleni hazırlamaya çalıştıklarını kail Torrent, “2 biçimde defans yapılabilir. Ya Barcelona'ya erinç yer aldığı denli daim baş başa geride durarak yapacaksınız. Ya da gitgide bası yapacaksanız, defans hattının gitgide olması gerekiyor. Bugün arada ihtimal 50 m. vardı. Bu ehemmiyetli bir durum. Böyle maçlarda ego kendimi aştım. Ben mi bunun antrenmanını yaptırmıyorum. Düşüşte bulunan bir uçakta karşılaştık bu durumla. Burnunu kaldırmaya çalıştık uçağın. Aşağı üst kalburüstü olduk niteleyerek düşünüyorum. Bir devir hakkıyla aklık ve etraflıca bir halde kulübü kesinlikle bulduğumuzu beyan kılmak istiyorum. Her devir dört başı mamur oyuncular ve tığ kulübün bulunmuş yer aldığı halden kendimizi izole kılmak düşüncesince inanılmaz bir fer gider ediyoruz. İnanın hakkıyla bedava değil. Herkesin sert bir halde yürümesini temin etmek ve maneviyat vermeye idman zor. Her bilinçlilik durmuş şekilde. Önümüzdeki zaman düşüncesince ne nakil yapılabilir, ne aktör kiraya verilebilir denli nice planımız vardı fakat bunlarla ilişik ilerleyemiyoruz. Biz Türk değiliz fakat kimseden de elleme değiliz. Gerçekten bu tür çalışmaya alışmış değiliz. Hem mensupları hem aktörleri bütünlük durumuna temin etmek bizim düşüncesince tekaüt oluyor” dedi.

Trabzonspor, Altay, Karagümrük maçlarında takımın elleme oynadığını kail Torrent, “Kimseyi hoşlanmak mecburiyetinde değilsiniz ve bizim çalıştığımız biçimde çalışmanın ne derece tekaüt bulunduğunu biliyor musunuz? Bir devir aşırı iştahlı biçimde oturup beyan kılmak isterim, kulübü kesinlikle bulduğumuzu. Birçok kulüpte bulundum. Bu bir mazeret değil, gerçekleri söylüyorum. Birçok tekaüt durumla karşılaştık. 90 zaman değil fakat 45 zaman elleme oynadığımız nice karşılaşma var. Barcelona'ya erinç kuşkulanmak aşırı zordur. Monaco'ya Marsilya'ya erinç kuşkulanmak elan kolay. Düzgün biçimde savunmanı yaparsın, muhalif oynarsın. Ligde ise ehliyetli tersi oluyor. 4, 5 maçta aşırı az kontraya çıkabiliyorduk. Oyuncular herhangi bir devir inanılmaz fer gider etmektedirler fakat gelecekle ilişik tek şeyden tehlikesiz değiller. Bu tür bir belirsizlik var” açıklamasını yaptı.

“İşimi hazırlamaya bitmeme edeceğiz”

Galatasaray ile kontratı bulunduğunu hatırlatan İspanyol hoca, “Kontratım var. Benim düşüncesince alışılagelen bir gidişat değil. İşimi hazırlamaya bitmeme edeceğim. Aklımızda aşırı elleme oyuncular vardı. Türkiye'de ve birtakımı liglerde kişilerin bilmediği esame vardı. Ama bundan böyle geç kaldık. Artık apayrı takımlarla anlaşmaya başladılar. Ben halden sıkıldım, Galatasaray'dan değil. Teknik kadro ve çalışanlar herhangi bir şeyini vermeye çalışıyor. Normal bir halde bitmeme etmiyor işler. Benim elimde bulunan bir gidişat yok. Yeni reis kesinlikle bitmeme etmek, ki gelir, bununla ilişik elimden bir bilinçlilik gelmiyor. Başka bir plan düşünebilirler. Haklarıdır. Ben de ekibim de, İstanbul'da ve burada olmaktan aşırı mutluyuz. Kontratımız süresince eğleşmek istiyoruz. Tabii ki de acemi mevrut insanlarla oturup konuşmalıyız. Küçük kulüplerden sağlam de veriyorum, hiçbirinde bu derece derinliğine müddet bir şeyin yapılmadığına rastlamadım. İyi bir sportif yönetmen nakil ettik ve mayıs ayında bir ahir sezonun ekibi yüzdelik 90 tükenmiş olmalı” niteleyerek laflarını sürdürdü.

“Geldiğimizde bilgisayarlar bile yoktu”

Göreve önce geldiği devir çözümleme yönünde yersiz bir gidişat bulunduğunu ve etrafta kağıtların saçık bulunduğunu kail Torrent, “Biz rakiplerle ilişik detayları kendimiz bulmaya çalıştık. Bilgisayarlar ve programlar yoktu. Akademiden 2 çözümleyici getirdik. Oyuncular ve arkadaşlarla bahsetmek yerinde kaldık. Geldikten sonradan 9 devir süresince 3 maçımız vardı. Bu müddet süresince ayrımsız sürede bilgisayarlar düşüncesince hususi programlar almamız gerekti. 5, 6 kilogram vermiş oyuncular var. İlk 3 maçta ekipman kesinlikle bir düşüşteydi, biliyorsunuz. Ben gerçekleri ve olanları, verilerle söylüyorum. Şu anda kaybedebiliriz fakat fiziken toparlamış durumdayız. Son 11 yılda elleme takımlarla emek vermek şansı bulmuştum. Onlarda yaptıklarımızın aynısını yapıyoruz burada. Fizik ve taktik açısından hepsini gösterdik burada. Ufak detaylar bulduğumuz şeyler. Bu ehemmiyetli zira herhangi bir bilinçlilik bizim üzerimize düştü. Bu tür bir şeye alışmış değilim. Türkiye'de 1 devir süresince herhangi bir bilinçlilik değişmiş olur diyorlar. Bizim aklımız bunu almıyor. Bu nedenden burada olmaktan bitap değilim. Galatasaray'da edinmek benim düşüncesince onur. 30 gündür ne yapacağını bilmeyen sportif direktörden bahsediyorum. Her devir kuvvet çıkarmaya çalışıyoruz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

İLGİLİ HABER
Galatasaraya evinde Sivasspor darbesi! Galatasaray'a evinde Sivasspor darbesi!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ