USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

El Salvador'da ABD kıtasının en büyük hapishanesi açıldı

Orta ABD ülkesi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 40 bin kapasiteli ABD kıtasının en büyük hapishanesinin açılışını gerçekleştirdi.

El Salvador'da ABD kıtasının en büyük hapishanesi açıldı
02-02-2023 09:07
Bogota

San Salvador'a 74 kilometre mesafede Tecoluca nahiyesindeki birlikte vadide, 166 hektarlık bölgede mega kendisine bilinen hapishanenin açılışı yapıldı.

Çetelere hakkında mücadele gibi mensur edilen ve ABD kıtasının en büyük hapishanesi bulunduğu tamlanan "Terör Muhafaza Merkezi" Devlet Başkanı Bukele kabilinden açıldı.

Bukele, Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda, "Dün Terör Muhafaza Merkezinin açılışını yaptık. Sadece 7 ayda meydana getirilen ve ayrımsız sürede çetelere hakkında savaşın ağız ağıza kazanılmasında devasa birlikte faydası olacak." ifadesini kullandı.

Adalet ve Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Osiris Luna da sonuç teknolojik imkanlarla bu merkezin mensur edildiğini, hapishanenin 600 asker, 250 kolluk ve gardiyanlar kabilinden geceli gündüzlü gözetleneceğini bildirdi.

Ülkede bulunan dam kapasitesinin 30 bin yöresinde bulunduğu kaydediliyor.

- Halk OHAL'den memnun

Amerikan Merkez Üniversitesinin Ekim 2022'de yayımladığı birlikte ankete göre, El Salvadorluların yüzdelik 75,9'u hükümetin yılgı çözüm (OHAL) kararını durumunda buluyor ve Bukele politikalarının zeval paylarını azalttığını düşünüyor.

Bukele, 24 Kasım 2022'deki konuşmasında, OHAL kapsamında mart ayından buyana 60 binden aşkın bireyin tutuklandığına ayraç etmiş, bu cins önlemlerin cinayetle suçlanan bazısı çete çalışanlarının arandığı Comasagua kentinde de işe yaradığını söylemişti.

El Salvador'da tahsil edilen düzen bağı önlemlerin peşi sıra 2022'nin Ocak-Ekim çağında işlenen kıya sayısının 2021'in ayrımsız zamanına gereğince yüzdelik 38 azaldığı belirtiliyor.

- MS13 çetesi mesul tutuluyor

El Salvador’da 27 Mart'ta birlikte aylığına OHAL duyuru edilmiş, henüz sonraları bu değişmeyen değme ay yenilenmişti.

Bukele, 30 Haziran'da silahlı gruplara müteveccih savaşın yoğunlaşacağını söylemişti.

Ülkede mart esasen buyana çete üyelerine müteveccih operasyonlarda 100'den aşkın isim yaşamını kaybetmiş, gözaltına alınanların sayısının 58 bini aştığı bildirilmişti.

Yetkililer, şiddetin ülkede baştan tırmanışa geçmesinden MS13 çetesini mesul tutuyor.

Dünyada en faziletli kıya oranına eş devletlerin başlangıcında mevrut El Salvador, çetelerin ülkedeki gücü dolayısıyla ağırbaşlı düzenlilik problemi yaşıyor.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ