USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Tüm vatandaşlarımızı, ortak çocuğumuzun elinden tutmaya çağırma ediyorum

Emine Erdoğan, "Koruyucu ailelerin kanatları altındaki evlatlarımızın sayısının 8 bin 723'e yükseldiğini söylemekten şişman talih duyuyorum. 2002'de hemen 515 bulunan koruyan eş sayımız, zaman 7 bin 212." dedi.

Emine Erdoğan: Tüm vatandaşlarımızı, ortak çocuğumuzun elinden tutmaya çağırma ediyorum
06-07-2022 21:02
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, 2002'de 515 bulunan koruyan karı sayısının 7 bin 212'ye ulaştığını ve bu ailelerin indinde 8 bin 723 çocuğun bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da arazi almış bulunduğu Koruyucu Aile Günü Şenliğine katıldı.

Programda mütekellim Emine Erdoğan, geçmiş kat planlı "Koruyucu Aile Günü" kutlamaları vesilesiyle koruyan ailelerle yan yana arada olmaktan şişman büyüklük duyduğunu belirtti.

Koruyucu karı sayısının rastgele güzeşte gündüz arttığını anlatım fail Erdoğan, koruyan ailelerin zat ortamında aşırı çelimli yan yana bina biçimine geldiğini gördüğünü, mizaç ve merhametin birbirine eklendikten sonra bükülmez yan yana cebir bulunduğunu dile getirdi.

Emine Erdoğan, 10 sene evvela başlattıkları "Gönül Elçileri Projesi" ile arı sili niyetler ve binbir emekle manzarası insaniyet bulunan iyi yan yana yola çıktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gönüllülük, bizi tığ karşıcı en altın maşeri kodlarımızdan biridir. Biz de istedik ki bu el birliği örneği dalavere dalavere büyüsün. Projemizin odaklarından biri, koruyan karı tarafındaki evlatlarımızın sayısını artırmaktı. Koruyucu ailelerin kanatları altındaki evlatlarımızın sayısının 8 bin 723'e yükseldiğini söylemekten şişman büyüklük duyuyorum. 2002'de elden 515 bulunan koruyan karı sayımız, bugün 7 bin 212. Biliyorsunuz Kovid-19 salgınının yaşamın rastgele dalında sonuç etap negatif tesirleri oldu. Buna karşın 2021 senesinde 1213 koruyan karı yanına 1462 çocuğumuz yerleştirildi. Şunu da şişman yan yana gururla bildirmek isterim, koruyan karı indinde 948 mânialı çocuğumuz, ilgiye, sevgiye ve şefkate mazhar oluyor. Bu evlatlarımızdan 41'inin ağırbaşlı bariyer vaziyeti var."

"147 bin evladımız, ailelerinin indinde destekleniyor"

Emine Erdoğan, "Yeryüzünü meleği" yerine nitelendirdikleri topu topu koruyan ana ve babalar yardımıyla vicdanın, yan yana insanoğlunun varabileceği en faziletli aşama olduğuna bulunan inancının kuvvetlendiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının dallar düşüncesince nice manken geliştirdiğini tamlayan Erdoğan, ayrımlı işlev modelleriyle evlatların bakımlarının sağladığını belirterek şunları söyledi:

"Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetiyle 147 bin evladımız, ailelerinin indinde destekleniyor. Bunun indinde 18 bin 584 çocuğumuz çocuk kazanma hizmetinden yararlandırıldı. Koruyucu ailelerimiz düşüncesince de çeşit içtimai ve hesaplı destek sunar sunuluyor. Bakım, pedagoji bilimi ve yetiştirilme harcamaları düşüncesince maaş sevap ödeniyor. Bu ücret, mânialı çocuklarımız düşüncesince yüzdelik 50 elan artırılıyor. Her tedris yılı başlangıcında pedagoji bilimi harcamaları için, yılda 2 kat de elbise gereksinimi düşüncesince ödemeler yapılıyor. Çocuklarımızın afiyet harcamaları ise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında karşılanıyor. Koruyucu ailelerden içtimai güvencesi sıfır yan yana insana şayet isterse minimum sevap ücreti üstünden Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortası yapılıyor. Koruyucu ailelerimize ve küçüklere müteveccih psiko-sosyal dayanak çalışmalarımız titizce yürütülüyor."

Devletin, dallar ailelerin yanına yerleştikten sonradan da üzerlerinden elini çekmediğini anlatım fail Erdoğan, bu iyi insaniyet yolunun ailelerle beraberce yüründüğünü anlattı.

Bir ana ve babanın kalbinin, dünyanın en serbest evi bulunduğunu ve içerisine topu topu evlatların sığabileceğini dile getiren Erdoğan, dünyanın topu topu çocuklarını öz çocuk addetmek düşüncesince çağ bağına gerekseme olmadığını söyledi.

Emine Erdoğan, sevgiye ve güvene meşbu yan yana çocuğun rastgele kızgın şartta ayakta kalabileceğine ayraç ederek evlatların kalplerinde insanlığa huzur güven, geleceğe değgin erkincilik ve yaşama huzur muhabbet taşımalarına asistan olma çağrısında bulundu.

Vatandaşları koruyan karı olmaya çağırma etti

Dünyanın en bonkör ülkesi yerine anılan Türkiye'nin, şefkati Darüşşafaka, Darülaceze kabil çatıların altında kurumsallaştırabildiğini tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyayı, dostluk, kardeşlik, komşuluk, yardımlaşma, el birliği kabil yan yana tane faziletlerin pencerelerinden seyrettik. İşte, koruyan karı işlev modelimiz de bu anlayışın, insanoğlunun insana budala bulunduğu bilincinin yan yana tezahürüdür. İyi muamelat ettiğiniz bu çocuklarımızla kırcı evleriniz 'en faydalı ev' yerine müjdelenmiştir. Her birinize, bizlere hakeza şişman yan yana adamlık örneği sunduğunuz düşüncesince şükranlarımı sunuyorum. Mutluluğunuzun, beraberliğinizin, hanelerinizin bereketinin daima olmasını diliyorum. Son olarak, topu topu vatandaşlarımızı, yan yana çocuğumuzun elinden tutmaya çağırma ediyorum. Çünkü bu iyi yavrular, alternatifini hasretle gözlediğimiz, kazara özlediğimiz dirilik parelerimizdir."

Koruyucu aileler deneyimlerini paylaştı

Koruyucu karı programında arazi düzlük ebeveynlerden Naci Can, 9 sene evvela yan yana çocuğun dünyasına dokunduklarını ve onun koruyan ailesi olduklarını söyledi.

Bir çocuğun dünyasına doğrultu vermenin esasen müspet yönden ailenin yaşamını da değiştirdiğini tamlayan Can, "Biz yan yana çocuğa karı olacağımızı düşünürken esasen onun bizim yaşamımıza dokunduğunu, hayatımızı güzelleştirdiğini ayırt ettik. Koruyucu aileliğimiz başladıktan sonradan devir bünyesinde çocuğumuzun afiyet problemleri ortaya çıktı. Bir bariyer durumunun bulunduğunu öğrendik. Bu gidiş birbirimize elan hararetli düzen kenetlenerek elan sabırlı, elan bahtiyar yan yana karı olmamızı sağladı. Bakanlığımızın desteği ve annemizin emek harcamaları yardımıyla yavrumuzun bariyer durumunun yüzdelik 80'lerden yüzdelik 20'lere inmesini başardık." niteleyerek konuştu.

Koruyucu ana Nuran Yüksel de dirim bilimsel dü kız evladı bulunduğunu ancak rastgele devir yan yana çocuğa koruyan ailelik gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Bir çocuğun dünyasına dokunabilmek düşüncesince 2014'te koruyan karı başvurusunda bulunduğunu özetleyen Yüksel, "Talebim müspet karşılandı 3 ayrımlı kardeşten oluşan toplanmış 9 çocuğum ayrımlı tarihlerde yanıma yerleştirildi. Bu 9 çocuğum da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca planlı mesleksel icraat sonucunda dirim bilimsel ailelerinin yanına döndürüldü. Şu an 3'ü karındaş 4 çocuğumla yaşamıma bahtiyar biçimde bitmeme etmekteyim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arkası sıra koruyan ailelere onurluk sağlayan Emine Erdoğan'a Bakan Yanık kabilinden Saray Çocuk Evleri'ndeki evlatların kağıt kabartma tekniğiyle icra ettiği safiha bağış edildi.

Çocukların icra ettiği resimler ile Sıfır Atık projesine bağlı malzemelerin sergilendiği sektörü gezen Erdoğan, lakırtı etmiş bulunduğu koruyan aileleri kutlama yazar kendileriyle hatırat fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, Emine Erdoğan, programın düzenlenmiş bulunduğu bölgeye yan yana koca ve yan yana kız çocuğunun elinden sara geldi.

Programın başında, Koruyucu Aile Programında arazi düzlük çocuklardan oluşan "Uğur Böceği" adlı koro ile koruyan atalık karşıcı Recep Bağlıcı, ayrışık şarkılar seslendirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ