USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

Ara tatilde çocuklarına yararlı kazanmak talip anne babalara ehemmiyetli tavsiyelerde mevcut Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Uzmanları başkaca karne hediyesi ile ilgilendiren kendisine da “Aileler başarıya maddesel bir ödülle cevap verebiliyor. Ancak yapıl

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'
19-01-2023 12:09

Bu sene açıklık dinlence 23 Ocak'ta başlamış olacak ve 3 Şubat tarihinde sona erecek. Her sene bulunduğu kabil bu yarıyılda da öğrenciler ile veliler değişik ihtisas ve beklentiler içinde. Genelde sömestir tatili kollar düşüncesince bıkılmayan coşku beklentisi, anne babalar düşüncesince ise evlatlarının zamanını akla yatkın değerlendirebilmeleri dair kaygılandıkları bir çevrim oluyor. Hal böyleyken ebeveynlerin aklına, “Karneye ne aksülamel verilmeli? Hediye alınmalı mı? Tatilde ayaklık ve son olmalı mı? Ders çalışmalılar mı?” kabil nice istifham takılıyor. Türkiye'nin şef pedagoji bilimi kurumlarından bulunan Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Uzmanları, ailelere karnenin başarının yegâne ölçütü olmadığını hatırlatıyor. Ailelerin evlatlarının gelişimindeki hepsi süreçleri dikkate alarak çabucak bilimsel nitelikli başarıya odaklanmaması icap ettiğinin altını çizen büro uzmanları “Her çocuğun tatile gereksinimi vardır. Çocuğun karnesi beklentilerin altında olsa güçlü tenkit adına bir müddet düşüncesince onun bu sıkıntıdan uzaklaşmasını sağlamalısınız. Yarıyıl tatilinde yavrunuza verebileceğiniz en güzel hediye, onlara göstereceğiniz dikkat ve ayırdığınız zamandır. Birlikte yapacağınız etkinlikler karı içi iletişiminin ve karı bağlarının güçlenmesini destekleyecektir” dedi.

Tatilde birtakımı kavait baştan gözden geçirilmeli

Yarıyıl tatili öğrencilerin vücuduyla ve ruhen dinlenmeleri düşüncesince olsa da dişi değerlendirildiğinde öğrencinin gelişimine ve yenilenmesine ulama sağladığını hatırlatan Kolejin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, evladı beşinci sınıf çağındaki anne babalara tatili dişi etmek düşüncesince şu tavsiyelerde bulunuyor:
Çocuklar genel anlamda anda yaşarlar ve esbak ile doğacak dair istimara gerçekleştirmek düşüncesince yetişkinlerin desteğine gerekseme duyarlar. Bu sebeple geçirdikleri devri görmek düşüncesince akla yatkın sorularla onları yönlendirin. “Geçtiğimiz çevrim kendinle alım çalım duyduğun bir anını pazarlık etmek gerek misin? Yeni neler öğrendin? İlk kat denediğin bir nesne beli mu?” kabil sorularla devri değerlendirmelerine dayanak olun.
Karne dönemlerinde aileler başarıya maddesel bir ödülle yanıt verebiliyor. Ancak yapılması önerilen; elde edilmiş başarının ayırt edilmesi, dostça bir “Aferin” ve sıcak bir kucaklaşmadır.

Tatiller kuralların streç bulunduğu vakitler olsa da son ve ayaklık evlatların menfaatlerini güvende hissetmeleri düşüncesince bir ihtiyaçtır. Bu sebeple meslek dönemindeki kuralları gözden geçirerek tatile uyarlayabilirsiniz. (Uyku düzeni, görüntülük süresi gibi.) Bu tensikat çocuklarla yaşanabilecek çatışmaların önüne geçer. Tatil başlangıcında bu kuralları belirlemek, ufaklıklara enstantane “Hayır!” yada “Yeter!” demekten elan etkilidir.

Oyun ve natür kollar düşüncesince en dişi öğrenme ortamlarıdır. Doğadaki renkleri konuştuğunuz, ağaçtaki yaprakları saydığınız, gözlerinizi kapatıp en uzaktaki sesleri güçlü duymaya çalıştığınız bir natür yürüyüşü ve çabucak aşırı yönergenin izlem edilmesi müstelzim oyunlar, kollar düşüncesince nice avantaj oluşturur.
Ev çalışmalarını tamamlamaları yada çelimsiz kesiksiz gine yapmaları beklenen öğrenme kayıplarının önüne geçse de tatilin bir ıtlak bulunduğu unutulmamalıdır.

Tatiller, kollar düşüncesince tiyatro, sinema, müzikal kabil sanatla alakalı ameliyat düşüncesince de çokça alternatifin bulunduğu dönemlerdir. Bu gidiş vesile adına değerlendirilebilir. Bunun yanı esna bir bebek kitabını beraberce okuyup hesabına geveze etmek, kitaptaki karakterleri canlandırmak, kitaba dünkü bir kap niyet etmek kabil aktiviteler hem dörtköşe zaman geçirmenizi bununla müşterek evladınızın kıraat alışkanlığı edinmesini sağlar.

Merkezi sınava hazırlanmakta bulunan öğrenciler düşüncesince bu dü hafta iyice değerli

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü başta LGS ve YKS hazırlığında bulunan öğrenciler düşüncesince de dü haftalık bu tatilin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatıyor. Ebeveynlerin tatilde öğüt emek vermek dair çocuklarına dayanak vermesi icap ettiğinin altını çizen Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, “Ancak bunu yaparken evladı sıkmamalı ve hırpalamamalısınız. Böylelikle tatilde çocuğun derslerden kopmamasını sağlarsınız” diyor.

Bölüm başka önerilerini ise şu şekilde sıralıyor:

LGS ve YKS hazırlığında bulunan öğrenciler düşüncesince bu dü hafta iyice kıymetli. Bu sebeple sınava hazırlanmakta bulunan çocuklar, bu arayı en önce fire oldukları mevzuları telafi ederek geçirmelidir. Konu testleri ile çalışmalarını bitirdikten sonradan müddet epilepsi tecrübe imtihanı yapmalı ve öğrenme periyodunu tamamlamalıdırlar.
Kitap okuyarak çabuk anlayabiliriz, hafızamızı güçlendirebiliriz ve sözcük hazinemizi geliştirebiliriz. Bu sebeple dinlence programında, çocuğun yaşına mucibince herhangi bir devir minimum 20-40 ahit iz kıraat aktivitesi bulunmalı.
Bazı kollar düşüncesince sömestir tatili göstergeç ve genel ağ anlamına geliyor. Bundan çevre da anne babalarından bıkılmayan tasarruf hakkı arzu edebilirler. Bu da evlatların içtimai yaşantılarının zenginleşmesine, zihnî süreçlerinin tazelenmesine ve dinlenmesine olumsuz bir ağırlık oluşturacaktır. Bu sebeple televizyon, elektronik beyin ve genel ağ süreleri aşırıya kaçmadan arama altında alınmalı ve haftanın minimum 1 haset “ekransız gün” halinde geçirilmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ