USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerin etkilediği Gaziantep'te enkaz altında küsurat birlikte kişi, yakındaki sayrılarevi mensubu kabilinden kurtarıldı.

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu
08-03-2023 13:08
Tokat

Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde altı bükülmüş yapının dördüncü katında oturan ilkokul nefis Güneş ailesi, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde oturdukları çatı yıkılınca enkaz altında kaldı.

Ailenin gayrı üyeleri enkazdan kişi olanakları ile kurtulurken ata Fahrettin Güneş (50), ayağı sıkıştığı düşüncesince çıkamadı. Güneş ortak zaman ortamında komşu SANKO Üniversitesi Hastanesi'nin personellerinin müdahalesi ile enkazdan kurtarıldı.

Gaziantep'teki önceki müdahalenin arkası sıra gönderme edilmiş olduğu Tokat'ın Turhal ilçesinde tedavisi tamamlanan Güneş, benzeri ve üç çocuğuyla enkazdan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Fahrettin Güneş, AA muhabirine, 1990 yılından buyana Gaziantep'te yaşadığını söyledi.

Depremden şifahane personellerinin yardımı ile kurtulduğunu ve kendilerine müteşekkir bulunduğunu tabir fail Güneş, şunları dile getirdi:

"Büyük ortak bangır bangır ev çöktü. Biz dördüncü katta yaşıyorduk. Zemin ile tablanın ortada kaldık. Açıklık 70-80 santimetre. Yarı çömelmiş haldeydim. Ayağım kirişe sıkışmıştı. Can havliyle bağırmaya başladık. Bir tokuşma hâlâ oldu. Bina az buçuk hâlâ oturdu. Açıklığı ayrıntılar görmüşler. Kızlarımın ikisi oradan çıktı. Oğlumun hesabına yıkılma sırasında cidar devrilmişti. Ranzada yatıyordu. Hanım duvarın parçalarını iterek oğlumuzun üstünden aldı. Yanımızda SANKO Üniversitesi Hastanesi vardı. Oradan ihvan gelmiş. Birisi yanıma derece geldi. Çökme bitmeme ediyor niteleyerek hariç çıkmalarını istedim lakin arka geldiler. Levyelerle uğraştılar beni boşaltmak için. Allah razı olsun. Onların sebebiyle kendimizi hariç attık."

Daha ilkin önceki yardım, kontrol ve istirdat eğitimi aldığını, yer sarsıntısı sırasında serinkanlı davrandığını tamlayan Güneş, Turhal'da kendisiyle yakından ilgilenen Kaymakam Ali Gökay ile şifahane yönetimi, hekim ve hemşirelere de teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ