USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski İSO başkanlarından Hüsamettin Kavi sonuç yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği iğbirar dolayısıyla 72 yaşlarında yaşamını kaybeden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu ve İSO Meclisi'nin emektar başkanlarından Hüsamettin Kavi, akıbet yolculuğuna uğurlandı.

Eski İSO başkanlarından Hüsamettin Kavi sonuç yolculuğuna uğurlandı
18-09-2022 18:03
İstanbul

İSTANBUL (AA) - Geçirdiği kırgınlık zımnında 72 yaşlarında yaşamını kaybeden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu ve İSO Meclisi'nin emektar başkanlarından Hüsamettin Kavi, sonuç yolculuğuna uğurlandı.

Kavi düşüncesince İSO Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda planlı törene, Kavi'nin ailesi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, iş dünyası temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Saygı duruşuyla süregelen törende Hüsamettin Kavi düşüncesince hazırlanmakta bulunan endamsız film gösterildi.

Törende mütekellim İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "iyi kalpli" ve "güzel İnsan" adına nitelediği Kavi’nin vefatı zımnında hararetli sıkıntı duyduğunu anlatım etti.

Sırası mevrut ölüme çıkar defa bulunmadığı tamlayan Bahçıvan, şu biçimde bitmeme etti:

"Bize sakıt ise veda edenlerin anılarına, bıraktıklarına eş çıkmak. Bu bırakılanların, dobra hizmetlerin, elleme işlerin etrafında yarattığı etkiler; aramızdan ayrılanların yakınlarının ve sevenlerinin en iri tesellisi olmalı. İşte hayatlarını bu değerlerle çelimli ortak biçimde besleyenler, bu sonuç yolculuğu elan rahat yapabilir sanarak düşünüyorum. Hüsamettin Kavi Başkanımıza bu manada baktığımızda, ego inanırım ki onu tanıdığı bulunan on paralık kimse, bu sonuç yolculuktaki faziletli moral heybesinin değerinden kuruntu duymayacaktır. Başta ailesi iktisap buyurmak neredeyse bizlerin acısını hafifleten, Hüsamettin Başkanımızın bize bıraktığı aha bu çelimli mirastır."

Bahçıvan, Kavi ile İSO Meclisi’nde, Yönetim Kurulu’nda ve İSO Meclisi Başkanlık Divanı’nda derinlemesine seneler baş başa çalıştıklarını hatırlatarak, Kavi'nin ortak sanayici adına da, ortak yurttaş adına da, ortak karı reisi adına da sağlam insanoğlu bulunduğunu söyledi.

Kavi'nin beyefendi ve rahat üslubuyla ortak nezaket simgesi bulunduğunu anlatım fail Bahçıvan, "Sanayicilik ve İSO aşkını tek devir kaybetmedi. İSO, onun düşüncesince gelişigüzel devir ortak yazık ve uğraş alanıydı. Bitmek bilmeyen enerjisi vardı. Bu aşırı cepheli özellikleriyle ister benim gerekse Odamızın değerlerine bedel kattı. Bu sebeple şurası söylüyorum ki; ego ortak başkanımı, ortak ağabeyimi kaybettim. Şahsım adına da, endüstri camiamız ve odamız adına da acımız ve kaybımız büyük." sanarak konuştu.

Hüsamettin Kavi'nin gençlere ve öğrenime verdiği ciddiyete ayraç fail Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Bugün büyüyüp kırkyıllık ortak çınara dönüşen İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın kılavuz kaptan düşün insanlarından biriydi. Vakfın kurucuları ortada olmakla bu arada önceki hile müesses başkanlığını da yaptı. Hüsamettin ağabey, bu özelliği ile de gelişigüzel devir bize delalet etmiştir. Bugün Odamızın mesleksel yetişek mevzusundaki çalışmaları, onun vizyonunu da kapsayacak biçimde ne bahtiyar ki sürüyor. İşte hakeza giranbaha ortak insanoğlu düşüncesince bize sakıt görev, tek devir unutmadan, hatıralarını yaşatmaya çabalamak olacaktır."

- "Çalışmaları ve açmış olduğu defa ile hepimize sağlam oldu"

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da "Bugün ortak elleme dostumuzu ve büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz. Acımız ve kaybımız aşırı büyük. Çok üzgünüm. Hüsamettin Bey, katışıksız duyusuna en aşırı güvendiğim, Odadaki ve Meclisteki önceki günlerimden beri derişik pıtrak beyin danıştığım, yüreği elleme ortak arkadaş ve insandı." dedi.

Kavi'nin emekleri ve açmış olduğu defa ile kendilerine sağlam bulunduğunu aktaran Okyay, şu biçimde bitmeme etti:

"Çalışkan ve esirgemez ortak duayendi. Zorluklarla ve belirsizliklerle yüzleştiğimiz vakitlerde, onun neredeyse büyüklerimizin varlığı bize gelişigüzel sonsuz kuvvet verdi. Şimdi yersiz vefat etmesiyle tığ arkadaşlarının gönlünde ve İstanbul Sanayi Odası'nın geçmişinde doldurulması olanaksız ortak ara var. Allah Hüsamettin Bey’e yağmur eylesin. Nurlar içre yatsın. Başta ailesinin ve topu topu sevdikleri iktisap buyurmak neredeyse topu topu İstanbul Sanayi Odası topluluğunun başı katışıksız olsun. Onu aşırı özleyeceğiz."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Mehmet Büyükekşi de "Hepimiz düşüncesince aşırı zahmetli ortak gün. Başkanımızla derinlemesine müddet baş başa çalıştım. Çok elleme ortak insandı. Ailesine ve topu topu sevenlerine başsağlığı dilerim. Ruhu sevimli olsun." ifadelerini kullandı.

Eski İSO divan başkanlarından Ömer Dinçkök ise Kavi'nin vefatının aşırı yersiz bulunduğunu belirterek, "Çok becerikli ortak dostumdu. Sabah aşırı er kalkardı. Aktif yaşamını on paralık bırakmadı, spor yapardı. Günü ne görüşmede tamamlayacağı bilinmezdi. Genç yaştan itibaren sert aşırı çırçıplak maşer kuruluşunda fariza aldı ve hepsinin hakkını vermeye çalıştı. Çok sevilirdi ve topluluklarda baştan sona bulunması istenirdi. Kimseyi kıramazdı. Ailesinin sevgisine baştan sona yanıt verirdi." halinde konuştu.

Kavi'nin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı Camisi'nde ikindi zamanı kılınan cenaze namazının arkası esna Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Galatasaray Kulübü Divan üyesi de bulunan Kavi'nin cenaze törenine, Kavi'nin ailesi ve yakınlarının yanı esna Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, iş dünyası temsilcileri ve sevenleri katıldı.

- Kavi, sert aşırı çırçıplak maşer kuruluşunda becerikli fariza aldı

İş dünyasında ilkin İSO iktisap buyurmak neredeyse sert aşırı çırçıplak maşer kuruluşunda becerikli fariza alan, aşırı sayıda firmanın yönetiminde mevcut Hüsamettin Kavi, 1950'de İstanbul'da doğdu.

İTÜ İnşaat Fakültesi'ni bitirdikten sonraları 1975'te askerliğini bütünleyen Kavi, 3 sene hevesli adına yapım sektöründe çalıştı. Hüsamettin Kavi, elan sonraları Zeki Kavi çeşidinden kurulan Kavi Kablo şirketinde derinlemesine seneler çalıştı.

Kavi, şirkette 1989'da 39 yaşlarında getirilmiş olduğu umumi yönetmenlik vazifesini 2002'ye denli sürdürdü. 1987 senesinde girmiş olduğu İSO Meclisinde 1991-1993 yılları ortada hile müesses üyeliği karşılayıcı Hüsamettin Kavi, 1993’ten 2001 yılına denli 4 devre İSO Başkanlığı'nı yürüttü.

Kavi, 2001-2009'da İSO Meclis Başkanlığı da yaptı. İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Kavi'nin yönetimde bulunmuş olduğu dönemde, Kavi ve yönetimin hararetli gayretleri ile kurulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ