USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Evlatlarını bağımlılıktan kurtaran anneler 'başka canlar yanmasın' sanarak çabalıyor

Kırıkkale'de evlatlarını madde bağımlılığından kurtararak yaşama tutunmalarını sağlayıcı 16 anne, kurmuş oldukları dernekle ayrımsız sorunları canlı gençlere ve ailelerine dayanaklık etmek oluyor.

Evlatlarını bağımlılıktan kurtaran anneler 'başka canlar yanmasın' sanarak çabalıyor
08-05-2022 11:42
Kırıkkale

Çocuklarını şişman savaşım ile bağımlılıktan kurtaran gönüllü kadınlar, verdikleri mücadelenin başkalarına da kip olması düşüncesince tahminî birlikte sene geçmiş Umuda Yolculuk Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Derneğini kurdu.

Dernek sayesinde, bağımlı çoluk çocuk ve ailelerine vasıl kadınlar, bilinçlendirme faaliyetlerinin arkası esna gençleri Kırıkkale Valiliğince yaşama geçirilen "Huzur Köy" ile AMATEM ve Yeşilay kadar kurumlara yönlendiriyor. Dernek, iyicil iş insanlarının da yardımı ile otama süreçleri tamamlanan küçüklere iş olanağı sağlamaya çalışarak, baştan taayyüş tutunmalarına medet sunuyor.

Bağımlılıktan kurtardıkları 7 güre istihdam edildi

Dernek Başkanı Banu Doğan, AA muhabirine, 2 oğlunun bağımlı bulunduğunu öğrenince zat çocuklarını ve bire birlikte sorunla savaşım fail gençleri yetirmek düşüncesince güç göstermeye başladığını söyledi.

Yaklaşık 6 senedir bu mevzuda çalıştığını özetleyen Doğan, şu şekilde konuştu:

"Annelerle birlikte araya gelmiş şekilde dernek kurmaya değişmeyen verdik. Bir yıla DOĞRU resmi namına topluluk içinde çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Canı elemli ailelerle dek ettik. Onların dilinden bizim anladığımızı dek kurduğumuz aileler de hissetti. Onların derdine çare olduk. Mahalle mahalle gezdik. Nerede bağımlı annesi, babası var ise onlara ulaşmaya çalıştık, dertlerini dinledik. Ortak noktada buluştuğumuzu, kendilerine dayanak olacağımızı söyledik ve derneğimize çağırma ettik."

Doğan, çalışmalarda dobra neticeler aldıklarını belirterek, bağımlılıktan kurtardıkları 7 gencin ayrımlı yerlerde istihdam edildiğini dile getirdi.

"Derneği açarken devletimizin baş döndürücü desteğini aldık"

Kırıkkale'de madde bağımlısı gençlerin, rutin tedavilerinin beraberinde ayrımlı etkinliklerle baştan yaşama bağlanması bunun şeklinde "Huzur Köy Projesi"nin yaşama geçirildiğine dikkati çekici Doğan, şunları kaydetti:

"Orada tedavileri sonlanmış gençlerimizi de izleme ederek mukteza bölgelere yönlendiriyoruz. Şu anda da Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında hareketli kol sistemini kurduk. Sahadan da dobra neticeler elde ettik. Yeni başlamış bulunan çoluk çocuk düşüncesince ailelere dek ettik. Bütün bunlar bizlere büyüklük verdi. Derneğimizin faaliyetlerini duyup, 'Oğlum, kızım, eşim bağımlı, elbette birlikte kez izleyebilirim' niteleyerek arayanlar var. Derneği açarken devletimizin baş döndürücü desteğini aldık. Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, emektar Valimiz Yunus Sezer ve şu anki Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu baş döndürücü dayanak verdi."

"Gençlerimizi bu illetten yetirmek istiyoruz"

Dernek üyesi annelerden Kezban Avan da "Benim çocuğum kurtuldu, bu derneklerle işim bitti." düşüncesine kapılmadan apayrı annelere ve küçüklere iane buyurmak düşüncesince çalışmalara bitmeme ettiklerini belirtti.

Çok dobra hissiyat içinde çalıştıklarını aktaran Avan, "Biz baş döndürücü ağladık, baş döndürücü bilinçlilik kaybettik ve çocuğumuzun elimizden gittiğini hissettik. Başka anneler çocuğunu kaybetmesin, ağlamasın, apayrı gençlerimiz batkı olmasın, gayemiz bu. Amacımız, bataklıktaki sineği gebertmek değil de bataklığı kurutmak. Devletimizin ve Banu başkanımızın yardımı, birbirimize bulunan desteğimizle gençlerimizi bu illetten yetirmek istiyoruz." niteleyerek konuştu.

"Derneği fahri kurduk, fahri çalışıyoruz"

Reyhan Yıldırım ise oğlunun bağımlı bulunduğunu 5 sene sonraları öğrendiğini, hemen sonra Banu Doğan ile tanıştığını anlatım etti.

Derneğin baş döndürücü desteğini gördüğünü özetleyen Yıldırım, "Banu başkanımız bizi bilinçlendirdi. Başkanla tanışmasaydım bilinçsizdim ve tek bilinçlilik bilmiyordum. Bu cemiyeti fahri kurduk ve fahri namına çalışıyoruz. Eğer başkalarına yararlı olabiliyorsak ne bahtiyar bize." dedi.

İlknur Önal da bağımlı bulunan evladı yahut yakını olmadığını, fahri namına dayanak hasretmek düşüncesince dernekte çalışkanlık yürüttüğünü kaydetti.

"Burada gençlerin hem anası tıpkı zamanda ablası oldum. Elinden tuttuğum dallar var. Devletimize de baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Aslında devletimiz halis muhlis olanakları gençlerimize ve ailelerine sunuyor fakat bu mevzuda şuurlu olmadıkları düşüncesince tedaviye birlikte çeşitli yönelmiyorlar." diyen Önal, topluluk namına aileleri bilinçlendirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Önal, "Gençlerimiz, derneğimiz yardımı ile yeni baştan içtimai hayatlarına kavuşabiliyor." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ