USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe, depremzede voleybolcuyu kadrosuna kattı

Deprem felaketinde dört fasile bireyini kaybeden voleybolcu Abdülkadir Terlik, Fenerbahçe Voleybol takımında kariyerine bitmeme edecek.

Fenerbahçe, depremzede voleybolcuyu kadrosuna kattı
04-03-2023 18:06

6 Şubat'ta yaşanmış bulunan depremde İskenderun'da durma fail voleybolcu Abdülkadir Terlik, anası Safiye, babası Bedir, ablası İslim Erkan ve 40 günce yeğeni Ömer'i çökme altında kaybetti. Yaşanan karabulut sonrası Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt'ın girişimleriyle Kilis Gençlik Spor forması giyen Abdülkadir Terlik düşüncesince Fenerbahçe 2. Lig Voleybol Takımı Başantrenörü Ali Yılmaz iletişime geçerek, “Seni Fenerbahçe formasıyla gitmek istiyoruz” denildi. Teklifin kendisini aşırı bahtiyar bulunduğunu tabir fail güre oyuncusunun, “Fenerbahçe'ye koşarak gürbüz gelirim” yanıtını verdiği belirtildi.
Abdülkadir'i İstanbul'a sağlamak düşüncesince seferber bulunan sarı-lacivertliler, Malatya'dan cereyan fail uçakla sporcuyu İstanbul'a getirdi. Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nden adımını atan Abdülkadir, esenlik testlerinden geçirildikten sonraları odasına yerleştirildi.

Sezonu Kilis Gençlik Spor'da tamamlayacak

Kulübün renklerine katmış bulunduğu Abdülkadir Terlik, halen aktif sporcusu bulunduğu Kilis Gençlik Spor Kulübü ile 2. Lig Play-Off maçlarında Fenerbahçe'ye huzur biçim giyecek. Abdülkadir bu enteresan rastlantıyla ilgili, “Play-off'a eğleşme etmek düşüncesince aşırı iri emekler vermiştik. Orada da takımımla bu arada peyda etmek istiyorum. İlk maçta Fenerbahçe'ye huzur oynayacağım. Kilis'in kazanması düşüncesince elimden geleni yapacağımı hocalarıma anlattım. Onlar da ‘Bir Fenerbahçeli'ye bu yakışır' dediler” ifadelerini kullandı.

Simla Türker Bayazıt: “Eğitim ve spor yaşamını ileriye taşıyacağız”

Fenerbahçe'de Voleyboldan Sorumlu Yönetici Simla Türker Bayazıt, güre oyuncuyla ilgili, “Abdülkadir, cesur, ahlaklı ve yetenekli indinde sporcu. Çok elleme bölgelere istikbaline inanıyoruz. Kendi talebiyle emektar takımında biçim geçirmek düşüncesince play-off maçlarının oynanacağı şehre gidecek. İlk maçımızda bizlere rakip olacak. Onda aşırı dobra indinde spor etiği var; bizlere huzur da sahada en iyisini yapacaktır. Play-off maçlarından sonraları elhak sözleşmesi tükenmiş olacak ve bizimle baş başa İstanbul'a dönecek. Biz, ona inanıyoruz. Cesur, elleme ahlaklı ve yetenekli indinde sporcu. Çok elleme bölgelere istikbaline inanıyoruz. Önümüzdeki zaman takımımızda olacak. Hem eğitimini hem spor yaşamını el ele ileriye taşıyacağız” diyerek konuştu.

Ali Yılmaz: "Yetenekli ve altyapısı katı indinde oyuncu"

Fenerbahçe 2. Lig Voleybol Takımı Başantrenörü Ali Yılmaz, ise Abdülkadir Terlik ile ilişik düşüncelerini şu laflarla aktardı: "Abdülkadir, yetenekli, uyumlu, çelimli ve altyapısı katı indinde sporcu. Çok çalışırsa indinde yıl sonraları onu Efeler Ligi'nde görebiliriz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ