USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı değme sonsuz canlı tuttuk'

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Biz, şerait ne olursa olsun gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı rastgele sürekli güçlü tuttuk ve gençlerimizle baş başa ayrımsız yolu yürümeye, onların önünü açmaya, onları katılıma isteklendirme etmeye bitmeme edeceğiz." dedi

'Gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı değme sonsuz canlı tuttuk'
07-12-2022 05:06
TBMM

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı konuşmasında, Türkiye'nin ülkesini sahiplenen, kuvvetli görkemli borda bordaya gençliğe cemaat bulunduğunu söyledi.

Dünya toptan istikrarsızlığın pençesinde boğuşurken Türkiye'nin 2022 yılı bir, dü ve üçüncü çeyreğinde OECD devletleri içre çoğalma kaydeden, ilişik bedel ve istihdam kurmayı sürdüren az sayıdaki ülkelerden bir tanesi bulunduğunu anlatım fail Kasapoğlu, "Yatırımları aksatmadık. Sosyal bolluk ve kalkınma planlarımızdan katiyen ödün vermedik. Bilgi ve uygulayım bilimi üretiminde zamanı borda bordaya zamanın kapısını araladık." diyerek konuştu.

Kasapoğlu, Türkiye'nin akıbet 20 yılda, toptan ve iç engellere karşın iri ilerlemeler kaydettiğini dile getirerek, ülkelerin, zamanın sabah akşam ilerleyici ve mütebeddil şartlarına ödün verebildikleri miktarda kazanımlarını kesiksiz bir duruma getirebildiğini ve geleceğe taşıdığını belirtti.

"Ülkenin en kıymettar sermayesi gençlik"

Gençlik ve spor alanındaki planları, projeleri ve çalışmalarını özetleyen Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bu ülkenin en kıymettar sermayesinin, en ehemmiyetli cevherinin, en iri teminatının deneyimsizlik bulunduğunun bizler farkındayız. Tabii ki bunu bilmek, değme devir bu iri serveti koruyup en güzel halde istimara anlamına gelmiyor. Maalesef, birçok seneler birçok nesillerini heba etmiş borda bordaya Türkiye'yle gönül rahatlığı karşıyaydık, birçok nesillerine ön yargıyla yaklaşmış borda bordaya Türkiye'yle gönül rahatlığı karşıyaydık. Darbelerin, iktisadi ve yönetimsel krizlerin ve bambaşka kimi sebeplerle gençlerin enerjisinin, gençlerin dinamizminin, gailesiz fikirlerin efdal ideallerinin bilcümle kısır bir duruma geldiğine tanıklık etmişsinizdir. 2002'de milletimizin iri teveccühüyle ilkin kat göreve geldiğimizden itibaren ilkin önceliğimizin gençlerimiz bulunduğunun bilincindeydik. 20 sene süresince fariza meydan topu topu hükümetlerimiz bu inançla, bu vizyonla, bu şuurla çalıştılar. Bugün, şükürler olsun ki gençlerimiz siyasetten yönetime, adil toplumsal hayata, ticaretten ekonomiye, kültürden sanata, teknolojiye kadar, turizmden spora derece değme bölgede iri başarıların öncüsü konumunda. Gençlerimize güvenmenin neticelerini görmeye başladık. Biliyoruz ki bu hoppadak borda bordaya başlangıç; Türkiye, önümüzdeki devirde gençlerinin fikirleriyle, onların metotlarıyla, stratejileriyle, vazgeçmedikleri görüntü ve idealleriyle, dünyaya entegrasyonlarıyla aşırı fakat aşırı hâlâ iri mesafeleri katedecektir.

Biz, şerait ne olursa olsun gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı değme sabah akşam pörsümemiş tuttuk ve bu manada gençlerimizle beraberce ayrımsız yolu yürümeye, onların önünü açmaya, onları katılıma motivasyon etmeye bitmeme edeceğiz. 20 senedir bilcümle sözlerimizin peşinde durduk ve değme borda bordaya vaadimizi, değme borda bordaya taahhüdümüzü, gençlerimizin değme borda bordaya talebini hamdolsun ki gereğince onlar düşüncesince namına getirdik. Bundan sonraları da gençler, önceliğimiz namına ideallerine, hedeflerine revan yolda bizleri indinde görmeye bitmeme edecekler."

"Türkiye Yüzyılı"nı gençlerin yapacağını dile getiren Kasapoğlu, gençleri en güzel imkanlarla adil borda bordaya halde buluşturmak düşüncesince artık da ayrımsız inancı, azmi ve isteği ortaya koyacaklarını vurguladı.

Kasapoğlu, değme ile darülfünun kurulduğunu ve gençlerin darülfünun hayallerine kavuştuğunu dile getirerek, darülfünun harçlarını da tarihe gömdüklerini kaydetti.

Gençlik merkezi sayısını 9'dan 450'lere çıkardıklarını, en çelimsiz sürede 500'e ulaştıracaklarını tamlayan Kasapoğlu, 345 gailesiz ofisi, 60'a DOĞRU deneyimsizlik kampı bulunduğunu söyledi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 20 sene ilkin 100 insandan 10 yada 12'sinin yurtlara yerleştirildiğini anlatım ederek, "Yıl 2022; Cumhuriyet tarihinin üstün dereceli başvurusunu aldık, üstün dereceli yerleştirmesini yaptık. Bu borda bordaya alım çalım tablosudur. İstanbul, İzmir, Ankara'ya bakın; bu üç iri ilin değme birinde yurtlarımızda 2 bine DOĞRU gereksiz toprak var." dedi.

CHP milletvekillerinin tepkileri üstünde Kasapoğlu, "İstanbul, İzmir, Ankara büyükşehir belediyeleri 3,5 yılda birçok şahsiyet dünya yaptı? Bu yurtlar hepimizin. Gurur duyun, övünme edin. Sizin belediyeleriniz icabında bu yurtlara kâfi ki suyunu bağlasınlar, şeklini yapsınlar, bambaşka borda bordaya bilinçlilik istemiyoruz." biçiminde ödün verdi.

Yurt inşaatlarının bitmeme ettiğini de özetleyen Kasapoğlu, dünyanın en adlı sanlı otel zincirleriyle rakiplik ettiklerini ve konforuyla, eş şefkatiyle borda bordaya alım çalım tablosu bulunduğunu söyledi.

Kasapoğlu, yurtların pandemi çağında karantina yurdu durumuna geldiğini ve 150 binden borda bordaya tomar vatandaşa ev sahipliği yaptığını, gerektiğinde afetlerde vatandaşlara da kapıların belirgin bulunduğunu anlatım etti.

"Genç Seyahatsever Projesi"nin toy borda bordaya çevrilme bulunduğunu dile getiren Kasapoğlu, bu yaz boyu 30 yaşına derece bulunan her insanın parasız gezi yazar yurtlarda kalması uygulamasına toy başladıklarını anlatım etti. Kasapoğlu, yurtların artık yazları ve yarıyıl tatillerinde mektepli olsun olmasın topu topu gençlerin hizmetinde olacağını belirtti.

Kredi ve burs altyapısının da eriştiği mektepli sayısıyla kip bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "45 liradan 850 liraya getirdik ve bu sene da toy borda bordaya çevrilme yapacağız, rakamlarla da çevrilme yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız onu inşallah gelecek günlerde açıklayacak." diyerek konuştu.

"Köylere derece tesisler var"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, engellisiyle her insanın spora erişimini ortaya koyan borda bordaya enfrastrüktür bulunduğunu söyleyerek, "Her ilde, değme ilçede, köylere kadar, mahallelere derece iri çabalar var, emekler var. Bunları algılara, dedikodulara kurban ederseniz iri borda bordaya emeğe butlan etmiş olursunuz." dedi.

Kasapoğlu, 5 milyon insana yüzme öğretildiğini, 650'ye DOĞRU havuz bulunduğunu kaydetti.

Gayretlerinin ve çalışmalarının tek halde gölgelenemeyeceğini vurgulayan Kasapoğlu, "Gelin, siz de bunlardan yararlanma edin. 85 milyona açık, değme borda bordaya olanak 85 milyonun emrine amadedir. Biz bu milletin değme borda bordaya ferdini kıymettar buluyoruz, değme borda bordaya kardeşimizi tek başkalık gözetmeden kıymettar buluyoruz, kıymettar buluyoruz. Her borda bordaya gencimiz bizim menfez bebeğimizdir." ifadelerini kullandı.

Sporda 51 branşta muvaffakiyet sağlandığını aktaran Kasapoğlu, bu başarıyı topu topu branşlara yayacaklarını belirtti.

Kasapoğlu, başarıların rastlantısal değil emeğin ürünü bulunduğunun altını çizerek, değme bölgede bulunduğu kabil sporda da üreten Türkiye hedefine en çelimli halde yürüdüklerini söyledi.

Yatırımların, planların çaba kesmeden bitmeme edeceğini aktaran Kasapoğlu, "Bugüne derece bulunduğu kabil artık da devim bilimi borda bordaya tatlı kendimizi şimdiki olana mucibince yenileyerek, vaktimizi gereksiz meselelerle harcamadan, istikrarı ve başarıyı ortaya koyarak spor vizyonumuzu büyütmeye, güçlendirmeye bitmeme edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına giriyoruz ve bu süreçte deneyimsizlik ve spor alanındaki eksikliklerimizi hamdolsun ki giderdik. Yeni beniz yılı Türkiye Yüzyılı meydana getirecek eksiksiz merhaleleri hamdolsun ki tamamladık. Türkiye bugün değme alanda, iri seviyede kendine yeten borda bordaya ülke." diyerek konuştu.

Kasapoğlu, bu gayretlere ulama sağlayanlara teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ